Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Hosszú hétvége Grúziában
Ismerkedés a grúz borokkal
 
105 000 Ft
/ fő + repülőjegy, reggelivel
2019. május 3-tól
 
Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal

Elhelyezés:

3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, Kutaisziben vendégházban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal

Elhelyezés:

3*-os kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban, Kutaisziben vendégházban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Pár nap alatt nem csak kulturális és természeti, hanem gasztronómiai élményekkel gazdagodva térnek haza az utasaink.

2. A program során lehetőség nyílik Mukhranbatoni herceg birtokán egy borkóstolásra.

3. Az ősi alapokon nyugvó, nagyon jó állapotban megmaradt grúz templomok egy letűnt világ hangulatát idézik.

Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt.

A program 2 UNESCO Világörökségi helyszínt érint.

Gasztronómiai élmények

Természeti látnivalók 

Részletes program

1. nap: Budapest - Kutaisi

Utazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen Wizz Air járattal 23:55-kor, éjszaka a repülőn.

2. nap: Kutaisi - Tbiliszi

Érkezés Kutaiszibe 04:55-kor, majd indulás Grúzia fővárosa, Tbiliszi felé. Útközben elfogyasztunk egy bőséges grúz reggelit. A fővárosba érkezés után megkezdjük az ismerkedést a látnivalókkal. A város és környéke már az i. e. IV. évezredtől lakott. A legkorábbi írásos említés az i. sz. IV. századból származik. Jelenlegi arcát mutatva harmóniában fér meg egymás mellett az ősi és a modern városrész: kicsit európai, mégis kicsit keleties, ahol szépen felújított sétálóutcák és éttermek csalogatják a látogatókat. Tbiliszi utcáin sétálgatva bepillantást nyerhetünk a város történetébe, miközben felfedezhetjük az egyházi és világi építészet műalkotásait. A városnézést az óvárossal kezdjük, ahol a szűk kis utcákban lépten-nyomon gyakran ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A XII. században alapított Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz (VI-VII sz.), a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz (VI. sz.). A Béke Hídja egy olasz dizájner alkotása, olyan megkapó és érdekes a formája, hogy szinte a város jelképévé vált. Ezután átmegyünk a modern városrészbe, felkeressük a Rusztaveli sugárutat, majd felmegyünk Grúzia Anyja szobrához, ahonnan leereszkedve lehetőségünk lesz a Narikala erődöt is megtekinteni. A városra legszebb kilátás az erődből nyílik. Végül felkeressük a híres kénes fürdőket, amelyeket még Alexandre Dumas is megemlít, mint a világ legjobb fürdőit. Szállás Tbiliszben (2 éj).

Szállás: Hotel Astoria 3*

3. nap: Tbiliszi vagy borkóstoló program

Szabad program Tbilisziben vagy fakultatív kirándulási lehetőség a fantasztikus grúz borok világába.

Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben, grúzul kvevrikben a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés.

A fakultatív kirándulás során első megállónk Mukhrani település, ahol felkeressük Ivan Mukhranbatoni herceg birtokát. A herceg lelkesen fogott a gazdálkodásba, s ez csak fokozódott egy 1875. évben történt franciaországi látogatása, melynek során még több fortélyt és tudnivalót sajátított el a borkészítés világából. Hazaérkezése után elhatározta, hogy ősei birtokán magasabb igényeket is kielégítő bortermelésbe kezd. Borai először a Kaukázus országaiban, majd később a balti államokban, Oroszországban, Franciaországban, de később még az USA-ban is rendkívül népszerűek lettek. A herceg sikeres katonai pályafutását cserélte le a borkészítés világára, melyben munkássága során olyan elismert lett, hogy sírja Mcheta-ban, a Szvetikhoveli székesegyházban található, mely tradicionálisan uralkodói temetkezési hely. Ha kigyönyörködtük magunkat a környékben és a csodálatos épületekben, akkor lehetőségünk nyílik 3 féle bort is megkóstolni a Chateau Mukhrani borászat választékából. Utunkat Csardakhi település felé folytatjuk, ahol felkeressük Grúzia egyetlen bio borászatát. Borai nemzetközileg is elismertek és népszerűek. Legkedveltebb a Csinuri, mely egy fehér, száraz bor. A borkóstoló során első lépésként megismerkedünk a grúz szőlőpálinkával (csacsa), majd következik 2 féle bor és egy helyi finomságokból álló ebéd. Kora délután búcsút veszünk a Jago borászattól, és visszaindulunk Tbiliszbe.

4. nap: Tbiliszi – Mcheta - Gori - Uplistsikhe- Kutaisi

Utunkat Kutaiszi felé vesszük. Első megállóként  felkeressük Mcheta -t, Grúzia ősi fővárosát és vallási központját. A városnézés során megtekintjük a Dzsvari székesegyház-kolostort (VI. sz.) és a Szvetichoveli Székesegyházat (XI. sz.). A Szvetichoveli Székesegyház a grúz ortodox egyház központja és az ország második legnagyobb egyházi épülete. Folytatjuk utunkat Upliszcikhe barlangvárosa (i. e. I. sz.) felé. A sziklába vájt város az egyik legfontosabb hely Grúzia történelmében, ezen a helyen haladt át a híres Selyemút. A város több ezer éven keresztül lakott volt és több, mint 700 (lakó)helyiséget számlált. Jelenleg kb. 150 maradt belőlük. Megtekintjük az egykori lakóhelyiségeket, a borospincéket, a pékséget, az antik színházat és a középkori bazilikát. Következő állomás Gori városa, mely leginkább arról nevezetes, hogy itt született Sztálin, szülőháza ma is áll, mellette múzeum létesült, még a szovjet államfő életében – ahol mintha megállt volna az idő. A tárlaton többek között megcsodálhatjuk a magyar dolgozók által küldött Szabadság-szobor kicsinyített másolatát is. Innen továbbutazunk Kutaiszibe, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

Szállás: vendégház

5. nap: Kutaisi - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Indulás 05:40-kor, várható érkezés Budapestre 06:55-kor.

 

UNESCO Világörökségek
 • Jvari székesegyház
 • Szvetichoveli Székesegyház

Fakultatív programok

Ismerkedés a grúz borok világával: 24.000 Ft/fő (ebéddel és borkóstolókkal)

További információk

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő: 
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Kutaisi 23:55 - 04:55 (érkezés másnap!)
Haza út: Kutaisi - Budapest 05:40 - 06:55

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

 

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.04.19. - 2019.04.23.
5 nap / 3 éj
105 000 Ft
Betelt
2019.06.07. - 2019.06.11.
5 nap / 3 éj
105 000 Ft
Foglalás
2019.10.18. - 2019.10.22.
5 nap / 3 éj
105 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a megadott szállást reggelivel
 • a megadott programokat
 • a transzfereket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Wizz Air repülőjegyet illetékkel
  mely tartalmazza személyenként
  1 db max. 10 kg
  max. 40 x 30 x 20 cm
  kézipoggyász díját
  kb. 65.500 Ft-tól 
 • Belépőjegyeket
  kb. 20 USD (helyszínen fizetendő)
 • Ajánlott borravaló a helyi 
  idegenvezetőnek és buszsofőrnek
  25 USD/fő
 • Útlemondási biztosítást
  1,5% 

 
EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  29.000 Ft/fő 
 • Félpanziós felár
  14.000 Ft  / 2 alkalom
 • max. 20 kg bőrönd feladás
  kb. 22.300 Ft/db
 • max. 32 kg bőrönd feladás
  kb. 31.100 Ft/db
 • Wizz Priority
  kb. 4.600 Ft/fő/irány
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Vass Krisztina
+36 (1) 207 8227
Balogh Orsolya
+36 (1) 301 4991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője:

Thuróczy Gergely 

thuroczy_gergely.jpg.jpg

Irodalomtörténész, szerkesztő, fordító, rádiós műsorvezető, idegenvezető

Budapesten születtem, kisgyerekként éltem a nagy Szovjetunióban (szüleim dolgoztak kint), majd később is gyakran visszatértem eszmélésem helyszíneire. A budapesti oroszos gimnázium után Pécsett magyar-orosz-tanár szakon végeztem 1996-ban, szakdolgozatomat Bulgakovból írtam. Az orosz kultúra bűvölete meglehetősen tartósnak bizonyult esetemben, s ráadásképp a világ legnagyobb országa rengeteg természeti látnivalóval is szolgál. 
Irodalmárként elsősorban Rejtő Jenővel és kapcsolt részeivel foglalkozom, a magyar művelődéstörténet elfeledett, kevéssé kutatott szegmensei izgatnak (kabaré, ponyvairodalom, kuplék, képregény, ragtime, pesti humor stb.). Rejtőről már számtalan interjút adtam, ismeretterjesztő előadások/kiállítások kötődnek a nevemhez, de más jellegű irodalomtörténeti tanulmányokat is publikálok. Filológusként-bibliográfusként az író elfeledett-kiadatlan munkái közreadása-számbavétele körül bábáskodom. De volt szerencsém részt venni Vlagyimir Viszockij (az orosz színész-énekes, „bárd”) emlékét megidéző kiállításban is. 
A kerékpározás, fotózás, a vörösbor és a vegetáriánus koszt mindennapi kenyerem, a népzene, jazz, igényes világzene, progresszív rock is gyakran megtalál. Mozik táján is fel-feltűnök, néma kinetofonszkeccs-operettektől művészfilmen át igényes, látványos kommersz produkciókig terjed az érdeklődésem. Idegenvezetés mellett tolmácsként és műfordítóként is dolgoztam az orosz nyelvvel, hobbi gyanánt pedig orosz rockzenei/szovjet underground rádióműsort vezetek (Málenkij rockot) a pesti éterben, immáron több mint 2 évtizede.
Az orosz világnyelv – ezt könnyű és kellemes megtapasztalni, ha az egykori Szovjetunió területére téved az ember fia: Kárpátaljától a Kaukázuson és Szibérián át az orosz Távol-Keletig, Vlagyivosztokig. Orosz nyelvtudással többnyire boldogulhatunk a volt szovjet tagköztársaságokban is, épp emiatt Grúzia és Örményország a nagy kedvenc e téren. Igaz, a praktikum nyújtotta élményeket gyakran fűszerezi a helyiek bájos akcentusa és olykor sajátos grammatikája – megannyi kihívás megérteni őket... Utazóként a kalandosabb, hegyet-völgyet-folyót lábaló kiruccanásokat éppúgy kedvelem, mint a városnézés, múzeumjárás, a népi és szakrális építészet nyújtotta élményeket. Közép-európaiként Keletre mozdulva kedvemre való megtapasztalni az ottani sűrű, bonyodalmaktól sem mentes hétköznapi életet: jó dolog elvegyülni ebben a világban is.

Ismerje meg Grúziát

9 nap / 7 éj
2019.05.16. - 05.24.

315.000 Ft/főtől

9 nap / 7 éj
2019.10.19. - 10.27.

365.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin