Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ír kocsma és műemlék-remekek
 
 
238.850 Ft
/fő+ repülőjegy
2018.szeptember 5-től
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

Van-e ország, híresebb kocsma-kultúrával, mint a gyönyörű zöld sziget? Az ősi kelta legendák, a kolostorromok és Szent Patrik tisztelete békés összefonódásban él a Guinnessnek vagy az Old Jamesonnak naponta bemutatott gyakorlati tiszteletnyilvánítással…

 

gasztroélmények

15 - 20 fő

Természeti látnivalók

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest - Dublin

Elutazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti Ryanair járattal 14:30-kor. Érkezés Dublinba 16:35-kor, majd transzfer a szállodába. Éjszaka Dublinban (2 éj).

 

2. nap: Dublin

Reggeli után városnézés az ír főváros legfontosabb látnivalóinál. Séták a South Bank mentén és a Trinity College-nél. Az egyetemi városrészt 1592-ben Oxford mintájára I. Erzsébet királynő alapította. Legismertebb részei a College Park és a múzeum. A Book of Kells, a világhírű, 8. századi kódexmegtekintése, ismerkedés a város legkorábbi történelmével.Séta a parlament mellett a kormányzói palotához, ahol 1919-ben Írország függetlenségét kikiáltották. Délután látogatás a világhírű Guiness sörgyárban, kóstolással.

 

3. nap: Kilkenny

Reggeli után látogatás az Ír Whiskey Múzeumban, részvétellel a Premium programon, kóstolással. Ezután utazás Kilkenny-be, a szigetország egyik legszebb középkori óvárosába. Útközben ismerkedés a kelta Ossory Királyság történetével és a város históriájának középkori fejezeteivel. Érkezés után látogatás és kóstoló a Smithwicks Experience-ben. Bepillantás az édeskés vörös sörök világába. Ezt követően irány a Kilkenny kastély és parkja, ismerkedés a 12. századi építtetők korával, illetve a kastélyt birtokló Butlerek életével. Ha még időnk engedi, rövid séta a Rothe House reneszánsz palotánál, majd az óriási St. Canice katedrálisnál. Este fakultatív programként elmélyülés a híres Kilkenny vörös sörök íz-világában (fizetés a helyszínen). Éjszaka Kilkennyben.

 

4. nap: Cashel szirtje – Cork

Reggeli után utazás Cashel szirtjéhez, „Írország Akropoliszához”. A tornyokból, kolostor, kastély és fellegvár romokból álló épületegyüttes az ír kereszténység és a korai ír királyság legmonumentálisabb emlékműve. A 10. században ez volt Cormac MacCullinan, a legendás papkirály fővárosa. Látogatás a legendás épületekben, majd a múzeumban. Ezután fotószünet Blarney kastélynál. Délután utazás Corkba. Itt megtekintjük Cork legrégebbi épületét, a magányosan álló 13. századi Vörös tornyot, az 1722-ben épült Szent Anna templomot, a Shandon harangokat és a Szent Finnbarr katedrálist. Időnk függvényében elsétálunk a híres angol piacra. Este megkóstolhatja a corkiak büszkeségét, a fekete Murphy sört, valamint a Beamish-t (a helyszínen fizetendő). Szállás Corkban.

 

5. nap: Cork – Moher sziklák - Galway

Továbbutazás az Atlanti-óceán partjára, Írország legnyugatibb szegletébe, a Moher sziklákhoz. A 8 km hosszúságban, nyaktörő mélységekkel „őrt álló” sziklák látványa életre szóló élmény. Délután továbbutazás Galwaybe. A város afféle „angol telepként” évszázadokon át az amerikai hajóforgalom legfontosabb kapuja volt. Templomában állítólag Kolumbusz Kristóf is járt, kikötőjében ma is áll az Armada ellen épített Spanyol kapu. Este fakultatív látogatás helyi buszjárattal a Corrib folyó menti óváros kocsmáiban (a helyszínen fizetendő). Éjszaka Galwayban (2 éj).

 

6. nap: Connemara Nemzeti Park - Kylemore apátság

A Connemara Nemzeti Park az érintetlen tengerpartok, hegyek, tavak és vízesések földje, ahol a legtöbb helyen ma is csak keltául (gael) beszélnek. Fotószünetek a Sky Road legszebb panoráma pontjain. A hagyományos életmód megfigyelése, ismerkedés a csodaszép vidék természeti földrajzával. Délben várnak minket a tóparton álló Kylemore viktoriánus apátságban, amely Írország egyik turisztikai látványossága. Este fakultatív látogatás helyi buszjárattal Galway óvárosában és kikötői kocsmáiban.  

 

7. nap: Clonmacnoise – Kilbeggan Lepárló – Dublin - Budapest

Reggeli után utazás Írország legfontosabb kolostor-rom együtteséhez, Clonmacnoise-be. Ismerkedés a 6. században élt Szent Kieran életével, az ősi Connaught és Tara Királyságok legendáival. Látogatás a múzeumban és a rommezőn: kelta keresztek, Meaghlin templom, Kieran templom, katedrális, uralkodói sírok. Délben a legrégebbi ír whiskey üzembe, Kilbeggan-ba látogatunk. Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás Dublinból közvetlen menetrend szerinti Ryanair 19:40-kor, érkezés Budapestre 23:40-kor.

 

 

További információk

Muzsikusként fiatalon kedveltem meg a sört. Kicsit beleúnva az agyonszénsavazott trendi sörökbe, új ízeket keresve jutottam el a Guinness konzervatív tökéletességéhez – valamikor anno…

A másik közismert ír ikon, a U2 korai időszakának letisztult zeneisége mindig is elképesztően nagy hatást gyakorolt rám!

Érett fejjel csatlakozott ehhez az ír whisk(e)y más whiskykhez képest lágyabb, de mégis markáns ízvilágának szeretete is – valamikor mostanság…

Az ír nép és a klánok története már gyermekként érdekelt a kelta kezdetektől napjainkig, hiszen elképesztően érdekes, kultúrtörténeti jelentőségű emlékekben gazdag, sorsában-balsorsában rokon vonásokkal a mi történelmünkkel, a keltáktól, a rómaiakon át, Szent Patriktól, Cromwellig, angol és normann hódítókon át John Jamesonig, George Bestig, Bonoig...

E páratlan kulturális élményekben és természeti csodákban gazdag sziget megismerése kicsit "lazább" körülmények között számomra is életre szóló élmény volt.

Hagyjuk el együtt a várost...

Üdv! Kicska László, muzsikus ( Edda basszusgitárosa) 2016

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ryanair
Oda út: Budapest - Dublin: 21:30-23:50
Haza út: Dublin - Budapest: 19:55-23:55

Utazás Ryanair járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 20 kg súlyú  bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Ryanair poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Ryanair járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 2 éjszaka Dublinban 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Kilkennyben 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszaka Corkban 3*-os szállodában reggelivel
 • 2 éjszaka Galwayban 3*-os szállodában reggelivel
 • Autóbusz közlekedést
 • Magyar nyelvű idegenvezetés
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Ryanair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal
  kb. 65.000 Ft / fő (változhat)
 • Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását)
  kb. 5000 Ft/fő-től
 • Helyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket)
  kb. 3000 Ft/fő-től
 • Whiskey üzem és sörgyár látogatások, kulturális belépők
  43.000 Ft / fő / csomag (kötelező)
 • Útlemondási biztositás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fiztendő)
  14 Eur/fő

Egyéb költségek:

 • BBP Biztosítás
  565 Ft/fő/naptól
 • Egyágyas felár
  89.000 Ft/fő
 • Feladható poggyász
  kb. 19.000 Ft/db (max. 20 kg)

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 

5 nap / 4 éj
2022.04.28. - 05.02.
Összesen 3 időpontban

344.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2022.07.20. - 07.27.
Összesen 2 időpontban

630.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2022.05.06. - 05.09.
Összesen 2 időpontban

305.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin