Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Irán

Irán, „Az árják földje” a közel-kelet több ezer éve létező országa, az egykori perzsa birodalom óta a térség meghatározó állama. Az emberiség történelmének egyik meghatározó és különleges szereplője. Az 1979-es forradalmat követően Irán államformája teokratikus (iszlám) köztársasággá alakult. Az iszlám vallás siíta ágához tartozik a lakosság közel 90%-a. Egykoron a sah idejében szinte előbb hordták az iráni hölgyek a legfrissebb párizsi divatot, mint a nyugat más városaiban, a forradalom óta ez megváltozott. Azért az elegancia, a stílus még mindig az iráni nők sajátja, ha nem is tűnik fel elsőre a kendők (hejab) miatt, de ezek is gyakorta félrecsúsznak...

Irán a látnivalók tárházát kínálja, ad mindent mi szemnek és szájnak ingere és persze a léleknek is. A perzsa költészet különleges alakjai, mint Hafiz, Szádi versei különleges tartalmat nyernek Iránban, Shirázban olvasva. Irán mesés kelet legszebb emlékeit nyújtja. A perzsa birodalom emlékei Dareiosz, Xerxész „lábnyoma”, Perszepolisz palotája az ország legkülönlegesebb helyei. De, csodálatosak az iszlám építészet emlékei, a régi városok, és nem mehetünk el a zoroaszter vallás mellett sem említés nélkül, hiszen ennek a vallásnak a bölcsője Iránban volt. Yazdban, a hallgatás tornyai, a tűztemplom egy különleges máig élő hitvilág látnivalói. A széltornyok, a föld alatti vízellátó csatornák a qanatok, a félig földbe süllyesztett házak mind egy nép élni akarásának emlékei. Iszfahan, az ország egyik gyöngyszeme, az Imám tér a világ egyik legnagyobb tere, körbevéve szebbnél szebb épületekkel, mecsetekkel, nem véletlen, hogy az UNESCO világörökség. Végül, a látnivalók sorában Teherán, a főváros, a Golestan Palota, a Régészeti Múzeum páratlan gazdagságú kiállítása.  Irán hihetetlenül gazdag műemlékekben és látnivalókban, nagyon tartalmas és sűrű programot ígér, melynek során képet kaphatunk a kelet történelméről, művészetéről, irodalmáról, gasztronómiájáról.              

Iránba történő beutazáshoz vízum szükséges, valamint az útlevélnek a hazautazáshoz képest még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
A vízumot irodánk intézi a csoport részére, melyhez az alábbiak szükségesek:

  •  1 db színes, fehér hátterű igazolványkép, mely mostanában készült
  •  útlevélre, mely a hazautazástól minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie
  •  útlevélben nem lehet izraeli pecsét!

Az iráni vízum (e-vízum) az előző évekhez képest annyiban változott, hogy a kérelmezők útlevelébe nem kerül vízumbélyeg beragasztásra, hanem csak egy egyszeri belépést biztosító vízumengedélyt mellékel az útlevélhez, melyet a belépéskor fel kell mutatni.

 

Időeltolódás

Magyarországhoz képest +1,5 óra.

Ruhaviselet

Iránban a férfiaknak hosszú nadrág hordása feltétlenül szükséges, rövid ujjú ing, illetve póló viselése már elfogadott, ám a ma is működő mecsetekben és zarándokhelyeken a hosszú ujjú ing ajánlott! Nőknek a bokát elfedő, nem testhez simuló, egész testet takaró, nem áttetsző, inkább sötétebb árnyalatú öltözék - vagy vászonnadrág és combközépig érő hosszabb, nem testhez simuló ing vagy blúz (barna, sötétkék, sötétzöld vagy szürke a legjobb, de fekete nem kell! Világos színű felsőruházat nem okoz gondot, amíg egyértelműen nem áttetsző). Illetve fejkendő (ez lehet bármilyen árnyalatú, a fehértől a tarkán át a feketéig) viselése szükséges. A kendő hordása minden közterületen kötelező, ám annak nem kell az egész hajat eltakarnia. Csakis az a fontos, hogy valamilyenfajta kendő mindig legyen a hölgyek fején. A mecsetekbe és a zarándokhelyekre az urak csak sapka nélkül, hosszú nadrágban, vállat takaró felsőruházatban léphetnek be, míg a hölgyektől elvárják az egész testet fedő leplet, úgynevezett csadort. Ezt szinte minden mecset biztosítja a látogatóknak. E ruha viselése a szállodákban általában kötelező, bár sok helyen készek eltekinteni tőle, erről a helyszínen, az idegenvezetőnk ad felvilágosítást. Lábbelinek egy kényelmes, könnyen levehető szandált és cipőt is érdemes az úti poggyászba készíteni. Érdemes magunkkal vinni: frissítő kendő, WC papír, szappantartó, szappan, kézfertőtlenítő gél, kis törölköző, övtáska, kisebb jól zárható üveg.

Pénzváltás

Irán hivatalos fizetőeszköze a riál (IRR). 1 USD = kb. 130.000 IRR, 1 EUR = kb. 140.000 IRR. Aktuális árfolyamok megtekinthetők: xe.com. Riált legegyszerűbb érkezéskor váltani az első iráni hivatalos pénzváltó irodában vagy hotelben. Minden nagyvárosban hétköznaponként működnek pénzváltók, ezek árfolyamai általában kedvezőbbek a szállodákénál. Legpraktikusabb a városokban a pénzváltóknál váltani. Iránban, a nyugati világban használatos bankkártyák (pl. VISA, MASTERCARD) nem működnek. Bizonyos boltokban, illetve a piacon néha elfogadják őket, de a visszaélések lehetősége miatt ezt ajánlatos elkerülni. Legbiztosabb az új címletű (2006 utáni kiadású) USD “nagyfejű”, illetve EUR kivitele készpénzben, a régi címleteket sokszor nem fogadják el. Az irániak az árakat gyakran úgynevezett tománban adják meg. Ez fizikailag riált jelent, azonban a könnyebb kezelhetőség érdekében a helyiek előszeretettel tolják el a tizedesvesszőt egy tizeddel, így lesz 1 tomán = 10 riál. Azaz ha valami 10.000 riálba kerül, azért 1.000 tománt fognak kérni az árusok, azonban fizetni természetesen riállal kell. Ezt tovább tudja bonyolítani, hogy a nagyobb árakat a helyiek szintén tománban közlik, ám ezerrel kevesebben. Vagyis egy taxi út könnyen lehet 5 tomán, ami alatt 5000 tománt értenek, ami a valóságban 50.000 riált jelent. Fémpénzt csak ritkán használnak, hiszen annak már csak jelképes értéke van. A legkisebb papírpénz 500 riál, míg a legnagyobb 1.000.000. A két legnagyobb címlet, az 500.000 és az 1.000.000 riálos úgynevezett Iran Cheque névre hallgat, ám a pénzérték ezeken is feltüntetésre került.

Időjárás

Az ország időjárása rendkívül változatos, régiónként teljesen eltérő. Napos, néha felhős időre lehet számítani, záporeső előfordulhat. Fontos indulás előtt feltételen nézze meg, tájékozódjon interneten is, hiszen egy front, vagy időjárás változás a tervezettett felülírhatja. https://www.accuweather.com/

Árak

Az élelmiszerárak viszonylag drágák: fél liter ásványvíz akár 1 USD is lehet. Piacon és bazárban általában elfogadott az alkudozás, míg az élelmiszer- és ruhaboltokban szinte egyáltalán nem. Ezt érdemes minden vásárláskor előre tisztázni. Éttermekben az ár nem alku tárgya, illetve a legtöbb helyen 10%-os szervízdíjat számítanak fel. A helyi árakról, árszínvonalról érdeklődhet a https://www.numbeo.com/cost-of-living/ weboldalon.

Biztonság/közbiztonság

A közbiztonság jó, az emberek barátságosak, a hatóságok vigyáznak a külföldiekre. Zsebtolvajlás (mint szinte bárhol a világon) előfordulhat, ezáltal vigyázzanak az értékeikre. Nagyon fontos, hogy igazoltatást csak egyenruhás emberek végezhetnek. Az utóbbi években megszaporodott azon kísérletek száma, amikor magát rendőrnek kiadó személyek próbálják zaklatni a magányos vagy párokban közlekedő turistákat. Ilyenkor ezt figyelmen kívül kell hagyni, adott helyzetben rendőri segítséget kell kérni. A rendőrség minden esetben segítőkész. Az utcán sokféle egyenruhás, rendőrnek látszó személyt lehet látni. Ezek között a turista számára gyakorlati különbség nincs, bátran lehet rájuk számítani.

Zavaró lehet a nagyvárosokban a nagyszámú motoros, illetve az úton való átkelés zavarosnak tetsző rendje. Ahol sok a motoros érdemes jobban vigyázni az értékekre.

Egészségügyi helyzet

Kötelezően előírt védőoltás nem szükséges. Palackozott víz fogyasztása ajánlott, a vezetékes víz fogyasztása kerülendő. Az utcán, mecseteknél sok helyen van köztéri csap, amit a helyiek szívesen használnak, ám ennek vize a turisták számára szintén nem ajánlott. Az itthon használt gyógyszereiket készítsék be az úti poggyászukba. Az irániak nagyon tiszták, gyakorlatilag bármit nyugodtan megehetünk, megihatunk abból, amit elénk tesznek - természetesen az alapvető higiénés szabályok betartása mellett.

Fényképezés és videózás

A legtöbb múzeumban NEM – vagy csak külön jegyváltással lehet videózni, általában vaku használata nélkül. Fényképezni általában mindenütt lehet külön engedély nélkül. Köztereken teljesen megengedett a fényképezés/videózás, kivéve a katonai, rendőrségi létesítményeket, illetve bankokat. Az irániak szívesen fényképezkednek külföldiekkel, ám minden esetben, kiváltképp hölgyek lefényképezése esetén előbb kérjünk engedélyt. Ha nem járulnak hozzá, sose erőltessük.

Elektromosság

Az elektromos áram ugyanaz, mint Magyarországon: 220V, átalakító nem szükséges. Értékesebb, vagy különlegesebb, esetleg a legújabb elektronikai eszközök (kütyük) power bankok, külső tárolók, bevitelétől javasoljuk tartózkodni. 

Telefonálás, internet

Iránból telefonálni elsősorban a hotelekből lehet, de a legtöbb városban nyilvános telefonközpontok is működnek. A magyar mobiltelefonok többnyire mindenhol használhatóak. A hotelekből és az utcai fülkékből is lehet hazatelefonálni. Az internet hozzáférés az ország területén mindenhol megoldott, többnyire hotelekben vagy netcafékban vehetjük igénybe. A szállodákban a wifi ma már alapvető és működő szolgáltatás, de nem minden hotel minden szobájából elérhető, de közösségi terekben igen (Lobby, étterem) Ugyanakkor az internet hozzáférés szűrt, bizonyos oldalak, főként közösségi oldalak (facebook, messenger, stb.) és videó megosztók nem hozzáférhetőek, de olyan oldalak sem, amelyeken fedetlen testrészeket mutatnak pl. blikk.hu, stb. Az e-mail hozzáférés ugyanakkor általában problémamentes.

A kellemetlen meglepetés elkerülése végett indulás előtt érdeklődjenek a szolgáltatójuknál, hogy az országban a saját mobil telefonjaikat tudják-e használni, és ha igen, azt milyen díjjal tehetik meg.

Iráni szokások

Irán lakosságának döntő többsége siíta muszlim.

Az iszlám és perzsa szokások, előírások betartása nagyon fontos. Az iráni törvények tiltják és büntetik az alkohol, a kábítószer behozatalát, forgalmazását és fogyasztását. Különösen szigorúan tiltják és a legkeményebb szankciókkal sújtják a kábítószerrel való visszaélést. Tilos bármilyen pornográf kiadvány (könyv, magazin, videó, DVD, stb.) bevitele, továbbá tilos a házasságon kívüli szexuális kapcsolat, különösen a muszlimok és nem muszlimok, valamint az azonos neműek között. Ezek büntetési tétele nálunk elképzelhetetlen szigorúságú is lehet. Az országban a szeszesitalon kívül tilos a sertéshús fogyasztása és árusítása is.

Az irániak barátságosak és segítőkészek, de büszkék ősi kultúrájukra és több évezredes történelmükre, ezért önérzetesek és érzékenyek. A lekezelő vagy leereszkedő magatartást nem tolerálják. Nagyra értékelik viszont az udvarias közeledést, a partner iránti tiszteletet és az őszinte, baráti hangnemet.

A kézfogás csak férfiak között szokásos. Férfiak nőkkel általában nem fognak kezet. Nyilvános helyen általában kerülendő az ellentétes neműek közötti bármilyen bizalmas megnyilvánulás (beleértve az üdvözlésként adott puszit, ölelést, stb.).

Az iráni férfiak is általában európai szabású öltönyöket hordanak, de szigorúan nyakkendő nélkül. A nők fejükön kendőt és térdig érő rupust/manto (könnyű, ballonkabátszerű felöltő) viselnek. Nyilvános helyen külföldi nőktől is megkövetelik az iszlám öltözködési szabályok betartását, még az éttermekben és az autóbuszban is.

Szállodákban és modern éttermekben az étkezés nyugati minták szerint történik. Hagyományos éttermekben és teaházakban azonban az irániak általában nem asztaloknál étkeznek, hanem úgynevezett taht-okon. Ez egy fél méter magas szőnyeggel borított széles padot jelent, amin törökülésben, cipő nélkül ülnek és étkeznek. Az ételek, az étkezés az európai szokásokhoz hasonló, legfőbb étel a rizs és a kebab/rablóhús nyárson. Vegetáriánusoknak az iráni konyha kitűnő, főleg padlizsánból általában sok ételt készítenek.

Egyéni városnézéskor a nagyobb városokban nyugodtan használható a taxi, ám ezeket érdemes a szállodában előre kérni, s előre megmondani hová szeretnénk menni. Ha az utcán szállunk taxiba, érdemes az árat előre tisztázni. A nagyobb városokban működnek úgynevezett iránytaxik, ám ezek rendje sokszor teljesen átláthatatlan, így a taxiba szálláskor érdemes tisztázni, hogy a taxi csak minket visz egy megadott helyre. A nagyvárosokban emellett működnek motor taxik, ám ezeket veszélyességük miatt nagyon ajánlott elkerülni.

Ajándék

A körutazás során vásárolt régiségek kivitele engedélyköteles, valamint tilos kivinni az országból védett állatok preparátumát, köveket, kőzeteket, feldolgozatlan drágaköveket, valamint homokot emlékbe.

Kiemelt Irán ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

9 nap / 7 éj
2022.04.02. - 04.10.

535.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Nagykörút Sri Lankán 

Kedves Angéla!

Csodálatos volt Srí Lanka! Most azonnal visszamennék. A program jól van összeállítva. Észre sem vettük olyan hamar eltelt az egy hét. Az idegenvezető - Katalin - nagyon profi, felkészült volt. A csoportot jól kézben tartotta, soha nem kellett várni senkire. Jól kezelte a sofőrt, a csomagfelügyelőt és az ottani idegenvezetőt. Mindhárman nagyon kedvesek, udvariasak és készségesek voltak. A csoport nagyon szépen összekovácsolódott a helyi segítőkkel együtt. A két idegenvezető - Katalin és SueAnn -minden kérdésre tudtak válaszolni. Felkészültek, napi szinten tájékozottak voltak. Igazi profik! Velük bármikor bárhová elmennék még.

Egyszóval nagyon jól éreztük magunkat, az ország csodálatos, az emberek kedvesek, mosolygósak .

Köszönjük az élményt amit nyújtottak!

 

Mária, 2017. április

Nagykörút Sri Lankán

Kedves Angéla!

Nagyon jól éreztük magunkat. Az út szenzációs volt. Idegenvezetőnk elött le a kalappal. Mindenkinek akik Önökkel utaznak ilyen idegenvezetőt kívánok. A szervezés is és a szállás is jó volt.

 

P. Kati, 2017. április

Nagykörút Sri Lankán 

Kedves Angéla!

Az úttal kapcsolatban szinte csak szuperlatívuszokban tudok beszélni!

Nagyon jól volt összeállítva a program,a társaság is jó volt,ami külön jó pont,hogy nem 30-40 fő volt az úton!!!!

A Katalin fantasztikus vezető volt,nagyon szimpatikus,megkedveltem!

Szívesen utazom a későbbiekben is önökkel! :)))) További jó munkát kívánok!

 

Veronika, 2017. április

Nagykörút Sri Lankán

Kedves Csumita Angéla!

Megérkezésünk óta nem telt még el úgy egy nap sem, hogy ne gondoltunk volna a Sri Lankan eltöltött kellemes napokra.

Nagyon elégedettek voltunk a gazdagon összeállított, jól megszervezett programmal. Az út során minden olajozottan működött, köszönve ezt az idegenvezetőnk emberséges hozzáállásának és magas szakmai ismereteinek.

Mindent köszönünk, további munkájukhoz sok sikert kívánunk!

Utas, 2016. november

Nagykörút Srí Lankán

Kedves Péter!

Ezúton is szeretném megköszönni Homolya Orsolya idegenvezető munkáját a Srí Lanka nagykörút kapcsán. Orsi mindig mosolyogva, profin és rendkívüli türelemmel oldotta meg az utasok kéréseit. A jövőben is szívesen utaznék vele akár egzotikus tájakra, akár pedig Európán belül.
A program kialakítása is nagyon jó volt. A szállások és a gasztronómia is tökéletes volt.  A szafari és az elefánt árvaház nagy élmény volt.
Köszönet a szervezésért!

T. Andrea, 2017. november

Irán: a mesés Perzsia

Nagyon jól éreztük magunkat, egy igazi, felejthetetlen élmény volt számunkra ez az utazás. Az idegenvezetéssel meg voltunk elégedve, mind Péter mind pedig a helyi idegenvezetők kedvesek és segítőkészek voltak.

H. Orsolya és V.István, 2017. október

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Angéla, 

A program jól összeállított, valóban a legérdekesebb helyeket mutatta be Shiraz és Teherán között. A repülés a török légitársasággal kényelmes volt, az isztambuli átszállások problémamentesek. Az autóbusz kényelmes volt, a gépkocsivezetők jól látták el feladatukat. Az audio guide jól segítette a munkáját. A két helyi idegenvezető jól felkészült, szimpatikusan, segítőkészen látták el a feladatukat. Az országgal kapcsolatos előzetes aggodalmak alaptalanok voltak, a közbiztonság rendben, az emberek barátságosak, sokan értenek és beszélnek angolul. Az utazás összességében jól szervezett, érdekes volt, megfelelt a várakozásnak. Irán turizmusa nagy fejlődés előtt áll. Mindenesetre, jó hogy láttuk. 

J&M, 2017. október

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Angéla!

A perzsiai utazás valóban "csodálatos" volt!
A programok jól voltak kiválasztva, megszervezve. Az idegenvezetés jól sikerült, Péter felkészültséget tükrözött. Az iráni idegenvezető hölgy nagyon szimpatikus, hozzáértő volt, a srác meg maximálisan segítőkész minden téren. A szállások minden alkalommal kiválónak mondhatók, az autóbusz jól karban tartott, tiszta, a sofőrök rendkívül ügyesek. A kaják mindenütt igen finomak, és igen bőségesek voltak, egy igen udvarias kiszolgálással megspékelve.
Az iráni utazást mindenkinek tudom ajánlani, aki szeret történelmi helyeken barangolni, élvezi ezen helyek kisugárzását, szereti a maximális közbiztonságot mindenütt (éjjel az utcákon, metróban, stb.), szereti a nyílt tekintetű, mosolygós, barátságos embereket maga körül akárhol is jár (pl. itt a bazárokban sem tolakszik, erőszakoskodik senki), szeret klassz éttermekben olcsón jókat enni, igényes a körülötte lévő tisztaságra, higiéniára szállodában, utcán, bárhol. Röviden, Perzsia egy olyan ország, ahol jó lenni.

M. Szilvia és Ú. László, 2017. október

Nagykörút Srí Lankán

Kedves Angéla!

Idén már a harmadik utazással választottam Önöket. Nagyon meg voltam elégedve az utazás kezdetétől a végéig. A szállodák és az ellátás, a repülő, az autóbusszal, mindkét idegenvezetővel a programok nagyon változatosak voltak. Nagyon sok élménnyel gazdagodtam, sok fotót is készítettem, melyre mindig szívesen emlékezem vissza. Ez egy csodálatos ország és minden turistát szeretettel fogadnak.

R. Mihály, 2017. november

Nagykörút Srí Lankán

Kedves Angéla! 

Az utazás teljes mértékben hozta az előzetes elvárásokat. A szállások, étkezések, utazás megfelelő, sőt, többnyire várakozáson felüliek voltak. A helyi idegenvezetés kellően nyitott és informatív volt. A magyar idegenvezető, Homolya Orsolya tökéletesen kézben tartotta az eseményeket, maximálisan igyekezett tartalmas programokkal, gördülékenyen kitölteni az időt. Gyakorlatilag minden utassal megtalálta a megfelelő hangot, kedves személyisége nagyban hozzájárult az út sikeres és kellemes jellegéhez. Összességében nagyon elégedett voltam és köszönöm, mind az idegenvezetőnek, mind magának az utazási irodának a munkáját…

E. Attila, 2017. november

Nagykörút Sri Lankán

Kedves Angéla!

Összességében nagyon meg vagyok elégedve az Önök által szervezett utazással.
Elutazásom előtt is bíztam az irodában, mivel már nem először utaztam az Önök szervezésében és eddig is jó véleményem volt. Jó minőségű szállodákban történt az elhelyezés, az utolsó két éjszakás óceán parti szálloda mindenkit kárpótolt, kiváló volt. Az ellátás minden szállodában nagyon jó volt büfé rendszerű reggeli és vacsora  minden szempontból kielégítő, ízletes, jó volt. Amikor úti csomagot kaptunk az is jó volt változatos, itallal, gyümölccsel. A napi utazások megfelelőek voltak, nem voltak túl hosszúak, a busz jó minőségű, új állapotban volt. A gk.vezető és kísérő mindenben segítették az utazások gördülékeny megvalósítását, udvarias jó kiszolgálást. 
Nagyon kellemes meglepetés volt az idegenvezető, ORSI személye. Az út teljes tartama alatt teljes odaadással nagyon jó felkészültséggel és gondossággal vezette a csoportot. Mindent megtett azért, hogy az utazók kellemesen és jól érezzék magukat az út során. Állandóan tájékoztatott bennünket az ország jellemzőiről, jellegzetességeiről, földrajzi, történelmi elhelyezkedéséről, a sri lankai emberekről és szokásaikról. Minden nap végén végigkérdezte az utasokat a napi történésekről, kikérte a véleményünket. A szabadidő tartamára is kettő programot szervezett, melyen személy szerint én is részt vettem és nagyon jó volt, be is lehetne építeni a programba. A helyi idegenvezető is nagyon helyes, intelligens, segítőkész ember volt.
Ahogy az elején is írtam, nagyon jól éreztem magam, és bízom abban, hogy még sok ilyen jó utazáson vehetek részt a jövőben az Önök szervezésében.

V. Alíz, 2017. november

Nagykörút Sri Lankán

Kedves Angéla!

Sri Lankán tett utazásunk előzetes várakozásaink szerint alakult, figyelemmel arra is, hogy normál esetben egy óra alatt általában 30-35 km-t lehet megtenni a helyi útviszonyok miatt - szerencsére az élő utastájékoztatón erről is tudomást szerezhettünk. A helyi szervezés (az idegenvezetés, az ellátás, úgy általában az utazás körülményei) talán felül is múlták előzetes reményeinket, de a magas színvonalat korábbi útjainkon olyannyira megszoktuk Önöktől, hogy ennek már csak a hiánya tűnne föl. Az irodának mindezért ismételten köszönjük a szép élményeket. 

V. T., 2017. november

Nagy körutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen

Kedves Gabriella!

A Thaiföldi körutazás során nagyon tetszett a program gazdagsága, változatossága, a kultúrális és természeti látnivalók. Az ismerősök elvoltak ájulva a fényképek láttán, hogy mennyi sok szép helyen megfordultunk a 2 hét alatt. Az ilyen élményekért érdemes utazni.  Az idegenvezetők nagyon jók voltak, a helyi és a magyar egyaránt!!! A szállodák közül különösen tetszett a Kwai folyón lévő úszó szálloda, ami elképesztő dzsungel környezetben található. A Phuket-i szállásunk elhelyezkedése is remek volt, ahonnét esténként belehetett sétálni a városba. A gyönyörű környezetben lévő tengerparti szállodában eltöltött néhány nap remek pihenő volt utunk végén. Összességében sok élménnyel lettünk gazdagabbak, melyért köszönet az irodának! 

Nóra és Mária, 2019.március

Nagykörút Srí Lankán

Kedves 1000 Út!

A Sri Lanka-i nagykörút jól szervezett volt, a szállások, az ellátás és a busz mindenben megfelelt az elvárásoknak. Az idegenvezetőnk hangulatosan és odafigyeléssel vezette a csoportot.

V. B. 2018. április

Nagykörút Srí Lankán 

Nagyon jól éreztük magunkat, az utazás felülmúlta a várakozásainkat. A szervezett 10 nap élménydús, tartalmas volt. Kényelmes buszunk volt, a csoportunk nem kellett,hogy összezsúfolódjon benne, bőven volt helyünk. A programok úgy voltak összerakva, hogy a közöttük lévő, buszon töltött idő könnyen elviselhető volt.Jó csoportunk volt, nem kellett egymásra várni; mindenki figyelt a másikra, egy-két barátsággal is gazdagabbak lettünk, azóta is tartjuk a kapcsolatot.Az idegenvezetőnk, Marika nagyon szimpatikus volt nekünk. A meghirdetett programokat mindet végigjártuk, nagyon sokat mesélt az országról, a látnivalókról, a történelméről, a vallásukról. Felkészült az útra, sokat foglalkozott azzal, hogy a kedvünkbe járjon, amit közben kitaláltunk, ötleteltünk azt sikerüljön megvalósítanunk. Jól megszervezte a poggyászok kezelését, a lehető legtöbb terhet levette rólunk, hogy jól érezzük magunkat.Srí Lanka jó úticél mindenkinek, aki aktivan szereti a szabadidejét tölteni, aki szívesen ismeri meg más ország kultúráját, konyháját. A helyi emberek barátságos, kedvesek, közvetlenek. Az értékeinkre nem kellett vigyázni, a mobiltelefont, táskát szabadon otthagyhattuk bárhol, ahhoz nem nyúlt senki.Mi kiegészítettük utunkat 5 napos tengerparti pihenéssel a katalógusban ajánlottak szerint; ezt mindenkinek javaslom, így lett az egész pihentető, de mégis tartalmas nyaralás.A sziget természeti adottságai gyönyörűek, ez nem Nyugat-Európa, azt kell azért tudni, annak minden előnyével és hátrányával együtt...Mindenhol volt Wifi hálózat, jól tudtuk használni.Szívesen utaznánk máskor is Önökkel, az ajánlataikat is szívesen vesszük, ha értesítenek bennünket közvetlenül.

Regina és Zoltán, 2018.április

Irán: a mesés Perzsia

Kedves  Gabriella!

Ami a tapasztalatainkat illeti: Nagyon jól megszervezett út volt, csodás élményekkel gazdagodtunk, Rokolya Péter pedig egy nagyon kiváló idegenvezető, aki mind szakértelmét, helyi ismereteit, a meglátogatott helyekre vonatkozó tudását illetően szuper volt; külön ki kell emelni, hogy vele az ember tényleg biztonságban érezte magát egy ilyen tőlünk távoli ismeretlen helyen.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, mind az 1000 Út irodát, mind Rokolya Péter idegenvezetőt.

Klára és Pál, 2018.október

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Gabriella!

Nem múlt el még teljesen a hatása az útnak, de a képeket látva, megmelegszik a szívem megint! A lehető legjobbakat tudom  mondani az útról, a szervezésről, a szállásokról, a sofőrökről, és az idegenvezetőkről is!

Rokolya Péter nagy tudással, humorral vezette a kis csapatot. Igyekezett okos kérdéseinket megválaszolni. Még jóleső kedveskedéseket is kaptunk: édességet, gyümölcsöt, teát, kávét, stb.Az igazat megvallva, nem tudom miket láthattam volna még Iránból, de a tervezett útvonal nevezetességeit szerintem bejártuk.Örömömre szolgált, hogy Önökkel utazhattam. Köszönöm!

Erika,2018.október

Nagykörút Srí Lankán

Tisztelt 1000Út Utazási Iroda!

Régi vágyunk volt, hogy eljussunk Srí Lankára. Több iroda ajánlatát is megtekintettük, az ismerőseinkkel is beszélgettünk, és mivel már többször is utaztunk az 1000 Út-tal, így döntöttünk az Önök irodája mellett. Az utazás azt nyújtotta amit vártunk. Jól megszervezett program volt.Az Idegenvezető - Kuthy Katalin -  nagyon szuper volt. Nagyon sok hasznos és érdekes dolgot hallottunk Tőle. Összességében ismét egy csodálatos úttal lettünk gazdagabbak. Az elkövetkezendő években is tervezünk az 1000 Út-tal utazni.

K.Z és K.Zs, 2018.november

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Gabriella,

 Az út igazán csodálatos volt. A program igen jól lett összeállítva, gazdag, változatos és élvezetes volt. Persze ott mindig fárasztónak érződik, de hazatérve már csak a szép emlék marad. A szállások különbözőek voltak, összességében jók, egyes esetekben kalandosak, de a szobák jól felszereltek voltak, tiszták (!), mint maga az egész ország. Az étkezés is megfelelő volt. A szolgáltatás-ipart még fejleszteni kell, de a körülményekhez képest ezzel sem volt probléma. A buszok állapota kiváló, a kinti idegenvezetők is kedvesek, segítőkészek voltak. Nagyon jó ötlet a buszon való "víz-ellátás", nem kellett utánajárni, pénzzel bajlódni, ami önmagában is nagy kihívás volt (milliós nagyságrendek stb.). Kis költség - jó érzés! Sőt, egyes alkalmakkor még tea-coffee party is volt útközben, ami különösen ott jó, ahol nincs semmi.  Hazai idegenvezető. Rokolya Péterrel még nem utaztunk, de mindenképpen kedvet csinált a jövőbeni vele-utazáshoz. Szakmailag felkészült, s nem csak a kötelező programot adta magas színvonalon, de mindig tartogatott vmi kis pluszt, ami szintén növelte a jóérzést. Emberileg is a maximumot nyújtotta, kedves, figyelmes és vicces volt, ami sok helyzetet meg tud oldani. Emellett maximálisan hatékony volt, ilyen gyors szobaelosztást és -elfoglalást ritkán tapasztalni, a csomagok fel- és leszállítását is flottul megoldotta a befizetett borravalók felhasználásával (amivel az út végén precízen elszámolt). Újabb komfortérzet-növekedés.  Az utazási időpont ragyogóan lett megválasztva, kiváló idő volt, ami egy ilyen vándorlós útnál nem utolsó szempont. (Ismét komfort-érzet!) Az ár-érték arány ideális. Összességében kiválóan szervezett, professzionálisan vezetett út, amit meleg szívvel lehet ajánlani a kalandra-vágyóknak.    

Köszönjük a fotókat, Irán egy tipikus fotóra kiéhezett ország, mindenki mindenkivel fotózkodni akar. Nem álltunk ellen.

 

Judit és Péter,2018.október

A mesés Perzsia - Irán

Kedves Krisztina!

Az Irán: a mesés Perzsia című körutazás az általunk vártnál sokkal több élményt adott. Nagyon jól megszervezett, és még jobban teljesült út volt. A programfüzetben leírtak csábításának engedve jelentkeztünk, de utólag elmondhatjuk, a leírtaknál több, gazdagabb élményben volt részünk. A csoport létszáma (22 fő) pont akkora volt, ami egy ilyen társasúthoz ideális. Mindannyiunknak bőven volt helye az autóbuszban, egymást gyorsan megismertük, az út során pedig összeszoktunk. Sokan a történelmi Perzsia okán, mások az építészeti, néprajzi emlékek iránti kíváncsiság, többen az ország jelenlegi életének megismerése miatt jelentkeztek az útra. Úgy tűnik mindannyian sokat kaptunk. Az ország és lakói kellemes csalódást okoztak. Az emberek kedvesek, közvetlenek, érdeklődők. Számtalanszor megszólítottak bennünket, érdeklődve, hogy honnan jöttünk, mi a véleményünk Iránról. Azt hittük, hogy a fekete csador mögött visszahúzódó, tartózkodó lányok, asszonyok rejlenek, ehhez képest felszabadult, csivitelő csitrikkel, kedves fiatalasszonyokkal találkoztunk. A kereskedők ebben az országban nem akaszkodnak rá az utazókra, nem erőszakosak. Itt szinte mindenki szeret fényképezkedni, nem voltunk híján témákban sem! Az út idegenvezetője Rokolya Péter volt. Nagyszerű ember, nyugodt, jó szervező, mindenre és mindenkire odafigyelő. Nagy tudásával, tájékozottságával végig lekötötte a figyelmünket, ugyanakkor nemcsak a látnivalókban volt otthon, hanem történelmi ismeretekben, helyi szokásokban. Mindig biztosított az utasoknak megfelelő szabadidőt is. Ali, a helyi idegenvezető alaposan felkészült, nagyon jó kommunikációs képességű, lelkiismeretes szervező. A szállodai szobaelosztásokat példásan flottul bonyolították, a meglepetés kávézások és váratlan plusz programok mindannyiunknak jól estek. Ezt az utat csak ajánlani tudjuk mindazoknak, akik olyan helyekre szeretnének eljutni, amelyek nem szokványosak. Legközelebb is az1000 Úttalutazunk!

Cs. Gábor és Zsuzsa, 2019. március

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Krisztina!

Mindketten nagyon szép élményekkel tértünk haza. Gyönyörű helyeken jártunk, sokkal több helyet láttunk, mint amire számítottunk, rengeteg mindent megtudtunk Iránról. Külön kell szólni Péterről, a kísérőnkről, aki humorral, odafigyeléssel egyengette az utat és a csoportot, köszönet neki ezért, szívesen utaznék vele újra. Nagyon tetszett, hogy mindenhez hozott könyvet, idézetet, nyilván sokkal kevesebb energiát belefektetve is lehet jól vezetni, de ezek a pluszok különlegessé tették az utat és emlékezetesebbé a helyeket.  Csodálatosan együttműködtek Alival, a helyi idegenvezetővel, így rengeteg információt kaptunk a történelemről, művészetről, és a mai életről is. Mindkettőjük felkészültsége abszolút lenyűgözött. Jó, hogy mindenütt volt egy kis szabadő körülnézni, alkudozni, fényképezni.... A szállások rendben voltak, nagyon teteszett a jazdi karavánszeráj-szálloda. Köszönjük az élményeket, szerintem utazunk még az 1000 úttal!

Anikó és Péter, 2019.március

Irán

Kedves  Krisztina! Az Irán: mesés Perzsia című körutazáson nagyon jól éreztük magunkat. Jó volt a szervezés minden téren (szállás, étkezés, utazás a városok között). Nagyon gazdag program volt, aminek keretében megismerhettük Irán csodáit. A helyi idegenvezető rengeteget mesélt az ország történelméről, amit Rokolya Péter nagyon szépen fordított nekünk. Mind a két idegenvezető nagyon jó volt, figyeltek ránk,  hogy bírjuk a rengeteg  járkálást, ami a város látogatásokon volt. Megérte a fáradtságot, mert sok új szép látvánnyal, tapasztalattal gazdagodtunk. Az iráni emberek nagyon kedvesek voltak, tisztaság, rend volt mindenhol. Mi csak ajánlani tudjuk az utazást szeretőknek, hogy ők is látogassanak el Iránba. Rokolya Péterrel már másodszor utaztunk, de csak  dicsérni  tudjuk.

 

Garamvölgyi család, 2019. március

Nagykörút Srí Lankán 

Kedves Gabriella!

Köszönöm érdeklődését a Sri Lankai úttal kapcsolatban.Meg kell hogy mondjam, ismét csodálatos úton vettem részt az Önök szervezésében. Megint ki kell emelnem idegenvezetőjük - Szabó Ákos - felkészültségét, figyelmességét, az utasok felé tanúsított magatartását. Az ország történelméről, jelenlegi  problémáiról, a látnivalókról kiemelkedő tájékozottsággal rendelkezett, melyet örömmel hallgattam. A program jól összeállított volt. Csodálatos volt Dambulla buddhista barlangszentély együttese, a Sigiriyai erőd. Sajnos korom miatt nem mertem vállalni hogy a szikla tetejére felmenjek, de az út háromnegyedét megtettem, s csodálatos kilátás nyílt az ősi településre. Nem hagyható ki a Matalei fűszerkert, Kandyben a Szent Fog Templomának látványossága sem.  Nem akarom a teljes úti látványosságokat itt felsorolni, de csodálatos élményben részesítettek bennünket.

Úgy gondolom, hogy  nem csak a programok kiválasztása, a szállodai elhelyezés fontos, hanem az is hogy az utasokat olyan kíváló idegenvezető vezesse, aki az úti élményt saját személyiségével és felkészültségével is fokozni tudja.Ezt ezen az úton is és az Azerbajdzsáni úton is  maximálisan biztosították számomra.

További sikeres munkát kívánok az Önök és munkatársai számára!

Sz.Lajosné 2019,február

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Krisztina! Először is  Önnel kapcsolatban szeretnék visszajelzést adni. Nagyon professzionálisan kezelt, mint ügyfelet. Minden információt időben és kellő részleteséggel megkaptunk. Amennyiben kérdésem volt rövid időn belül válaszolt. Ez a hozzáállás megnyugtató egy utazó számára. :) Irán csodás ország, messze felülmúlta várakazozásainkat. A programok során a perzsa kultúra, építészet valamint az emberek életébe kaptunk betekintést. A mindennapokat tartalmasan és intenzíven töltöttük. A magyar és a helyi idegenvezető egyaránt nagyon felkészültek voltak.  Külön szeretném megemlíteni, hogy a kötelező programokon kívül számos érdekesség megtekintéssének lehetőségével tették még izgalmasabbá  a napokat. Nagyon jól éreztük magunkat, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg Iránt.

U.K. és U.J., 2019. március

Nagy körutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen

Kedves Gabriella!

Köszönjük szépen érdeklődését. Az út maga csodás volt. Idegenvezetőnek az Orsolya választása is zseniális volt. 
Mi már egy kicsit elfogultak voltunk, hiszen már utaztunk Orsolyával, ezért tudtuk, hogy mire számítsunk. 
Amiben lehetett segítette a csoportot, sőt időnként még a lehetetlenben is. Phuketi szabadnapjainkra Orsolya segitett minket fakultatív program megrendelésében és lebonyolításában. Mivel a csoportból nagy létszámban vettünk részt a programon, ezért nem maradtunk 
magyar idegenvezetés nélkül. Ami nekünk, akik nem beszéljük a nyelveket (ezért is választunk mindig szinvonalas irodát), nagyon nagy segítség volt.  Ezúton is köszönünk mindent, illetve remélhetőleg találkozunk még más útjaikon. 
Eddig még nem utaztunk Önökkel, de valószínűleg még fogunk.

Krisztina és Lajos, 2019.március

Irán: a mesés Perzsia

Az alábbiakban szeretnék visszajelzést adni múlt heti iráni utazásunkról  Irán: a mesés Perzsia című körutazás a vártnál sokkal több élményt adott. Nagyon jól megszervezett. igazán csodálatos út volt, ami messze felülmúlta várakozásainkat. A program igen jól lett összeállítva, gazdag, változatos és élvezetes volt. Ezeregy éjszaka hangulata, a csodás keleti építészet, varázslatos perzsa kertek, kedves, közvetlen, érdeklődő emberek.

A szállások különbözőek voltak, összességében elfogadhatóak, tiszták , mint maga az egész ország. Az étkezés is megfelelő volt. Ki kell emelnem hazai idegenvezetőnket,  Simigh Ágnes nagyszerű ember, kiválóan szervez, mindig nyugodt, mosolyog, kedves. Már utaztam vele Indiában is, akkor is lenyűgözött hatalmas tárgyi tudása és felkészültsége. Nemcsak a látnivalókban van otthon, hanem részleteiben ismeri az ország történelmét, szokásait. Amir, a helyi idegenvezetőnk is alaposan felkészült, nagyon jó kommunikációs képességű, lelkiismeretes vezető volt. Nagyon jól tudtak Ágnessel együtt dolgozni. Sok olyan látnivalót is beiktattak, ami nem is lett volna az eredeti programban. Különöset tetszett, hogy több alkalommal vittek el bennünket külső helyszínekre vacsorázni, illetve ebédelni. Színvonalas és kényelmes buszunk volt az út során, kedves és pontos sofőrrel és segítőjével.Összességében nagyon jó ár értékarányú út, bátran tudom ajánlani mindazoknak, aki nem a szokványosat, hanem a különleges kalandokat keresik. Köszönöm az élményt, remélem még lesz alkalmam irodájukkal utazni!

 

Katalin, 2019.március

Irán

Kedves GIM-ALÉ  Krisztina, Köszönettel vettük érdeklődésüket az iráni út élményeiről. Fantasztikus országot ismertünk meg. Külön köszönet érte a magyar és helyi idegenvezetőknek, akik felsőfokon vizsgáztak felkészültségből, türelemből és rugalmasságból. A szállodák összességében megfeleltek az elvárásoknak, a busz kényelme mindenkit meglepet. Örültünk a rugalmas ebéd és vacsora helyszíneknek. Az egész út bővelkedet látnivalókban és örülünk, hogy ennek részesei lehetünk. Üdvözlettel,

G.G., 2019. március

Irán

Az utazás rendkívül jól sikerült, megtaláltam benne amire számítottam. A programok jók és kényelmesen teljesíthetők voltak, a magyar idegenvezető felkészülten, érthetően! adta elő mondandóját, a hosszabb utakat érdekes információkkal tette érdekessé. Külön dicséret a helyi idegenvezetőnek, aki megfelelően tudta a programokat ütemezni, és csak azok előnyére változtatott rajta úgy, hogy minden belefért.

Gábor, 2019. március

Irán: a mesés Perzsia

Az oktober 19-én induló Mesés perzsia  Irán utazáson vettem részt. Köszönet a jó szervezésért és remek programokért. Az idegenvezetőnk Mison Andrea pedig megkoronázta az utazásunkat:kedvességével, emberségével és szakmai  tudásával.Mély Tiszteletem a Hölgyé,  Neki köszönhetően sokat tanultam az utazás során. Tisztelettel: törzsutasuk

 

S. Magdolna, 2019. Október

Kedves Krisztina!Az Utazás nagyon jól sikerült, mint mindig! A programok, mind a rászánt idő elég volt a tartalmas tájékozódáshoz! Andi részéről az idegenvezetéssel nagyon elégedettek voltunk! A partner iroda személyzete és busz is kiváló volt! Ilyen busszal még nem utaztam hogy 1+2 sor ülés volt benne és csak 10 sor, hatalmas lábtérrel, teljesen hátra dönthető üléssel, nagyon kényelmes volt! Mindig kaptunk vizet, ami szintén nagyon praktikus, sok időt lehet vele megtakarítani, hogy nem kell mindig vízért futkosni a boltba! A szállodák is nagyon jók voltak főleg a Yazdi , nagyon autentikus! Az Iszfaháni-ban nem csak welcome drinket, hanem még egy szál rózsát is kaptunk. Ez a szálloda nagyon jó választás volt, 5 percre volt az Imám tértől, mindenki többször vissza tudott sétálni a térre. Az étkezések is nagyon finomak voltak és bőségesek. Az éttermek is jól lettek kiválasztva, főleg a forgó panoráma étterem Iszfahánban! 

Sz.Gergely, 2019. október

Kedves Krisztina! Nagyon jól éreztem magam. Mindkét idegenvezető felkészült, és "utascentrikus" volt. A helyi iroda szervező munkája zökkenő mentes program végrehajtást eredményezett. Az ellátás kifogástalan volt. 

M.Viktorné, 2019. október

Nagy körutazás Thaiföldön pihenéssel Phuketen

Kedves Gabriella!

 Nagy várakozással tekintettünk a thaiföldi utazás elé és nem is csalatkoztunk: az út varázslatos volt. Az ismertetőben szereplő minden program megvalósult és annak ellenére, hogy elég vegyes korosztályú volt a csoport (huszonévestől hetvenesig), mindenki bírta a tempót.  Az idegenvezetőnk, Homolya Orsi felkészült, tájékozott, empatikus, segítőkész hölgy, aki mindenkivel megtalálta a közös hangot. Nagyon örültünk annak, hogy extraként Burmába is átruccanhattunk. A számos program mellett arra is jutott idő, hogy kielégítsük az elefántos nadrágok, táskák, thai kapucnis felsők stb. iránti igényünket.  Egy szó mint száz, az út nagyon sikeres volt és ár-érték arányban is remek.

Utasvélemény, 2019.december

Irán: a mesés Perzsia

A program megfelelt előzetes elvárásunknak. Az idegenvezető minden téren jól teljesített, külön kiemelve az iráni társvezetőt is, aki széles ismeretekkel rendelkezett és nagyon segítőkész volt. Mindketten nagyon lelkiismeretesen, problémamentesen jól vezették a csoportot. Köszönjük.

P. család 2019. Október

Nagykörút Srí Lankán

Ezúton szeretném jelezni, hogy a Srí Lankai körút nagyon jól sikerült. Köszönöm szépen az irodának illetve minden munkatársának aki rész vett ebben a szuper szervezésben. Külön köszönet Kaiser Mihály idegenvezetőnknek akitől rengeteg tudást, információt kaptunk az utunk során. Hatalmas tapasztalattal és magas fokú képzettséggel rendelkezik és kíváló kommunikációs készséggel. A férjem és Én is nagyon jól éreztük magunkat. Rengeteg élményt szereztünk! Mégegyszer köszönöm szépen

Valéria, 2020. Február

Nagykörút Srí Lankán

Múlt héten érkeztünk haza körútjukról, amely sok élménnyel ajándékozott meg bennünket. Ehhez rendkívül pozitívan járult hozzá idegenvezetőnk, Kaiser Mihály, aki felkészültségével, tapasztalataival és empátiájával remekül kezelte csoportunkat. Köszönöm a gazdag élményeket.

F.Tamás, 2020. Február

Irán: a mesés Perzsia

Kedves Kovács Andrea!

Kérése nélkül is szándékomban állt, hogy jelezzem az iráni úttal kapcsolatos gondolataimat.

Talán azzal kezdeném, hogy az Önök utazási irodájával először utaztam és összehasonlítva az általam ismert színvonalas utaztató cégek tevékenységével elégedettségemnek adok hangot.

Lépésenként:

-        az utazás előtti szervezési munkát végző hölgyek kedvessége, segítő készsége, figyelmessége elragadó volt. Kellemes , biztató légkört teremtettek. Köszönöm Nekik!

-        a Qatar légitársasággal repülni jó dolog, nem Wizz-air! Számomra a repülés nem csak helyváltoztatás, hanem egy érdekes, ünnepélyes, izgalmas program. Ezt csak megfelelő körülmények között lehet élvezni. Éppen ezért már korábban elhatároztam, hogy csak olyan úton veszek részt, ahol a légitársaság…! Önök hasonlóan gondolkodnak. Köszönöm.

-        a hosszú autóbuszos utazás során nem csak nézelődünk, hanem pihenünk is. Ehhez kényelmes autóbuszok kellenek. Az út során maximális kényelmet biztosítottak ezek a járművek. Kényelmes fotelek, hatalmas ablakok, sajnos kihasználatlan tv lehetőség, mind azt szolgálta, hogy élvezzük az utat. Köszönöm.

-        nagyon fontos az éjszakai pihenés biztosítása. Nos, itt két olyan szálloda is volt, amelynek színvonala meghaladta a hazánkban található négy csillagos szállodákét. Nemcsak a szobák nagysága, felszereltsége, kényelmi berendezései, hanem  a többi helységek és maga az épület építészeti megoldásai is igényességet tanúsítottak. Sajnos kevés volt az időnk, hogy élvezhessük kedvünk szerint, a kerthelységet, a tetőteraszt, az uszodát, stb. De nagyon jól éreztük magunkat itt. Köszönjük.

-        az étkezések mindig kritikus pontjai az utazásnak. Éhes hassal, nehezen élvezhető ételekkel még a szép is ocsmány lehet. Nos, itt erről nem volt szó. Nagyon kevés időt vett el tőlünk az étkezés, mindig a megfelelő, vagy vacsora, vagy ebéd volt. Az ételek tájjellegű finomságok voltak. Ehettünk bárány kebabot, garnéla rákot csicseriborsót birkahússal, a perzsa konyha finomságai ott voltak az asztalunkon. Gasztronómiai élményben volt részünk. Köszönöm.

-        Mindehhez kellet két ragyogó idegenvezető. A jól felkészült helyi fickó dicséretére váljon, hogy érezte a csoport lelki állapotát, fáradtságát. Mindig talált valami érdekes látnivalót, mindig volt valamilyen váratlan húzása, hogy diszkréten felrázza a bágyadt társaságot. Mindig szép emlékeket fogok őrizni Róla.

-        az utat igazán emlékezetessé tette Simigh Ágnes vezetése. Hosszasan méltathatnám az érdemeit, feleslegesen, hisz biztos vagyok benne, hogy Önök jól ismerik. Két olyan momentumot szeretnénk csak megemlíteni, ami a emberismeretét dicséri. Az egyik délután fáradtan ballagtunk a bazársoron, nem sok bennünket érdeklő látnivalók között, mintegy 32-34 fok C hőmérséklete. Legszívesebben aludtam volna, de a hátam közepére kívántam az egész perzsa vásárt. És akkor Ági megállította a csoportot és meghívta egy iráni különlegességre, sárgarépa levet kóstolhattunk vanília fagylalttal. Ági volt a csoda, mert ezzel jó hangulatban új erőre kapva, fáradhatatlanul haladtunk tovább.

-        az idegenvezető feladata az út során az utolsó programmal lezárul. Ez az általános szokás.  Volt olyan eset, amikor Saigontól 200 km-re egy szállodánál búcsúzott el az idegenvezető a csoporttól, kitéve őket háromszori átszállásnak, az ezzel járó kellemetlenségeknek stb. A mi csoportunk 80 %-a aggastyán volt. De jól tartottuk magunkat. De nagyon jól esett, és szívet melengető volt, hogy Ági  a budapesti repülőtér ajtajáig kísérte és vigyázta a csoport tagjait. Ő nem a csoportot idegen vezette, hanem a csoport minden egyes tagjáért felelősséget érzett és óvta, vigyázta őket.

-        KÖSZÖNJÜK, hogy velünk volt.

 

Nos, ez a véleményünk az útról. Mit gondolnak jól éreztük magunkat?

F.I. és felesége, I.Sz.A. és felesége 2019. október

Nagykörút Srí Lankán

Kedves Bettina!

Köszönöm az érdeklődésüket. A Srí Lankai utazás nagyon-nagyon jó volt. Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen szép élménnyel gazdagítottak bennünket. A program összeállítása szerintem kiváló volt. A jelenlegi helyzetet is megfelelően sikerült kezelni, hiszen a turizmus sajnos ott is romokban hever. Megfelelő rugalmassággal álltak hozzá az idegenvezetők a helyzethez és mindent elkövettek annak érdekében, hogy minél több mindent láthassunk ebből a csodálatos szigetből. A szállásunk várakozáson felül nagyon színvonalas volt és az étkezés is kiváló volt. A helyiek minden kívánságunkat lesték és teljesítették, nagyon kedves embereket ismerhettünk meg. Az idegenvezetés is nagyon jó volt. A helyi idegenvezető és Orsi is mindent meg tett, hogy jól érezzük magunkat, minél több élményt és információt szerezzünk. Már a kirándulás elején Orsi csapattá kovácsolt össze bennünket, ami szintén nagyban emelte az utazási élményeket. Összességében csak jókat tudok írni erről az útról. Nagyon köszönök mindent!!! Bízhatnak benne, hogy még fogok utazás kapcsán jelentkezni az irodánál.

Csilla, 2021. november