2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Észak Velencéje Szentpétervár, közvetlen járattal 3*+

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Oroszország
Régió:SzentpétervárHelység:Szentpétervár
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Szentpétervári városlátogatás sok-sok programlehetőséggel, kirándulásokkal. Az elhelyezés a Nevsky sugárúton lévő belvárosi szállodában.

Ugrás a 4*-os elhelyezéshez

XV2F3735_01.JPG

GARANTÁLT INDULÁS!

 

Miért éppen Szentpétervár?

1. A város területe az alapításkor mocsaras, lápos vidék volt, így Velencéhez hasonlóan, szinte az egész régi városrész cölöpökre épült. Szentpétervár ma 42 szigeten fekszik.

2. A fehér éjszakák fő idénye május végétől július végéig tart, ezen időszak alatt még éjszaka sem teljes a sötétség, Szentpéterváron a Néva partján lévő kávézókban sokan késő éjjelig elidőznek és élvezik, hogy a "nap sosem ér véget".

3. Az Ermitázs a világ egyik legjelentősebb képzőművészeti múzeuma, ahol 365 helyiségben közel 2,5 millió alkotás tekinthető meg.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Oktyabrszkaja 4*, megítélésünk szerint 3*+, hivatalosan 4*-os szálloda, mely a Nevsky sugárúton helyezkedik el, a legfőbb látnivalók gyalogosan megközelíthetőek.

Ellátás: svédasztalos reggeli

 

1. nap:Budapest-Szentpétervár

Indulás Budapestről a kora esti órákban (felszállás 17:55), érkezés Szentpétervárra 21:25-kor, majd transzfer a szállodákba.

2. nap: Szentpétervár Ermitázs

A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogathatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

 

3. nap: Petrodvorec-Szentpétervár

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan vagy busszal (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

4. nap:Puskin-Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

5. nap:Szentpétervár-Budapest

Reggeli után ismét fakultatív programokra invitáljuk Önöket, melyet az idegenvezetővel gyalogosan teszünk meg, hogy a várost jobban megismerhessük (a közlekedés felszíni tömegközlekedéssel vagy metróval történik). Elsőként fakultatívan ellátogathatunk a Faberge múzeumba. A múzeum a gyönyörű Shuvalov Palotában került kialakításra, ahol az orosz iparművészet remekei között több Fabergé tojás is látható. Fabergé mintegy ötven ékszertojást készített a cári család részére. A hagyomány III. Sándor cárral kezdődött, ő ajándékozta hitvesének húsvétra az első drágakövekkel gazdagon díszített aranytojást. Ezután fakultatívan ellátogatunk az orosz művészet legnagyobb gyűjteményének helyet adó Orosz Múzeumba. Majd kulturális sétánkat Puskin lakásmúzeumában folytatjuk, amely egy ritka és páratlan lehetőség, hiszen a legnagyobb orosz költő életébe pillanthatunk be.

Esti órákban transzfer a repülőtérre (felszállás 21:55) és utazás Budapestre. Várható érkezés 23:35.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Szentpétervár történelmi belvárosa

Petrodvorec

Puskin

Pavlovszk

 

 


 

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a fakultatív programok szervezése a múzeumok nyitvatartási rendjéhez igazodik és ennek érdekében az utazási iroda a programok sorrendjét felcserélheti. Végleges programot az utazás előtt 1 héttel bocsájtunk utasaink rendelkezésére.

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 szeptember

Több városnéző utazáson vettünk részt, de ilyen felkészült, nagy tudású idegenvezetőnk, mint Mónika nem volt! A szervezés, figyelmesség maximális volt, köszönjük szépen. Tényleg gyönyörű pár nap volt!

Ezentúl is figyelni fogjuk útjaikat!

K. Diana


 

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 augusztus

Csak elismeréssel tudok szólni, csodás volt a program, nagyszerű volt a szervezés. 3 nap alatt sok gyönyörű élményben volt részünk. Külön köszönet az idegenvezetőnk, Ludmilla lelkiismeretes, lelkes munkájáért! A szállás,étkezés szintén nagyon megfelelt.
Köszönet az utazási iroda minden munkatársának a segítőkészségükért, a nagyszerű szervezésért!

Sz. Éva


 

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 július

Az iroda szervezése profi, az idegenvezetők felkészültsége kitűnő, személyiségük is teljesen alkalmas a munka elvégzésére. Kommunikációjuk is jó volt egymás között, tehát szervezettség volt tapasztalható az 5 nap alatt. Empatikus készséget mutattak, ha személyes segítségre volt esetleg szükség.

J. Ibolya


Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 július

Július elején a fiammal részt vettünk a szentpétervári utazáson. Nagyon jól éreztük magunkat, a szállás kényelmes volt, bőséges reggelivel. 
Ludmilla idegenvezető nagyon alapos, precíz, kedves hölgy. A néhány rendszeresen elkéső, rendetlen utastársunkkal is türelmes volt. A szervezőknek ismételten szeretném megköszönni az utazás körüli munkáját és fáradozásait

B. Sándor


 

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 július

Csak dicséretet tudok mondani, minden percre pontosan, rendben lezajlott.
Az idegenvezetők (Ludmilla, Galina) nagyon felkészültek és készségesek voltak.
Főleg Ludmilla volt egészen kiemelkedő. A szálloda is rendben volt, az időjárásunk is szerencsésen alakult.
Szóval mi nagyon meg voltunk elégedve az úttal.

L. Cecília


 

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 július

Kitűnően éreztük magunkat, a programok nagyszerűen voltak felépítve, amelyhez az idegenvezetők temérdek információval járultak hozzá. Ár- érték arányban tökéletes út volt.  Az idegenvezetés jobb nem is lehetett volna, melyhez párosult még a nagyszerű buszvezetés.  Barátainknak valamint ismerőseinknek nyugodt lelkiismerettel merjük ajánlani az Önök irodáját.

A. Márta


 

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 július

Fantasztikusan éreztük magunkat, felejthetetlen pár nap volt. A szervezés profi volt, köszönjük. Galina volt az idegenvezetőnk, nagyon szerettük részletes beszámolóit, akárhol is jártunk.
Én már most visszamennék, Szentpétervár egy csoda, ahol él a történelem.

A. Kata


 

Észak Velencéje Szentpétervár, 2016. július

Nekünk a szentpétervári út nagyon tetszett, elégedettek vagyunk a szervezéssel! Az egész kirándulás nagyon jó volt, sok gazdag élménnyel jöttünk haza! Mi csak jót mondhatunk az 1000 út utazási irodára, ajánlani merem!!!

G. Vladimir


 

Észak Velencéje: Szentpétervár, 2016 június

A város gyönyörű.  Nekem nagyon tetszett az egész utazás, már régen szerettem volna megnézni Szentpétervárt. A kis idegenvezető hölgy fantasztikusan fel volt készülve, a lehető legtöbbet elmesélt a városról és a történelméről, sokszor ismételve a helyeket, ahol járunk, hogy jól kiismerjük magunkat a városban. Az Ermitázsban a vezetése pedig egy csoda volt, szájtátva hallgatta a csoport.

R. Istvánné


Észak Velencéje Szentpétervár, 2015. június 16.

Már 3 hónap telt el, de még most is nagyon gyakran gondolok vissza erre a nagyon jól sikerült útra.

A munkahelyemen az utazási klubban még fel is kértek, hogy meséljek a szentpétervári élményeimről, amit nagyon szívesen tettem.

Nagyon jól sikerült az út, nagyon köszönök mindent!

Az idegenvezeto (Grill Ljudmilla) remek volt, nagyon sok (számomra is új) érdekes dolgot mesélt.

Úgy érzem, az 5 nap alatt több mindent és Pétervár több arcát láttam, mint ottlétem 2 éve alatt. :)

A szálloda remek helyen volt, abszolút belváros, egyből a Nyevszkij proszpekten voltunk, így nem volt gond, hogy minden rendelkezésre álló időt hasznosan tölthessek.

A szálloda is nagyon jó volt, szép tágas és jól felszerelt szoba, nagyon jól működött az ingyenes wifi.

A reggeli bőséges. A közelben is sok hely volt, ahol meg tudtam vacsorázni.

Én egyénileg 1 nappal tovább maradtam, annak a szervezése is nagyon simán, gyorsan ment, így jó volt, hogy kicsit tovább tudtam ott maradni.

Lehet, hogy valamikor egy Moszkvát is be kell iktatnom.

Sok sikert kívánok!

Köszönöm,

V. Bea


Észak Velencéje Szentpétervár, 2015. szeptember 8.

Szia Szilvi!

Továbbítani szeretném utasaim elégedettségét!

Külön-külön ( férj / feleség ) is belépett hozzám és köszönetüket fejezték ki.

Mindennel maximálisan meg voltak elégedve!

Én is köszönöm Neked/Nektek!

Car Tour2015. szeptember - Észak Velencéje Szentpétervár

Csodálatos a felvétel! Én múlt héten Szentpéterváron voltam Veletek, és csak szuperlatívuszokban tudok az Iroda szervezéséről, és az idegenvezetőnkről szólni. Köszönöm szépen ! Ha tehetném holnap újra mennék !

B. M - facebook


2015. július - Észak Velencéje Szentpétervár


A Szentpétervári úttal kapcsolatban szeretnék köszönetet mondani.
Az út lebonyolítása során a szervezés , a programok mind kifejezetten sikeresek voltak;
külön kiemelném a szállás minőségét mely mind az elhelyezkedésében mind a minőségében meghaladja az ígért minőséget.
Megemlítem még , hogy a vezetőnk (Anasztázia) pontosan, derűsen és színvonalasan látta el a csoport vezetését és szívvel lélekkel végezte munkáját.
Köszönjük a jól sikerült pihenést.   Sz. A.


2015. június - Észak Velencéje Szentpétervár


Az idegenvezető rendkívül felkészült volt, nagyon sok érdekes és hasznos információval szolgált és sok kulisszatitkot árult el Oroszországról, a cárok és a jelenlegi társadalom életéről. Kifejezetten élmény volt hallgatni a szenvedélyt, ahogy mesélt. 
A szervezés fantasztikus volt, gratulálok mindenki munkájához!

P.Á.2015. május - június,  Balatonfüred-Kouvola Testvérvárosi Egyesület Szentpétervári csoportja

Tegnap érkeztünk haza a Balatonfüred-Kouvola Testvérvárosi Egyesület által összeállított programú csoportos utazásunkról Finnországból és Szentpétervárról, amelyet az 1000 UT Utazási Iroda szervezett.A gyönyörű, tiszta Oktyabrskaya szállodában voltunk, kiváló ellátásban részesültünk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Anastasia lenyűgöző idegenvezetését élvezhettük , valamint megcsodálhattuk a város nevezetességeit . Felejthetetlen élmény volt számunkra, amelyet köszönünk Lucska Líviának is ! Reméljük, hogy a következő álomutazás szervezésében is számíthatunk Önökre ! PROFI munka volt!! Köszönjük!

J. Vilma


2015. június, Észak Velencéje Szentpétervár

Most jöttünk meg Szentpétervárról.Minden kiváló volt.Külön köszönet Mónikának,az idegenvezetőnek,aki szakmai tudásával elkápráztatott bennünket.Köszönjük ezt a felejthetetlen pár napot!

J.I.

Szentpétervár 3*+ 2014 Szilveszter

Kedves László!
Teljes mértékben meg voltam elégedve az utazással! Minden elvárásomnak megfelelt. Köszönöm a profi szervezést és utaztatást! 
Köszönettel: Sz. Antal

Szentpétervár 3*+ 2014 Szilveszter

Kedves László!

Az egész kint töltött idő alatt remekül éreztem magam. A szállodagyönyörű volt, a kiszolgálás, a szoba, a tisztaság tökéletes. Szilveszterkor a délelőtti közös program után én fakultatívan városnézésen voltam. Szilveszter éjszakát a Téli Palota előtti téren töltöttem a helyi emberekkel, ahol hatalmas bulit rendeztek. Összegezve: egy hatalmas élmény volt megismerni Szentpétervárt. Mindennel maximálisan meg voltam elégedve.

Köszönettel: S. Szabolcs

2014. október - Észak-Velencéje, Szentpétervár

Kedves Szilvia, Laci!

November 2-án jöttem haza az öt naposszentpétervári útról. Repülőnkaz újonnan épült lenyűgöző Pulkovo-III-ra szállt le. Nagyon jóvolt aszervezés, köszönet érte. A szálloda kényelmes, tiszta, avárosközpontban van,és az idő is kegyes volt hozzánk, kellemes napsütés kísértevégig az utunkat. Azidegenvezetőinkről, Lizáról és Mónikáról csak a legnagyobbelismerés hangjántudok szólni. Nem először járok Szentpéterváron, de mindiglenyűgöz a városszépsége, nagysága, tisztasága. 2012-es utam óta megépült az5-ös metróvonalis, szebbnél szebb állomásokkal. A folklór műsor a Nyikolajev-palotában felejthetetlenélmény. Egyetlen dolog volt, ami kicsit érzékenyen érintett,hogy megszűnt aMatrjoska-piac. Szerettem itt nézelődni, alkudozni azajándéktárgyakra. De, ezlegyen a legnagyobb baj. Jól sikerült a kirándulás Pavlovszkbaés Puskinba is.Még egyszer köszönet a szervezésért.

Üdvözlettel
Cs. Margit

Észak Velencéje Szentpétervár, 2014. szeptember 10.

Tisztelt Utazási Iroda Munkatársai !

Visszaérkeztünk 5 napos szentpétervári utunkról, mely alatt megtapasztalhattuk az ottani adottságok szépségén túlmenően az Önök jó szervezését, a Park Inn szálloda kifogástalan minőségét, és elsősorban Sukhareva Elizaveta idegenvezetőnk professzionális tudását, intelligenciáját, tájékozottságát.

Köszönet mindezekért.

D. Á. és E. J.

2014. augusztus, Észak Velencéje - Szentpétervár

Kedves Szilvia!

Az Észak Velencéje Szentpétervár elnevezésű útjuk rendkívül jól sikerült. Az idegenvezetők nagyon felkészültek és kedvesek voltak, még az önállóan szervezett Faberge múzeum meglátogatásával kapcsolatban is elláttak hasznos információkkal. Külön köszönet, hogy a képeslapunkat feladták, mert a sűrű program mellett erre aligha lett volna lehetőségünk. A szálloda is rendben volt, minden este találtunk az ízlésünknek megfelelő ételt. A program amellett, hogy nagyon fárasztó volt, nagyon tartalmas is. Ezalatt a pár nap alatt a lehető legalaposabban sikerült megnéznünk Szentpétervár nevezetességeit, és ízelítőt kapni a cári kultúrából, kár lett volna bármit kihagyni! A város gyönyörű, ráadásul a hidak felnyitása program keretében mindezt esti fényben is megcsodálhattuk. A folklór est hangulata szintén magával ragadó volt. Fáradtan, mégis feltöltődve értünk haza, és valószínűleg kell még pár nap, mire az összes élményt feldolgozzuk. :) Felejthetetlen kirándulás volt, mindenkinek csak ajánlani tudjuk! A Faberge múzeum meglátogatását érdemes lenne betenni a fakultatív programok közé, mert a tojások mellett rengeteg cári ékszer van kiállítva, ami szerintünk szintén kihagyhatatlan látvány.

Üdvözlettel:

A. és Sz.

Az orosz cárok fővárosai, 2014. augusztus 20.

Kedves Szilvia!

Az időjárást kivéve minden jó volt.

A szálloda az ellátással (reggeli) együtt mindkét városban remek, a 3* némelyik dél-európai 4* szállodával versenghet. Az idegenvezetők kiválóan oldották meg feladatukat, igyekezve a rendelkezésükre álló rövid idő szinte minden percét kihasználva ontották az információkat. Különösen a szentpétervári idegenvezető - Mónika - tett ki magáért mind a tárgyi tudást, mind az emberi hozzáállását tekintve. Feleségemmel együtt nagyon jól éreztük magunkat. A program összeállítás megfelelő volt, lehetőséget hagyott szabad programra.

Üdvözlettel:
L. J.

Észak Velencéje Szentpétervár, 2014. augusztus 20.

Kedves Szilvia!

Az utazás megfelelt elvárásunknak. A programok kiválóan meg voltak szervezve és lebonyolítva. Kiemelném mindkét idegenvezető igyekezetét, kedvességét és felkészültségét. Szerencsénk volt a csoporttal is, a megbeszélt időpontokat mindenki fegyelmezetten betartotta. Irodájukat szívesen ajánlom ismerőseimnek is.

Maradok tisztelettel: M. J.

Észak Velencéje, Szentpétervár, 2014. augusztus 20.

Pár napja jöttünk haza szentpétervári kirándulásunkról. Csodálatos utunk volt, ami a sok látnivaló mellett köszönhető két nagyszerű idegenvezetőnknek. Kedvességük, segítőkészségük, és nem utolsó sorban felkészültségük nagyban hozzájárult hogy jól érezzük magunkat.

Egy percig sem unatkoztunk az utazás alatt, olyan élvezetesen beszéltek a látnivalókról.

Üdvözlettel:
P. Anna és családja

2014. június 11-15. között részt vettünk az 1000 Út szervezésében a szentpétervári városlátogatáson.

Minden tökéletes volt: a szervezés, az ügyintézés, az idegenvezetés, az utazással kapcsolatos kérdéseink, problémáink kezelése. Valóban profi csapat dolgozik az 1000 Út-nál! Hálásan köszönjük a gondoskodásukat!

Munkájukhoz szívből kívánunk sok sikert, és bízunk benne, hogy a jövőben utazhatunk még Önökkel Oroszországba is és más helyekre is.

2013. 08.21-25. Szentpétervár, Hotel Oktyabrskaya

Kedves 1000 Út!

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az 1000 út Utazási Irodának,hogy augusztusi Szentpétervári utazásunk gyönyörű volt, a szervezés kitűnő, minden rendben volt, az idegenvezetők rendkívül felkészültek és kedvesek voltak. A Szentpétervári Oktyabrskaya hotelbeli ellátás kiváló.

Köszönet az Iroda kedves ügyintézőjének Márk Lászlónak is.

Üdvözlettel:

Á. Judit

2013.08.21-25. Szentpétervár, Hotel Oktyabrskaya

Kedves 1000 Út!

Egy hete jöttem vissza a szentpétervári 5 napos útjukról. Mindennel nagyon meg voltam elégedve. A szálloda szép, tiszta, nagy választékú reggelivel. Az idegenvezetők kedvesek, és együttműködők a még programon kívüli látnivalókban is. A hidak megnyitása program, kellemes csalódást okozott, mert a hidakon kívül, még nagyon sok szép helyre is eljutottunk.

Ajánlom ezt az utat, mert ennyi Oroszországot mindenkinek látnia kell.

Üdvözlettel:

P. Ágnes

Resztvettunk az Onok altal rendezett 2013-08-21 -28 ig tartott St. Petersburg,RU. utazason. Felesegem es en egy tovabbi harom napot maradtunk az utazas vegen a varosban. Amikor a csoport elutazott akkor en elmulasztottam atadni az ut ertekeleset tartalmazo velemenyunket.

Ezt szeretnem most potolni ezen levellel.

Az utazas maradando elmenyt nyujtott szamunkra nem csak a varos szepsege miatt hanem a ket idegenvezeto miatt is. Karlova Monika es Liza –sajnos nem tudom az O csaladi nevet- kitunoen vezette a turat, szeduletes helyi, es kulturalis tudasrol tettek tanubizonysagot amit ragyogo communikacios kepesseggel tovabbitottak a szamunkra. Nagyon buszkek lehetnek hogy ilyen emberek kepviselik vallalatukat!

Mivel mi tovabbi napokat toltottunk a varosba, Monika tovabbi gondoskodasa lehetove tette szamunkra hogy gyorsan es megbizhato modon jussunk el azokra a helyekre amit mi meg megakartunk nezni. Kulon koszonet jar az O tamogatasaert.

Kiszeretnem hangsulyozni hogy mi mar nagyon sok helyen jartunk a vilagban, de az onok idegenvezetoi felvesszik a versenyt a legjobbakkal.

Sok szerencset kivanunk onoknek a jovoben, es remeljuk hogy ha visszaterunk Oroszorszagba akkor onokkel utazhatunk.

Udvozlettel:

Mireille and Janos Csapo

Budapest,HU/Dallas, TX. USA

 

Tisztelt Bartos Szilvia!
Régóta érett a gondolat, hogy meglátogassam Észak Velencéjét, Szentpétervárt. Mivel első orosz útról volt szó, kicsit félve, de az Önök irodáját választottam. Hazatérvén bátran állíthatom, hogy maximálisan elégedett voltam a munkájukkal. Munkatársaik gyorsan, megbízhatóan, pontosan dolgoztak. A szervezés óramű pontossággal működött. A szállás, a busz tiszta, a szálloda személyzet különösen segítőkész volt. Kiemelném, hogy külön örömöt okozott a helyi idegenvezető, Ludmilla, ki saját élményeivel töltötte fel mondanivalóját, sokkal személyesebbre varázsolva így azt. Összegezve, azt kell írjam, Önök nem utazást adnak el, hanem minőséget! Mégegyszer köszönöm, hogy hozzásegítettek e csodás élményhez! Legközelebb is Önöket választom! 
Tisztelettel: ifj Tolnai István
Tisztelt Simity Péter!
Most érkeztem vissza Szentpétervárról, amelyet teljes egészben Önök szerveztek. Minden tökéletesen müködött, s ezért köszönetemet fejezem ki. Külön kiemelem az Ön által javasolt szálloda - Renaissance Baltic Hotel - kiemelkedő szervizét, amely sok azonos kategóriájú szálloda díszére válna Nyugat-Európában is.
Köszönöm a munkáját
Cs. Miklós

Szerettem volna magamtól jelentkezni az út után, mert nagyon feldobódva érkeztünk haza.

Szentpétervár csodálatos város, nagyon megfogott bennünket a hangulata. Minden „kötelező” látványosságot megnéztünk, sőt voltunk a Mariinskij Színházban is, a Rómeó és Júlia balettet néztük meg. A Gogol étteremben különleges, eredeti orosz környezetben kóstoltuk meg a helyi specialitásokat.

Már most tudjuk, hogy az elkövetkezendő pár évben mindenképpen ellátogatunk a nyári hosszú éjszakák idején is ebbe a gyönyörű városba.

Köszönöm a szervezést, üdvözlettel:

Emese

Sziasztok!

Utasaink elégedettségét szeretném tolmácsolni felétek. Szentpétervár utazáson vettek részt, a 07.15-i csoport minden tagja nagyon hálás és maximálisan elégedett volt az utazás minden egyes pontjával. Az idegenvezetőt, Lizát is az egekig magasztalták, mind emberileg, mind szakmailag és kérték, hogy adjuk át az üzenetet.

A szállásuk is és az ellátásuk is nagyszerű volt, drágább utazás ellenére, azt mondták, hogy megérte a kicsivel több pénzt ez a városlátogatás.

Nagyon köszönjük segítségeteket, és örülünk a közös sikernek,

J. - Quaestor Utazási Iroda

Kedves Szilvia!

Egy hónappal az utazás után, de még mindig élénk emlékekkel és jóérzéssel telve írok Önnek. Szüleim, nővérem és én is a messzemenőkig elégedettek voltunk az Önök Irodájával, a szervezéssel, az idegenvezetőkkel. Nagyon sűrű ám tartalmas program volt, a hidak felnyitása, azaz fel - nem – nyitását kivéve nem csalódtunk semmiben. (Az időjárásról senki nem tehet…) Nem nagyon utaztunk még szervezett utazással, és így elég magasra helyezték a mércét, más irodáknak nehéz dolga lesz ezek után!

Külön köszönjük Liza idegenvezető profizmusát, kérjük továbbítsák számára dicsérő szavainkat. Kívánjuk, hogy a továbbiakban is maradjanak ilyen pontosak és igényesek, mi szívesen utazunk Önökkel újra.

Köszönjük még egyszer,

További sikeres munkát kívánva:

dr. Sz. A.

2012. június 16. Észak Velencéje Szentpétervár

Kedves 1000 Út!

Elnézést kérek, hogy csak most jelentkezem, de elég sűrű hetem volt. Hát sajnos hazaérkeztünk ebből a gyönyörűséges városból, jó lett volna még pár napot eltölteni ott. Csodálatos volt minden, az iroda szervezése kifogástalan, az idegenvezető hölgyek segítőkészek rendkívül sok információval gazdagították ismereteinket. Amit csak lehetett a három és fél napban mindent megmutattak. A szállodával is elégedettek voltunk, felújított, szép tiszta szobák, a reggeli és vacsora bőséges svédasztal, sok hagyományos orosz ételellel.

Köszönjük Önnek, és az 1000 Út irodának a felejthetetlen élményeket!

Üdvözlettel: S. Jánosné

2012. június, Szentpétervár

Kedves Péter!

Szeretném megköszönni az egész csoport nevében a csodálatos szentpétervári utat. Minden jó volt, a két idegenvezető tudása, hozzáállása példaértékű volt.

Egy gyönyörű várost láttunk.

Köszönettel

Bankós Anna

2012. április 28-május 1., Szentpétervár, 18 fős csoport


Kedves Szilvia (és Jaroszlav),

kirándulásunk jól sikerült, köszönjük a gondos szervezést. Külön elismerésünket fejezzük ki Elizabetának, aki kiváló idegenvezető. Sajnáljuk, hogy utolsó nap megbetegedése folytán nem tudtunk méltó módon elköszönni tőle.

Üdvözlettel:

Dr. F. P. (és barátai)

2012. április 28-május 1., Szentpétervár

 

Tisztelt Bartos Szilvia!

Ezúton szeretnénk köszönetünket és gratulációnkat kifejezni Önöknek ! 2012. április 28. és május 01. között az Önök szervezésében vettünk részt egy Szt. Pétervári úton. Kíváló volt a szervezésük, a program egy kicsit zsúfolt volt, de amit ki lehetett hozni ebből az időből, azt megtették. Külön gratulálunk az idegenvezetőhöz - Karlova Mónika remek ember és kiváló idegenvezető, hasonlóval csak egy marokkói utunk során találkoztunk.Külön szeretnénk megkérni Önöket, hogy tolmácsolják köszönetünket Mónikának! Csak gratulálni tudunk, hogy ilyen kvalitású munkatársuk van! Köszönettel dr N.F.


2011. szeptember 18-21., Szentpétervár.

Tisztelt Simity Péter Úr és az Iroda Munkatársai!

Tegnap érkeztünk meg a 4 napos szentpétervári városlátogatásról, szeretnék Önöknek visszajelezni:

Mind a foglalás, az előzetes kapcsolattartás, az oda- és visszaút, mind a szervezés, az ellátás, a programok, az idegenvezetés tökéletes volt, keresve sem tudtam volna hibát találni benne.

Megelégedéssel tértünk vissza, és ez különösen fontos manapság, amikor igen sok panasz van az utazási irodák tevékenységére, az idegenvezetők munkájára.

Köszönete érte.

Üdvözlettel:

F. I.

2011. szeptember 04-07., Szentpétervár.

Tisztelt Utazási Iroda, Simity Péter!

Tegnap éjszaka érkeztünk haza Szentpétervárról, amely egy nagyon csodálatos kirándulás volt! Köszönetünket  és megelégedettségünket szeretnénk ezúton is kifejezni - minden tökéletes volt: a szállás, az idegenvezetők - nagy tudással, barátságos magatarással lenyűgöztek bennünket. Köszönjük a perfet szervezést!

A megelégedett utasok:

Preininger Brigitta és Óvári Andor

2011. augusztus 21-24., Szentpétervár.

Egy Kedves Utasunk véleménye:

Szeretném megköszönni az egész család nevében ezt a remek négy napot!

Tökéletes volt a szervezés, már az induláskor a reptéren nagyon kedves volt a fiatalember, ennél többet valóban nem lehetett megnézni ennyi idő alatt, a szálloda remek (Oktobrszkaja), az étel finom. Az idegenvezetőnk, Karlova Mónika volt, aki művészettörténész, előadóművész és gyógypedagógus egyszemélyben. Az az előzetes figyelmeztetés , hogy innen vigyünk délre enni, mert nem lesz időnk venni életeket mentett!

Egyedül az ottani reptér volt kritikán aluli, de még ez sem volt hiába. Jó tapasztalat, nem is tudjuk, hogy Ferihegy milyen jó.

Nagyon hálásak vagyunk mindannyian ezért a felejthetetlen élményért!

Oroszország képek

Szentpétervár képek

Oroszország általános adatok


Az ország teljes neve: Orosz Föderáció
Területe: 17,1 millió km2
Népesség: 150 millió (növekedési ráta 0,2%)
Főváros: Moszkva (népesség 9 millió)
Lakosság összetétele: orosz 80%, tatár, finnugor és számos etnikai kisebbség
Hivatalos nyelv: orosz
Vallás: orosz ortodox, iszlám, animista
Államforma: (elnöki) szövetségi köztársaság
Kormányfő: V.V.Putin

Aktuális információ Oroszországról magyarul

http://hungarian.ruvr.ru/

Tudnivalók

Moszkva

Ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros. Történelme, mint az összes városé, egy útkereszteződésnél kezdődött, ahol árut kezdtek cserélni az emberek. Azóta eltelt pár évszázad, időközben a kereszteződés eltűnt, helyén pedig egy 12 milliós metropolisz épült fel.

Lakosság:

10 millió, napi ingázók száma 2 millió körül.

Terület:

1035 km2, a város határvonalát jelző körgyűrű 109 km hosszú.


Szentpétervár

Oroszország második fővárosát, „Észak Velencéjét” I. Péter cár alapította 1703-ban. A város a kultúra, az építészet és a természet gyöngyszeme. Világhírű építészek és szobrászok alkotásai, a hatalmas Néva folyó, sok festői csatorna, apró hidak, parkok, a cári rezidenciák (Puskin, Pavlovszk, Petrodvorec), színházak, hangversenytermek, múzeumok (köztük az egyedi és megismételhetetlen Ermitázs), nyár elején pedig a „fehér éjszakák” várják az odalátogatókat. Szentpétervár megőrizte az eredeti arculatát - 2003-ban a város 300 éves fennállásának évfordulója alkalmából minden épületet felújítottak, így a látvány még elegánsabb, még pompmég

Lakosság:

5.131.000 fő

Terület:

1439 km2

Repülőtér:

A külföldi légitársaságok Pulkovo 2-re, az orosz légitársaságok Pulkovo 1-re érkeznek és onnan is indulnak. A reptéra város szélén található, a legközelebbi metróig minibusszal lehet eljutni (kb. 35 rubel), vagy taxival.

Metró:

A Metro 5 vonala az egész várost behálózza, ezért ez a közlekedés legkényelmesebb és leggyorsabb módja. Üzemelési idő: 5.45-00.15.óráig. Egy jegy ára: 28 rubel.

Taxi:

Telefonhívás esetén az alapdíj 35 rubel, a nappali tarifa 20-30 rubel között váltakozik kilométerenként. (Min. számla 350 rubel). Esetenként a taxiórát már a taxitársaság bázisától bekapcsolják. Nagyobb taxivállalatok elérhetőségei: 327-1717 vagy 068.

Vásárlás:

Az utóbbi években ugrásszerűen fejlődött Oroszországban a kereskedelem. A nagy külföldi bevásárlóközpontok mellett számos hazai áruházlánc nyílt, amelyek általában este 22:00-ig tartanak nyitva, és gyakorlatilag minden kapható bennük, amihez a magyar vásárlók hozzászoktak. Sok helyen éjjel-nappal nyitva tartó üzletek találhatók, ugyancsak teljes kínálattal.

Látnivalók:

Szentpétervárt nem véletlenül tartják Oroszország kulturális fővárosának. Számtalan múzeuma, kiállító terme, színháza, koncertterme, könyvtára, tudományos és oktatási centruma van. Ezek közül javasoljuk a fontosabbakat: Ermitázs (www.hermitagemuseum.org), Orosz Múzeum (www.rusmuseum.ru), Puskin lakás Múzeum, Péter-Pál erőd (www.spbmuseum.ru/peterpaul), Juszupov-palota (www.yusupov-palace.ru/index_en.htm), Kunst Kamera, Auróra cirkáló, Admiralitás, Szent Izsák Székesegyház (www.cathedral.ru), Vérző Megváltó Székesegyház (www.cathedral.ru/saviour), Kazányi Székesegyház (www.kazansky-spb.ru), Nyári Kert. Téli Palota, I. Péter lakóháza, Szmolnij, Mars Mező, Alekszander Nyevszkij Kolostor (www.lavra.spb.ru). A városon kívül a Petrodvoreci Palota és kert (www.peterhof.ru), Puskin (www.tzar.ru) és Pavlovszk (www.pavlovskmuseum.ru) palotái és kertjei, Oranienbaum és Kronstadt a keresett nevezetességek.Opera és balett:Marinszkij Opera- és Balettszínház, Musszorgszkij Opera- és Balettszínház, Opera és Balett Konzervatórium

Hidak:

A Néva folyón átívelő hidakat a navigációs időszakban (április – november) minden éjszaka (2:00 – 4:50-ig) felvonják,hogy a hajók át tudjanak haladni a Ladoga-tó felé. A hidak felemelkedése az éjszakai városnézés egyik fő látványossága, közülük is a legszebb a Palota-hídé, különösen a Téli Palota felőli oldalról. Érdemes a szállodánk oldaláról gyönyörködni a látványban, ellenkező esetben 1,5-2 óra hosszat várhatunk az átjutásra!

Fehér éjszakák:

A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem végződik. A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után - sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.

Éttermek:

Szentpétervárott az utóbbi időben nagyon sok új étterem nyílt. Az árak nagyjából hasonlóak a budapesti éttermi árakhoz. A magyar utazóknak az igen népszerű és elterjedt svéd asztalos éttermeket ajánljuk, itt nem olyan fontos a nyelvismeret, a turista azt kapja, amit választ, és az árak is egyértelműek. Ezek közül a következő éttermeket ajánljuk figyelmükbe: Nyevszkij sugárúton található, és jellegzetes orosz ételeket kóstolhatnak meg „Stroganoff Cafe”, mely az Ermitázstól nem messze található „Chajnaja Lozhka” (www.teaspoon.ru), ahol a jellegzetes orosz palacsintát kóstolhatják meg. Akik a cári idők nosztalgiáját,pompáját és ételeit szeretnék kipróbálni, azoknak az „Ermitazsnij” éttermet ajánljuk az Ermitázzsal szemben, vagy a „Palkin” éttermet, mely a Nyevszkij sugárúton található. Az igazi ínyencek a „Russzkij Ampir” (www.concord-catering.ru) éttermet próbálják ki, amely az egyik legdrágább a városban, viszont arany étkészletből élvezhetik a fejedelmi étkeket, abban a székben ülve, amelyben Nagy Katalin cárnő, hercegek, illetve Putyin elnök is helyet foglalt

Időjárás:

Környezet, éghajlat

Területét tekintve Oroszország a világ legnagyobb országa – a Föld területének 10 százalékát foglalja el. Éghajlata méreteihez illő: míg nyár derekán szinte valamennyi orosz ingujjban közlekedik, addig a tél közepén akadálytalanul lehet végigkorcsolyázni a folyókon az északi Jeges-tengertől a Kaszpi-tengerig, vagy el lehet szánkázni Szentpétervárról Vlagyivosztokba. Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uraltól keletre esik Szibéria szélsőséges tundra éghajlatával. Az Uraltól nyugatra, az európai részeken, az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik. 

Hivatalos pénznem

Orosz Rubel; 1 Rubel = 100 Kopejka.

Árfolyam (2017. április)

1 Euro = kb. 59 Rubel,

1 Rubel = kb. 5,2 Forint

Aktuális árfolyam: www.xe.com.

Javasoljuk dollár vagy euró bevitelét, mivel szinte mindenhol át lehet váltani rubelre. A városok központjában lévő boltokban és éttermekben általában a nemzetközileg elismert bankkártyákkal is lehet fizetni. Az orosz rubel Magyarországon nem hivatalosan bejegyzett valuta, így csak néhány pénzváltóhelyen lehet kapni.

Időeltolódás

Magyarországhoz képest: Moszkva és Szentpétervár +2 óra, a téli időszakban +3 óra

Novoszibirszk +6 óra.

Irkutszk +7 óra

Vladivosztok +9 óra

Petropavlovszk-Kamcsatszkij +11 óra

Külképviseletek

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában:

Moszfilmovszkaja u. 62. (Metro „Kievszkaja”).

Tel.: (+7) 495-641-75-00, Fax.: (+7) 495-641-75-20

Magyar Nagykövetség Konzulátusa Szentpétervárott:

Marata u. 15 (Metro „Majakovszkaja”)

Tel.: (+7) 812-312-6458, Ügyelet: 999-0082

Telefonhívások

Oroszország +7, Moszkva +7 (495; 499), Szentpétervár +7 (812)

Oroszországból Magyarország hívása +36,

Orosz belföldi szám hívása +8.

Mobiltelefon:

Minden magyar szolgáltató működik az országban. A kellemetlen meglepetések elkerülése végett, utazás előtt érdemes érdeklődni szolgáltatójuknál a tarifák iránt, illetve ellen-őrizzék, hogy a szerződésük alapján külföldön használható-e a telefonjuk.

Pénzváltók/Bankok

A belvárosban egymást követik a bankok és a pénzváltók, sokan

közülük éjjel-nappal nyitva tartanak.

A bankok általános nyitva tartása: 09.00-16.00.

Szállodák színvonala

A szállodák besorolási feltételei megfelelnek a nemzetközi előírásoknak.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott közvetlen fogyasztásra, de palackozott vizet mindenhol lehet vásárolni.

Egészségügyi ellátás

Európai szintű, az európai biztosítótársaságok által nyújtott szolgáltatásokat elismerik.

Borravaló

Éttermekben 5-10% az általánosan elfogadott mérték.

Orosz konyha, éttermek

Borscs – céklaleves, Scsi – orosz káposztaleves, Vinegret – téli

zöldségsaláta, Pelmenji – szibériai húsos derelye, Vareniki –

derelye (krumplis, túrós, meggyes, stb), fekete és vörös kaviár,

Pirogi – töltött kelttésztás sütemény, Kvasz – erjesztett ital

Az italok közül a vodkát – melyből több jóminőségű fajta is

kapható - és a pezsgőt (sampanszkoje) érdemes megkóstolni.

Árak

Az árak kb. 10-15%-al a budapesti árszínvonal felett mozognak.

Vacsora: kb. 4 000 – 6 000 Ft/fő

Büféebéd: kb. 1500-2000 Ft/fő

Ásványvíz (1.5 literes): 40-60 rubel

Üveges sör (0.5 literes):50-100 rubel

Gyros: kb. 100 rubel

Kávé: kb. 70-100 rubel

Önkiszolgáló étteremben: szendvics 75-100 rubel, saláta 80-120 rubel

Közepes kategóriájú étteremben egy főétel: 200-250 rubel

Svédasztalos étteremben egy ebéd: 250-350 rubel

Ruhaviselet

Az orosz templomokban és a székesegyházakban helyenként a férfiaknál hosszú nadrág, a nőknek pedig fejkendő és betakart vállak az ajánlott ruhaviselet. Magasabb kategóriájú szállodákban és éttermekben vacsoránál elvárt az elegáns öltözet. Szervezett, csoportos utak esetében kényelmes, strapabíró cipő szükséges és átlagos, hétköznapi ruházat elégséges. Szentpéterváron és Moszkvában az időjárás tavasszal és ősszel hűvösebb, emiatt meleg ruhát is kell a bőröndbe készíteni. Viszont nyáron akár 30 fok Celsius meleg is előfordulhat, tehát könnyű nyári viselet hordható. Szentpétervár-Moszkva hajóút esetében a hajó fedélzetén szeles idő várható, ennek megfelelően készítsenek be ruhákat (pl. széldzseki). Az északi területeken nagyon változékony az időjárás. Kirándulások idején néha még esőkabátra és meleg ruhára is szükség lehet.

Fényképezés és videózás

Bizonyos termekben a képek és a kiállított tárgyak védelme érdekében vakut nem szabad használni. Miséztető templomokban csak előzetes helyi egyeztetés alapján lehet fotózni és videózni

Látnivalók

Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek. Amennyiben szolgáltatásunkat igénybe veszik, irodánk valamennyi vízumtípus beszerzését vállalja és az ehhez szükséges papírokat biztosítja. További információ kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Ermitázs

Nyitvatartás: kedd-szombat 10:30 – 18.00,
vasárnap 10:30-17:00.
Szabadnap: hétfő.
A pénztárak egy órával a zárás előtt zárnak.

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével.

A városban található mintegy 250 múzeum közül az Ermitázs maga mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate-tel és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületét kapta meg, 1918-ban csupán egy részét, majd 1922-ben az egészet. A Téli Palota, azaz az Ermitázs épületében régebben csak a cárok festmény-, szobor-, és gobelingyűjteményét állították ki. Nem volt látogatható. Az Ermitázs Múzeum több mint 4 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, ebből nagyon kevés látható az 535 termes Téli Palotában, a többség raktárakban pihen. A múzeumban megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk és francia mesterek alkotásai. Megnézhetjük a tróntermet, a cári hintót, ókori szobrokat, a felvilágosodás korából az európai festészet gyöngyszemeit. Közel 8000 nyugat-európai festmény díszíti a múzeum falait. A múzeumban jelenleg 365 helyiségben és falain közel 2,5 millió képzőművészeti alkotás található. Az Ermitázs ma együttműködik az IBM-el abban, hogy létrehozzák az Ermitázs internetről elérhető digitális katalógusát.

Ár: 9 000 Ft/fő

Puskin (Carszkoje Szelo) és Pavlovszk

Puskin

Nyitvatartás: Katalin-palota 10 – 17 óráig. Minden kedd és a hónap utolsó hétfője pihenőnap. Sándor-palota 10 – 16:30-ig, pihenőnap kedd.

Katalin cárnő óta a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus megtalálható. A barokk pompát váltja a klasszicista visszafogottság, a palota körül a kínai pavilonok ékesítik a francia parkot s a tavak láncolatát. A palota roskadozik az aranydíszítéstől. A legfigyelemreméltóbb az 1000 m2-es trónterem és a nemrégiben helyreállított, világhírű Boros­tyán­terem. A káprázaton keresztül 1,5 óráig sétálhatunk, beleképzelve magunkat a parókák és suhogó estélyik világába.

A Katalin Palota tőszomszédságában helyezkedik el a Sándor-palota, s mégis mintha más világba csöppennénk. I. Sándor – észak hercegének – palotája már a hamisítatlan klasszicizmust idézi.

A paloták mellett található a Líceum – a nemes ifjak iskolája –, ahol Puskin is tanult. Az épülettől nem messze található az író nyaralója.

Pavlovszk

Nyitvatartás: 11:00 – 17:00. Szabadnap: péntek és minden hónap első hétfője. Tel.: 470-21-56.

Puskinnal szinte határos, nagy, sűrű erdőség, amelyet a gyorsvizű Szlavjanka szel át. Az udvar egyik kedvelt vadászterülete volt. Ma itt található Pavlovszk, melynek épített parkja a maga 600 hektárjával Európa kertművészetében a legjelentősebbek közé tartozik. Nagy Katalin fia, Pál építtette a gyönyörű palotát, amelyben – többek között – említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A téli időszakban érkező vendégek síelve, illetve eredeti orosz trojkán szelhetik keresztül a hatalmas parkot.

Puskin és Pavlovszk virtuális túra

Ár: 21 000 Ft/fő

Sétahajózás a Néván

Szentpétervár a Néva-folyó deltájában épült fel, s ez az egyedi hangulat elvarázsolja a látogatót. A várossal sokféleképpen meg lehet ismerkedni, de talán a vízről a legalaposabban, innen bekukkanthatunk a péterváriak mindennapjaiba. Nemhiába nevezik Észak Velencéjének, kilencvenhárom kisebb-nagyobb csatornája csillogó víziútként 74 km hosszan kanyarog. A 1-1,5 órás sétahajózás során visszarepülünk a nemesek hatalmas palotái, a gránitpartok mentén csillogó templomok és azok szövevényesen intim történetei, meséi közé. Minden egyes híd mögött egy újabb világ tárul fel előttünk. A történelem során sokszor sokféleképpen változott a kövek közé szorított víz, összekötött-szétválasztott lelkeket, épületeket emelt, hangulatot keltett, sokakat megigézett, s igéz máig is.

Ár: 7 500 Ft/fő

Petrodvorec

Nyitvatartás: 10:30 – 17:00, szabadnap hétfő és minden hónap utolsó keddje. 
Szökőkutak működése: május közepétől szeptember közepéig, 11:00 – 17:00, szombaton és vasárnap 18:00-ig.

Kastély és park, az orosz művészetek (orosz Versailles) kincse – az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a naponta 100.000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk, amelyek között ott van I. Péter kedvenc tartózkodási helye, a Marli palota. A palota bepillantást enged a cárok fényűző életmódjába, megtekintjük a tróntermet, a híres Arcképek Termét, I. Péter fából faragott dolgozószobáját s a megszámlálhatatlanul sok lakószobát.

Ár: 17 000 Ft/fő

Orosz folklór est

Vendégeinket busszal szállítjuk az Anicskov palotába, ahol érkezési sorrendben lehet a nézőtéren helyet foglalni. Az együttes 70 tagból áll (néptáncosok, énekesek és a zenekar). A program két részből tevődik össze, megszólalnak a legismertebb és leglátványosabb orosz népi dallamok és táncok, szólóban és csoportosan. A szünetben egy pohár pezsgővel köszöntik a vendégeket. Az egész program, a várakozásoktól eltérően, nem a szokásos limonádé-folklór, hanem igazi, színvonalas népművészet. Minden résztvevő felejthetetlen élménnyel gazdagodik.

Ár: 14 000 Ft/fő

Éjszakai városnézés és a hidak

Szentpétervárott egész évben, minden éjszaka megnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom előtt. A hidak kialakítása megengedi a középső rész megnyitását, amely különösen a nyári időszakban, igazi turista-látványosságot jelent. A fehér éjszakák idején sokan gyűlnek össze a rakpartokon az Ermitázs melletti Palota-híd megnyitására. A fehér éjszakák által nyújtott élmény különlegességét jelenti a program, amely a késő esti órákban kezdődik. A kirándulás része egy esti buszos városnézés is.

Ár: 8 500 Ft/fő

Fabergé múzeum, Orosz Múzeum, Puskin lakás múzeum (gyalogos program)

Fakultatív programokra invitáljuk Önöket, melyet az idegenvezetővel gyalogosan teszünk meg, hogy a várost jobban megismerhessük (a közlekedés felszíni tömegközlekedéssel vagy metróval történik). Elsőként fakultatívan ellátogathatunk a Faberge múzeumba. A múzeum a gyönyörű Shuvalov Palotában került kialakításra, ahol az orosz iparművészet remekei között több Fabergé tojás is látható. Fabergé mintegy ötven ékszertojást készített a cári család részére. A hagyomány III. Sándor cárral kezdődött, ő ajándékozta hitvesének húsvétra az első drágakövekkel gazdagon díszített aranytojást. Ezután fakultatívan ellátogatunk az orosz művészet legnagyobb gyűjteményének helyet adó Orosz Múzeumba. Majd kulturális sétánkat Puskin lakás múzeumában folytatjuk, amely egy ritka és páratlan lehetőség, hiszen a legnagyobb orosz költő életébe pillanthatunk be.

Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy 2016. júniusában a Faberge múzeum látogatási rendje megváltozott. Sajnos a létesítményen belül nem lehet idegenvezetést tartani, emiatt a Faberge múzeumba az idegenvezetőnk nem megy be. A kiállítás tudnivalóiról előzetesen tájékoztatja Önöket, majd a belépőjegyeket átadja, és a tárlat egyénileg tekinthető meg.

Ár: 20 500 Ft/fő

Színházi előadás a Mariinszkij színházban

Fakultatívan lehetőség nyílik valamelyik színházban vagy a cirkuszban egy előadáson részt venni. Utasainknak a végleges programbeosztást 8 nappal az indulást megelőzően tudjuk elküldeni. Javasoljuk, hogy a végleges programlista alapján válasszák ki, melyik estén szeretnének előadásra menni. Továbbá a helyszínen, az idegenvezetőink segítséget tudnak nyújtani a jegyvásárlásban.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a nyári időszakban a színházak nyári szünetet tartanak.

Belépőjegyek az alábbi web oldalakon on-line vásárolhatók:

Mariinszkij színház: https://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill

További színházak (orosz nyelvű web oldal): https://www.ticketland.ru

 

 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezés: legkésőbb 1 hónappal az indulás előtt

 

Fakultatív programok egyéni utasoknak

Egyéni utasok csatlakozhatnak az alábbi, garantált indulású, csoportos, magyar nyelven idegenvezetett fakultatív programjainkhoz. A programokra már itthon jelentkezni kell.

Jelentkezési határidő: legkésőbb 2 héttel a fakultatív program indulását megelőzően.

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Programok (Ft/fő):

Városnézés és Péter-Pál erőd
Ára: 6.000 Ft
Időtartam: 09.00-13.00
Várható indulási időpontok: ápr. 15., 29., máj. 18., jún. 3., 15., 22., 29., júl. 6., 13., 20., 27., aug. 5., 10., 17., 24., szept. 9., 21., okt. 28.

Városnézés, Péter-Pál erőd és Ermitázs
Ára: 15.000 Ft
Időtartam: 09.00-18.00
Várható indulási időpontok: ápr. 15., 29., máj. 18., jún. 3., 15., 22., 29., júl. 6., 13., 20., 27., aug. 5., 10., 17., 24., szept. 9., 21., okt. 28.

Petrodvorec, a palota és a park
Ára: 19.000 Ft
Időtartam: 08.00-14.00
Várható indulási időpontok: ápr. 16., 30., máj. 19., jún. 4., 16., 23., 30., júl. 7., 14., 21., 28., aug. 6., 11., 18., 25., szept. 10., 22., okt. 29.

Puskin és Pavlovszk (palota és park)
Ára: 20.000 Ft
Időtartam: 08.00-14.00
Várható indulási időpontok: ápr. 17., máj. 1., 20., jún. 5., 17., 24., júl. 1., 8., 15., 22., 29., aug. 7., 12., 19., 26., szept. 11., 23., okt. 30.

Novgorod
Ára: 6.000 Ft
Időtartam: 08.00-20.00
Várható indulási időpontok: máj. 21., júl. 2., 16., 30., aug. 27., szept. 24.

Programokhoz történő csatlakozás helyszíne: Hotel Oktyabrskaya, Ligovsky prospect 10, 191036 Saint Petersburg (Moszkovszkij vasútállomásnál)

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.09.06 2017.09.10 5 nap / 4 éj Reggeli 89 000 Ft
Repülövel 2017.09.20 2017.09.24 5 nap / 4 éj Reggeli 89 000 Ft

Az ár tartalmazza

A repülőjegyet, a szállást reggelivel, a transzfereket, a városnézést belépővel a Péter-Pál erődbe és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor a 10% előlegen felül a tervezett repülőjegy díját is fizetni szükséges. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Külön fizetendő

Vízumdíj (19 000 Ft), repülőtéri illeték (kb. 60 000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5 %)

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető: Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1 040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

Félpanzió igényelhető: 21.500 Ft/fő/4 alkalom

Egyágyas felár: 31.000 Ft/4 éj

Wizzair csomagok:

 

Wizz Air repülőjegy tartalmazza: személyenként 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját.
Külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): kb. 10.300 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: kb. 21.900 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: kb. 28.400 Ft/db

Wizz Air repülőjegy tartalmazza: személyenként 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját.Külön fizethető: nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): kb. 10.300 Ft/db és/vagy max. 23 kg súlyú bőrönd: kb. 21.900 Ft/db vagy max. 32 kg súlyú bőrönd: kb. 28.400 Ft/db


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte