Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Burgundia - bor és kultúra
Lyontól Dijonig
 
319 000 Ft
/fő, repülőjeggyel
2020. május 31-június 4. és szeptember 6-10.
 
Utazás:

repülővel, Easyjet közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, Easyjet közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Beaujolais, Burgundi vörösbor, Dijon-i mustár ....utazásunk során megkóstolunk mindent, amit csak lehet!

2. A családi hagyományokat őrző pincészetekben kíváló borokat kóstolunk

3. Megnézzük Beaune-t, Dijont, és utolsó esténket Franciaország gasztronómiai fővárosában, Lyonban töltjük.

Kis létszámú csoport

kulturális látnivalók

Unesco Világörökségi helyszinek

Részletes program

1 nap Budapest – Lyon - Dijon (200 km)

Elutazás Budapestről 09:45 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Lyonba 11:45 h-kor, majd utazás Dijon felé. Utunk egy híres borvidéken vezet keresztül. A Beaujolais, melyet újborként ismerünk általában könnyed, bíbor vagy rubin-árnyalatú, gyümölcsös bor.
Villefranche környékén látogatást teszünk a Domaine Du Chateau La Valette  birtokon, ahol  3 féle bort kóstolunk kolbász, sajt és kenyér kiséretében. A késő délutáni órákban érkezünk Dijonba, szállás elfoglalása, fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben.

2. nap Dijon - Beaune (60 km)

Reggeli után az egykori Burgundi Hercegség fővárosával, Dijonnal ismerkedünk, mely egyben a világhírű burgundiai borvidék északi végpontja is.
Dijon Franciaország egyik legvonzóbb városa. Napsütötte terei, fa cölöpős házikói, középkori épületei bájos hangulatot árasztanak. Már a római időkben létesült itt egy vár Divió néven.
Gyalogos városnézésünk során számos műemléket látogatunk meg. A félkör alakú központot (Place de la Libération) a 17. sz. alakították ki.  Sétánk közben megtekintjük a három szárnyból álló Merész Károly és elődeinek egykori palotáját (Palais des ducs et des États de Bourgogne) a 14. sz. Église Notre Dame templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11 sz.  Fekete Madonna fa szobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás az országban.  Ezután a 13. században épült három tornyú Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A katedrális jellegzetessége a közel 100 m magas huszár torony.
A városnézés közben rövid szabadidő, melynek keretében, valamelyik Dijon-i Bor bár egyikében, felfedezhetjük Burgundia zamatos gasztronómiai ízvilágát.
Ebéd után elkezdjük Burgundiai utazásunkat a Cote-de-Nuits borút mentén. Elsőként a Domaine du Clos St Louis pincészetbe látogatunk, ahol a pincészet 5 féle borát kóstoljuk meg: Bourgogne Blanc „Les Reavry”, Fixin Blanc „Les Treuilles”, Marsannay rosé Fixin „Entre Deux Velles”, Fixin „Olivier”, Fixin 1er Cru „Hervelets”.
A kóstolót követően a kora esti órákban érkezünk Beauneba, szállás elfoglalása (2 éj), a vacsora fakultatív.

3.nap Beaune

Reggeli után a családi hagyományokat őrző, 1867-ben alapított, La Moutarderie Fallot tradicionális mustárkészítő üzemébe látogatunk. Itt megismerhetjük a híres dijoni mustár készítésének folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk, vásárolhatjuk az itt készült termékeket.
Ezután a burgundiai bortermelés központjával, Beaune-nal ismerkedhetünk.
Megtekintjük a híres középkori kórházat (Hotel Dieu), mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek, a szegények megsegítésére. Sétánk során megtekintjük a lenyűgöző méretű (50 m hosszú, 14 m széles, 16 m magas) szegények termét, majd a hajdani konyhát, gyógyszertárat, és egyéb lakó termeket.
1457-ben kerültek ide az első szőlőültetvények. Napjainkra 60 hektáros birtokáról vált ismertté az egykori kórház. Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból.  A múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések, eszközök láthatóak.
Délután a Patriarche pincészetbe látogatunk. Egy 17. századi kolostor ad otthont Burgundia legnagyobb pincehálózatának, ahol egy 5 km-es labirintusban, 15000 m2-en, milliónyi üveg bort tárolnak. Egy somelier által vezetett privát látogatáson megismerhetjük a pincészet történetét, majd 6 féle, kiváló minőségű bort kóstolunk meg.  A kóstolok között 3 Premier Cru, és Grand Cru bor szerepel. A kóstolások között fondu sajttal töltött káposztás tésztát kóstolunk. Ezt követően szabadprogram, a vacsora fakultatív.

4. nap Beaune – Lyon (200 km)

Reggeli után Lyon felé utazunk. Útközben a Burgogne vidék déli területén található, Antonin Rodet családi birtoknál állunk meg, ahol 1875-óta foglalkoznak bortermeléssel. Séta az ültetvények között, majd a Burgundia-i borvidék legjobb Premier Cru és Grand Cru borainak kóstolása sajt és felvágott kíséretében. Az utolsó birtok gyönyörű környezete és kiváló borai méltón zárják burgundiai kalandozásunkat.
Közel 2 órás buszozást követően érkezünk Lyonba, a gasztronómia fővárosába. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézésre indulunk. Sétánk során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát.
A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet, mely néhány éve kapta a „Les Halles de Lyon – Paul Bocuse” nevet, a gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolni is. A finom falatokat egy zamatos Beaujolais-val öblíthetjük le egy borbisztró teraszán. Ezután szabadprogram.
Este fakultatív vacsora a tradicionális Bouchon éttermek egyikében.
Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradícionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát!
A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal … Az ételeket zamatos borok kisérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. A vacsora fakultatív. Szállás Lyonban (1 éj).

5.nap Lyon - Budapest

Délelőtt rövid szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás 12:45 h-kor az Easyjet menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapestre 14:50 h-kor.

Unesco Világörökségi helyszínek

Lyon óvárosa
Burgundia speciális klímájú borvidéke

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Easyjet
Odafelé: Budapest - Lyon: 09:45 - 11:45 h
Visszafelé: Lyon - Budapest: 12:45 - 14:50 h 

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor az Easyjet honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Utazás Easy Jet járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 56 x 45 x 25 cm nagyságú), illetve külön fizetendő : max. 15 kg súlyú , vagy max 23 kg-os bőrönd feladása.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja az Easy Jet poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az Esay JET járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.05.31. - 2020.06.04.
5 nap / 4 éj
319 000 Ft
Lekérés
2020.09.06. - 2020.09.10.
5 nap / 4 éj
319 000 Ft
Foglalás

További időpontok

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
  • Easyjet repülőjegy illetékkel, üléshely foglalással és személyenként 1 db max. 56x45x25 cm-es kézipoggyásszal, melynek értéke: kb. 40.000 Ft (változhat)
  • 1 éjszaka Dijonban, 3*-os szállodában reggelivel
  • 2 éjszaka Beauneban, 3*-os szállodában reggelivel
  • 1 éjszaka Lyonban, 3*-os szállodában reggelivel
  • Program szerinti pincelátogatások és borkóstolók
  • Autóbusz közlekedés helyi kisbusszal
  • Magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
  •  Útlemondási biztosítás
     1,5%
  • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő)
    10 Eur/fő 
  • Belépők
    Kb 35  Eur / fő

EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • BBP biztosítás
  • Feladható poggyász
    kb 15.000 Ft (max. 15 kg),
    kb. 18.000 Ft (max. 23 kg)
  • Fakultatív vacsora (1. és 4. nap)
    12.000 Ft/fő/ vacsora
  • Egyágyas felár
    94.000 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

 

7 nap / 6 éj
2020.08.19. - 08.25.

325.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.05.16. - 05.20.

379.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.08.29. - 09.05.

274.550 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

Kedves Utasaink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket arról, hogy megelőzés céljából irodánkban a személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel. Kollégáink továbbra is elérhetők e-mailben és telefonon hétfőtől péntekig 9-18 óra között. 

Kollégáink elérhetőségeit ITT láthatják.

A tájékoztató teljes tartalma ITT olvasható.

 

Megértésüket köszönjük!