Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Egyiptom
Oltással szabadon utazható!
 

Egyiptomba való belépés szabályai és feltételei:

1. Már beoltott személyek

Egyiptom 2021.06.24.-től PCR teszt nélkül fogadja azon utasokat, akik:

- legalább 14 napja megkapták az utolsó oltásukat. Vagyis a 2. dózist a 2 adagos vakcinákból: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac, Sputnik V illetve az 1 dózist a Johnson & Johnson vakcinából.

- rendelkeznek angol nyelvű QR kóddal ellátott igazolással arról, hogy a szükséges oltásokat megkapták (milyet és mikor, bizonyítva, hogy elfogadott oltást kaptak, mindkettőt megkapták vagy Johnson esetében 1-et és az utolsót 14 legalább napja).

Sajnos mivel a magyar oltási igazolások nem tartalmaznak QR kódot és bár a védettségi igazolványon van QR kód, azt külön nem fogadják el, továbbá együttesen a két igazolást sem fogadják el, így jelenleg csak olyan oltási igazolással lehet belépni, amely tartalmaz QR kódot. Amennyiben az Utas ezzel rendelkezik, szabadon beléphet az országba! 

2. PCR teszt

Azon utasok, akik

- nem kapták még meg a szükséges dózisú oltásokat vagy

- nem telt el 14 nap az 2. oltás óta vagy

- nem rendelkeznek angol nyelvű QR kóddal ellátott oltási igazolással

továbbra is csak 72 óránál nem régebbi angol nyelvű negatív PCR teszttel léphetnek be Egyiptomba. 

A negatív PCR tesztnek amennyiben az utasok itthon készíttetik:

- minden esetben kinyomtatva kell az utasoknál lenni, telefonon bemutatott teszteredményt már nem fogadnak el!

- a teszteredménynek tartalmaznia kell QR kódot vagy

- a kinyomtatott teszt mellé be kell mutatni azt a hivatalos e-mailt, amelyben azt részükre a labor megküldte, hogy ellenőrizhető legyen az valóban egy akkreditált laborban készült.

Kinyomtatott, aláírt és pecsételt teszt önmagában már nem elegendő QR kód vagy e-mail nélkül!

A Hurghadára vagy Marsa Alamba közvetlen járattal érkező utasoknak továbbra is lehetősége van érkezéskor a repülőtéren elvégeztetni a PCR tesztet. Ebben az esetben viszont a teszteredmény megérkezéséig az általuk lefoglalt hotelben kell maradniuk karanténban.

Gyermekek:

- 6 éves kor alatt nem kell oltási igazolás, PCR teszt, stb. szabadon beutazhatnak.

- 6 éves kortól ugyanaz érvényes, mint a felnőttek esetében, vagyis QR kóddal ellátott angol oltási igazolás vagy angol teszt nyomtatva QR kóddal vagy igazoló e-maillel.

Még mielőtt megkapjuk itthon a beszállókártyát, az alábbi formanyomtatványt kell kitölteni: Health Declaration Form

Egyiptomba érkezéskor 25 USD/fő a vízum, ami a helyszínen fizetendő. 

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Egyiptomba érkezéskor 25 USD/fő a vízum, ami a helyszínen fizetendő.

Kiemelt Egyiptom ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

194.080 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

238.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

248.615 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

280.100 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

282.400 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Kedves Bettina!

Levelére válaszolva, nem is tudom hol kezdjem.

Az irodában Krisztina mindent megtett azért, hogy felkeltse érdeklődésemet erre az útra, tehát Neki külön köszönet jár.

A program: időnként fárasztó volt, de minden perce feledtette, hiszen olyan csodákban volt részünk, hogy 4-5000 éves épületek, szobrok, templom maradványok, piramisok között sétálgattunk. De említhetném pl. a núbiai családnál tett látogatásunkat, vagy a hőlégballonozást a "Királyok völgye" felett, amit később gyalogosan is bejártunk...

A szállások: mindkét városban tökéletes volt, különös tekintettel a "Sonesta St. George Hotel Luxor".

A hajóval se volt gondunk, mert mindennel fel volt szerelve (pl. medence a felső fedélzeten) és kényelmes volt. A szállodák és a hajó személyzete, a kiszolgálások, a tisztaság kifogástalan.

Az étkezések: nos itt megoszlottak a vélemények, de egyben azért egyetértettünk. A helyi fűszereknek köszönhetően igazán ínycsiklandozó ételeket kaptunk.

Az idegenvezetés: Minden fényezés nélkül. Attila és Mohamed. Nos, egy rossz szavunk se lehet. Az egész út során, nem csak ismeretfelújító oktatásban részesültünk, de nagyon sok új ismeretet, tapasztalatot, élményeket szereztünk. Felkészültségükre, lelkiismeretességükre, tudásukra, mindenben segítőkészségükre nem lehet kifogást találni.

Köszönet az Iroda valamennyi alkalmazottjának, hogy egy ilyen utat (programok, szállások, repülőjegyek, kis hajó, nagy hajó...) összehoztak.

K. István, 2021. október

Egyiptom varázsa - Kairó és nílusi hajóút Asszuántól Luxorig

Kedves Bettina, életem egyik legszebb útja volt. Minden szempontból azt kaptam, amire számítottam. Jól szervezett programok, kiváló ellátás. Magas értelmi és érzelmi intelligenciával rendelkező Vezető mellett élmény volt a kirándulás minden napja. Gazdagabb lett a lelkem. Hasonló, energetikai kisugárzással bíró helyekre szeretnék utazni. Még egyszer köszönöm. 

Erika, 2021. október