Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Írországi kitekintő
Sör és whiskey kóstolókkal
 
370 000 Ft
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2021. szeptember 23.
 
Utazás:

repülővel
a RyanAir menetrend szerinti járatával

Elhelyezés:

3 éjszaka 4*-os szállodában
1 éjszaka 3*-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
a RyanAir menetrend szerinti járatával

Elhelyezés:

3 éjszaka 4*-os szállodában
1 éjszaka 3*-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. Felkeressük az Írország nagyköveteként is ismert Jameson gyárat. Itt készítik a világban legtöbbet eladott ír whiskeyt.

2. Az Ír Köztársaság legrégebbi whiskey lepárlójába, Kilbeggan-ba is ellátogatunk, ahol kóstolót is kapunk.

3. A természeti látnivalók közül kiemelkedő: Moher sziklái. Az 50-70 méter magasságból a függőleges sziklafalak látványa az egyik legtöbbet fotózott kép.

Whiskey és sör kóstolók

Kislétszámú csoport

Kulturális látnivalók

Részletes program

1. nap: Budapest - Cork

Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti Ryanair járattal 16:20-kor. Érkezés Corkba 18:25-kor, majd transzfer a belvárosba és közös vacsora egy helyi pubban. Idegenvezetőnk segítségével megkóstoljuk a corkiak büszkeségét, a fekete Murphyt, vagy akár a Beamish sört. Éjszaka Corkban. Szállás: Clayton Hotel Silver Springs 4*

2. nap: Cork - Jameson Lepárló – Cashel szirtje Kilkenny

Reggeli után rövid városnéző séta Cork városában, kívülről megcsodáljuka város legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot. Egy kis szabad idő után tovább utazunk, hogy részt vegyünk egy kóstolóval egybekötött üzemlátogatáson a több, mint 200 éves Jameson Midleton Distilleryben. A hely arról híres, hogy itt készítik a világ legkelendőbb ír whiskey-jét. Az érdekes program után indulás Cashel szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac MacCullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezt követően utazás Kilkenny-be, ahol a szigetország egyik legszebb középkori óvárosa található. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Este szállás elfoglalása a városban, majd idegenvezetőnk segítségével közös pub túrára indulunk, melynek keretén belül megkóstoljuk a híres Kilkenny édeskés vörös sört is. Éjszaka Kilkennyben. Szállás: Kilford Arms Hotel 3*

3. nap: Kilkenny – Moher sziklák - Galway

Reggeli után megtekintjük Írország egyik legszebb várát, melyet még a normannok építettek a 12. században, a kilkenny várat. Ezután rövid városnézés a városban: séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice katedrálisnál. Ezt követően tovább utazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Este érkezünk Galwaybe. A város afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Este szabad idő függvényében fakultatív látogatás a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (a helyszínen fizetendő) Szállás Galwayben. Szállás: Hotel Oranmore Lodge 4*

4. nap: Galway – Kilbeggan Lepárló – Dublin

 A napot városnézéssel kezdjük Galwayben. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is járt, kikötőjében pedig ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. A délután folyamán a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk, ahol az 1757-ben alapított lepárlóban 3 különböző whiskeyt kóstolunk meg. Ezt követően Írország fővárosa felé vesszük az irányt. Este szállás Dublinban. Szállás: Maldron Hotel Smithfield 3* Idegenvezető segítségével fakultatív pub túra a híresTemple Bar környékén .

5. nap: Dublin - Budapest

Reggeli után gyalogos városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. Itt fakultatív program: A Book of Kells világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.(Belépő a helyszínen fizetendő!) Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Ezután látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, melynek keretén belül 4 fajta whiskeyt kóstolunk meg, köztük egy idősebb itallal. Ezt követően transzfer a dublini repülőtérre. Indulás 19:55-kor, majd érkezés Budapestre 23:55-kor.

További információk

Várható RyanAir menetrend:

Budapest -  Cork: 16:20 - 18:25
Dublin - Budapest: 19:55 - 23:55

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.09.23. - 2021.09.27.
5 nap / 4 éj
370 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, 40x20x25 cm-es kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 60 000 Ft)
 • a megadott szállást
  reggelis ellátással
 • 1 alkalommal vacsorát
  (1. nap)
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat
 • a whiskey üzem látogatásokat, sörkóstolót és kulturális belépőket a program szerint
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  8 EUR/fő
 • a borravalókat
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 10 EUR/fő

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Feladható poggyász kérhető
  20 kg-os
  kb. 18 000 Ft / db
  10 kg-os
  kb. 10 000 Ft / db
 • Elsőbbségi beszállás kérhető
  (2 db fedélzetre felvihető poggyász: 1 db 40x20x25 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x20 cm
  kb. 5 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

 • Egyágyas felár
  97 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Simay Győző

simay_gyozo.jpg

Miért éppen Írország? Hideg, szeles, esős, de ez csak a sztereotípia róla, hiszen az emberek hihetetlen kedvesek, az ételek, italok nagyon finomak, és nem is esik annyit az eső, mint ahogy azt itthonról gondolnánk…

Volt szerencsém kint élni és jobban megismerni az írek életét, életérzését és az elmúlt 10 évben, mióta idegenvezetőként dolgozom, nem telt el úgy év, hogy ne mentem volna vissza „második hazámba”. Az ott szerzett tapasztalatokon, élményeken keresztül szeretném bemutatni Önöknek az íreket, illetve természetesen az ír italokat, gasztronómiát, zenét, táncot, pubokat! Remélem, hogy találkozunk szeptember végén és Önöket is „megfertőzhetem” e kis sziget bájával. 

    

6 nap / 5 éj
2021.08.11. - 08.16.


212.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.20. - 05.24.
Összesen 4 időpontban

249.500 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.05.30. - 06.03.


352.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin