2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Elzász legszebb városai

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Franciaország
Régió:ElzászHelység:.
Utazás:Megrendelés szerintEllátás:Program szerint

Egy nagy múltú régió, mely különleges hangulattal, középkori falvakkal, műemlékekkel, színes házakkal,finom borokkal kápráztatja el az utazót...

...és miért Elzász?

1/ Nagy múltú régió, különlges hangulattal.
2/ Virágos, képeslapra illő falvak, színes faburkolatos házakkal.
3/ Ráadásként finom borok, ínyenc ételek.

Idegenvezető: Katona Imre

Utazás: kifelé autóbusszal,( fakultatív repülővel ) hazafelé repülővel
Indulási időpont
: 2017.július 20.
Napok száma
: 6 nap / 5 éjszaka

1. nap: Budapest – München - Ulm (860 km)

Elutazás reggel 06:00 h-kor Ausztrián keresztül Németországba. Útközben rövid városnézés Augsburgban, a gazdag történelmi és kulturális városban. Jelképei a három díszkút, a számtalan reneszánsz palota, a Fuggerek bérházai, a püspöki rezidencia, valamint a Rathaus, a városháza. A városnézés után továbbutazunk, kora este érkezünk Ulmba. Este fakultatív séta a történelmi belvárosban. Megtekintjük a kivilágított Székesegyházat, amely 161 m magas tornyával a világ legmagasabb templomtornya.

Szállás Ulmban.

 

2. nap: Ulm – Stuttgart – Strasbourg (230 km)

Reggeli után Stuttgartba utazunk, itt találkozunka repülővel érkező utasokkal.

(A repülővel utazók a Liszt Ferenc repülőtéren találkoznak 06:40-kor. Indulás a Germanwings járatával 08:40 h-kor, érkezés 10:10 h-kor.) Innen már együtt utazunk tovább Strasbourgba.

Érkezés után  a szállás elfoglalása (2 éj), majd egy kellemes hajókirándulásra indulunk.
A 70 perces sétahajókázás során megismerkedünk Elzász fővárosának főbb látnivalóival. Miközben lágyan siklik a hajó, egymás után tárul a látogatók szeme elé a Petite France, a Tímárok negyede, a Fedett Hidak, a Vauban gát, a császári negyed az újvárosban, és az európai intézmények épületei. A nyitott hajón, a headseteket használva 12 nyelven hallható az idegenvezetés. A nap hátralévő részét az óvárosban sétával töltjük.

Este fakultatív vacsora az 1651-ben épült faépületes, tradicionális étteremben.

Csoportos menü: 8.500 Ft / fő ital nélkül.  Ital felár: 3.000 Ft / fő. Előzetes helyfoglalás szükséges!

 

3. nap: Molsheim – Barr - Obernai (130 km)

A mai napon tovább ismerkedünk Strasburggal  és környékével. Délelőtt a történelmi belvárost látogatjuk meg (Grande Ile, azazNagy Sziget), mely az UNESCO Világörökség részét képezi. Csodálatos, múltat idéző építményei a Gótikus katedrális, a Nemzeti Színház, az Operaház, a Nemzeti és Egyetemi Könyvtár, a Főposta épülete, a Városi Fürdő, az Egyetemi palota, az Igazság palota és a főpályaudvar épülete. A városnézés után, délután rövid kirándulást teszünk a környéken.

Először Molsheimbe látogatunk. Az óvárosban kitűnő állapotban fennmaradtak a régi házak és épületek, melyek közül a legjelentősebbek: a középkori Tour des Forgerons, a reneszánsz Metzig, a barokk (bár késő gótikus stílusban épült) Eglises des Jesuites és a klasszikus Hotel de Ville. Az egykori kolostort, a La Chartreuse-t a forradalom idején részben lerombolták, ma múzeumként működik.

Kirándulásunk következő  állomása Barr, a gyönyörű és hangulatos kisváros.Közös séta az óvárosban, majd tovább utazunk Obernaiba, Elzász második leglátogatottabb városába. Teszünk egy kis sétát a hangulatos óvárosban, amely favázas kis házaival, gólyafészkeivel, virággal díszített utcáival egy igazi elzászi pillanatképként elevenedik meg.

A séta után borkóstoláson veszünk részt egy családi pincészetben.

Ezt követően visszautazunk Strasbourgba, a szállásra. Este szabadprogram

 

4. nap: Sélestat - Königsburg – Ribeauville – Riquewihr - Colmar (120 km)

Reggeli után folytatjuk a régió megismerését. Első állomásunk Sélestat, itt található Elzász egyik legjelentősebb kulturális kincse, a humanista könyvtár. Rövid városnézés a műemléki kisvárosban, majd továbbindulunk Königsburg várához. A stratégiailag kiemelkedő fekvésű vár kedvelt turista attrakció, mely Franciaország legeredetibb állapotában fennmaradt középkori lovagvára. A látogatás után következő útícélunk Ribeauville, melynek ősi falai, festői és szűk kis utcácskái középkori hangulatot árasztanak. Jelentős két gótikus épülete a Szent György és a Szent Ágoston templom. A Városháza értékes műkincsgyűjteménnyel büszkélkedik.

A környék másik jelentős városa Riquewihr. A várfallal körülvett reneszánsz hangulatú kis város évszázadok óta a bor bűvkörében él. Erődítményszerű falai, szűk macskaköves utcái, valamint fából vagy faburkolattal épült kis házai a szivárvány miden színében pompáznak. Itt megtekintjük a Tour de Beffroi-t, valamint a Tour desValeurs Maison-t a (Tolvajok Tornya Múzeum). Egy élményekben gazdag nap után indulunk tovább Colmar felé.

Szállás Colmar környékén (2 éj)

 

5. nap: Colmar - Kayserberg – Rouffach – Guebwiller – Euguisheim – Colmar (100 km)

Reggeli után Colmarfelfedezésével folytatódik a program. Sokan a legelzászibb városnak tartják  ezt a nagy történelmi múltú települést. Hírnevét történelmi óvárosának és széles sétáló utcájának köszönheti. Legjelentősebb kincse az Unterlinden Múzeumban található Isenheimi szárnyasoltár, mely Matthisa Grünewald alkotása.

Colmart elhagyva Kayserbergbe utazunk, melyet az elzászi borút egyik legszebb városának tartanak. Az erőd, mely a városképet uralja, remekül szimbolizálja a város stratégiailag fontos szerepét. Séta, majd indulunk tovább Rouffachba, mely kiemelkedő gasztronómiai város.Legjelentősebb látnivalói a sárga kőből épült román és gótikus stílusú Miasszonyunk Menybemenetele templom, melyet a 11. században kezdtek el építeni és a Boszorkánytorony, mely a 13-15. században börtönként funkcionált. Következő úticélunk Guebwiller, ahol megtekintjük a rendkívűl karakterisztikus gótikus templomot a Saint Légert, valamint a neo-klasszicista Miasszonyunk Templomot. Innen Eguisheimbe utazunk, ahol egy séta keretében kivűlről megtekintjük a kastélyt, a Szent Péter templomot, valamint a város reneszánsz szökőkútjait.

Kora este látogatást teszünk az Eguisheimben található,  Domaine Charles Baur pincészetben, ahol először megtekintjük a pincét, majd 3-4 elzászi bort kóstolunk meg.  Az esti órákban érkezünk vissza a szállásunkra.

 

6. nap: Neuf Brisach – Freiburg - Donaueschingen – Stuttgart - Budapest  (250 km)

Reggeli után elhagyjuk Colmart és megkezdjük utolsó, programokkal teli napunkat. Elsőként Neuf Brisachba, az erődszerkezetben épült városba látogatunk, melyet a határ védésének céljából építettek a 17. század végén. 2008-ban az új városrészt a Vauban erődítmény részeként az UNESCO Világörökség részévé nyílvánították.

A városnézés után búcsút intünk Franciaországnak, és átlépünk Németországba, ahol Freiburg városával ismerkedünk meg. Megnézzük a gótikus stílusú Székesegyházat (Münster), a középkori kaputornyokat, és a Kaufhaust. Innen a Duna forrásához utazunk (Donaueschingen). Csodálatos élmény látni, hogy ez a hatalmas folyó, mindössze két kicsiny patak összefolyásánál ered a Fekete erdőben, ami valójában egy kis kutacska egy kastélyparkban.

Érkezés Stuttgartba a késő délutáni órákban. Indulás  Stuttgartból a Germanwings járatával 19:20-kor. Érkezés Budapestre 20:40 órakor.

Indulási időpont: 2017. július 20.

Minimális indulási létszám: 20 fő

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:547 030 km2
főváros: Párizs
államforma: elnöki köztársaság
lakosság: 66 628 000 fő (2016)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Franciaországban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger közelsége miatt az időjárás változatosabb és időnként szeszélyesebb, mint az adott évszakban Magyarországon. Utazóinknak az ország nyugati részén alapvetően óceáni, északi és északkeleti felében kontinentális, a Földközi-tengerhez közel eső déli részeiben pedig mediterrán éghajlattal kell számolniuk.
A tenger vízhőmérséklete még viszonylag alacsony (18-20 fok), miközben a levegő felforrósodott (28-30 fok). 
pénznem: euró
nyelv: francia
népcsoport: 85% francia, 15% egyéb (észak-afrikai arab, berber, fekete–afrikai, ázsiai)
vallás: 64% római katolikus, 3% protestáns, 5% egyéb, 28% felekezeten kívüli
Franciaország tengeren túli megyéi: Gaudeloupe, Martinique, Francia Guvana, Réunion
Franciaország tengerentúli területei:         Francia Polinézia, Új Kaledonia, Saint Pierre és Miquelon, Mayotte, Wallis és Futune

 

 

Tudnivalók

Utazás helyben

Autóval

Franciaország nagyon fejlett úthálózattal rendelkezik. Európában itt található a leghosszabb úthálózat, amely egyben az egyik legsűrűbb is behálózva az ország összes települését. Általában elmondható, ha a domborzati viszonyok azt megengedik, két szomszédos település között vezet jó minőségű burkolt út.

Az autópályák aránya is igen magas, Auvergne régió kivételével nagyon sűrű hálózatot alkotnak. Túlnyomó többségük magán kézben van és fizetősek. Az árak általában a megtett távolság függvényében változnak: az autópályára felhajtáskor egy jegyet kell húzni, amelyet lehajtáskor a fizető kapunál le kell adni, és ez alapján számolják ki az autópályadíjat. Ha a felhajtáskor kapott kártya elveszett (vagy, ha lejárt, azaz 3 napnál régebbi), a legtávolabbi felhajtótól számolják az útdíjat. Az árak európai viszonylatban elég magasak, de nagy különbségeket is mutathatnak.

Fizetni készpénzzel (elsősorban euróval, de egyes helyeken akár valutában is), csekkel vagy bankkártyával lehet. Ez utóbbi az ajánlott, mivel sokkal gyorsabb és kényelmesebb. Egyes helyeken (pl. Nice Cote D Azur ) környéke, a lyoni elkerülő földalatti szakasza, A432-es autópálya) azonban egységdíjat kell fizetni (függetlenül attól, hogy hol hajtottunk fel). Ilyen helyeken általában egy tölcsér alakú autómatába kell a megfelelő összeget (általában 1,5–2€) bedobni. Természetesen csak fémpénzben, ezért autópályára hajtás előtt érdemes meggyőződni, hogy rendelkezünk-e fémpénzzel.

Léteznek nem fizetős autópálya szakaszok is. Ezek Ile-de-France régióban, illetve az egyes nagyobb vidéki városok agglomerációjában találhatók, de a Rajna-menti, illetve az észak-franciaországi autópályák többsége is ilyen. A fizetős szakaszokat felhajtó előtt mindig a PÉAGE felirattal jelzik. Az utolsó nem fizetős lejárót a DERNIÈRE SORTIE AVANT PÉAGE felirat jelzi, ezt követően nem feltétlenül botlunk fizetőkapuba (station de péage), ez lehet, hogy több kilométerrel arrébb van vagy egységdíjas szakaszoknál nem is létezik.

Nagy forgalom esetén (nyári hétvégéken, csúcsidőszakban) fizetős szakaszok végénél, a fizetőkapuknál több kilométeres sorok alakulhatnak ki. Megoldás lehet egy korábbi lehajtón való lehajtás, ám így is számítani lehet torlódásokra, mivel akadnak mások is, akik így próbálnak hamarabb célhoz jutni. Különösen gyakran Lyon környékén szokásosak a hasonló torlódások az A6 és A7 autópályákon. Párizs tág környékén is általánosak a nagyon hosszú dugók, tehát átutazás esetén érdemes minél messzebb elkerülni a fővárost.

Az autópályákon amúgy nagyon fejlett információs rendszer van. Sűrűn találni kijelzőket, amelyek jelzik az aktuális forgalmi viszonyokat, illetve az esetleges veszélyekre is felhívják a figyelmet. Franciaország szinte minden részén (de főleg Bretag-ban, az Alpokban Provence régióban) heves viharok tudnak kialakulni, amelyek során a vezetés egyáltalán nem ajánlott. Esős, havas és csúszósz időben az autópályákon legfeljebb 110 km/h sebességgel lehet menni.

Az autópályákon kívül számos országos főút (route nationale) is található az országban, melyek mindegyike ingyenes. Sok közülük több szakaszon többsávos, akár autóút, sőt autópálya minőségű. Jelzésük egy N és az azt követő egy, kettő vagy három számjegy. Csomópontokban zöld színnel jelölik őket.

A leghíresebb és egyben a legforgalmasabb országút, az N7, amely Párizsból Lyonon és Aix-en-Provence on át megy Menton városáig. Bár lassabb, mint autópályán haladni, sokkal élvezetesebb lehet ezt az utat választani, amely számos érdekes településen megy keresztül, bár sokat el is kerül.

Az országos utak mellett léteznek megyei (départementale, Dxxx), illetve települési (Cxxx) utak is. Ezek általában szintén jól karban vannak tartva, de jóval kisebb forgalmúak, mint az országos utak. A megyei utak nagyjából a magyarországi elsőrendű főútak, a helyi utak a magyarországi mellékutakhoz hasonlíthatók az út szélességét tekintve.

Franciaországban számos körforgalom található. Itt mindig jól jelzik (a Magyarországon szokottól eltérően az út bal oldalán), hogy a kihajtó ágak hova vezetnek. Általabán a TOUTES DIRECTIONS (minden irány) irányt érdemes követni, ha a többi kiágazó nem felel meg. Érdemes odafigyelni, hogy kereszteződéseknél a korlátozó táblák általában (nem mindig) a szokásostól eltérően a bal oldalt találhatóak.

Vonattal

Franciaország kiválló vasúthálózattal rendelkezik, amelyen sok nagy sebességű vonat (TGV) közlekedik. A rendszer óriási hátránya azonban, hogy nagyon erősen Párizs centrikus, így bár a fővárosból Franciaország nagy része, Belgium és London is elérhető három órán belül, egyes vidéki városok között már rosszabb utazási időre lehet számítani.

A vonatokakat alapjában véve két részre lehet osztani, létezik a távolsági közlekedést lebonyolító Grandes Lignes (Fővonalak), illetve a regionális közlekedést végző TER (Transport Express Régional) hálózata.

Távolsági közlekedés

A Grandes Lignes vonalakon alapvetően két szolgáltatás, a nagysebességű TGV és az expressz vonatok (Corail) vehető igénybe. Az előbbire szükséges a helyfoglalás, a másikra legtöbbször csak ajánlott, ám sokszor érdemes a 1,5 €-s díjat befizetni, mivel főleg hétvégék környékén minden ülőhely elfogyhat.

A távolsági közlekedésben két időszakot különböztetnek meg, a normál időszakot (période normale) és a csúcsidőszakot (période de pointe). Az időszakok vonatonként eltérnek, és azt jelzik, hogy az adott napi indulásnál várhatóan mennyire lesznek telítve. A csúcsidőszakban közlekedő vonatokra a jegy ára mindig magasabb valamivel.

Az SNCF egy új, különleges szolgáltatása az iDTGV amely a fapados légitársaságok ellen veszi fel a harcot, és az ott szokásos foglalási rendszert alkalmazza, azaz minél előbbi a foglalás, annál nagyobb valószínűséggel lehet olcsó jegyet szerezni. A jegyárak 19 €-nál indulnak (minden vonatra 50 ilyen hely van), de közvetlen vonat indulás előtt a normál TGV-k áránál is több lehet az ára. Ezekre a vonatokra elsősorban az interneten lehet jegyet vásárolni, de egyes nagyobb pályaudvarokon is akad iDTGV jegyeket árusító hely. A vonaton amúgy kétfajta utazási mód, a csendes (idZen), illetve a hangos (idZap) zóna működik. A csendes zónában a mobiltelefonok használata, és a hangos beszéd tilos. A vonaton számos extraszolgáltatást biztosítanak külön díj ellenében.

Regionális vonatok

A regionális vonatok a TERhez tartoznak. A valóságban azonban minden egyes régió közlekedését külön TER egység végzi a vasúttársaságon belül. Ezeknek mind külön kedvezményes ajánlataik lehetnek. A legtöbb régióban Elzászban nincsenek időszakok) a távolsági vonatokhoz hasonlóan két időszakot különböztetünk meg, a csúcsidőt jelentő „fehér időszakot” (période blanc), illetve az azon kívüli „kék időszakot” (période bleu). Fehér időszakba esnek a péntek vagy vasárnap 15 és 20 óra között, valamint a hétfő 5 és 10 óra között induló járatok. Az ilyen vonatokon általában csak szerényebb kedvezményeket lehet igénybe venni, illetve nagyobb zsúfoltságra kell számítani. Különösen igaz ez a turisták által közkedvelt helyeken (tengerpartok, Alpok ahol sokszor állóhelyhez se lehet jutni.

Jegyek

Franciaországban a jegyvásárlás mikéntje nagyban eltér a Magyarországon szokottaktól. A távolsági járatoknál a jegyet meghatározott vonatra kell kérni, ha mégsem ezzel a vonattal utaznánk, annak indulása előtt bármikor ingyen lehet kérni a jegy kicserélését (kivéve egyes kedvezményes jegyfajták), vonat indulása után egy órával már csak a jegy árának 50 %-ért lehet a jegyet cserélni. Corail esetében, ha 2 hónapon belül egy másik vonattal utazunk, azt megtehetjük ugyanazzal a jeggyel helybiztosítás nélkül, vagy helybiztosítással, újabb 1,5 € kifizetésével. Azokon az állomásokon, ahol TGV is közlekedik, lehet találni olyan készülékeket (Échange minute TGV), amelyekkel rövid idő alatt cserélhetjük ki a lekésett TGV-re szóló jegyünket a következőre szólóra.

Jegy hagyományos módon való vétele nagyobb állomásokon hosszabb időt vehet igénybe, és csak normálárú jegyet lehet így kapni. Valamennyi állomáson, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokban működnek olyan autómaták, amelyekkel az interneten is meghirdetett jegyeket is lehet kapni. Ezek azonban csak dombor nyomott bankkártyát fogadnak el fizetőeszközként. Minden állomáson található továbbá regionális autómata is, ahol az aktuális régió TER-jeire lehet jegyet kapni. Itt dombor nyomott bankkártyával és fémpénzzel lehet fizetni. Végül pedig létezik az internetes jegyvásárlás is a www. voyages-sncf.com oldalon. 

Látnivalók

Franciaország az Európai Unió tagjaként a magyar állampolgárok számára személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel való belépés lehetséges. Az ország a Schengeni Egyezmény tagja, így határellenőrzésre csak a Nagy-Brittaniával, Svájccal és Andorrával közös határon lehet számítani.

"Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak." (Forrás: Külügyminisztérium)

 

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Megrendelés szerint 2017.07.20 2017.07.25 6 nap / 5 éj Program szerint 149 300 Ft

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:

2 éjszaka Strasbourgban 3*-os szállodában reggelivel
2 éjszaka Colmar környékén 3*-os szállodában reggelivel
1 éjszaka Ulmban 3*-os szállodában reggelivel (a busszal utazók részére)
Repülőjegy Stuttgart-Budapest útvonalon, személyenként 1 db kisméretű kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
Hajókirándulás Strasbourgban a L'Ill folyón
Autóbusz közlekedés 
Borkóstolás 2 alkalommal
Magyar idegenvezető

Minimális indulási létszám: 20 fő.

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza, fakultatív költségek:
Repülős kiutazás esetén repülőjegy Bp-Stuttgart útvonalra, irányár illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal: 25.000 Ft/fő (változhat
BBP biztosítás: 3.300 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 1,5%
Fakultatív vacsora a 2. napon ital nélkül: 8.500 Ft/fő (ital felár: 3.000 Ft/fő)
Belépők :Kb 30 - 35 Eur / fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte