Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bortúra Dél-Afrikában
985 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2021.10.31. - 2021.11.11.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés:

4 *-os szállodákban és borfarmon

Ellátás:

félpanziós ellátás, plusz egy ebéd

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járatokkal, átszállással

Elhelyezés:

4 *-os szállodákban és borfarmon

Ellátás:

félpanziós ellátás, plusz egy ebéd

Miért ez az út?

1. Látogatás Fokföld legrégibb borvidékein: Stellenbosch, Franschhoek és Constantia – megkóstoljuk boraikat is!

2. Lencsevégre kapjuk a dél-afrikai pingvineket, s kis szerencsével a bálnákat is!

3. Frissen fogott halételekből lakomázunk a nyugati partvidéken a tűz körül ülve az óceán morajlását hallgatva

Kis létszámú csoport

Unesco világörökségi helyszín

Gasztronómiai élmények

2021. indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

Részletes program

1 - 2. nap: Budapest – Fokváros

Utazás Budapestről 16:20-kor a Quatar Airways repülőjáratával, dohai átszállással.
Érkezés Fokvárosba másnap délben, ahol a helyi, magyar nyelvű idegenvezető várja a csoportot a repülőtéren. Miután felfrissítettük magunkat szállásunk elfoglalása után, megkezdjük a város felfedezését. Elsőként a város központját, a Company’s Gardent nézzük meg a Parlament épületével, majd Bo-Kaap, a maláj-negyed következik, ezután, -kedvező időjárási viszonyok esetén- felvonóval felmegyünk a város jelképére, az 1085 méter magas Tábla-hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Este vacsora és szállás Fokvárosban (4 éj).

3.nap: Fokváros

Ezen a napon egy egész napos túra keretében járjuk be a foki-félszigetet, egészen a Jóreménység-fokig, és útközben más látnivalókat is megtekintünk: elsőként a Muizenberg strandnál állunk meg egy kis óceánparti sétára, és nézzük meg az ikonikus színes tengerparti kabinokat, majd Kalk-öböl kikötőjét és halpiacát járjuk be, aztán megérkezünk a Tábla-hegység Nemzeti Parkba, a Jóreménység-fokhoz, amin belül elérjük Afrika leg- délnyugatibb pontját. A program végeztével –jó idő esetén-egy gyönyörű panoráma úton haladva térünk vissza Fokvárosba, ahol este elfogyasztjuk vacsoránkat kiváló dél-afrikai borokkal kísérve egy helyi étteremben.

4.nap: Fokváros és Robben Island, a börtön-sziget

Délelőtt komppal átutazunk a Fokvárostól nem messze lévő kb. 1 kilométer széles Robben (Fóka)-szigetre, mely korábban lepratelep is volt, majd később az apartheid rezsim börtönkomplexuma működött itt, ahol a Dél-Afrikát elnökként 1994-től irányító Nelson Mandela is raboskodott. Délután szabadprogram keretében felfedezhetjük a kikötői városrészt, a Waterfrontot, ahol hangulatos bárok, éttermek és kávézók, valamint múzeumok találhatók. Fakultatív programként megtekinthetjük a nemrég nyílt Kortárs Afrikai Művészeti Múzeumot (Zeitz MOCAA), mely igazi nemzetközi szenzáció. Este egy egyedülálló vacsoraélményben lesz részünk: 4 fogásos büfé vacsora (welcome drinkkel) keretén belül kóstolhatjuk meg a dél-afrikai, de leginkább a fokföldi maláj konyha legfinomabb jellegzetességeit, miközben egy fergeteges zenés show műsor „meséli el” Fokváros történetét. 

5.nap:Fokváros

Reggeli után bebarangoljuk a Tábla-hegy lábánál lévő 530 hektáros Kirstenbosch botanikus kert egy részét, ahol frissítő sétánk alatt többek között a Fokföldön honos növényeket csodálhatjuk meg, itt megtaláljuk a Dél-Afrikai Köztársaság jelképét, az óriás proteát is. Ezt követően az 1685-ben alapított Groot Constantia borbirtokra megyünk, mely Dél-Afrika egyik legrégibb borászata, és melynek kiváló minőségű, díjnyertes borait meg is kóstoljuk egy vezetett pincetúra keretében. Látogatást teszünk a különleges Steenberg borfarmon is, ahol egy Chardonnay MCC-t (pezsgő) és a pincészet 4 további elegáns borait ízleljük meg. Este vacsora egy helyi, afrikai étteremben, ahol az afrikai kontinens változatos ízvilága kerül asztalunkra pergő dobszó és tánc mellett.

6.nap: Sommerset West - Stoney Beach - Hermanus

Ezen a napon elindulunk felfedezni a borvidéket, melynek első állomása Sommerset West, mely a stellenboschi borvidékhez tartozik. A történelmi jelentőségű Vergelegen Borbirtokra látogatunk, ahol megkóstoljuk az itt termelt borfajtákat, majd  megtekintjük az udvarházat és bejárjuk a borfarm gyönyörű kertjét is, megcsodálva a park több, mint 300 éves kámforfáit. Ezután irány a Stoney Beach természetvédelmi terület, ahol egészen közelről figyelhetjük meg az afrikai pingvin kolóniát. Ezt követően érünk Hermanusba, a bálnákról nevezetes halászfaluba, ahol is szerencsével akár a szárazföldről is láthatunk bálnákat. Este szállás és vacsora Stellenboschban, egy borfarmon. (3 éj).

7.nap: Stellenbosch - Franschhoek

Reggeli után ellátogatunk a Thelema borfarmra, a Helshoogte-hágó tetején, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a völgyre. A Thelema és a Sutherland borfarmok összehasonlító borkóstolóját követően visszaereszkedünk Dél-Afrika második legrégebbi városába, Stellenboschba, amit körbejárunk. Ezt követően a Simonsig borászatban kóstoljuk meg a birtok díjnyertes habzóborát, a Kapsee Vonkelt és még 2 kiváló bort, majd este vacsora és szállás Stellenboschban.

8.nap: Franschhoek és a borvillamos

Reggeli után a Helshoogte-hágón átkelve Franschhoek-ba érkezünk, ahol a település francia történelmének megismerésével kezdjük a napot: megtekintjük a Hugenotta-emlékművet és múzeumot.  Ezt követően pedig egy ritka élménynek leszünk részesei: a franschhoek-i borászatok felfedezésére indulunk borvillamossal és busszal: a hop-on, hop-off (bármikor fel-le szállhatsz) elven működő nyitott villamos vagy busz segítségével annál a birtokon állhatunk meg éppen az útvonal kilenc borászata közül, melynél éppen kedvünk tartja.  Kifejezetten ajánljuk a La Motte Pincészet meglátogatását, ahol megkóstolhatjuk a díjnyertes Shiraz borát is, miközben Jacob Hendrik Pierneef tájképeinek egyedülálló kollekciójában gyönyörködhetünk! Miután egyénileg kiválasztva meglátogattunk pár gyönyörű birtokot. Kora este visszatérünk szállásunkra, és egy különleges braai (afrikansz nyelven: grillen sütött ) vacsorát fogyasztunk el.

9.nap: Stellenbosch – Paarl – Fokváros

Reggeli után, napunkat a Kanonkop Pincészetben lévő híres pinotage megízlelésével kezdjük. A borvidéken megtermő szőlőfajták közül a pinotage az egyetlen dél-afrikai fajta, ami a pinot noir és a hermitage (cinsault) fajták kereszteződéséből született, csak erre a régióra jellemző fajta. Ezután Paarlba utazunk tovább, ahol megnézzük az afrikaansz nyelv tiszteletére felállított Taal (nyelvi) Emlékművet, ahonnan egyúttal kiváló panoráma nyílik a vidékre, majd délután ellátogatunk egy gourmet farmra, ahol egyénileg kézműves  finomságokat kóstolhatunk, mint például a helyi sajtok, húsok, csokoládé, fagylalt, kávé vagy sör. Miután mindenki kedvére ízlelhetett,  visszatérünk Fokvárosba, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk. (2 éj)

10.nap: Fokváros –West Coast Nemzeti Park – Langebaan -Fokváros

A napot az Atlanti-óceán partvidékén töltjük, Fokvárostól északra. Első megállónk a Kwa ttu San Kulturális Központban lesz, ahol bepillantást nyerünk a san népek (más néven bushmanok vagy hottentották) életébe, és megkóstoljuk a messze földön híres gyógyteáikat. Ezt követően tovább utazunk Langebaan-ba, ami a Saldanha-öböl partján fekszik. Ez az öböl a nyugati partszakasz természetes kikötője. Itt egy igazi, helyi gasztronómiai élményben lesz részünk! Egy 10 fogásos, tengerparti hallakomának leszünk részesei (kedvező időjárási viszonyok esetén), melyet a napi fogásból a tűzön sütve, piknik szerűen, a szabad ég alatt fogyasztunk el, közben barangolhatunk a környező tengerparti szakaszon. Úton visszafelé keresztül utazunk a West Coast Nemzeti Parkon, ahol megfigyelhetjük a természetvédelmi terület ritka madárpopulációját, miközben gyönyörködünk a csodaszép lagúnában. Este a vacsora már fakultatív.

11-12.nap: Fokváros-Budapest

Délelőtt kicsekkolás a szállodából, majd szabad program. Délután transzfer a repülőtérre, majd 18:50-kor indulás a Quatar Airways járatával, dohai átszállással Budapestre. Érkezés másnap délben 12:10-kor a magyar fővárosba.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Tábla-hegy és a Kirstenbosch Kotanikus Kert

Robben Island

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel a teljes viszonylatra (8 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb.  245 000 Ft)
 • 6 éjszaka Fokvárosban 4* szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel
 • 3 éjszaka borfarmon kétágyas szobákban reggelivel
 • nyolc alkalommal vacsorát, egy alkalommal ebédet
 • program szerinti kóstolókat, pincelátogatásokkal
 • transzfereket, kirándulásokat autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Idegenforgalmi adó:
  kb. 20 EUR/fő
 • Belépők:
  kb. 130 EUR (változhat)
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  173 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Sasvári Nóra

 sasvari_nora_photo.jpg

“Aki szereti a mediterrán életérzést és gasztrokultúrát, az Fokföldön is jól fogja magát érezni, s otthonra lel, de kap egy kis ízelítőt Afrikából is, kipróbálhatja az afrikai vadhús és hal fogásokat. Megkóstolhatja például a kudu pástétomot, a springbok lábszárat, de akár a strucc sültet is, és persze a marha steak kedvelői itt fogyaszthatják az egyik legízletesebb sirloint-t a világon!

A dél-afrikaiak is szeretik a hasukat sok finomsággal megtölteni és hozzá finom, jó borokat inni, így az étel és ital itt is központi kérdése minden társasági eseménynek. Távol Európától a telepesek kénytelenek voltak megművelni a földet, s megtermelni az ellátásukhoz szükséges élelmiszereket. Bort először már a megérkezésük után hét évvel, 1659-ben készítettek, de csak az üldözött francia hugenották megérkezése óta igazán finom ez a nedű, ők hozták ugyanis a tudást, ami az előállításához kellett. A borkóstolókon semmiképpen sem hagyjuk ki a helyi jellegzetes fajtákat, a fehér chenin blanct vagy a vörös pinotage-t, amik világhírűek, de természetesen mindig olyan bort érdemes fogyasztanunk, ami ízlik nekünk, abból pedig bizonyára találunk jó párat az út alatt!”

    

11 nap / 8 éj
2021.08.02. - 08.12.
Összesen 13 időpontban

930.000 Ft/főtől

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


370.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2021.08.25. - 08.29.


265.000 Ft/főtől