Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Mesés Elzász a borút mentén
330 000 Ft
/fő, repülőjeggyel
2021.május 6-10. és július 22-26.
 
Utazás:

repülővel, EasyJet közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel, EasyJet közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. Egy nagy múltú régió különleges hangulattal, középkori falvakkal, műemlékekkel, színes házakkal, finom borokkal és ízletes helyi ételekkel.

2. Elzász egyike a világ azon régióinak, amely több ezer éves borkészítési hagyománnyal rendelkezik – hála a korábban itt élő rómaiaknak és a magukkal hozott szőlőtőkéknek. A 170 kilométer hosszú borvidék Strasbourgtól indul, és több tízezer hektárnyi szőlődombon, borfalvakon, hangulatos fogadón és borospincéken át egészen Mullhouse-ig nyúlik.

3. Virágos, képeslapra illő falvak, színes faburkolatos házak lépten-nyomon.

Kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

Unesco Világörökségi helyszinek

Strasburg Grande Ile

Részletes program

1.nap Budapest – Basel/Mulhouse - Strasbourg  (130 km)

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 10:30 h-kor. Elutazás 12:20 h-kor az EasyJet menetrend szerinti járatával Basel / Mulhousba. Érkezés 14:00 h-kor, majd utazás autóbusszal Strasbourgba. Érkezés után a szállás elfoglalása, majd egy kellemes hajókirándulásra indulunk.
A sétahajókázás során megismerkedünk Elzász fővárosának főbb látnivalóival: Petite France, a Tímárok negyede, a Fedett Hidak, a Vauban gát, a császári negyed az újvárosban, és az európai intézmények épületei. A nyitott hajón, a headseteket használva, 12 nyelven hallható az idegenvezetés. Ezután séta az óvárosban.
Este fakultatív vacsora egy hangulatos,  tradicionális étteremben (előzetes helyfoglalás szükséges!).

2.nap:   Strasbourg - Obernai – Barr  - Andlau - Colmar (90 km)

A mai napon tovább ismerkedünk Strasburggal  és környékével. Délelőtt a történelmi belvárost látogatjuk meg (Grande Ile, azaz Nagy Sziget), mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Csodálatos, múltat idéző építményei a Gótikus katedrális, a Nemzeti Színház, az Operaház, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtár, a Főposta épülete, a Városi Fürdő, az Egyetemi palota, az Igazság palota és a Főpályaudvar épülete.
Délután rövid kirándulást teszünk a környéken. Először Obernaiba, Elzász második leglátogatottabb városába utazunk. Séta a hangulatos óvárosban, amely favázas kis házaival, gólyafészkeivel, virággal díszített utcáival egy igazi elzászi pillanatképként elevenedik meg. Következő  állomásunk Barr, a gyönyörű és hangulatos kisváros. Közös séta az óvárosban, majd Andlauba utazunk, egy családi birtokra, ahol a bortelmelés fotélyai apáról fiúra szállnak már 1748 óta. A látogatást borkóstoló zárja a pincészet legjobb boraiból. Ezt követően Colmarba utazunk. Szállás a belváros közelében (3 éj).      

3.nap: Riquewihr - Kayserberg - Euguisheim - Colmar (60 km)

Reggeli után Colmar felfedezésére indulunk. Colmart sokan a legelzászibb városnak tartják. Hírnevét történelmi óvárosának és széles sétáló utcájának köszönheti. A közös városnézés után a várfallal körülvett reneszánsz hangulatú kis városba, Riquewihrbe látogatunk.  A város erődítményszerű falai, szűk macskaköves utcái, valamint fából vagy faburkolattal épült kis házai a szivárvány miden színében pompáznak és alig változtak valamit a 16. század óta. Itt megtekintjük a Tour de Beffroi-t, valamint a Tour des Valeurs Maison-t a (Tolvajok Tornya Múzeum). Legjelentősebb kincse az Unterlinden Múzeumban található Isenheimi szárnyas oltár (fakultatív látogatás a múzeumban a szabadidő alatt).

Ezt követően a borút egyik legszebb városába, Kaysbergbe utazunk. Az erőd, mely a városképet uralja, remekül szimbolizálja a város stratégiailag fontos szerepét. Séta a hangulatos városban.

Kirándulásunk utolsó állomása a különösen színes város, Eguisheim. A séta keretében kivülről megtekintjük a kastélyt, a Szent Péter templomot, valamint a város reneszánsz szökőkútjait.
Kora este látogatást teszünk  az egyik családi pincészetben, ahol ismét zamatos borokat és hagyományos elzászi ételeket kóstolunk meg.

4.nap:  Sélestat – Königsbourg - Ribeauville – Colmar (75 km)

Reggeli után folytatjuk a régió megismerését. Első állomásunk Sélestat, itt található Elzász egyik legjelentősebb kulturális kincse, a humanista könyvtár. Városnézés a műemléki kisvárosban, majd tovább indulunk Königsburg várához. A stratégialig kiemelkedő fekvésű vár kedvelt túrista attrakció, mely Franciaország legeredetibb állapotában fennmaradt középkori lovagvára. A látogatás után következő úticélunk Ribeauville, melynek ősi falai, festői és szűk kis utcácskái középkori hangulatot árasztanak. Jelentős két gótikus épülete a Szent György és a Szent Ágoston templom. A városnézés után ismét borkóstoló következik, melynek során 3 különböző elzászi bort ismerhetünk meg. Este szabadprogram Colmarban.

5.nap: Rouffach – Basel/Mulhouse (80 km)

Reggeli után Rouffachba utazunk, mely kiemelkedő gasztronómiai város. Legjelentősebb látnivalói a sárga kőből épült román és gótikus stílusú Miasszonyunk Menybemenetele templom és a Boszorkánytorony, mely a 13-15. században börtönként funkcionált.
Következő megállónk Elzász déli részének fővárosa, Mulhouse, mely gazdag látnivalókkal várja a látogatókat. Séta a történelmi városköpontban, ahol többek között megtekintjük a reneszánsz sítlusú városházat,  a 14. századi ablakokkal díszített Sainte-Étienne templomot és a főtér színes homlokzatú házait. Fakultatív programként ajánljuk az Autómúzeumot, mely a világ egyik legjelentősebb gyűjteményével büszkélkedik, több mint 400 autó látható itt.

Késő délután transzfer a repülőtérre. Indulás 18:30 h-kor, érkezés Budapestre 20:10 h-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Strasbourg – Grand-Ile városrész

 

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Easyjet
Odafelé: Budapest - Basel/Mulhouse: 12:20 - 14:00 h
Visszafelé: Basel/Mulhouse - Budapest: 18:30 - 20:10 h 

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor az Easzjet honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utazás Easy Jet járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 56 x 45 x 25 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 15 kg súlyú , vagy max 23 kg-os bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Easy Jet poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Esay JET járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.05.06. - 2021.05.10.
5 nap / 4 éj
330 000 Ft
Foglalás
2021.07.22. - 2021.07.26.
5 nap / 4 éj
330 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • Easyjet repülőjegy Budapest - Basel/Mulhouse - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kézipoggyásszal (56x45x25 cm, max. 10 kg), melynek értéke kb. 40.000 Ft (változhat)
 • 1 éjszaka Strasbourgban, 3*-os szállodában reggelivel
 • 3 éjszaka Colmarban, 3*-os szállodában reggelivel
 • 1 alkalommal vacsora (3.nap)
 • Hajókirándulás Strasbourgban a L'ill folyón
 • Autóbusz közlekedés 
 • Program szerinti pincelátogatások és borkóstolók
 • Magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Útlemondási biztosítás
  1,5%
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
  10 Eur/fő 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Feladható poggyász
  kb 15.000 Ft (max. 15 kg),
  kb. 18.000 Ft (max. 23 kg)
 • Fakultatív vacsora (1. nap)
  12.000 Ft/fő 
 • Egyágyas felár
  94.000 Ft/fő
 • Belépők
  Kb 40  Eur / fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Elzász csodálatos faburkolatos hazai, és szölőskertjei.

5 nap / 4 éj
2021.05.30. - 06.03.


352.000 Ft/főtől

11 nap / 10 éj
2021.09.25. - 10.05.
Összesen 2 időpontban

465.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.09.23. - 09.27.


370.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin