Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Görögország
Indulhatunk!
 

Utolsó frissítés dátuma: 2021.04.19.

Görögországba való belépés szabályai és feltételei:

Be lehet-e utazni az országba? Igen. (magyar állampolgárok beutazhatnak)

Kell-e teszt? Igen. 

A Görögországba érkezőknek a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk. Az angol nyelvű vizsgálati eredményen fel kell tüntetni a letesztelt személy nevét, valamint személyazonosító igazolványának, vagy útlevelének a sorszámát. . A bemutatott negatív teszt ellenére előfordulhat, hogy gyorstesztet végeznek el az országba belépő utasokon. Akinek a gyorstesztje pozitív eredményt mutat, 14 napos hatóság által felügyelt otthoni karanténba kell vonulnia. Amennyiben a pozitív tesztet mutató személynek nincs állandó lakóhelye Görögországban, a közúti határokon nem engedik belépni az érintett utast.

Kell-e regisztrálni? Igen. 

Az utazás megkezdése előtt minimum 24 órával mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/ A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A légitársaságok már felszállás előtt ellenőrzik a QR kód meglétét. Jelenleg csak abban az esetben lehet megkezdeni az utazást, amennyiben az utas megkapta a QR kódot.   

Oltás: Oltási kötelezettség nincs. A beoltottság egyelőre nem mentesíti az utazót a karanténkötelezettség és a PCR teszt alól.

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Aktuális követelményekről érdeklődjön kollégáinktól!

Az európai kultúra bölcsőjeként is emlegetett ország rendkívül népszerű, nem csak a körutazások tekintetében, hanem az üdülni, pihenni vágyók számára is igazi paradicsom. Indokolja ezt a rengeteg ókori emlék, a változatos szigetvilága, tagolt partjai, és a kék minden árnyalatában pompázó, mindig gyönyörű  tenger. Az idelátogatókat ugyanúgy elvarázsolja a helyiek hatalmas vendégszeretete, pozitív, nyugodt hozzáállása, mint a népszerű görög konyha. A változatos gasztronómia, a hagyományok és a gazdag kultúrájú környezet garantáltan feledhetetlenné teszi ezeket az utakat, és teljes mértékben kikapcsolódhatunk, feledve a minden napos gondokat.

Kiemelt Görögország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 19 időpontban

149.900 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 15 időpontban

157.900 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 15 időpontban

159.900 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 15 időpontban

159.900 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont
Összesen 16 időpontban

174.900 Ft/főtől