Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Izland

Frissítve: 2021.05.03. 

Beutazás:

1. Ha már átesett a betegségen: aki már átesett a COVID betegségen és azt a határátlépés idején igazolni tudja (rendelkezik pozitív PCR-teszteredménnyel vagy antigén teszttel, amennyiben az régebbi 14 napnál és frissebb 6 hónapnál), az mentesül az indulás előtti teszteléstől. Érkezéskor a repülőtéren készítenek tesztet, aminek az eredményét a szállodában meg kell várni (kb. 12-24 óra)

2. Ha már megkapta az oltást: A második oltás után az immunitási idő figyelembe vételével (14 nap) mentesül az indulás előtti tesztelési- és karanténkötelezettség alól. Egyelőre a Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sinopharm és Moderna oltásokat fogadják el. Érkezéskor a repülőtéren készítenek tesztet, aminek az eredményét a szállodában meg kell várni (kb. 12-24 óra)  

3. Ha még nem volt beteg és nem kapott oltást: Indulás előtt egy 72 órás negatív PCR teszttel lehet felszállni a repülőre. Érkezéskor 5 napos karanténkötelezettség vár az utazóra, akkor is, ha van negatív tesztje. Az 5. napon a helyszínen is készítenek egy PCR tesztet. Amennyiben az negatív, el lehet hagyni a karantént. 

Az utazást megelőzően ki kell töltenie egy előregiszrációt  és javasolt telepítenie egy nyomkövető alkalmazást. Az előregisztráció során a beutazást megelőző 72 órában készült negatív PCR-tesztet is fel kell tölteni az oldalra. 

Hazautazás Magyarországra: 

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Kiemelt Izland ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

5 nap / 4 éj
2021.09.21. - 09.25.
Összesen 3 időpontban

382.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin