Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Izland

Frissítve: 2021.05.03. 

Beutazás:

1. Ha már átesett a betegségen: aki már átesett a COVID betegségen és azt a határátlépés idején igazolni tudja (rendelkezik pozitív PCR-teszteredménnyel vagy antigén teszttel, amennyiben az régebbi 14 napnál és frissebb 6 hónapnál), az mentesül az indulás előtti teszteléstől. Érkezéskor a repülőtéren készítenek tesztet, aminek az eredményét a szállodában meg kell várni (kb. 12-24 óra)

2. Ha már megkapta az oltást: A második oltás után az immunitási idő figyelembe vételével (14 nap) mentesül az indulás előtti tesztelési- és karanténkötelezettség alól. Egyelőre a Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sinopharm és Moderna oltásokat fogadják el. Érkezéskor a repülőtéren készítenek tesztet, aminek az eredményét a szállodában meg kell várni (kb. 12-24 óra)  

3. Ha még nem volt beteg és nem kapott oltást: Indulás előtt egy 72 órás negatív PCR teszttel lehet felszállni a repülőre. Érkezéskor 5 napos karanténkötelezettség vár az utazóra, akkor is, ha van negatív tesztje. Az 5. napon a helyszínen is készítenek egy PCR tesztet. Amennyiben az negatív, el lehet hagyni a karantént. 

Az utazást megelőzően ki kell töltenie egy előregiszrációt  és javasolt telepítenie egy nyomkövető alkalmazást. Az előregisztráció során a beutazást megelőző 72 órában készült negatív PCR-tesztet is fel kell tölteni az oldalra. 

Hazautazás Magyarországra: 

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Kiemelt Izland ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

5 nap / 4 éj

Összesen 3 időpontban

382.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Csillagtúra Izlandon

Kedves Bettina!

Az Izlandon szervezett csillagtúra rendkívül élménydús, természeti látnivalókban kimagaslóan jó volt. A kitelepült idegenvezető profi módon szervezte, hogy a szűk időbe minél több program bele férjen. Aki szereti teljes mértékbe kitölteni a rendelkezésre álló órákat, az hatalmas élménnyel lesz gazdagabb egy izlandi körutazás után. A szálloda nagyon jó helyen lett kiválasztva, a Kék Lagúna helyetti újabb, ezáltal még jobb, semmihez nem hasonlítható élményfürdőzés maga egy igen kellemes kaland, a 4D-s moziról nem is beszélve. Mindenképpen érdemes "Iceland"-ra ellátogatni.

László és Bea, 2021. szeptember

Csillagtúra Izlandon 

Nagyon jól szervezett út volt. Sok-sok élménnyel lettünk gazdagabbak. A Kék lagúna helyett a SKY Lagúnát választotta a csoport, mely összehasonlítva az előbbivel sokkal látványosabb volt. Csak egy korlát választott el bennünket az ÓCEÁNTÓL, míg a másik oldalon a működésben lévő vulkán kráteréből kicsapódó lángokat is látthattuk. Bejártuk a fekete homokos partot, ahol a bazaltoszlopok, a vízből kiemelkedő sziklák és az óceán hatalmas hullámai felejtette velünk a ruháinkat áztató esőt. A "Nagy" gleccsernél is végig áztunk, hisz erre jól felkészültünk az Önök előzetes tájékoztatása alapján, csak úgy mint a gejzír kitöréseknél, a geotermikus mezőket bejárva. A hatalmas vízesések szivárvánnyal ékesítve és a gleccser folyó zuhataga megérdemelte a videózást. Kényelmes  buszozással jutottunk el a kőzetlemezekhez és az Észak-Amerikát és Eurázsiát összekötő kis hídhoz. A lávamezőket, mély tavakat, színes domboldalakat gyalog közelítettük meg. Egy 3D-s film megtekintésével betekinthettünk Izland múltjába is. Láttuk felülről az évszakok váltakozását, a Sarki fényt, a templomokat, melyek közül a közel 40 évig épűlő nagy templomohoz elsétáltunk egy másik alkalommal. Nem hagyhattuk ki a HARPÁT sem, mely szinte "MÁSA" a budapesti Művészeti palotának, tervezőjük is azonos. Erky Gergely kinti képviselőjük összefogta a "CSAPATOT" és ügyelt arra is, hogy a jellegzetes ételekből is kapjunk betekintést, s ezt mindíg időben tette. A Szálloda is minden igényt kielégítő volt.

 

H. Károlyné, 2021. szeptember

Csillagtúra Izlandon

Kedves Krisztina és 1000 út!

 

Az Izlandi utazás nagyon jó volt, a magyar idegenvezető Horváth Gábor pedig külön dicséretet érdemel, egy tájékozott, lelkes, nagyon kedves fiú.

Köszönjük a szervezést.

E.R.Á. és E.R. 2021. szeptember

Csillagtúra Izlandon

Kedves Bettina,

Összességében remek útunk volt: jó szervezés, készséges, bőséges információt nyújtó idegenvezető, kellemes útitárasak. Köszönet mindenkinek:

István és Zsuzsa

 

István és Zsuzsa, 2021. szeptember