Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Finnország

A Finn Köztársaság (finnül Suomi) észak-európai ország, dél-nyugatról a Balti-tenger, dél-keletről a Finn-öböl, és nyugatról a Botteni-öböl határolja. Szárazföldön határos Svédországgal, Norvégiával és Oroszországgal, tengeren pedig Észtországgal. "Ezer tó országa"-ként emlegetik. A délnyugati partvidék közelében fekvő Åland szigetcsoport magas szintű autonómiát élvez. Délnyugatról a Balti-tenger, délkeletről a Finn-öböl és nyugatról a Botteni-öböl határolja. Szárazföldön határos Svédországgal, Norvégiával és Oroszországgal, tengeren pedig Észtországgal. 187 888 tavat és 179 584 szigetet tartanak nyilván. A finn táj többnyire lapos síkság néhány dombbal tarkítva. Egészen délen keskeny sávban közép-európai jellegű vegyes lombhullató erdő díszlik. Az ország legnagyobb részén tajga nő, az orosz tajga folytatása. Finnország területének egynegyede az északi sarkkörtől északra fekszik. Itt figyelhető meg az éjféli nap jelensége. Annál tovább tart, minél északabbra megyünk. Finnország legészakibb pontján a Nap 73 napig süt nyáron egyfolytában, telente 51 napig nem kel föl.

 

 

Az ország az Európai Unió tagja, a beutazás magyar állampolgárok számára vízummentes.

A beutazás érvényes akár útlevéllel, akár kártya formátumú személyi igazolvánnyal.

Fizetési eszközök

Finnország valutája az Euro.

Elektromos Hálózat

220V és 50 Hz, a konnektorok a magyar szabványhoz illenek.

Időeltolódás

+1 óra Budapesthez képest.

Időjárás

A magyarországi időjárásnál hűvösebb, csapadékosabb, télen komolyabb hidegek is előfordulnak. A hideg mérsékelt öv éghajlata alatt élőknél a telek hosszúak és hidegek, a nappalok rövidek. Rövid, de látványos tavasz és ősz jellemzi. A nyár rövid, de viszonylag meleg, és bátran mehetünk akár napozni is. A déli partvidéken a legalacsonyabb évi középhőmérséklet -6°C, a legmelegebb 16,5 °C. A csapadék hó formájában érkezik, de a szárazföldi területek felé közeledve már egyre inkább számíthatunk esőre (megjegyzés:délről északra csökken a csapadék mennyisége).Ez a nedves időjárás kedvez a fenyőfajoknak. Összességében a Golf áramlatnak köszönhetően éghajlata nem olyan fagyos, mint gondolnánk, pedig Izland után Finnország a második legészakibb ország.

Aktuális időjárás itt látható.

Egészségügy

Az egészségügyi, higiéniai viszonyok megfelelnek az Európai Unióban megszokottaknak. Az önkormányzatok felügyelete alá tartozó egészségügyi központok többségében az ellátásért vizitdíjat kell fizetni. Kórházi kezelést igénylő, sürgős esetben beutaló nélkül, sürgősségi ellátást nem igénylő esetben orvosi beutalóval veszik fel a beteget. A közkórházakban van vizitdíj, fekvőbeteg ellátás esetén napi költséget számolnak fel, illetve az ambuláns kórházi kezelés is fizetős a szolgáltatás.

Magyar Külképviselet 

Helsinki – Konzuli Hivatal

Cím:                     Kuusisaarenkuja 6, 00340 Helsinki
Telefon:               +358 9 436 60 700
Fax:                      436 60 701
Ügyelet:               Magyarországról: 06-80-36-80-36
                              Külföldről: +36-80-36-80-36
Mail:                     consul.hel@mfa.gov.hu
Honlap:                helsinki.mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás:   telefonon előre egyeztetett időpontban

Gasztronómia

A hagyományos finn konyha kevés fűszert használ. A tengerparton és a szigetvilágban sok halat fogyasztanak. Az őszi vadászati szezon kezdetével az asztalon megjelennek a vadkacsából, lúdból, nyúlból, jávorszarvasból és gombából készült ételek. A lazac az egyik legkedveltebb halfajta, füstölve, sütve és nyersen pácolva is fogyasztják. Tenger menti ország lévén népszerűek a tenger gyümölcsei, a különféle halak, mint például a híres füstölt balti hering. Sokféle ízesített sonkát fogyasztanak, és kenyérféléből is nagy a választék. Van egy-két helyi szokás az ételek tekintetében, ami első hallásra talán furcsának tűnhet, de csak meg kell kóstolni. Ilyen szokás például, hogy egyes húsételeket mézzel és lekvárral fogyasztanak. A kávézásnak is fontos szerepe van a mindennapokban, mindig süteménnyel, nyugodt körülmények között fogyasztják a feketét.

Kiemelt Finnország ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

4 nap / 3 éj
2022.04.15. - 04.18.

221.500 Ft/főtől

7 nap / 6 éj
2022.02.06. - 02.12.
Összesen 2 időpontban

279.990 Ft/főtől

6 nap / 5 éj
2022.05.10. - 05.15.
Összesen 5 időpontban

299.500 Ft/főtől

10 nap / 9 éj
2022.05.20. - 05.29.

865.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

A Balti-tenger kincsei

Tisztelt 1000 Út Utazási iroda!

Valamennyi szálloda kiváló volt. A programok nagyon jók voltak, a szállodai étkezések - reggeli - vacsora is kiválóak voltak. A városnéző buszok és a buszvezető is tökéletes volt. Az idegenvezetőt -Eichner Andrást- külön ki szeretném emelni, empátiával, sok munkával, jó humorral, nagy tudásával biztosította a jó hangulatot. Utastársaim nevében is ki tudom jelenteni, nagyon jól éreztük magunkat. Köszönetet mondok az iroda által szervezett korábbi utakért is, ahol hasonló jó hangulat volt /Transzszibériai vasút - Sri Lanka/V. Judit, 2017. július

Sokszor és sok helyen „Balti államok” néven emlegetik a Balti-tenger keleti partvonalán felsorakozó Litvánia, Lettország és Észtország hármasát.

A Balti-tenger ékszerdobozai 1. rész

A Balti-tenger kincsei

Tavaly azt írtam,hogy háromból három… Most azt kell írnom, hogy bizony ez már négyből négy, és ismét nem tudtak hibázni :) A hat napos augusztusi Baltikumi körutazás (Litvánia, Lettország, Észtország, Finnország) fantasztikusan jól szervezett volt, nagyon jól sikerült. A recept nagyon egyszerűnek tűnik: végy egy hatalmas lexikális tudással felvértezett, jó humorérzékkel rendelkező idegenvezetőt, Eichner Andrást, adj hozzá egy csodálatos csoportot, akik vérprofin viselkedtek végig, nagyon jó hangulatban, pontos érkezésekkel, szóval mindannyiunk előtt le a kalappal. Aztán nem mellékesen nagyon jó elhelyezkedésű, jól felszerelt, magas színvonalú szállodákat finom ételekkel, szép tiszta, egy-egy alkalommal zavarba ejtően tágas szobákkal, klassz buszokat jó sofőrökkel és precíz, pontos, alapos, mindenre kiterjedő szervezést. Ezt az utat abszolút ez jellemezte, és ez tette feledhetetlenné számunkra. Rengeteg szépet láttunk, sokat tanulhattunk erről a világról. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, nyári zápor, kánikulai napsütés, de végig nagyon kellemes hőmérséklet fogadott minket minden országban. Mindenkinek ajánlom ezt a körutazást, aki nem riad vissza a buszozástól, a sétáktól, a reptéri átszállásoktól, melyek abszolút nem nyomják rá egyébként a bélyegüket magára a körútra, hiszen minden zökkenőmentesen zajlott. Talán egy éjszaka szállás még jó lett volna utolsó napon Helsinkiben, de nyilván oka volt annak, hogy Finnországtól este el kellett búcsúznunk.
Még egyszer köszönet mindenkinek a profi szervezésért!!!
Részünkről jöhet az ötödik :)

 

Erika és Zoltán, 2017. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Tisztelt 1000 Út Utazási Iroda! Kedves Vezetők és Munkatársak!

Augusztus végén tértem vissza az Önök "A Balti-tenger kincsei" útjukról, még frissében telefonon jeleztem, hogy az út nagyon nagy élmény volt számomra és velem együtt utazó barátaimnak is! Szeretném írásban is megismételni, hogy mind a szervezés, mind a program kíváló volt. A hat nap alatt nagyon sok ismerettel és élménnyel gazdagodtam a balti országokból! Szeretném kiemelni Kaiser Mihály idegenvezető hihetetlen felkészültségét, tapasztalatát, ismeretét, jó szervezőkészségét, amivel nagymértékben járult hozzá az út sikeréhez! Kérem tolmácsolják Neki is köszönetemet.                                   

K. Dr. K. Katalin, 2017. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Köszönöm az érdeklődést. Először utaztunk Önökkel és elmondhatom nagyon jól éreztük magunkat a program összeállítása is kiváló volt. Az idegenvezetésről csak egyszerűen annyit, hogy remek volt, mind szakmailag mind emberileg.

Dr. G. T., 2014. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Nagyon jól sikerült a baltikumi körutazás! Minden nagyon jól szervezett volt és persze a látvány és a kapott információk is örömmel töltöttek el. Külön köszönet az idegenvezetőért! Mordavszky Viktor nagyon jól felkészült, rendkívül empatikus, türelmes fiatalember. Jó volt vele utazni. Talán még máskor is...

N. K., 2014. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Az elejétől a végéig egy jól megszervezett körutazáson vettem részt. Az Ön ügyintézésétől kezdve a hazaérkezésig minden jó volt. A szállodák színvonala is a jelölt 3* színvonal volt, sőt Rigában még meg is haladta azt. Viktor szakszerű idegenvezetése tökéletes volt, csakúgy mint problémamegoldó készsége. Egy jó pár társas körutazáson részt vettem már, szaktudása az elsők között van.
Gratulálok!

T. Z., 2014. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Kedves Bartos Szilvia!

Ön volt, aki az utolsó pillanatban segítségünkre volt, hogy A BALTI-TENGER KINCSEI körutazáson részt tudjunk venni az unokánkkal. Nagyon köszönöm, igazán nagyon jól sikerült minden, rengeteget láttunk-hallottunk. Viktor nagy tudásu, kedves, megértő, jóhumorú vezetőnk volt. Az Önök irodáját csak ajánlani tudom minden barátomnak.

S. Tamásné és családja, 2015. május

A Balti-tenger kincsei

Egy nagyon jól sikerült utazás élményeivel gazdagabban tértünk haza a 2016. májusi „Balti tenger kincsei” útról. Több földrész számos országában jártunk már, jó néhány irodával utaztunk. Az 1000 Utat azért választottuk, mert jó tapasztalatokat szereztünk a korábbi Üzbegisztánba és Szentpétervárra szervezett utjaik során. Most sem csalódtunk, igen jó és gazdag volt a program, négy főváros fontosabb látnivalói mellett még várakat, gyönyörű kastélyt és Nemzeti Parkot is láttunk. Új, modern szállókban laktunk, közel a Világörökség részét képező óvárosokhoz, így vacsora után – aki bírta erővel – még egy esti sétát is tehetett a szépen kivilágított gyönyörű épületek és a nyüzsgő turisták között. Szerencsénk volt az idővel, ami jobb volt, mint idehaza, mindössze egy esős délelőttünk volt, szerencsénk volt egymással, mert gyakorlott utazókból állt a csoport, soha senkire nem kellett várni, senki nem késett, senki nem veszett el. De a legnagyobb szerencsénk az idegenvezetőnkkel, Kaiser Mihállyal volt, akit az általunk eddig megismert idegenvezetők közül – pedig volt egy pár – a legjobbak közé sorolok. Valahogy mindig, minden működött, rendben volt. Sok, az útikönyvekben nem lelhető érdekes információt osztott meg velünk, számos magyar vonatkozású kapcsolódással ismertetett meg bennünket a balti országok történelmével kapcsolatosan. Humorával gyakran megnevettette a nézelődésben megfáradt csapatát. Az út végén még irodalomjegyzéket is kaptunk tőle a Baltikummal kapcsolatos könyvekről és CD-ket helyi zenékkel.

 

Klonkai László, 2016. május

A Balti-tenger kincsei

Kedves Szilvia!

A május 10-15 közötti Balti-tenger kincsei nevű útjuk ismét felejthetetlen élményekkel gazdagított bennünket. Ismét, mert korábbi, az Önök szervezésében bonyolított társasútjainkra is csak felsőfokú jelzőkkel emlékezhetünk. Ez az útjuk is bizonyította, hogy rendkívül jó arányérzékkel rendelkeznek: a program nem volt zsúfolt, mindenre látványosságra maradt elegendő idő, ugyanakkor minden percet optimálisan töltöttek ki. Már többedszer tűnik föl, hogy útjaik mennyire körültekintően megszervezettek - semmilyen zavaró momentum nem zavarta most sem utazásunkat. Végül meg kell emlékeznem idegenvezetőjükről, Kaiser Misiről, aki magabiztos tudással, kedvesen vezette csoportunkat.

Dr V. Tibor, 2016. május

A Balti-tenger kincsei

Kedves Bartos Szilvia,

Nagyon szép útban, profi vezetésben (Kaiser Mihály - nomen est omen, katonás határozottság) volt részünk. Koszt, kvártély, időjárás kényeztetett. A legyalogolt távolságot tekintve úgy véltem, elcserélt úton vagyok, ez maga az El Camino. (Ennek dacára, semmi fogyás - még az is lehet, hogy a sok finom sör volt az oka.)  

S. Zoltán és Judit, 2016. május

A Balti-tenger kincsei

Tisztelt 1000 Út, kedves Bartos Szilvia!

 Szerencsésen megérkeztünk a Baltikumi körútról és szeretnénk maximális elégedettségünket és dicséretünket kifejezni. Gazdag, jól szervezett program volt, sok látnivalóval és jókedvűen teljesítettük az ehhez szükséges gyalogos kilométereket is. Az idegenvezető, Kaiser Mihály (nekünk most már Misi), sokrétű történelmi és földrajzi tudását nagyon jól adta át, emberileg is kiváló volt, teljesen megnyerte szimpátiánkat.

I. Lajos és K. Borbála, 2016. május

A Balti-tenger kincsei

Tisztelt Nagy Gergő!

Szerencsésen hazaértünk a Baltikumból, sok élménnyel gazdagodtunk, szívesen utazunk Önökkel a jövőben is. Külön dicséret az idegenvezetőnek, aki fantasztikus tudással és odafigyeléssel kényeztette a csoportot.

P. Györgyné, 2017. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Tisztelt 1000 Út Utazási Iroda!

A 2018.05.15-20. közötti "Balti-tenger kincsei" utazással kapcsolatos véleményem:
A program összeállítása nagyon jó volt - ezért is választottuk ezt az utat. Kedvező ugyanis, az utazási napokon is volt program, látnivaló. Az út során elegendő szabadidő is volt a programok közben.
Az elhelyezés, a szállodák is jók voltak. Különösen tetszett a rigai Teater Hotel és Tallinnban a kikötő mellett lévő, az óvároshoz közeli Metropol Hotel. Az ellátás is megfelelő volt. Külön köszönet a kedves déli meglepetésért a tallinni Peppersack étterembem és ugyanott az esti vacsoráért.
Zsurek Andrea idegenvezetőt csak dicséret illeti: széleskörű tájékoztatást adott az országokról, jól vezette a csoportot. (Még a rigai záporesőt is megoldotta!)
Köszönet az útért, üdvözlettel.

Éva, 2018. május

A Balti-tenger kincsei

Kedves Szilvia!

Mind a 16 fős kiscsapat, mind az egész csoport nevében örömmel tájékoztatom, hogy a körutazásunk kiválóan sikerült! Nagyszerű programok,  Zsurek Andrea személyében magas szinten felkészült idegenvezető, jó minőségű autóbuszok képzett vezetőkkel, színvonalas szállodák és csodálatos időjárás tették élvezetessé utunkat! Még az utolsó pillanatban – kényszerből – módosított indulás sem tudta elrontani a hangulatunkat! Nagyszerű csoport alakult ki! Nagyon köszönjük az Ön és Kollégái szervező munkáját és a bonyolítást! Már most azon töprengünk, hogy jövőre hová utazzunk,  természetesen az Önök utazási irodáján keresztül! Még egyszer nagyon köszönjük a felejthetetlen élményt!
További szép napot és kellemes hétvégét kívánunk Önnek és valamennyi Munkatársának!

G. Imre, 2018. szeptember

A Balti-tenger kincsei

Kedves Bartos Szilvia!

Régóta vágytunk a Baltikumba, és azért választottuk az 1000 út irodát, mert repülővel volt az utazás. Eddig Önöket nem ismertük, de nagyon elégedettek voltunk az egész út során. Gyönyörű helyeken jártunk, remek szállodákban laktunk, az ellátás is tökéletes volt, és Andrea is mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat, ismeretünket fejlesszük. Magas színvonalon kivitelezve azt kaptuk az úttól amire vágytunk.

Köszönettel, egy jövendő törzsutas.

NSZ Tünde, 2018. szeptember

A Balti-tenger kincsei

Kedves Jaroszlav!

Az április 18-án indult Baltikum kincsei utazásról szeretnék néhány gondolatot megosztani Veled.
A 6 nap programja a lehetőségekhez képest teljes és jó volt. Amit feltétlenül ki szeretnék emelni, az Simigh Ágnes idegenvezető felkészültsége, probléma megoldó képessége és emberi hozzáállása.
Életem során nagyon sok idegenvezetővel utaztam és dolgoztam is, de Ágneshez hasonlóval még nem találkoztam. Ő a rábízott feladatát nemcsak korrektül teljesítette, hanem élvezettel csinálta, és emellett minden egyes utasra annyira odafigyelt, hogy még a különleges kéréseket is igyekezett teljesíteni úgy, hogy az a csoport elvárásait ne akadályozza. Mindezt mosolyogva, szívből, fáradhatatlanul és olyan segíteni akarással, hogy példakép lehet bármelyik idegenvezető számára.

M. Olga, 2019. április

A Balti-tenger kincsei

Kedves Kollegák!

 Közreműködésetekkel ismét, mint mindig, egy felejthetetlen élményhez jutottam. Az 1000 út útjai garantáltan biztosítják az életre szóló szép emléket, utazási élményekkel dúsítva. Ez az én személyes tapasztalatom, egy kis túlzással azt szoktam érezni: előttem az 1000 út katalógusa és lépkedek a sorai alapján. A leírtak mind megfelelnek a valóságnak.
„Balti-tenger kincsei”
Valóban a meglátogatott országok Litvánia, Lettország, Észtország és Finnország partjainál hallható a tenger halk morajlása, a kék minden árnyalatának a színe elénk tárul ahogy a távolba nézünk.
Az országok történelme az évszázadok során összekapcsolódott. Erről is az idegenvezetőnk részletesen beszámolt, a figyelem ráirányult. Felkészültségével felhívta magára a figyelmet, ami biztonságot is ad. Köszönöm, köszönjük! Vilnius több mint építészeti különlegesség. A St Peter and St Paul székesegyház egyedisége elkalandoztatta a gondolataimat szeretteimhez, akik már nem lehetnek köztünk. Ez egy méltó hely az emlékezésre. Köszönöm. Riga a templom tornyok sokasága. A  szecessziós paloták tündöklését a szép napsütésben, a tavasz köszöntéseként éltem meg. Tallinn a főterével hódított, milyen jó lenne, ha gondolhatnék egyet és csak úgy odarepülhetnék egy kávéra, - na ez az álom, de a valóság váltotta ki! Helsinkiről az iroda jó szervezése jutott eszembe. Itt a városlátogatáson kívül áthajóztunk a szigetvilágra és felfrissülve a tengeri levegőtől, késő délután indultunk a reptérre. Hát ezek az élmények számomra valóban a Balti-tenger kincseiként élnek bennem. Köszönöm, köszönjük!

L. Piroska, partner iroda, 2019. április

A Balti-tenger kincsei

Kedves Orsolya!

A program nagyon szép volt, az úton nagyon jól éreztem magam. Máriának külön köszönöm, hogy a boka sérülése ellenére lelkiismeretesen elvitt mindenhova, emellett mindig odafigyelt az idősebb, láthatóan nehezen közlekedő utastársunk biztonságára is. Nem volt könnyű helyzetben emiatt.  Ezen felül nagyon hálás vagyok neki, amiért megmutatott olyan szépséget is, ami nem is volt a program része. Nem hiszem, hogy még egyszer eljutok ezekre a helyekre az életemben, köszönöm, hogy erre is gondolt! Szerettem, hogy vers és próza idézetekkel festette le a keresztek hegyéhez vezető úton a kor atmoszféráját! Számomra nagyon tanulságos volt. 

Tetszett a pontos, alapos és  időben érkező tájékoztatás is. Számomra általában a szállás minősége nem fontos, de ez is tökéletesen megfelelt.

Köszönöm a munkájukat! A jövőben is szívesen utaznék Önökkel.

Sz. Hajnalka, 2019. július

A Balti-tenger kincsei

Kedves Balogh Orsolya!

Érdeklődésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Balti-tenger kincsei programon az elvárásunknak megfelelően jól éreztük magunkat, egy jó társaságban, egy kiváló idegenvezetővel.

F. István és D. Éva, 2019. június

Baltikumi impressziók

Kedves Szilvia!

Az utazás minden szempontból megfelelt a várakozásainknak. A szervezés nagyon jó volt - minden busz időben kiállt, kényelmes és tiszta volt. A szállodák a belvárosokban voltak, jó helyen. Az idegenvezető nagyon felkészült, rutinos és készséges volt, úgy vettem észre mindenkire figyelt.
Sok élménnyel telve értünk haza. 

K. Hajnalka és férje, 2019. október

Baltikumi impressziók

Kedves Bartos Szilvia!

Az úton jól éreztem magam, az idegenvezető kiválóan felkészült szakember. A látnivalók szépek, ahogyan mindhárom ország is. Ezért keresni fogom a módját, hogy e három ország erdőségeiben, tóvidékein, vidéki tájain is túrázhassak majd. Köszönöm még egyszer!

B. Imre, 2019. október

Baltikumi impressziók

Kedves Szilvia!

Az utazás rendben zajlott, minden rendben volt a hajnali találkozástól az utolsó nap esti hazaérkezésig. 
A repüléssel sem voltak gondok, minden járat időben és probléma mentesen közlekedett.
Az idegenvezető választása tökéletes volt. Kedves, felkészült, és rendelkezett már helyismerettel. A helyi idegenvezetőktől is nagyon sok ismeretet kaptunk az országokról, kultúráról és az emberekről is.
A programok is kellően színesek voltak, kellő időt kaptunk egyéni felfedezésekhez is.
Az első napi szállásunk szerintem osztályon felüli volt. Nagyon jó elhelyezkedéssel, szép szobákkal, jó ételekkel.
A buszok, melyekkel a távolabbi látnivalókat és helyeket elértük kényelmesek voltak, sofőrök is tették a dolgukat.
A második szállásunk Tallinn-ban már egy kicsit „retro” volt – főleg a lámpák a folyosón és a szobákban. De azon kívül minden rendben volt. Az elhelyezkedése, a szobák és az étrend is.
Kicsit lejártuk a lábunkat, de nagyon megérte az utazás. Még az időjárás is kegyes volt hozzánk, bár a nap nem sütött, hideg nem volt és az eső is csak olyankor esett, mikor utaztunk vagy aludtunk.
Remélem a jövőben is találok hasonlóan érdekes és számunkra még felfedezetlen területre szóló utat önöknél.
Köszönjük hogy önökkel utazhattunk!

F. Ervin és Krisztina, 2019. október

A Balti-tenger kincsei

Kedves Szilvia!
A Balti-tenger kincsei körutazás nagyon jól szervezett, jól lebonyolított utazás volt. Az 1000 út-ra jellemző profi idegenvezetés, kiváló étkeztetések, kellemes szállások. Az idő rövidsége ellenére jól kiválogatott látnivalók, programok voltak. Péter meglepetés dolgokat is becsempészett a buszozás során, mindenki legnagyobb megelégedésére. (Litván erődrendszer megtekintése.)

Egy kedves törzsutasunk Ury László, 2020. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Kedves Bartos Szilvia!

A legjobb döntés volt, hogy Önöket választottuk ehhez az utazáshoz és azt is a legjobb időpontban. Most már tudjuk, miért...
Kellemes, érdeklődő 20 fős társasággal utaztunk, minden probléma nélkül.
Az előzetesben meghirdetett programok pontosan fedték a valóságot, és György Péter idegenvezető rugalmasságának (és természetesen az utasok alkalmazkodásának és érdeklődésének) köszönhetően sikerült egy picit többet is látnunk a vártnál.

M. Zsuzsa és családja, 2020. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Kedves Szilvia!

Nagyon jól éreztük magunkat az úton, az utazás minden percét élveztük. Mindennel elégedettek voltunk. Kedvesek és segítőkészek voltak a buszsofőrök, Péter, az idegenvezetőnk pedig nagyon felkészült, és minden kívánságunkat teljesítette. Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.
Ezekben az utazásokban szűkös időkben élmény volt egy ilyen profi szervezés és kivitelezés.
Köszönöm még egyszer a teljeskörű segítségét.

Egy kedves törzsutasunk, F.C. Enikő, 2020. augusztus

Grúzia - Örményország körutazás

Szeretnék köszönetet mondani a jól összeállított programért, a jó szervezésért, remek ellátásért, a programok gördülékeny lebonyolításáért, és nem utolsó sorban a ragyogó idegenvezetőért! Mison Andrea imponáló tárgyi tudása, kedves egyénisége, konfliktuskezelő képessége, segítőkészsége lehetővé tette, hogy felhőtlenül élvezzem e két csodálatos országban tett utazást.

 

dr. N. József Imréné, 2017. június

Gúzia - Örményország körutazás

Tisztelt Bartos Szilvia!

Önök szervezésében részt vettem Dr Varga Bálint idegenvezetővel körutazáson. 
Nagyon meg voltam elégedve az utazás során az idegenvezető felkészültségével, külön kiemelném a grúz idegenvezető és az örmény idegenvezető személyes tapasztalatiról, amelyet az ott töltött sok év során átéltek, ottani autóbuszokkal sofőrökkel, a szállodákkal, az étkezéssel külön kiemelném a Szergelynél eltöltött családias vacsorát.
Az iroda legnagyobb erénye, hogy társítással is foglalkozik mert több utas társam is így tudott az utazáson részt venni felár nélkül.
Sőt sok új barátság alakult ki az utazás során!
Önökkel voltam kb 1 hónapja Moszkvába is amely során ott is nagyon meg voltam elégedve az idegenvezetővel a Gamma hotelben a szállással, étkezéssel.
A következő utazásom Önök szervezésében: Nagykörút Srí Lankán 2017 11.08-11.17 melyen részt veszek

R. Mihály, 2017. augusztus

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Tisztelt Gorszkij Jaroszlav Úr!

Az utazás során nagyon jól éreztem magam, sikerült történelmi, kulturális és földrajzi ismereteimet bővíteni, rendszerezni a Kaukázus környékéről, amit Miczek György idegenvezetőnk tudása nagyban elősegített. Továbbá nagyon jól szerepeltek a helyi vezetők Laci, Alex és Aida. A szállások jó színvonalúak és jó helyen voltak. Az éttermi kiszolgálás bőséges volt az ebéd- vacsora egy része el sem fogyott. Az emberek mindhárom országban kedvesen kommunikáltak. Kiemelkedő az a korrekt kiszolgálás és kedvesség, amit mindhárom országban kaptunk úgy a vendéglátóktól, mint a helyi lakosságtól.
Pl: - az udvaron pálinkáját főző örmény tanár úrtól aki önzetlenül pálinkával, sajttal és friss kenyérrel kínálta a csoportot,
- az azeri borbélytól aki nem akart a hajvágásért pénzt elfogadni, mivel magyar vagyok,
- a jól megszervezett út és programok, amin az idegenvezetők lelkiismeretesen, precízen végig vittek.
A repülőtéri elköszönésen többek között ez is elhangzott „jó buli volt”.
Köszönöm Önöknek ezt a felejthetetlen utat és további sikereket kívánok.

Ö. B., 2014. szeptember

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Rendkívül jó volt az ellátás, útközben többször említettem, hogy bepereljük az Irodát, mert új ruhákat kell vennünk. Részemről üdvözölendő, hogy nem a szállodában ettünk, hanem minden este más helyi étteremben. Nagyon jó, hogy az ivóvízért nem nekünk kellett minden nap szaladgálni.

B. J., 2014. szeptember

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Az út nagyon jól sikerült, csodálatos helyeken jártunk. Részemről kifogás nem merül fel, az út szervezésével kapcsolatosan. Végtelenül, nagy hálával köszönöm, azt az igyekezetet, amit 1000 Út tanúsított az út megszervezése során.

P. I., 2014. szeptember

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

A Kaukázus gyöngyszemei - találó a cím hisz valóban gyöngyszemeket láthattunk az utunk során, aminek a fényét emelte az 1000 út által szervezett változatos, élményekben gazdag program sorozat. A jól leszervezett út nem hagyta pihenni az érzékszerveinket. Végig az út során élvezhettük az ott létünk minden percét- hajókázhattunk a Kaszpi-tengeren, barangolhattunk a Baku-i olajmezőn vagy épp feljuthattunk zsigulival a felhő között lévő kolostorhoz. 
Jó ötlet volt a borkóstolót már az első napokra "betáblázni" hisz attól kezdve egymást megismerve baráti hangulatban járhattuk körbe úti célunkat. Ennek a tortának a habja az idegenvezető (Miczek György) sikeres megválasztása volt. Gyuri bá profizmusa / felkészültsége / kedvessége  tökéletesre emelte az egész körutat. Még a fárasztó monoton buszozást is kellemessé tette a sok kedves történeteivel, amikkel szórakoztatott minket hosszú kilométereken keresztül.
Ezúton is köszönöm áldozatos munkáját, fiatalokat megszégyenítő energikusságát, amivel felejthetetlenné tette számomra (számunkra) a Kaukázust illetve örülök, hogy az iroda (különösen Szilviáét, Lászlóét) az álomból valóságot teremtett - megalkotta ezt a programot - így én is láthattam (láthattuk) azokat a gyöngyszemeket. Szívből ajánlom ezt az utat azoknak, akik élvezni akarják a nyaralásuk minden percét, gazdagabbak akarnak lenni ezer és egy élménnyel valamint vágyik a minőségi körutazást.

Mónika, 2015. szeptember

Grúzia és Örményország körutazás

Nagyon élveztük az utazást, gördülékeny, jól szervezett volt. Sok kulturális és természeti szépséget láttunk, az idegenvezető nagyon felkészült volt, minden kérdésre tudott válaszolni, és sok érdekességet mondott az országokról és a vidékről.

B. Z., 2015. április

Grúzia és Örményország körutazás

Nagyon jól éreztem magam, sok szépet és érdekeset láttunk, és személy szerint hiányos müveltségem is sikerült egy kissé kiegésziteni.

G. A., 2015. április

Grúzia és Örményország körutazás
(utasok külön kérésére összeállított program)

Örményország-Grúzia egyéni körutazáson vettünk részt, hárman. A programot, kívánságainkat figyelembe véve, az "1000 út" állította össze, örmény partnerével együtt. A program főbb vonalaiban követte az "1000 út" katalógusában meghirdetett csoportos Örményország-Grúzia út programját, természetesen bizonyos bővítésekkel.
A látnivalókra nem (vagy alig) térek ki, inkább a gyakorlati dolgokkal foglalkozom.
Örményországban öt-, Grúziában három napot töltöttünk. Mindvégig "saját" idegenvezető és sofőr vitt minket, egy "Honda Odyssey" típusú, 5 utasra készült légkondicionált mikrobusszal. Idegenvezetőnk erdélyi magyar/örmény származású, 6 éve ott élő, kellemes, művelt férfi volt, aki főállásban a Matenadaran-ban kutató, így ott különösen magas színtű vezetést kaptunk, de egyébként is igen jó, kultúrált színvonalat biztosított, nyugodt módon, rohanás és bizonytalankodás nélkül.
Sofőrünkkel is szerencsénk volt, figyelmes, készséges, kitűnő autóvezető volt, akivel angolul is jól lehetett kommunikálni, mert több évig az USA-ban dolgozott. Mindkettőjükkel személyesen, emberileg is igen jó kapcsolatunk alakult ki.
A program igen tartalmas, sűrű,de rohanás nélkül végre hajtható volt.
Örményországot meglehetősen bejártuk, ha jól számolom, 11 kolostort ill. templomot láttunk. Legjobban talán Tatev, Noravank és Geghard tetszett. Szinte mindenütt magával ragadó a táj, ahová épültek. Két éjszakát Jerevánban, 1-1-et Gorisban, Szevánban és Haghpat-ban, Grúziában pedig 2-t Tbilisziben és 1 rövidet Kutaisziben aludtunk. A szállások mindenütt kifogástalanok, tiszták, modern-, gusztusos fürdőszobával ellátott, (1 kivételével) légkondicionálható szobák voltak. A kivétel Goris voltde ott nem is volt rá szükség, legalább 1500 méteren feküdt, éjszaka hűvös van. Egyébként meleg volt, 30-33 fok, de ez Ö-ben nem zavart a nagy magasságok miatt, a látnivalók általában 1500-1700 m-en vannak, de többször voltunk 2000 m felett is. Tbilisziben viszont már kutya meleg volt, és annak is éreztük, mert T. már nem fekszik magasan. A szállodák közül a Szeván-i és a Tbiliszi-i a kiemelkedő, mondhatni luxus kategóriába sorolható. Közbiztonsági problémánk nem volt, a napi holminkat végig az autóban tartottuk. Mindenütt biztonságban éreztük magunkat. Az étkezések könnyen megoldhatóak, az ebédet általában kihagytuk, ill.csak egy kis falattal megoldottuk, vacsorára jó helyeket lehetett találni, hallgatva id.vezetőnk, ill. sofőrünk tanácsára. Az ételek is probléma mentesek. Személyenként 9-10 euróból kényelmesen meg lehet vacsorázni, beleértve egy pohár sört vagy bort is. Az örmény borok nem jók,  a konyak annál inkább. A grúz borok jók, de annyira nem fantasztikusak (vagy nekünk nem volt szerencsénk).
Grúzia egyebként szemmel láthatóan jobbmódú, nyugatosabb, jobban prosperál mint Örményország, amelyet a nagy, 988-as földrengés és a Karabagh-i háború visszavetett, de legalább... "visszavenni a mienk"...
Mindazonáltal az örmény tájak felejthetlenek, és Grúzia is sokat kínál. Évek óta el kívántam ide menni, és nem csalódtam. Nagy élmény volt.

Sz. Gábor, 2015. június

Szilveszter Grúziában

Tisztelt Utazási Iroda!

Az Önök szervezésében töltöttem a szilvesztert, Grúziàban!
Szeretném megköszönni, hisz tökéletesen volt megszervezve, nagyon jól voltak a programok, hibátlan volt a szállás,
az étkezések minden képzeletet felülmúltak!!! Az idegenvezetőnk, Viktor intelligens, kedves, türelmes és nagy
tudással bír! A kinti kolléganő egyszerűségével, bájával és kedvességével volt mindenki számára, a "kedves Sofi". A sofőr (sajnos nem emlékszem a nevére, pedig bemutatták!) mindig kedves, segítőkész volt!
Magabíztosan, konfliktus nélkül vezetett, ami nagyon megnyugtató volt szintén! A bp-i irodában, Márk László kollégájuk, szintén mindig, mindenben nagyon kedvesen, türelmesen segített! Mindent, mindenkinek nagyon köszönünk!!!
További jó munkát, ötleteket, kiválló utakat kivánok tisztelettel és köszönettel-:)

G. Márta, 2015. december

Körutazás Grúziában

Tisztelt Bartos Szilvia!

Aki egy ismeretlen, új országba vágyik, menjen Grúziába. Jól fogja érezni magát és nem fog csalatkozni. A szállások jók voltak, különösen Kutaisziben. Az étkezés minősége jó volt. A legjobb az utolsó este volt. A programok jók voltak, a helyi idegenvezető jó volt, még többet akart nekünk megmutatni, de már az időnkbe nem fért bele. A Kaukázus most is csodálatos volt. Viktor nagyon jó volt. Az különösen jó volt, hogy a látványosságok nehéz, fárasztó gyaloglások nélkül megközelíthetőek voltak.

B. János, 2014. október

Körutazás Grúziában

Kedves Szilvia!

Köszönöm az érdeklődést. Nyugodtan állíthatom, hogy utazási irodával tett útjaim közül ez volt a legjobban szervezett. Várakozáson felül jól sikerült a program. Kellemes volt a csoport, jó időt fogtunk ki. A szállás és ellátás kitűnő. A programok, látnivalók érdekesek. A táj gyönyörű. Tbiliszi különösen tetszett, szívesen eltöltenék ott hosszabb időt. Örültünk az ottani fél napos szabadidőnek. Akik a jövőben erre az útra mennek, ajánlom, hogy fizessék be a félpanziót. Minden este más, kitűnő étteremben vacsorázhatnak. Az idegenvezetők felkészültek, kedvesek, gyors problémamegoldók voltak.
További jó munkát és sok utast kívánok Önöknek!

T. Annamária, 2014. október

Körutazás Grúziában

Kedves Szilvia!

Kicsit megkésve, de köszönetemet fejezem ki a Grúzia út kapcsán. Csodás volt, főleg a Kaukázus és a Kazbegi-hágó nyűgözött le, de hát ez mindenkinél más. Ahogy láttam a csoport meg volt elégedve. Jók voltak a programok és Mordavszki Viktor úr személyében kiváló az idegenvezetés. Intelligens és jól felkészült, jó a probléma megoldó készsége. Régen szerettem volna ide jönni, azt gondolom megérte. Köszönet a szervezésért.

K. D. Irén, 2014. október

Körutazás Grúziában

Kedves Szilvia!

Az utazás nagyon tetszett. Az idegenvezető nagyon figyelmes és felkészült volt, ügyesen megoldott mindent és jókat és érdekeseket mesélt. Grúzia is nagyon tetszett. Szállodák nagyon tiszták és kényelmesek voltak, és az időjárás is kényeztetett minket. Elég is volt ez a 4 nap – a legfontosabbakat megnéztük, és nem mosódtak össze az élmények. Nagyon sok barátunk, ismerősünk érdeklődött azóta az utazásról, habár eddig nem is jutott eszébe senkinek, hogy a Kaukázus felé menjenek. Úgyhogy reklámozzuk az utat :) További sikeres szervezéseket kívánunk Nektek. 

T. Larisza, 2014. október

Körutazás Grúziában

Szeretem az ilyen kompakt, kicsi, de sok és sokféle látnivalót, élményt kínáló országokat. Van itt minden: történelmi városok, nagyváros, jó konyha, aranykincsekkel tömött múzeumok, kulturális örökség, vadregényes hegyvidék, sőt, még tengerpart is. Négy teljes napot töltöttünk Grúziában, mindezeket láttuk, kivéve a tengert, bár érthető, hogy minden ennyi időbe nem fér bele. Nem ciki elismernem, hogy cirka két évtizednyi hobbi- és szakmai utazgatás után is ismeretlen volt számomra Kutaiszi neve. Nem is baj, hogy ide repül a Wizz Air, így legalább mindenképp egy kisebbfajta körutazássá kell fejleszteni a grúziai kirándulást. Az 1000 Út Utazási Iroda, egészen klassz, gazdag programot állított össze, amit én csak úgy neveznék: “Bevezetés Grúziába”. Profi szervezés, pontosság, ezek jellemezték az utat. A szállás nem csak remek volt, de remek helyen is volt. Mordavszky Viktor személyében egy kiváló, barátságos, sajátos humorú utaskísérő-idegenvezetőt ismertem meg, profizmusa azért is tiszteletreméltó, mert ideje java részében egyébként egészen mással foglalkozik. Szebbnél-szebb, régebbinél régebbi, sőt akár világörökségi státuszú sejtelmes, misztikus ortodox templomokból nem volt hiány. Engem azonban mégsem ez a nyilvánvalóan elképesztően értékes kulturális örökség fogott meg igazán, hanem sokkal inkább az a döbbenetesen izgalmas kulturális mix, ami itt a Kaukázusban, ebben az eurázsiai metszetben kialakult. Különösen érdekes volt felfedezni, hogy bármennyire is messze vagyunk egymástól földrajzilag és kulturálisan, a két ország történelmében sok a közös vonás. Grúzia egyszerre ismerős és egzotikus. Nem vagyok egy nagy természetjáró, általábanúrája, mint a sokkal inkább izgat egy ország kult természet, a Kaukázus nagysága és zordsága azonban elementáris hatással voltak rám, itt azt érzi az ember, hogy ez a vidék a természet és az emberalkotta világ egyik nagy frontvonala, hogy itt a Kaukázusban a természet az úr. Ja és persze, a lényeget majd elfelejtettem: a konyha, az bizony nagyon jó…. - bár hacsapurit egy jó darabig tuti nem fogok kívánni. :)

Végh Ferenc (RTL Klub, Kalandor műsor), 2014. október

Körutazás Grúziában

Háromból három!!!! Köszönjük az 1000 ÚT-nak, hogy ismét nem okoztak csalódást. Szeptember 21-26-ig töltöttünk el csodálatos napokat Grúziában. Tbilisiben és Kutaisiben is csodás szállásunk volt, kitűnő helyen. A programok nagyon jók voltak, tartalmasan teltek a napjaink, az idő is fantasztikus volt. A jó hangulathoz persze az is kellett, hogy egy nagyon klassz csoport verbuválódjon össze, akit Mordavszky Viktor személyében egy nagyon felkészült idegenvezető navigált. Még egy teljes napot jó lett volna eltölteni a fővárosban, úgy talán kicsit több szabadidő lett volna Tbiliszi felfedezésére önállóan. Sajnos ehhez a repülőjáratok indulási és érkezési ideje sem éppen alkalmas. De természetesen ez semmit nem von le az iroda érdemeiből. Köszönjük a precíz szervezést, a szuper szállásokat, a jó programokat, a klassz idegenvezetést!

Cs. Erika, 2015. szeptember

Körutazás Grúziában

Varga László úr részére. 

Egy nagyon sikeres kirándulásról szeretnék beszámolni. Az út neve: "A felfedezésre váró Grúzia". A néhány napos villámlátogatás ennek az ősi országnak a keresztmetszet-szerű áttekintését biztosította. Érezhető volt azonban, hogy ez kevés. Szerencsére az Utazási Iroda a Vámbéry Ármin társaság részére kibővített utazást szervezett "Utazás az aranygyapjú földjére" néven. Lehetőség nyílott csatlakozni a Vámbéry-csoporthoz és részt venni ezen a bővített utazáson. Így lehetett eljutni a Kaukázus távoli, zord vidékeire, az Elbrusz hegység lábához és a Fekete tenger üdülőhelyeire. Hosszú ideig emlékezetes lesz az október elejei tengeri fürdőzés Batumiban. A Vámbéry-csoport érdeklődésének megfelelően a programban benne volt távoli vidéki múzeumok felkeresése, ahol a hajdani görög argonauták hagyatékát őrzik. Grúzia sokezer éves történelmét legjobban mégis az ősi épületmaradványok mutatják, vagy a nagyon régi templomok - amelyek közül számosat az UNESCO felvett a világörökség kincsei közé. De grúz hagyatéknak számítanak azok az ősi mondák is, amiket az angolul beszélő idegenvezető mondott el. Remélem, máskor is lesz alkalmam hasonló egyedülálló túrán résztvenni. 

Dr. G. János, 2015. szeptember

Szilveszter Grúziában

Tisztelt Márk László Úr!

Csatlakoznom kell volt csoporttársaimhoz: az Önök által szervezett út kitűnő volt: precíz előkészítés, nagyszerű és nagy tudású és intelligens idegenvezető (Viktor), klassz helyi fogadtatás, ellátás,
kiváló helyi idegenvezető (Sofi), gépkocsivezető (Arman). Már megfertőztem egy-pár ismerősömet Grúziával és már jelentkeztek is Önöknél!!
További sikeres munkát és bízom benne, hogy nemsokára ismét utasuk lehetek.

H. Gy. Vladimír, 2015. december

Hosszúhétvége Grúziában

Tisztelt Bartos Szilvia!
 
Maximálisan tetszett minden, pazar ellátásunk volt, igazából minden elképzelésünket felülmúlta az út, az idegenvezetés, 
a szállás, a programok. Fantasztikus utunk volt, aki ezzel ellentétesen nyilatkozik, az egészen egyszerűen nem mond  igazat. Ezeket anyukám, tesom, es keresztlányom nevében is írtam. Külön köszönet a felénk tanúsított rugalmasságert, megertesert.
Minden jót kivanok, renélem mielőbb ujra utasuk, utasaik lehetünk!

S. Bernadett, 2016. március

Hosszúhétvége Grúziában

Kedves Szilvia!

Köszönjük érdeklődését! A fiúk nagyon jól éreztek magukat! Teli élményekkel tértek haza! Mind a szállás és mind a programok kifogástalanok voltak! A félpanziós ellátás felülmúlta minden várakozásukat! Külön köszönik az idegenvezetét Gyuri bácsinak aki nagy felkészűltségével, érdekes, olykor humoros történeteivel tette még színesebbé utazásukat! A grúz idegenvezető is nagyon kedves volt! Biztosak vagyunk benne hogy fogunk még önökkel utazni és bátran ajánljuk másoknak is irodájukat!!
További szép napot és sok sok utast kívánunk!!!

R. család, 2016. március

Hosszúhétvége Grúziában

Kedves Szilvia!
 
Az utazással nagyon meg voltam elégedve, nagyon jól éreztem magam végig. Az idegenvezetés kifejezetten tetszett,  
rendkívül sok információval szolgált. A programok is érdekesek, és sokszínűek voltak és a szállásokat is minden szempontból kiválónak találtam. Ezen útjukat szívesen ajánlanám bármelyik érdeklődő ismerősömnek, én pedig szívesen utaznék Önökkel máskor is.

T. Szilvia, 2016. március

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

Nem véletlenül vártam oly sokáig az üzbég útra. Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy egy sikeres útról tértünk haza. Különös élményekben vettük részt és tovább segített bennünket eligazítani az állandó idegenvezetőnk. Akiről röviden csak annyit tudok elmondani szuperül és felkészülten kezelte a csoportot. Természetesen a kinti csatlakozott idegenvezetőkről szintén el lehet ezeket mondani. Örülök, hogy jelentkeztem és végigjártam ezt az utat. Mindenkinek szívesen és nagy örömmel mesélek róla. Még egyszer köszönöm és hasonló jó szervezéseket, ilyen típusú idegenvezetőket és csoportot kívánok Önöknek a jövőben.

G. L., 2013. szeptember

Üzbegisztán körutazás
Az utasok egyéni igényeihez igazítva

Tisztelt Simity Úr!

Szept 26-án, már 4 napja itthonról írok, épségben megérkeztünk az üzbég körutunkról. Minden olajozottan ment, a helyi vezető fiatalember (Sardor Sadikov) és mások is nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, az út nagy élmény volt, csak ajánlani tudom és fogom is mindenkinek, akinek lehetősége van elmenni. Nagyon emlékszem az önnel szemközti asztalnál ülő kollégája szavaira, hogy ezek az emberek (az üzbégek) még nincsenek elrontva. Valóban, főleg vidéken nekünk már teljesen ismeretlen barátságosságban volt részünk, egy példa: Szamarkandban találkoztunk egy helyi, Fergana völgyből származó turistacsoporttal, akikkel egy csomó képet készítettünk együtt és a végén egyikük elszaladt a buszukhoz, és egy csomó nekünk szánt szőlővel tért vissza. Vajon meddig tudják ezt a romlatlan jóindulatot megőrizni? 
Köszönöm az egyéni utunk bonyolításában végzett hosszú munkájukat, főleg Önnek de az irodának egyaránt.

T. L., 2014. szeptember

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Tisztelt Iroda!

Üzbegisztáni utazásunkon (2014.ápr.29-máj.7.) remek élményekkel gazdagodtunk. Több véleménnyel egyezően az volt a tapasztalatunk, hogy a kedves helyi emberek és a csodás látnivalók szerencsés ötvözete ez az ország. Külön szeretnénk megemlíteni, hogy az idegenvezetők (Gőgös Norbert és a helyi Bakhram) rendkívül felkészültek voltak, a magas színvonal az elsőtől az utolsó percig mindenben megmutatkozott. Végül megköszönjük az Önök irodájának munkáját, amelyből két lényeges elemet emelnénk ki: egyfelől érzékelhető volt a gondos előkészítés, valamint az, hogy a lehetőségeket jól mérték föl és optimálisan állították össze a programokat, másként fogalmazva maximalista, de teljesíthető terv szerint utaztunk, másrészt már az utazás előtt és mindvégig hallatlan korrektséget éreztünk az Önök részéről. Mindezért ezt az útjukat, illetve általában Önöket bárkinek bátran ajánljuk.

Dr. V. T., 2014. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

Köszönettel az érdeklődésért! Az út programja jól szervezett, rendkívül sok látnivaló került a 9 napra! Az idegenvezető: Gőgös Norbert rendkívül felkészült, tapasztalt, nagy tudású idegenvezető. Minden csoporthoz ilyen kollegát kívánok! Az úti élmények még nagyszerűbbé tételében rendkívüli szerepe volt, ezúton is köszönet érte! Meg kell említeni a 2 helyi idegenvezetőt, akik mindent megtettek a kényelmünkért, az információ éhségünk csillapításáért és hogy minél több élménnyel térjünk haza. Elismerés a munkájukért! Az étkezéseknél, nekem már időnként túl európai volt, de a csoport tagjait hallgatva, jó döntés volt. Továbbra is várom hírleveleiket ill. ebbe a térségbe szervezet útjaikról a tájékoztatót!

O. L., 2014. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

Nagyon jól éreztem magam, remek döntésem volt, hogy jelentkeztem, és elutaztam. Gőgös Norbertet rendkívül felkészült, figyelemre méltó idegenvezetőnek találtam, ha módom lesz utazom még vele, ajánlom az ismeretségi körömben is. A program, az ellátás, a partner iroda, mind-mind remek volt és már most kacérkodom a jövő évi lehetőségeimről!!!
Várom az új információkat!
Jó egészséget! Eredményes munkát, sikeres jövőt kívánok Önöknek!

M. Szilvia, 2014. szeptember

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

A program összeállítása nagyon jó, a látnivalók sora napról-napra gazdagabb, színesebb, összességében sokat láttunk és volt alkalmunk meg is tapasztalni, át is élni egy-egy helyszín hangulatát pl. Khiva éjszaka, valamint a szabadidőnkben volt lehetőségünk és időnk az útitervben nem szereplő műemlékeket is egyénileg felfedezni pl. Szamarkand még romos medreszei és mecsetei helyi közlekedési eszközzel, ami egy külön élmény. Az idegenvezetőnk dr. Varga Bálint rendkívül felkészült, széleskörűen tájékoztatott bennünket, ezen felül elintézett olyan extra szolgáltatásokat a csoportnak, mint a soron kívüli hajnali svédasztalos reggeli a hideg élelem helyett, így a komfortzónánkból sem estünk ki. Köszönöm ezt a jól szervezett utazást!

Dr. N. M., 2015. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Nagyon szép út volt gazdag programmal, rengeteg élménnyel. Mi a shabrisazi programot kihagytuk, ehelyett Samarkandot néztük meg alaposabban szabadidőnkben, helyi busszal, taxival, (ami nagyon olcsó), és fényképeztük kedvünk szerint a gyönyörű medreszéket, mecseteket, az utca embereit. Khíva fantasztikus volt, de igazából egy múzeumváros. Az élet Bukharában van, ahol nagyon jól érzi magát az ember a hangulatos főterén, zene, tánc mellett a kis éttermek teraszain, vagy a csodálatos Samarkandban a világ legszebb főterében gyönyörködve. A helyi idegenvezető nem sokat tett hozzá az úthoz, Dr. Varga Bálint viszont kiváló felkészültségű vezetőnk volt.

N. Dr. U. I., 2015. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Bartos Szilvia,

Tegnap este érkeztem vissza Luzernbe.
Röviden: mindennel a legnagyobb mértékben meg voltam elégedve. Külön szeretném megemlíteni Gőgös Norbert kiváló és nagy tudású vezetését, ugyanúgy a tüneményes ifjú kollegát, aki engem még - korom miatt- extra figyelmességgel vett körül. Kikértem Norbert véleményét, hogy melyik utat tudná nekem ajánlani és remélem, hogy erre a jövőben sor is fog kerülni. Így számíthat abban az esetben, hogy időben jelentkezni fogok.
Köszönöm a mindenkori precíz és gyors elintézést és maradok baráti üdvözlettel és további sok sikert kívánok mind Önnek, mind a cégnek.

H. Ágnes, Svájc, 2015. szeptember

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Tisztelt Utazási Iroda!

Üzbegisztáni körutazáson vettünk részt az Önök szervezésében 2016. április 15- től 23 ig. Köszönet Önöknek,hogy az út szervezése, tartalma, idegenvezetése rendkívül magas színvonalú volt. Az út során átfogó képet kaptunk egy olyan országról, mely számunkra ismeretlen. Hiányos tudásunkat idegenvezetőnk Tanács Gábor szakmai felkészültsége, helyismerete, szervezőképessége jól pótolta. Külön megemlítem azt a tényt, hogy utazásaink során ilyen magas szintű idegenvezetést nagyon ritkán kaptunk. Köszönet a helyi idegenvezetésnek Jamillának a korrekt, tárgyilagos, emberközpontú szervezésért. Szállodák, autóbusz, étkezés kifogástalan volt. Mindenkinek ajánlani tudjuk ezt a csodaszép, tiszta, biztonságos országot!

Dr I. István és Zsuzsa, 2016. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

Feledhetetlen mesebeli utazásban volt részünk. Tanács Gábor, és a helyi idegevező rendkívül felkészült, rugalmas és segítőkész volt. Nyugodtan mondhatom, hogy ilyen csoportos utazásban még nem volt részem, pedig már Önökkel is utaztam korábban is. Ha keresnék sem találnék hibát, szóval gratulálok a szervezéshez! Gábor személye pedig garancia bármilyen következő program esetén, mert rendkívül jól tud beszélni, felkészült, kedves, kiegyensúlyozott személyiség. Az isten is idegenvezetőnek teremtette! Köszönjük a munkájukat, ha csoportos útra megyünk, elsőként Önöket fogjuk megkeresni!

Kovácsné Antunovics Ildikó, 2016. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

A Selyemút nyomán Üzbegisztánban körutazás nagyon jó volt. Nagyon ritka eset, hogy semmiben sem találtunk kivetni valót. Az utolsó napon több utastárssal beszélgetünk és mindenki azt mondta, hogy mindennel elégedett. Az idegenvezetők is nagyon jók voltak (Gábor egy nagyon felkészült, csupa szív ember, aki tényleg az utasok kedvébe jár). A közlekedés, étkezés, szállás, nagyon jól szervezett volt. A látnivalók pedig lenyűgözőek voltak (készítettünk sok fotót és filmet). Ezt az utat ajánlani fogjuk ismerőseinknek, mert nagyon tetszett, amit ott láttunk, tapasztaltunk. Az üzbég emberek nagyon barátságosak, kedvesek voltak, szeretik a turistákat. 

G. család, 2016. április

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Bartos Szilvia!

Az út kitűnően sikerült, a programhoz nem tudnék módosítási javaslatot tenni, mert így jó, ahogy van. Az idegenvezetés nagyon jó volt, mind Gábor, mind Djamaila részéről. Kedvesek, rugalmasak voltak, minden kérésnek eleget tettek, és sok-sok ismeretet adtak át. Az időjárás lehetett volna kevésbé esős, de ez túlmutat a szervezők kompetenciáján! Szerencsénk volt a csoport összetételével is, csupa érdeklődő, fegyelmezett, szimpatikus emberből állt a csapat.

Széchy Gábor, 2016. április

Üzbegisztán – Türkmenisztán nagykörutazás

Térben, időben, érzelmekben nagy utazás volt. Érdekes, különleges, elgondolkodtató. Párthusoktól Vámbéry Árminon át máig. Örülök, hogy részesei lehettünk. Idegenvezetőnk, Gőgös Norbert felkészültsége, tájékozottsága, emberi hozzáállása kiváló. Ugyanez mondható el az üzbég és a türkmén kollégáiról is.
Jól szervezett út! Köszönjük.

K. J., 2016. október

Üzbegisztán – Türkmenisztán nagykörutazás

A szállodák megfelelő minőségűek és tiszták voltak. Az alkalmankénti gyengébb víznyomást elviseltük. A szállodákban a reggelit kaptuk, Taskenttől távolodva kisebbedő választékkal, de ez szerintem problémát nem okozott. A vacsorákat városi éttermekben fogyasztottuk el, jó minőségben és a hazaihoz nagyon hasonlító ízekben.
Meglepően jók voltak a buszaink és a terepjáróink. Az utakról ez már nem mondható el. A sofőrjeink nagy munkát végeztek.
Nagyon tetszettek a tágas terek és utcák, irányonként 3-4 sávval.
A múzeumok jó színvonalúak és szépek.
A műemlékek legtöbbje felújítva, jól karbantartott állapotban vannak.

B. J., 2016. október

A Selyemút nyomán Üzbegisztán

Kedves Gergő!

Az üzbegisztáni utazás egy nagyon jól szervezett út volt,
Tanács Gábor kiváló idegenvezetésével bepillantást nyerhettünk
ennek a távoli országnak az életébe. Számomra talán a legnagyobb élmény Khiva volt, ahol több évszázaddal repültünk vissza a kánok világába.
De nagyon megragadtak Buchara és Szamarkand csodálatosan helyreállított műemlékei is. A szállások nagyon jók voltak.
Örök élménnyel tértünk vissza.

K. Ernő, 2017. szeptember

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Gergő!

Köszönöm kedves érdeklődését. Picit zavarban is vagyok, hogy Üzbegisztánt, a programot vagy az idegenvezetést emeljem-e az égig. Meg kell, hogy mondjam, mindhárom fantasztikus volt, egészen egyszerűen nagyszerűnek értékeltük az utazást. Elképesztően jól éreztük magunkat, elvarázsolt minket az út minden eleme, és a páratlan idegenvezetés.
Nagyon köszönjük, nagyon szívesen utaznánk Önökkel máskor is.

M. Éva, 2017. szeptember

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

T. Nagy Gergő és 1000 út utazási iroda!

Lassan kipihenjük az utazási fáradalmakat, visszaállunk az "itteni" időre.
Megmondom őszintén, Dr. Mari László idegenvezetőnk nem "jó" volt, hanem
nagyon, nagyon jó! Mi a feleségemmel már 49 éve utazgatunk, "kezdetben"
inkább egyénileg, most viszont már előnyben részesítjük a szervezett társas
utazásokat. Ilyen jó idegenvezetővel még nem találkoztunk, jóllehet korábban is volt néhány nagyon felkészült idegenvezető, de Laci (Dr. Mari László), mindegyiktől jobb volt. Végtelen nyugalommal, óriási tudással, rengeteg érdekes információval terelgetett minket a számunkra érdekes, egzotikus látnivalók között. S nagyon hamar rájöttem, miért volt Ő jobb minden korábbi idegenvezetőnél: mert neki ez nem munka, hanem szórakozás volt! Mi elég "hirtelen" döntöttünk az utazás mellett, és minden percet nagyon élveztünk, legszívesebben már ma visszamennénk. Nagyon "jók" voltak a látnivalók, kedvesek, egyszerüek, segitőkészek az üzbég emberek, s jó volt az ellátásunk, szállásunk is.
Ezúton is nagyon köszönjük Laci segitségét, a sok érdekes információt, és reméljük/bizunk abban, hogy még lesz közös utunk!

R. Péter, 2017. május

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Gergő!

Maximálisan meg vagyunk elégedve. Az út profi megszervezése és lebonyolítása, az idegenvezetőnk profizmusa, tudása és odafigyelése, a helyszínek, a logisztika, és a helyi üzbég idegenvezetőnk is mind mind különlegessé tették ezt a fantasztikus utazást!

B. E. Andrea, 2017. május

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Tisztelt utazási iroda!

2017.05.19-től 2017.05.26-ig vettünk részt az Önök által szervezett Üzbegisztáni körutazáson. Szeretnék köszönetet mondani mindenekelőtt
Dr. Mari Lászlónak, aki hozzáértéssel és igazi tudományos-ismeretterjesztő vénával kalauzolta a csoportot a természeti és épített értékek megismerése során. Lebilincselő előadását élvezet volt hallgatni, de sosem terhelte túl a társaságot. Ezenkívül nagyszerű érzékkel kezelte a csoportot is.
Ennek és a gördülékeny szervezésnek köszönhetően nagyon jól éreztük magunkat. Mind a közlekedés, mind a szállások színvonala jobb volt a várakozásunknál.

S. Anna, 2017. május

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Gergő!

Először is szeretnénk megköszönni az 1000 útnak, hogy eljuthattunk ebbe a csodálatos, biztonságos országba, ahol az emberek nagyon kedvesek, barátságosak és lélegzetelállítóan szép épületeket, műemlékeket láthattunk az út során. Leginkább Khiva városa nyerte el tetszésünket. Olyan érzés volt ott sétálni mintha visszamentünk volna az időben, távol a modern város zajától. Vámbéry idejében is ilyen lehetett. :-) Külön köszönet a helyi idegenvezetőnek (Maruf) az ottani támogatásért, és a
2 sofőrnek, akik nagy biztonsággal vezették buszunkat még a rázósabb útszakaszokon is. :-) A szállással elégedettek voltunk, különösen a bukharai (Rangrez Hotel) és samarkandi hotel (Registan Plaza Hotel) tetszett nagyon.
A jurtás nap nagy élmény volt az esti tábortűzzel és énekkel!!
Dr. Mari László idegenvezető barátságos, közvetlen természetbarát személyisége is hozzájárult ahhoz, hogy összességében életünk egyik legjobb útja volt ez a 9 nap, programokat és szervezést is beleértve. Szívesen visszamennénk bármikor! :-)

Cs. Nóra, 2017. május

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán 

Szép volt, jó volt, legkülönlegesebb a jurta tábor és a selymes vizű tó volt.
Köszönjük az utat.

B. Katalin, 2017. május

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Gergő!

Jól éreztük magunkat. Jó volt a szervezés, a szállodák jó helyen és jó minőségben álltak rendelkezésünkre.
Zita, az idegenvezetőnk rendkívül felkészült, és sokrétű tudással rendelkezik, de a külföldi idegenvezetők is kedvesek és készségesek voltak!

Ö. Erika, 2017. május

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Gergő!

Csodálatos volt az út, rengeteg szép élménnyel, új ismerettel gazdagodtunk! Édesanyámmal együtt nagyon örülünk, hogy vállalkoztunk rá. Az út gördülékenységéhez, sikeréhez nagyban hozzájárult az idegenvezetőnő, Bakos Zita sokrétű tájékozottsága, segítőkészsége, és a helyi grúz és örmény idegenvezetők felkészültsége. Bár már több mint két hete, hogy visszajöttünk, nap mint nap felelevenítjük az élményeinket és úgy gondoljuk, hogy ez még sokáig így lesz.
Köszönjük az 1000 út irodának a nagyszerű szervezést!

T. Orsolya, 2017. május

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Gergő!

Az út szervezése, lebonyolítása kifogástalan volt.
Az idegenvezetővel kapcsolatban jó véleményünk alakult ki, felkészült, kimagaslóan tájékozott és segítőkész volt.
A helyi idegenvezetők is szimpatikusak és felkészültek voltak.
Nagyon jó volt, hogy az utazás során helyi ételeket kóstolhattunk, fogyaszthattunk (annak ellenére, hogy volt 1-2 olyan étel, ami nem a mi ízlésvilágunknak szerinti volt). Örültünk, hogy nem túl későn volt a vacsora.
A Kaukázusban a dzsipes túrán (a 3. napon) kiemelkedően jól éreztük magunkat. A napi túrák, kirándulások nem voltak fárasztóak, könnyen teljesíthetőek voltak.
Az egész út jó emlékként maradt meg, a jövőben is tervezzük, hogy részt fogunk venni az iroda által szervezett utakon. 

K. P. Anna és K. Veronika, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Kedves Szilvia!

Utazásaink egyik kellemes emlékei közé tartozik az Önök által szervezett Kaukázus gyöngyszemei útvonal. Utaskísérőnk, Csonka Gábor személyében egy nagyon kellemes, szórakoztató, színes egyéniségű
fiatalembert ismertünk meg. Személye emelte az út színvonalát.
Örmény idegenvezetőnk Borbély László nemzeti öntudata mellett csak a történelmi tudása volt nagyobb, ilyen széles ismeretanyagot ritkán kap az utazó. A gépkocsivezető eleganciája és segítőkészsége követendő. Az örmény étkezés és a szállodák megfelelőek voltak.
Grúziai program nagyon szép és tartalmas volt.
Azerbadzsáni idegenvezető kedves, nagy tudású, segítőkész fiatal hölgy. Gratulálunk neki. A belvárosi szálloda elhelyezkedése kiváló volt.
Összegzésül, jól éreztük magunkat sok szépet láttunk és biztos utazunk még Önökkel. Legközelebbi cél talán Hawaii.

Dr. I. István és neje, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Kedves Gergő!

Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó volt a szervezés.
Külön kiemelném Csonka Gábort, szuper volt! Sokat utaztunk már, de eddig még ilyen nagyon felkészült, udvarias idegenvezetővel nem volt dolgunk, Ő volt az utazás igazi gyöngyszeme!
Még tervezünk egy pár utazást és Önökkel szeretnénk menni az pedig egy csoda lenne, ha megint a Gábor lenne az idegenvezetőnk.

H. Anikó, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Kedves Gergő!

Élményekkel gazdagodva, feltöltődve érkeztünk haza utunkról. Nálunk a top Noravank, Tbiliszi, a grúz hadiút és Baku volt.
Élmény volt az örmény idegenvezetőt hallgatni, és az azerbajdzsáni idegenvezető gondoskodása (pl. étkezéseknél) is említést érdemel.
Túravezetőnk élménybeszámolóit, történeteit szívesen hallgattuk, egy teljesen más világlátást ismertünk meg általa. Gábor személyében egy csupa szív, mindenkinek a legjobbat akaró embert ismertünk meg, aki igény szerint este is a csoport rendelkezésére állt.

L. M. Éva, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Tisztelt Nagy Gergő!

Köszönöm érdeklődését, észrevételeimet az alábbiakban szeretném összefoglalni. Kedvező az Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán utazási sorrend, mert így a látogató egyre gazdagabb (ezért talán jobb, vagy kényelmesebb) országba jut. Szintén kedvező a program változatossága, a templomok-mecsetek-múzeumok mellett piac és pincészet látogatás, hajó kirándulás.

P. Zoltán, 2017. május

A Balti-tenger kincsei

Kedves Orsolya!

Az utazás nagy élményt nyújtott. Nagyon jó volt a szervezés, a szállodák nagyon rendben voltak, a tisztaság volt, jó helyen voltak. Az étkezések is kifogástalanok voltak. A program összeállítása is jó volt, folyamatosan úton voltunk, sok szépet láttunk és hallottunk, mert az idegenvezetőnk nagyon felkészült volt, mindenre és mindenkire figyelt.
Köszönöm az élményt, én szívesen ajánlom az Önök irodáját másnak is, és remélem a jövőben lesz még alkalmam Önökkel utazni.
További jó munkát kívánok!

P. Erika, 2018. május

A Balti-tenger kincsei

Kedves Orsolya! 

Nagyon jól éreztük magunkat. Nem csalódtunk semmiben.  Igazából azt kaptuk, amiért elutaztunk a Baltikumba. Mindegyik ország fővárosának óvárosi részei lenyűgözőek voltak.  És Rigában a szecessziós épületek, a piac…..?  Élvezetes volt.  De Vilnius és Tallin is.  Tallinban  még a rengeteg óvárosi séta után még megnézhettük az idegenvezetőnk kíséretével a Tengerészeti Múzeumot  és Kadriorgban Nagy Péter cár  a feleségének épített palotát is.  Megkóstolhattuk  Tallin óvárosában a Peppersack középkori hangulatú éttermében a Vana Tallint  (italt),  és este egy másik étteremben egy fenséges vacsorát kaptunk. 
Tehát összefoglalva:  Nagyon tetszett minden,  gyönyörű volt mind a három ország fővárosa, jók voltak a szállodák, a vidéki programok is: Rundale, Turaida, stb. Nem beszélve az idegenvezetőnkről, Zsurek Andreáról, aki nagyon kedves, jól felkészült, sok ismeretet átadó vezetője volt a csoportnak.  (Egy jó kis csoport volt.) 

Egy kedves utasunk, 2018. május

Grúzia csodái 

Kedves Szilvia!

Megérkeztünk szombaton a Grúz körútról és csak azért írok, mert szeretném megköszönni a remek szervezést. Minden tökéletes volt és mindennel meg voltunk elégedve. Minden ismerősömnek ajánlani fogom az Önök utazási irodáját!

K. Valéria, 2018 május

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

Nem csalódtam az 1000 Út Utazási Irodában, az üzbegisztáni út megszervezése, lebonyolítása pont úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Köszönöm korrektségüket, az út szép emlék marad számomra. A továbbiakban is szívesen utazom majd az irodával.

M. Andrea, 2018. április

Grúzia csodái

Kedves Natalia!

A magam nevében elmondhatom, hogy a Grúzia csodái elnevezésű útjukon
nagyon jól éreztem magam, és most inkább Tbiliszire koncentráltam,
mivel a tavalyi körúton arra jutott a legkevesebb idő. Mindent meg tudtam nézni egyénileg, amire kíváncsi voltam (múzeumok, galériák, templomok, fürdők stb.), a szervezés és az idegenvezetés kiváló volt, ifjú utastársaimnak külön is örültem.
Köszönöm az 1000út irodának az előkészítést.

M. Éva, 2018. augusztus

Üzbegisztán-Türkmenisztán nagykörutazás

Kedves 1000út!

Jól éreztük magunkat az úton. Nagyon jó volt az idegenvezető, Mari László. Sok új ismeretre tettünk szert általa, élvezetessé téve utunkat.
Köszönjük mindenkinek!

T. Ferencné, 2018. szeptember

A selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Krisztina! 

Köszönöm érdeklődését! Az úti célok, a helyszínek nagyon jók voltak, mindkettőnket (engem és feleségemet) teljességgel hatalmukba kerítettek a látottak, monumentálisak, lenyűgözőek voltak az építészeti és történelmi emlékek, de hiszen ezért is választottuk ezt az utat. Elmondhatjuk, hogy azt kaptuk, amiért mentünk. A napi program szervezés jó volt. A Szamarkand-Taskent szuperexpressz igen jó ötlet a programban. Nagy élmény volt! Buhara, Szamarkand látnivalói hozták az elvárásokat, mert azokról már sokat olvastam. Viszont elmondhatom mindkettőnk nevében, hogy Khíva a maga alig ismertségével robbantotta a meglepetés tortát! Elképesztően szép és gazdag, kis helyre koncentrált, könnyen bejárható. Két napig csak kapkodtuk a fejünket. Gyönyörű ékkő Üzbegisztán koronáján, igazi turista csemege. A zenei és a divatbemutató Buharában, illetve az üzbég folklór est Szamarkandban látványos, hangulatos, maradandó élményt okozott. A szállások jók, megfelelők, káprázatosak és elegánsak voltak. Ezek a jelzők a helyszínek szerinti sorrendben következnek, azaz: Taskent jó, nem különös, Khíva: megfelelő, egyszerű, de tiszta, Buhara: káprázatos, maga az igazi Kelet, Szamarkand: elegáns. A szállodák reggeli kínálata is ezen jelzők szerint változott. Nekünk egyikkel sem volt bajunk. A helyi idegenvezető jó volt, jól vitte a csoportot. Egy dologban volt figyelmetlen: angolul beszélt, amit Péter fordított a csoportnak, de Dave túl nagy blokkokban beszélt, nem volt figyelemmel arra, hogy a magyar idegenvezető nem szinkrontolmács, vagy gép és képtelenség annyi elmondott szöveget értelmezni, megjegyezni, majd fordítani egy másik nyelvre. Péter jól vitte, figyelte a csoportot, nem engedte, hogy bárki is elvesszen. A helyi ételek finomak voltak. Emlékezetes élmény marad a plov vacsora, nekünk személy szerint nagyon ízlett. Örültünk a kapott receptnek, feleségem biztosan fölveszi a "Keleti népek ételei" repertoárjába, alig várom, hogy itthon is főzzön ilyet! A vacsora éttermek jók voltak, azok személyzete segítőkész, udvarias volt. Egy ilyen út után tudjuk már, hogy az átélt, a kapott élmények feldolgozása még jó ideig eltart és az is biztos, hogy örökre megmarad. Jó volt ott lenni, jó volt belekóstolni Üzbegisztánba. Csak ajánlani tudom bárkinek.

J. Róbert, 2018. október

Üzbegisztán - Türkmenisztán nagykörutazás 

Kedves Krisztina!

Köszönjük az érdeklődést. Számunkra, de azt hiszem az egész csoportnak nagyszerűen sikerült ez az út. Részben a csodás helyek, keleti építészet és hangulat miatt, valamint a természet érdekességei is újdonsággal szolgáltak. Másrészt dr. Mari László személyében nagyszerű idegenvezetőnk volt, aki széleskörű ismereteivel vezetett végig bennünket, mindenről tájékoztatott, mesélt, intézett, felhívta a figyelmet az érdekességekre – nagyon köszönjük neki!. A szállodák , a közlekedési eszközök is jók voltak, csak az utak állapota lehetne jobb –de arról nem a szervezők tehetnek-, valamint a határátkelés volt kissé lassú. Összességében nagyon pozitív benyomásunk volt, kellemesen csalódtunk, javasolni fogjuk másoknak is.

D.F., 2018. szeptember

A selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Krisztina !

 Szerintem az egész csoport nevében elmondhatom, hogy jól sikerült az utazás! Péter nagyon barátságos, segítőkész volt! Több információt is megosztott velünk mint amit a helyi idegenvezető mondott! De ez így jó, hogy közli a saját tapasztalatait is! Az ebéd megszervezésében segített, aki akart mehetett vele közösen ebédelni, jó páran meg is tettük! A khivai és bukharai szállodák amik megvoltak hirdetve, azok autentikusabbak, de ezek a szállodák is jók voltak, mindegyik közel a látványosságokhoz! Taskentben hajnali 1-kor , volt a számunkra egy kis süti tea kikészítve! A busz az egy 3,5 hónapos kínai busz volt, teljesen meg voltunk vele elégedve! Az étkezés jó volt, nekem kicsit egyhangú. Vizet kaptunk bőségesen! Ha nem lenne a szuper expressz akkor nyugodtan szamarkand-ból haza lehetne repülni, de így hogy van érdemes kipróbálni, csak már induláskor sötét volt sajnos!

Sz.G., 2018. október

A selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Krisztina,

Örülök, hogy ezúton is elmondhatom a véleményemet. Rendkívül jól sikerült az út, élménydús, szórakoztató volt. Többet nyújtott, mint amennyit vártunk. Röviden megismétlem azt, amit az id.vez. által kiosztott véleményrögzítő kérdőíveken leírtam. Úgy a magyar id. vez. György Péter, mint a helyi id. vez. nagyon jó, lelkiismeretes munkát végzett, az ő alapos felkészültségük, rátermettségük nagyban hozzájárult az út sikeréhez.  A sofőrök is jól végezték a munkájukat, a buszok is kényelmesek voltak, a vonatozás kitűnő megoldás. A szállodák is jók voltak, az ellátás is.

Sz. Sz., 2018. október

A selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Krisztina!

A selyemút nyomán Üzbegisztánban utazás tejesen megfelelő volt számomra. Kiváló volt az program és az idegenvezetés is. A magyar és a hely idegenvezető is megfelelő volt, információban nem szenvedtünk hiányt. A program felosztása is megfelelő volt, hogy mindig kaptunk szabadidőt egyedül is felfedezni egy-egy várost. Az ellátásra sincs semmi panaszom, nagyon finom ételeket kaptunk. Khivaban a szálláson nem volt lift, ami az idősebb utastársakat zavarta, de nekem nem okozott gondot, minimális pénzért a hotel dolgozói segítettek cipelni a bőröndöt. Összességében egy tökéletes, kompakt program volt és szívesen ajánlom Bárkinek, aki érdeklődik e vidék iránt.

P. L.

Üzbegisztán - Türkmenisztán nagykörutazás

Kedves Vass Krisztina!

Az Üzbegisztán - Türkmenisztán nagykörutazás a vártnál is nagyobb élménynek bizonyult, köszönhetően irodájuknak és elsősorban Dr. Mari László kiváló vezetésének. Ki kell emelni szakmai és a selyemúttal kapcsolatos magyarok tevékenységét felelevenítő ismeretét, melyet megosztott velünk. Köszönet illeti az üzbég Dolores TG. társidegenvezetőjét is. Türkmenisztánban a Kara Kum sivatagban való út felejthetetlen élmény volt. A szállodai és étkezési ellátás kiváló volt. Reményeink szerint a jövőben is az 1000Úttal utazunk, mert a bakancslistán még három cél van, melyet szeretnénk teljesíteni.
Őszinte nagyrabecsüléssel!

T. Cs. Piroska és T. István

Az ismeretlen Szatmár és Máramaros

Kedves Zsila Sándor!

Nagy élmény volt számunkra a Szatmár – Máramaros utazás. Kellemes volt, hogy mindössze 15-en voltunk, és Barabás Ambrus és Papp Imre színvonalas, mindenre gondoló, emberileg igen rokonszenves vezetőnek bizonyultak, ennek köszönhetően a kis csoportban igazi baráti légkör alakult ki. A kis létszámnak köszönhetően a programok gördülékenyen zajlottak, nagy csúszások nem voltak út közben. Mindenütt barátságos, vendégszerető volt a fogadtatásunk, és még az időjárás is kitett magáért. Bár Szatmár-Bereget már valamennyire ismertem, de vezetőink mégis tudtak eldugott kincseket mutatni. A panyolai szálláson (Nem tudom vendégház) minket egy kis kellemetlenség ért, a ház rendszerének hibája miatt nem volt meleg víz a fürdőszobánkban, de a másik szobában lévő társaink befogadtak, és le tudtunk zuhanyozni náluk. A breb-i szállásunk minden igényt kielégített, nem beszélve a fantasztikus reggelikről és vacsorákról, amiket ott kaptunk. Szállásadónőnk szó szerint a gondolatainkat találta ki, mivel az egyetlen nehézség az volt, hogy semmilyen nyelven se beszélt, ez azonban nem volt zavaró. A program érdekes és változatos volt, a rövid idő alatt sok mindent láthattunk. Az apróbb kellemetlenségekért Ambrus és Imi egyénisége bőven kárpótolt. Ők ketten nagyon jól kiegészítették egymást, és valamennyiünkre egyénileg is odafigyeltek és törődtek velünk. Szívesen visszamennénk máskor is!

Bár az iroda az utat gasztro túrának hirdette, de szerintem nem ez volt a lényeg, sokkal több volt annál.

Sajnos a kérdőívet nem tudom beszkennelni, de válaszaink főleg a kiváló esetleg a megfelelt kategóriába kerültek volna.

G.N., 2018. október

A Selyemút nyomán Üzbegisztánban

Az idén májusban Üzbegisztánban voltam az 1000 Út utazási iroda szervezésével.
Nagyon szép út volt, csak ajánlani tudom.
Am igazán megfogott, a régmúlt idők építészete, a gyönyörű mecsetek, a medreszek (egyetemi épületek),  és a síremlékek, melyeket az Indiából hozott mogul építőmesterek építettek.
A városokban, amerre jártunk, mindenütt tisztaság van, sok a park és a zöldterület, az emberek kedvesek és udvariasak.
Egyik nap vonattal utaztunk Khivából Bukharába, a tisztaság itt is meglepő volt. A vasútállomás váróterme olyan volt, mint egy hotel előcsarnoka, felszerelve ingyenes telefontöltőkkel, wifi-vel, iható vízzel, a mennyezeten óriási kristálycsillár. A vonat tiszta és kényelmes.
A szállodák szépek és tiszták, az ételek finomak és bőségesek voltak. Egy jó tanács, hogy a nyers zöldség és gyümölcs előételeket mellőzzék, csak a sült és pároltat fogyasszák. Csak ásványvizet fogyasszanak. Az üzbég utazási iroda idegenvezetője végig az utazásunk során hűtött ásványvízzel ellátta a csoportot.
Ezen az úton egy éjszakát a sivatagban, jurtákban aludtunk. A sivatag nem az a homokdűnés, amit vártunk, hanem dimbes-dombos, füves-bokros terület volt.
Nagyon jó idegenvezetőnk volt, rengeteg információval látott el bennünket. Beszélt az üzbég emberek életéről, társadalmukról, történelmükről, kultúrájukról.

L. Júlia, 2019. május

Az Indus-völgyi kolostoroktól
Kőrösi Csoma Sándor szobájáig

Kedves Angéla!

Először is szeretném megköszönni az úttal kapcsolatos munkáját!
A programok megfeleltek az előzetes várakozásaimnak, hiánytalanul teljesültek az út során, illetve néhányszor még ezen felül is kaptunk élményt. Az idegenvezetés profi volt, mind tartalmában, mind Ági hozzáállásában, mind a helyzetek kezelésében is. A helyi idegenvezetőnk (Passang) is szívét-lelkét beletette, mind a ketten jelentősen hozzájárultak az út sikeréhez.
Az étkezéssel teljesen elégedett voltam.

Klári, 2019. július

 A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Tisztelt Szilvia!

Az út - ahogyan azt már az 1000út-tól megszoktuk - nagyon jól sikerült. Az idegenvezetőnk - György Péter - remekül teljesített, és a társaság - bár ez véletlen szerencse - sem hagyott maga után kívánni valót... Szóval, minden nagyon rendben volt, remek és maradandó emlékeket halmoztunk fel.

S. Péter és M. Andrea, 2019. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Szilvia!

Nagyon jól éreztem magam, és szerintem a csoporttársaim is.
Pozitív számomra a kis létszámú társaság, nem kellett sokat várni senkire, nem húzott szét a csapat!
Mindhárom idegenvezető nagyon kedves, felkészült, segítőkész volt.
Már az ismerőseim közül többen tervezik jövőre ezt az útirányt, felcsigázta őket amit mutattam és meséltem.

V. Csaba, 2019. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves  Szilvia!

  Örülök, hogy az irodájukkal utazhattam Grúziába és Örményországa. Különösen Örményországba vágytam  eljutni, ez most bekövetkezett, ráadásul és meglepetésül kaptam Grúziát.
Csak gratulálni tudok az irodájuknak a szervezésért és a lebonyolításért: nagyon bőséges, szép programot állítottak össze, minden lépés precízen meg volt szervezve, a szállásaink, étkezésünk, utaztatásunk, jó minőségben, színvonalasan, gondosan történt.
Az út sikeréhez nagymértékben hozzájárultak az idegenvezetők. Meskó  Mariannát nagyműveltségű, lelkiismeretes, emberséges, segítőkész, fáradhatatlan "parancsnokként" ismertem meg. A hosszadalmas utazásokat is élvezetessé tette rengeteg információt tartalmazó tájékoztatásaival, történeteivel. Méltó társa volt Dajbukát László, öröm volt vele is lenni. Különösen érdekes volt az, hogy egy magyar-örmény szemével láthattuk az ottani világot, s általa az örmény emberek életébe is betekinthettünk.

K. Katalin, 2019. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Bartos Szilvia!

A Grúzia és Örményország utazással nagyon elégedett vagyok. A szervezés, a buszok , szállások és étkezések minősége nagyon jó volt. Meskó Marianna idegenvezető munkája pontos, alapos, figyelme mindenre kiterjedő volt, rengeteg információt átadott, ahogy Borbély László örményországi idegenvezető is. Nagyon sok élménnyel lettünk gazdagabbak, a program elég  intenzív volt. Szívesen maradtam volna még 1-1 lazább, több szabadprogramot magában foglaló napra mindkét országban. Az élmények még kavarognak, a fotók rendezése még hátravan, de teljes mértékben pozitív a véleményem az útról.
Munkájukat köszönöm!

D. Claudia, 2019. október

A Selyemút nyomán, Üzbegisztán

Kedves Szilvia!

A program nagyon jól sikerült, szuper volt! Mi már voltunk ott a szovjet időkben, 41 évvel ezelőtt! Akkor nem tehettük be a lábunkat Hívába. (Nem csak mi, de a szovjet állampolgárok sem, mivel zárt terület volt, egy, a közelben lévő gyakorlótér miatt.) Most nagy élmény volt Híva is!
Hihetetlen nagy fejlődést tapasztaltunk a túrista útvonalon. A helyi idegenvezetőnk szerint ez a fejlődés 2001 után indult! Az üzbégek nagyon barátságosak, láthatóan szeretik a túristákat.
Nagyon jó volt az idegenvezetés is. Elfáradtunk a sok élmény hatása alatt. 

S. József és felesége, 2019. október

A Balti tenger kincsei

Kedves Hoffman Miklós!

Nagyon örültünk, hogy végre eljutottunk a Balti tenger kincsei című körutazásra 2021. július 22.-27. között, amit már tavaly óta sajnos a járvány miatt többször el kellett halasztani! Meg voltunk elégedve a programmal,  jó volt így a sorrend a 4 fővárossal : Vilnius-Riga-Tallinn-Helsinki. Nagyon jó volt az egész út szervezése! Idegenvezetőnkről, Kaiser Mihályról csak jót tudok írni, kiváló történelmi előadásokat tartott nekünk a balti országokról, amelyek számunkra eddig kevéssé voltak ismertek! Kiváló helyismerettel rendelkezik Misi, mondta, hogy már nagyon sokszor vezetett csoportokat  ezen a vidéken, és annak ellenére, hogy sehol nem volt helyi idegenvezetőnk a városokban, ő igen alapos és részletes városnéző sétákra vitte csoportunkat! Sőt, útközben mindig az aktuális ország zenéjével szórakoztatta az utasokat, és még ajándék CD-ket is kaptunk tőle!! A busz és sofőrje is kiváló volt, végig ugyanaz, ami külön előnyös volt számunkra! A szállodák minősége különböző volt, legjobb volt a Riga-i : Wellton Riga Hotel, bent a városban, jól felszerelt, kényelmes szobákkal, légkondicionálóval! Mi befizettünk a vacsorákra, mindenütt kiváló volt úgy a minősége, mint a mennyisége az ételeknek, kár lett volna kihagyni.

Összegezve :  köszönjük az 1000Út irodának a jó szervezést, előkészítést, ez már a 3. utunk volt ezzel az irodával, most sem csalódtunk!

 

K és Gy, 2021. július

Grúziai kaleidoszkóp

Tisztelt Uram!

Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a grúz útról. Már régóta terveztem, de a Covid miatt sajnos egy teljes év vagy még több kimaradt. A döntésem teljesen váratlan volt, megnéztem a honlapjukat, hogy mikor megy út Grúziába és rögtön jelentkeztem. A sok utazásom ellenére úgy gondolom, hogy ez volt az egyik legjobb döntésem. A grúz tájak, a Kaukázus, a templomok, Tbiliszi, egyszerűen lenyűgöző. Én minden szolgáltatással meg voltam elégedve, nekem utazáskor az élmények a legfontosabbak. Amikor kiválasztok egy utat, nagyon fontos számomra, hogy mennyi szabadidő van. Minden út előtt, szétnézek a neten, hogy a közös programokon kívül még mit lehet adott helyen megnézni. szeretem önállóan is felfedezni a városokat, ez most is így történt Tbilisziben. Az idegenvezetőnk, Zsurek Andrea nagyon kedves, vidám, segítőkész, nagy tudású hölgy, a helyi hölgy is nagyon kedves volt. Legközelebb mindenképp Oroszországba szeretnék utazni Önökkel, imádom Moszkvát!!!

Zs. J., 2021. szeptember

A Balti-tenger kincsei

Kedves Miklós!

Az utazás programjával teljes mértékben elégedett voltam, az előre meghirdetett programok megvalósultak. Kaiser Mihály idegenvezető felkészültsége, a balti államokkal kapcsolatos tárgyi tudása lenyűgöző volt. Nagyszerűen egybetartotta csoportunkat, remekül szervezte a programokat, a jó időbeosztás lehetőé tette, hogy minden fáradtság nélkül élvezzük a szép látnivalókat. Az út alatt biztosított vacsorai szolgáltatás jó volt, a szállodai elhelyezéssel elégedett voltam. Az utazás remekül sikerült és szolgáltatásukat a jövőben is választani fogom, ismerőseimnek ajánlom.

Miklós munkáját megköszönöm, 

Üdvözlettel:

E. M. 2021. szeptember

A Balti-tenger kincsei

Kedves Miklós,

Fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb, nagyon örülök, hogy eljuthattam a balti államokba, már régi tervem volt.

Minden hotel tökéletes volt, a reggeli, az elhelyezkedés különösen, közel a belvároshoz.

A program egyáltalán nem volt fárasztó, szerintem belefért volna még pár fakultatív lehetőség.

Én kihasználtam minden szabadidőt, így sikerült megnézni Vilniust a Gediminas várból, részt venni Rigában egy hajókiránduláson, voltam Tallinnban a tengerészeti múzeumban és a TV-toronyban.

Kaiser Mihály, az idegenvezetőnk, hihetetlen tudással rendelkezik a történelemről és a látnivalókról, minden tisztelet mellett a sok információ néha feldolgozhatatlan volt, de ez egyáltalán nem reklamáció.

Összességében nagyon szuper utazás volt, köszönöm a segítséget a szervezésben és a repjegy foglalásban, nagy élmény volt fentről is látni a tájat. 

Üdvözlettel,

 

K. A. 2021. szeptember

A Balti-tenger kincsei

Kedves Miklós, 

köszönöm, az út nagyszerű volt, a program, idegenvezető, minden. Nagyon jó szervezés! 

F.H.J. 2021. augusztus

A Balti-tenger kincsei

Kedves Miklós !

Az utazás programjával teljes mértékben elégedett voltam, az előre meghirdetett programok megvalósultak. 

Kaiser Mihály idegenvezető felkészültsége,  a balti államokkal kapcsolatos tárgyi tudása   lenyűgöző volt. Nagyszerűen egybetartotta csoportunkat, remekül szervezte a programokat, a jó időbeosztás lehetőé tette, hogy minden fáradtság nélkül élvezzük a szép látnivalókat.

 z út alatt biztosított vacsorai szolgáltatás jó volt, a szállodai elhelyezéssel elégedett voltam.

Az utazás remekül sikerült és szolgáltatásukat a jövőben is választani fogom,  ismerőseimnek  ajánlom.

Miklós munkáját megköszönöm, 

Utasunk 2021 jjúlius

A Balti-tenger kincsei

Kedves Miklós!

Ezúton szeretnénk köszönetünket és elismerésünket kifejezni a kiválóan szervezett útjukért.

Utasaink 2021 július

Hosszú hétvége Grúziában 

Tisztelt Hoffmann úr!

A grúziai út véleményünk szerint több mint kellemesen eltöltött utazás volt. Mind a helyi, mind az ottani idegenvezető maximális odaadással,szakértelemmel mutatott meg mindent, ami ebbe a pár napba belefért.

A buszos utazás tiszta, nagy járművel történt, rutinos sofőrrel. A hotel a belvárosban volt, így esténként az egyéni séták,a vacsora helyek könnyen elérhetőek voltak. Péter a programok mellett elég sok plusz helyet is megmutatott, valamint adott időt várak, erődök megtekintésére, akiket ez érdekelt. Hőlégballonos városnézés, ( rögzített ballon ) siklóval esti városi panorámában való gyönyörködés, kis hajózás a folyón, folklór bemutató 7 (hét) fogásos vacsora mellett. Az ország tiszta, maximális közbiztonság, barátságos emberek, akik korosztálytól függően vagy angolul,vagy oroszul is beszélnek. Gondolkodás módjuk nagyban hasonló a magyarokéhoz. Grúziáról nem igazán tudunk sokat, de az ott töltött idő alatt nagyon meg lehetett kedvelni. A Sztálin múzeum egy nagyon érdekes időutazás, tele meglepetéssel. Az emberek tisztában vannak annak a korszaknak a borzalmaival,de nem akarják a multjukat eltüntetni a történelemből, mint ahogyan az sajnos jelenleg sok helyen történik.

Törzsutasunk 2021. október