Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Hollandia

Be lehet-e utazni az országba? Igen.

Kell-e teszt? Igen. 

13 éves kortól minden, a holland kormány által magas kockázatúnak ítélt országból Hollandiába utazónak és Hollandián keresztül továbbutazónak (repülőgép, hajó, autóbusz, vonat – az egyes közlekedési eszközökre eltérő szabályozás vonatkozhat!) teszteltetnie kell magát. Hollandia az alábbi opciók egyikét fogadja csak el:

Opció 1: Az érkezési időpontnál 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről (repülő, vonat, busz, hajó) és egy, a közlekedési eszköz (CSAK repülő vagy vonat esetében!) fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi, gyorstesztről (antigén, PCR) szóló nyomtatott / digitális igazolás, valamint egy egészségügyi nyilatkozat ('health declaration form'). 

Opció 2: a közlekedési eszköz fedélzetére lépést megelőző 24 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló nyomtatott / digitális igazolás, valamint egy egészségügyi nyilatkozat.

Fontos, hogy a fenti szabályozás a tranzitáló utasokra is vonatkozik.

A szárazföldi határokon gépkocsival érkezők esetében nem áll fenn tesztelési kötelezettség.

A negatív teszteredményt angol, német, spanyol, francia vagy holland nyelven kell kiállítani. Az igazoláson a családi és utónévnek meg kell egyeznie az útlevélben szereplő névvel. Az igazoláson továbbá a tesztet végző intézet vagy labor adatait, valamint a teszt időpontját is fel kell tüntetni.

Az egészségügyi nyilatkozat az alábbi linken érhető el.  

Karanténkötelezettség: Az utazáshoz elvégzett PCR-teszt negatív eredményétől függetlenül a Hollandiába érkezést követően továbbra is szükséges a 10 napos házi karatén betartása. A visszatérést követő ötödik napon lehetőség van tesztelésre és negatív eredmény esetén véget ér a karantén.

A karantén tünetmentesen / negatív PCR teszt birtokában is kötelező.

Kiemelt Hollandia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

4 nap / 3 éj
tetszőleges időpont

129.000 Ft/főtől