Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ír kocsma és műemlék-remekek
 
 
238.850 Ft
/fő+ repülőjegy
2018.szeptember 5-től
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3*- 4*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3*- 4*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

Van-e ország, híresebb kocsma-kultúrával, mint a gyönyörű zöld sziget? Az ősi kelta legendák, a kolostorromok és Szent Patrik tisztelete békés összefonódásban él a Guinnessnek vagy az Old Jamesonnak naponta bemutatott gyakorlati tiszteletnyilvánítással…

 

gasztroélmények

15 - 20 fő

Természeti látnivalók

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest -  Dublin

Találkozás 19:30 órakor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás Dublinba 21:30-kor. Érkezés Írország fővárosába 23:50-kor.  Utazás a belvárosi szálláshelyre, éjszaka Dublinban.

2. nap: Dublin - A Trinity College-tól az Old Jamesonig

Reggeli után közös városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál, a helyi idegenvezető irányításával. Séták a South Bank (Déli Part) mentén: Trinity College (Az egyetemi városrészt Oxford mintájára alapította I. Erzsébet királynő 1592-ben). Az épület-együttes legismertebb részei a College Park és a Museum. A Book of Kells (a világhírű, 8. sz.-i kódex) megtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével. Fényképezés a György korabeli Merrion Square tér vörös téglaházainál, majd a Kormányzati épületeknél. Séta a Parlamentek (Dáil Éireann and Seanad Éireann) mellett az 1705-ben épített Mansion House-hoz (Kormányzói Palota), ahol 1919-ben kikiáltották Írország függetlenségét. Kora délutánig szabadprogram, majd 15:15-kor fakultatív látogatás a világhírű Guiness sörgyárban, kóstolással. Visszautazás a szálláshelyre. Éjszaka Dublinban.

3. nap: Kilkenny és a Kilkenny

Reggeli után 09:30-kor látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, kóstolással. Ezt követően tovább utazás Kilkenny-be, a szigetország egyik legszebb középkori óvárosába. Továbbutazás közben ismerkedés St. Canice, Kilkenny védőszentje életével, a kelta Ossory Királyság történetével, a város históriájának középkori fejezeteivel. Szemelvények az Angol Polgári Forradalom és Oliver Cromwell, illetve az ír függetlenségi mozgalmak korából. A városba érkezés után látogatás a Kilkenny Kastélyban és parkjában. Megismerkedés a 12. századi építtetők korával, illetve a kastélyt birtokló Butlerek életével. Séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice Katedrálisnál. A Black Abbey, majd a Miasszonyunk Katedrális fényképezése. 16:00 órakor látogatás és kóstoló a Smithwick's  Experience-ben. Bepillantás és hörpintés az enyhe komló és maláta ízű, néhol pörkölt árpa jegyeket villantó édeskés vörös sörök világába. Bejelentkezés hotelünkbe, majd pihenő.
Fakultatív program keretében további ismerkedés a méltán híres Kilkenny vörös sörök íz-világával, az esti órákig. Éjszaka Kilkennyben.

4. nap: Cashel szirtjének legendái – Cork

Reggeli után utazás Cashel Szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor- kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. Egyszerre szolgált királyi udvarként, majd spirituális központként. 370-től 1101-ig ez volt Munster királyainak fővárosa, s 450-ben itt keresztelte meg Szent Patrick - Aengus királyt is. A 10. sz.-ban ez volt Cormac MacCullinan a legendás papkirály fővárosa. A helyszínt a Cromwellt szolgáló katonák rombolták le a 17. sz.-ban, azóta némán őrzi az elmúlt idők emlékét. Látogatás a legendás épületegyüttesben – majd a múzeumban. Ezután a Cork közelében található Blarney kastély megtekintése következik, amelynek első köveit az 1200 években rakták le.
Délután tovább utazás a típikus ír vonásokkal rendelkező Corkba. Sétánk során megtekintjük Cork legrégebbi épületét a magányosan álló Vörös tornyot, amely még a 13. sz.-ban épült, az 1722-ben épült Szent Anna templomot és a Shandon harangokat. a Szent Finnbarr katedrálist. Időnk függvényében elsétálunk a híres angol piacra, majd városnézésünket a világhírű vajmúzeum megtekintésével zárjuk, ahol megismerkedünk a vajkészítés hagyományaival.
Este egy belvárosi sétára indulunk és mindenki fakultatív megismerheti, megkóstolhatja a corkiak büszkeségét a fekete Murphy sört, valamint a Beamish-t.

5. nap: Cork – Moher sziklák - Galway

Délelőtt séta Corkban, majd továbbutazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher Sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Az óceán több mint 180 m mélységben dübörög a lábunk alatt – páratlanul frissítő, párás fuvallatokkal. 2 órás séta kontinensünk nyugati peremén. Késő délutáni továbbutazás Galwaybe, az ország nyugati felének legnagyobb városába. Galway afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is misézett, kikötőjében ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. Bejelentkezés a szállásunkra. Pihenő vagy fakultatív látogatás helyi buszjárattal a Corrib folyó menti óvárosban, annak kocsmáiban. Éjszaka Galwayban.

6. nap: Connemara tájain

Reggeli után utazás a Connemara Nemzeti Parkba. Connemara az érintetlen tengerpartok, hegyek, tavak és vízesések földje, ahol a legtöbb helyen ma is csak keltául (Gael) beszélnek. Fotószünetek a Sky Road legszebb panoráma pontjain, az utunkba eső néhány település nevének megfejtési kísérletével. A hagyományos életmód megfigyelése, ismerkedés a csodaszép vidék természeti földrajzával. Pont délben várnak minket a tóparton álló Kylemore viktoriánus apátságban, amely Irország egyik turisztikai látványossága.
Késő délutáni visszaérkezés a szálláshelyre, majd pihenő. Fakultatív esti látogatás helyi buszjárattal Galway óvárosában és kikötői kocsmáiban.  Éjszaka Galwayban.

7. nap: Clonmacnoise királysírjai - Tullamore Dew - Dublin - Budapest

Reggeli után utazás Írország legfontosabb kolostor-rom együtteséhez, Clonmacnoise-be. Ismerkedés a 6. sz.-ban élt Szent Kieran életével, az ősi Connaught és Tara Királyságok legendáival. Clonmacnoise-be érve látogatás a múzeum-információs központban, majd a rommezőn: Kelta keresztek – Meaghlin templom – Kieran templom – Katedrális – uralkodói sírok. Délben várnak minket a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba. Kóstoló, majd 14:30-kor az egyik legismertebb Whiskey üzem, a Tullamore Dew lepárló megtekintése következik. Üzembejárás, majd egy igazi búcsúkóstoló.  Délután utazás Dublinba, a repülőtérre. Indulás Budapestre 19:55-kor, érkezés: 23:55-kor.

 

További információk

Muzsikusként fiatalon kedveltem meg a sört. Kicsit beleúnva az agyonszénsavazott trendi sörökbe, új ízeket keresve jutottam el a Guinness konzervatív tökéletességéhez – valamikor anno…

A másik közismert ír ikon, a U2 korai időszakának letisztult zeneisége mindig is elképesztően nagy hatást gyakorolt rám!

Érett fejjel csatlakozott ehhez az ír whisk(e)y más whiskykhez képest lágyabb, de mégis markáns ízvilágának szeretete is – valamikor mostanság…

Az ír nép és a klánok története már gyermekként érdekelt a kelta kezdetektől napjainkig, hiszen elképesztően érdekes, kultúrtörténeti jelentőségű emlékekben gazdag, sorsában-balsorsában rokon vonásokkal a mi történelmünkkel, a keltáktól, a rómaiakon át, Szent Patriktól, Cromwellig, angol és normann hódítókon át John Jamesonig, George Bestig, Bonoig...

E páratlan kulturális élményekben és természeti csodákban gazdag sziget megismerése kicsit "lazább" körülmények között számomra is életre szóló élmény volt.

Hagyjuk el együtt a várost...

Üdv! Kicska László, muzsikus ( Edda basszusgitárosa) 2016

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ryanair
Oda út: Budapest - Dublin: 21:30-23:50
Haza út: Dublin - Budapest: 19:55-23:55

Utazás Ryanair járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 20 kg súlyú  bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Ryanair poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 2 éjszaka Dublinban 4*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Kilkennyben 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Corkban 4*-os szállodában reggelivel
 • 2 éjszaka Galwayban 3*-os szállodában reggelivel
 • Autóbusz közlekedést
 • Magyar nyelvű idegenvezetés
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Ryanair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal
  kb. 60.000 Ft / fő (változhat)
 • Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását)
  kb. 5000 Ft/fő-től
 • Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket)
  kb. 3000 Ft/fő-től
 • Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők
  43.000 Ft / fő / csomag (kötelező)
 • Útlemondási biztositás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fiztendő)
  14 Eur/fő

Egyéb költségek:

 • BBP Biztosítás
  565 Ft/fő/naptól
 • Egyágyas felár
  89.000 Ft/fő
 • Feladható poggyász
  kb. 19.000 Ft/db (max. 20 kg)

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

 Szverle Ilona

szverle_ilona.jpg

Azt hiszem rendkívül szerencsésnek mondhatom magam, hogy az idegenvezetés is része az életemnek a tanítás és tolmácsolás mellett. Kedvenc célpontjaimhoz ( Anglia, Görögország, Olaszország és Skócia) Írország is csatlakozott 2004-ben, amikor egy magyar küldöttség tolmácsaként bejárhattam az országot.

Az út előtt nem tudtam, hogy egy varázslat része leszek és azt sem, hogy doktori disszertációmat is az írek zseniális drámaírójáról és filmrendezőjéről. Martin McDonagh-ról fogom írni. Igen, Írország elvarázsolja az embert, a varázslathoz maga a táj is elegendő lenne a zöld negyven árnyalatával, a folyókkal, tavakkal, hatalmas sziklaszirtekkel és nem utolsósorban a végtelen tőzeglápokkal. Mindehhez társul még a lenyűgöző építészeti örökség, továbbá az írek mintegy 8000 évre visszatekintő kultúrájának milliónyi szegmense: a legendák, a tánc, a zene az irodalom, a nemzeti sportok és sorolhatnám.

Külön fejezet illeti meg az ír kocsmakultúrát, melynek eredeti helyszíneken való tanulmányozása mindenkinek, de tényleg mindenkinek óriási élmény.

Útjaim során arra törekszem, hogy utasaim minden csodát megtapasztaljanak, és valódi élményeket éljenek át. Ha szeretnének mindennek részeseivé válni, tartsanak velem!

 

7 nap / 6 éj
2019.07.05. - 07.11.

189.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.07.16. - 07.20.

358.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.05.14. - 05.18.

293.000 Ft/főtől