Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Dél-Korea

Magyar állampolgárok a hazautazástól számítva legalább 3 hónapig érvényes magyar útlevéllel utazhatnak Dél-Koreába.

Vízum beszerzése nem szükséges (90) napot meg nem haladó, turista célú tartózkodás céljából, feltéve, ha a beutazás célja nem jövedelemszerző tevékenység folytatása.

2012. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek, ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. 2018. január 1-től az országba érkező külföldi utasok számára (egyelőre csak az Incheon nemzetközi repülőtéren) a korábban az útlevélbe helyezett pecsét helyett egy külön kis papírcédula („Entry confirmation”) igazolja a belépés napját (az igazolás tartalmazza még az utas nevét, útlevélszámát, az ország elhagyására előírt határidőt, a beutazás jogcímkódját, valamint egy QR-kódot). A papír hátoldalán található tájékoztató felhívja a beutazók figyelmét arra, hogy koreai tartózkodásuk idejére mindenki őrizze meg a saját igazolását; elvesztése esetén azonban nincs szükség az igazolás pótlására az ország elhagyásához.

Pénzváltás

Dél-korea hivatalos fizetőeszköze a dél-koreai von (KRW), 100 HUF kb. 400 won (KRW)

Pénzváltók nagyon ritkák, így a váltást bankokban a legcélszerűbb intézni, melyeknek korlátozott a nyitva tartása, és hosszabb sorban állás is előfordulhat. Vannak bank automaták, de sok közülük nem kezeli a külföldi bankkártyákat. Bankkártyával sok helyütt fizethetünk, de kisebb vagy közepes boltokban nem valószínű.

Alapvetően USD javasolt (több helyen lehet vele fizetni, de a 2006 előtt kiállított amerikai dollárt nehezen fogadják el.), de EUR is vihető. A bankjegyeknek tisztának kell lennie, nem lehet rajta semmilyen kézzel írt jelzés vagy pecsét, illetve sérülés vagy szakadás. Lehetőleg ne 100-as címleteket vigyünk, javasoljuk az 50 dolláros vagy annál kisebb címletek váltását. A borravalóhoz célszerű 1 dolláros címleteket is vinni.

Néha előfordul, hogy a terminálok nem tudják megfelelően olvasni a hitelkártyákat, ezért javasoljuk, hogy vagy 2 bankkártya vagy inkább készpénz álljon rendelkezésre.

A költőpénz kalkulálásakor érdemes számításba venni, hogy az út során lehetőség lesz ajándéktárgyak, kő- és fafaragások vásárlására.

Elektromosság

220 V, C és F típus, az utóbbi mindenekelőtt az irodákban és a hotelekben. 110 V A és B típusú csatlakozókkal (a japán megszállás következtében)

korábban elég elterjedt volt, de ahol nem szükséges, ott folyamatosan történik a kiváltása.  Régebbi házakban még előfordul, egyes

hotelekben 110 és 220 V is elérhető.

Telefonálás, internet

Dél-Korea rendelkezik a világ leggyorsabb internethálózatával. Szinte mindenhol lehet ingyen wifit találni; vendéglátó ipari egységekben, tömegközlekedési eszközökön és közterületeken is. De a legtöbb ingyen wifi tulajdonképpen nincs ingyen, hanem szükséges hozzá telefon-szolgáltatói regisztráció. Jó hír, hogy ez potom pénzbe sem kerül, és cserébe bárhol, bármikor stabil és fénysebességű internetet biztosít. Másodszor pedig, az internethasználat korlátozott, ugyanis a kormány nagyon szigorúan cenzúrázza azokat a honlapokat, amiknek tartalma foltot ejthet a nemzet zsenge tagjainak ártatlanságán.

Ivóvíz, egészségügyi ellátás

A csapvíz nem iható, kizárólag forralt, vagy palackozott víz fogyasztása ajánlott.

Dél-Koreában az egészségügyi ellátás magas színvonalú (a korházak a legmodernebb eszközökkel vannak felszerelve). Mivel az ellátás drága, az utazás előtt feltétlenül kössenek biztosítást. Az ellátásra szorulók számára nehézséget okozhat, hogy a korházi alkalmazottak esetenként hiányzó nyelvismerete.

Közbiztonság
Nagyon jó, de az értékeire mindenki vigyázzon. (Javasoljuk, hogy az úti okmányokat ne hordják maguknál, hanem biztonságos helyen tartsák, mert ha ellopják, vagy elvész, a pótlással kapcsolatos összes költség a károsultat terheli.)

Védőoltás

Kötelező védőoltás nincs. Ajánlott a tetanusz, Hepatitis A és B. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

 

 

Kiemelt Dél-Korea ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

12 nap / 9 éj
2021.09.12. - 09.23.

1.195.000 Ft/főtől