Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szilveszter Grúziában
389.000 Ft
/fő repülőjeggyel
2021.12.27.-2022.01.02.
Utazás:

Közvetlen repülővel

Elhelyezés:

3*-os központi szálloda
kétágyas szobáiban

Ellátás:

Program szerint

Utazás:

Közvetlen repülővel

Elhelyezés:

3*-os központi szálloda
kétágyas szobáiban

Ellátás:

Program szerint

Miért ez az út?

Gasztronómiai élmények

Síeléssel hosszabbítható!

Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt.

Részletes program

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaiszi - Gori - Uplistsikhe - Tbiliszi

Érkezés után Grúzia fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Útközben közösen megreggelizünk, majd pihenő Goriban. A számos látnivaló ellenére a város a híres szülöttjéről, Sztálinról vált híressé. Megtekintjük Sztálin szülőházát, a múzeumot, és azt a vasúti kocsit, amelyet csak a Generális használt.  Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk. Innen Uplistsikhebe utazunk, ahol az i.e. 6–11. században alapított sziklaszirt várost nézzük meg. Délutáni érkezünk Tbiliszibe, fakultatív vacsora lehetőség egy helyi városi étteremben. Szállás Tbilisziben (5 éj). 

3. nap: Tbiliszi

Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután – kedvező időjárási viszonyok esetén - libegővel érjük el a Grúzia Anyja szobrát, ahonnan leereszkedve a Narikala erődöt is érintjük, innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Délután egy mesterkurzust indulunk egy helyi művészeti stúdióban, ahol karácsonyi dekorációt festünk hagyományos grúziai díszekkel. Fakultatív vacsoralehetőség Tbilisziben

4. nap: Tbiliszi vagy borkóstoló program

Szabad program Tbilisziben vagy fakultatív kirándulási lehetőség a fantasztikus grúz borok világába.

Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot.

Délután fakultatív kirándulás során elutazunk Sighnaghi megerősített középkori városába. Miután kigyönyörködtük magunkat a környékben és a csodálatos épületekben, akkor lehetőségünk nyílik felkeresni Szt. Nino sírját, a IV. századi Bodbe kolostorban. Városnézésünk után látogatást teszünk egy helyi családi borászatban, ahol megkóstoljuk az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben (grúzul kvevrikben) a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten menjen végbe az erjedés. Megkóstoljuk a friss grúz kenyeret, majd saslik ebéddel és hagyományos grúz ételekkel zárjuk a napunkat. Késő délután visszautazás Tbiliszibe.

5. nap: Mtskheta - Kaspi- Budapest

Reggeli után felkeressük Mcheta-t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. Mcheta, az egykori Ibéria, majd Kartli első fővárosa, festői tájon, a Mtkvari és az Aragvi folyók összefolyásánál fekszik. A hagyomány szerint a mellette és fölötte emelkedő hegytetőre állította Szent Nino a keresztjét, melynek helyére később kápolnát, majd templomot emeltek: ez lett a Jvari (kereszt) templom. Az építés 586 és 608 között történt. A templom körül védelmi fal is állt, ennek a nyomait ma is láthatjuk. A Jvari Mcheta városától keletre fekszik, így a felkelő nap első fénye a templomot éri, ezért reggelente a városból rátekintve a templom szinte mennyei fényben tündöklik. Este, napnyugtakor pedig, amikor a város már rég árnyékba, vagyis, a nap utolsó sugarai még beragyogják a templomot. A Szvetichoveli székesegyház jelentőségére a neve is utal: Szveti-Choveli, vagyis „életadó oszlop”. Ezen a helyen a kereszténység előtt szentélyliget volt, majd a kereszténység felvétele után a 4. században az ősi pogány szent helyre fatemplomot építettek, az 5. században pedig bazilikát. A ma látható templom a 11. század elején épült, amikor az araboktól sikerült visszahódítani a várost és az építkezés a keresztény egyház jelentőségének visszaállítását szimbolizálta. A székesegyház a kaukázusi építészeti hagyományokat követi és az elsőként Kutaisziben, a Bagrati székesegyházon megjelenő stílusjegyeket őrzi magán. Városnézés: Jvari székesegyház-kolostor és Szvetichoveli Székesegyház. Mindkét székesegyház a Világörökség része.

Ebédre meglátogatjuk a helyi borászatot Kaspiban. Borkóstoló a helyi hagyományos borokból, és itt élvezzük a gozinaki mesterkurzust. A gozinaki egy hagyományos grúz desszert, amely ropogós állagú, mézben sült, karamellizált diófélékből, például dióból, mandulából és mogyoróból készül. Ezt az édes finomságot gyakran gyémánt alakúra vágják. Ebéd házi készítésű ételekkel.

6. nap: Tbiliszi

A mai napon lehetőségünk lesz a híres kénfürdők látogatására. A kénfürdők forrásaiból meleg, kénes-lúgos víz folyik, melynek jellegzetes kénhidrogénes szaga van. Szakértők szerint 31 ilyen forrás található a környéken. A helyi lakosok télen-nyáron élvezhetik a fürdőt, a meleg 37 fokos vízben. Ezért lett a hely a modern kénes fürdő alapja. A fürdők maguk a föld alatt vannak, kiemelt időszakban előzetes foglalás szükséges.

7. nap: Tbiliszi – Budapest

Reggeli követően kijelentkezünk a szállodából. Transzfer repülőtérre. Haza utazás kora délutáni órákban közvetlen járattal Bécsbe (Georgian Airlines). Bécs és Budapest között különjáratú autóbusszal utazunk. Érkezés esti órákban.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív programok

Ismerkedés a grúz borok világával: 35.000 Ft/fő (programmal, ebéddel és borkóstolókkal)

További információk

Beutazási feltételek

2021. május 21-től Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Georgiába, a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek a két oltás (kivétel egy dózisú vakcinák) meglétének tényét igazoló angol nyelvű  igazolással Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a csak védettséget igazoló kártya NEM váltja ki az oltási igazolást. Ha nincs meg a két oltás de van védettséget igazoló kártya, abban az esetben is szükséges PCR teszt bemutatása.

Utazás

Oda felé közvetlen Wizzair járattal Budapest-Kutaisi vonalon.
Haza felé közvetlenGeorgian Airlines járattal Tbiliszi - Bécs útvonalon, Bécs-Budapest között pedig külön busszal.

Szilveszter éjszaka

Központi elhelyezkedésű szállodánkból könnyen elérhető a belvárosi szabadtéri koncert (kb. 22:30-23:00 között várható), belépés ingyenes.
Vásárok forgatagát élvezhetik.
Tűzijáték várható.

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyeket illetékkel, feladható 20kg-os poggyásszal (értéke kb. 139.000 Ft/fő)
 • a megadott szállást reggelivel, 
  ebédet és borkostolót 5. napon
 • a program szerint mester tanfolyamokat 
 • az autobuszos transzfereket a program során
 • a magyar nyevű idegenvezetést
 • a belépődíjakat
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az ajánlott borravalót (a helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő)
  kb. 30 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  2,2% 
  (vagy COVID-19 fedezettel: 4%

 
EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  53.500 Ft
 • Félpanzió (vacsora 2. és 3. napon) 
  16.500 Ft/fő
 • Gála vacsora lekérésre 
  56.300 Ft/fő
 • Fakultatív borkostoló 4. napon 
 • Előzetes ülőhely foglalás a repülőn 
 • BBP biztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő//nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Hoffmann Miklós
(+36) 1 207 8227
Kapusztina Natalia
+36 (1) 301 4997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

2 nap / 1 éj
tetszőleges időpont


70.000 Ft/főtől

2 nap / 1 éj
tetszőleges időpont


207.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin