Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Dominikai Köztársaság
Beutazáskor nem kérnek PCR tesztet.
 

Frissítve: 2021.09.21.

Jelenleg aktuális beutazási információk:

Beutazás: Nem kérnek tesztet az országba való belépéshez. 

Általános információ: Dominikán a Covid eset számok augusztus óta jelentősen visszaestek. Így kijelenthető, hogy biztonságos úti cél. A szállodák és üdülőhelyek személyzetét folyamatosan tesztelik. 2021 március 31-ig érkező oda utazók számára a kormány ingyenesen biztosít COVID biztosítást, amennyiben az utas szállásfoglalással rendelkezik. A biztosítás a már meglévő betegségekre nem terjed ki.

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

 • budapesti indulással Condor és/vagy Lufthansa Airlines, átszállással Frankfurtban
  - Ha 6 hónapon belül átesett a betegségen vagy a második oltás után eltelt 14 nap, akkor teszt nélkül lehet utazni. 
  - Ezek nélkül a németországi átszállásnál kérnek egy érkezéstől számított 48 óránál nem régebbi PCR vagy antigén tesztet odafelé és hazaúton is. 
  - A betegségből történt felgyógyulást egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.
  - A beoltott személlyel utazó, a 6. életévét betöltött oltatlan személynek negatív teszteredménnyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy ugyanazokban a kedvezményekben részesüljön, mint a beoltott személy. 

 • budapesti indulással KLM/Air France, amszterdami átszállással. A hollandiai tranzithoz kérnek egy érkezéstől számított 72 óránál nem régebbi PCR tesztet odafelé és hazaúton is. 

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Biztosítás:

 • BBP - utasbiztosítást továbbra is tudunk kötni az ország besorolásától függetlenül.  

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást! 

További információk ITT találhatóak.
Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhvíjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak! 

 _______________________________

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

 • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
 • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
 • Ajánlatainkat személyre szabjuk
 • Legkedvezőbb árgarancia
 • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Dominikai Köztársaságba történő beutazást követően.

Magyar állampolgárok részére vízum beszerzése nem szükséges, ugyanakkor az országba való megérkezéskor, a határátkelőhelyen 10 USD értékű turistakártyát kell kiváltani. 2018 májusát követően a turistakártyák árát egyes légitársaságok a repülőjegy vételárába beépítik. A turistakártyával 30 napig tartózkodhatnak az ország területén.

Repülőtéren testhőmérséklet ellenőrzés várható. Érkezéskor ki kell tölteni egy adatlapot személyes adatinkról és egészségügyi állapotunkról. Ezen az űrlapon az utasok kijelentik, hogy az elmúlt 72 órában nem éreztek COVID-19 tüneteket és rendelkezésre bocsájtják az elérhetőségüket a következő 30 napban.

Az alábbi digitális formanyomtatvány ("e-ticket") is kötelezően kitöltendő, oda és vissza útra is, a repülőtéren bemutatandó a letöltött QR kód: República Dominicana E-TICKET. Kitöltési útmutató itt érhető el.

 

Kiemelt Dominikai Köztársaság ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

9 nap / 7 éj
2021.10.13. - 10.21.
Összesen 12 időpontban

445.000 Ft/főtől

9 nap / 7 éj
2021.10.13. - 10.21.
Összesen 12 időpontban

460.000 Ft/főtől

9 nap / 7 éj
2021.10.13. - 10.21.
Összesen 12 időpontban

500.000 Ft/főtől