Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Indonézia
 
 
 

Főváros: Jakarta
Területe: 1 919 440 km2
Államforma: köztársaság
Lakosság: 249 865 631 fő (2013)
Időzóna: UTC +7, UTC +8, UTC+9
Pénznem: rúpia 
Nyelv: Az indonéz emberek elsősorban általában saját helyi nyelvüket használják, de az ország hivatalos nyelvét, az indonézt  minden iskolában tanítják, és gyakorlatilag minden indonéz lakos beszéli. Egykoron ez a nyelv az egész délkelet-ázsiai térségben „lingua franca” volt, beleértve a mai Malajziát is, így a hollandok is elfogadták a gyarmat hivatalos nyelvének, majd a függetlenség kikiáltása után az ország hivatalos nyelvévé vált. 
Népcsoport: Az ország nyugati felét ázsiai, elsősorban maláj népek népesítik be, míg az ország keleti felén inkább csendes-óceáni népek, Új-Guinea szigetén pápuák élnek. 
Vallás: Indonézia fő vallása az iszlám, a lakosság többi részében körülbelül 8%-kal részesednek a keresztény vallású emberek (akiknek háromnegyede protestáns, a maradék pedig katolikus hitű), 3% hindu, míg a buddhisták körülbelül 1%-ot érnek el. Az országban elhanyagolható létszámú zsidó vallású közösség is él. 

30 napnál rövidebb időre tervezett tartózkodás esetén vízum beszerzése nem szükséges. 30 napnál hosszabb időre tervezett tartózkodás esetén a határátlépéskor érkezési vízum (Visa on Arrival) igényelhető, mely 30 nap érvényességi idejű.

Környezet, éghajlat:

Az ország éghajlata trópusi. A száraz évszak az ország legnagyobb részében májustól szeptemberig, az esős októbertől áprilisig tart. Egyes régiókban ettől jelentős eltérések mutatkoznak: így Észak-Szumátrán októbertől januárig, Dél-Szumátrán januártól februárig tart a monszun, míg Észak-Celebeszen júniusban és júliusban esik legtöbbet. 
Időjárás: 

Az évi középhőmérséklet 26-27 °C, az egyes hónapok ettől csak 1-2 °C-al térnek el.


Ivóvíz: 

A csapvíz közvetlen fogyasztásra nem alkalmas. 

Közlekedés: 

Az országban balra tartás van, gépjármű vezetéséhez, illetve bérléséhez nemzetközi jogosítvány szükséges. Forgalmasabb városok egyes útvonalain csúcsidőben a „three in one” (egy gépjárműben legalább három személynek kell utaznia) és a páros–páratlan rendszámok szerinti közlekedési korlátozás van érvényben. 

Útjaink Indonézia

Utazás szűrő:Rendezés:

16 nap / 14 éj
2018.01.10. - 01.25.

555.000 Ft/főtől