Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Horvátország
Oltási bizonyítvánnyal szabadon utazhatunk!
 

Utolsó frissítés dátuma: 2021.04.19.

Horvátországba való belépés szabályai és feltételei:

Ön már átesett a koronavírus betegségen? Ebben az esetben karanténmentesen utazhatunk Horvátországba! A betegségen való átesettség igazolható: 180 napnál nem régebbi, de az utazást megelőzően legalább 11 nappal korábban kiállított pozitív PCR teszttel vagy antigén-teszttel, vagy orvosi igazolással.

Ön már beoltatta magát? Amennyiben igen, az oltási igazolások felmutatása mentesít a tesztelési- és karanténkötelezettség alól, tehát szabadon utazhatunk.

Ön nem esett át a betegségen és nem is kapott oltást? Ebben az esetben 48 óránál nem régebbi, negatív PCR teszt vagy az EU-által elfogadott antigén-alapú gyorsteszt szükséges a belépéshez!

Mehetek e Horvátországba PCR teszt nélkül? Igen, viszont ebben az esetben a tesztelést saját költségre a határátlépést követően Horvátországban kell elvégezni és a teszt eredményének megérkezéséig (általánosan 48 óra) a házi karanténban tartózkodni.

Bővebb információ: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Kell e regisztrálni a belépéshez? Igen, a határon minden esetben nyilatkozni kell a Horvátországban tervezett tartózkodás időtartamáról, annak helyszínéről, valamint többnapos tartózkodás esetén a szállás pontos címéről. A torlódás elkerülése, s a várakozási idő csökkentése érdekében javasolt az adatokat a beutazást megelőzően feltölteni a https://entercroatia.mup.hr/ honlapon keresztül. Ezt követően az utas visszaigazoló e-mail üzenetet kap, továbbá megkapja a Horvát Közegészségügyi Intézet útmutatóival és javaslataival kapcsolatos információkat. A fenti honlap magyar nyelven is elérhető.

  • Kivételek: A Horvátországon keresztül tranzitálóknak a horvát határrendőrség iránymutatása szerint nem kell kitölteni az adatlapot.

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Kiemelt Horvátország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

70.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

87.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

128.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

140.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

172.900 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin