Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bor és gasztronómiai élmények
Dél-Afrikában
 
745.000 Ft
/fő + repülőjegy
2019. október 23 - november 3
 
Utazás:

repülővel
a Turkiish Airlines járatával, Isztambuli átszállással

Elhelyezés:

4 *-os szállodákban és borfarmokon

Ellátás:

félpanziós ellátás, plusz egy ebéd

Utazás:

repülővel
a Turkiish Airlines járatával, Isztambuli átszállással

Elhelyezés:

4 *-os szállodákban és borfarmokon

Ellátás:

félpanziós ellátás, plusz egy ebéd

Miért ez az út?

 

 

Kis létszámú csoport

Unesco világörökségi helyszín

Gasztronómiai élmények

Részletes program

1. nap: Budapest – Fokváros

Utazás Budapestről 20:10-kor a Turkish Airlines repülőjáratával, isztambuli átszállással.

2.nap:Fokváros

Érkezés Fokvárosba másnap délben. Miután egy kicsit felfrissítettük magunkat szállásunk elfoglalása után,  megkezdjük a város felfedezését. Elsőként a város központját, a Company’s Gardent nézzük meg a Parlament épületével, majd Bo-Kaap, a Maláj-negyed következik, és ezután, (kedvező időjárási viszonyok esetén) felvonóval felmegyünk a város jelképére, az 1085 méter magas Tábla-hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Este vacsora és szállás Fokvárosban (4 éj).

3.nap: Fokváros

Ezen a napon egy egész napos túra keretében járjuk be a foki-félszigetet, egészen a Jóreménység-fokig, és útközben más látnivalókat is megtekintünk: elsőként a Muizenberg strandnál állunk meg egy kis óceánparti sétára, és nézzük meg az ikonikus színes tengerparti kabinokat, majd a Kalk-öböl kikötőjét és halpiacát járjuk be. Egészen közelről élvezhetjük az afrikai pingvin kolóniát a The Boulders tengerparton, aztán megérkezünk a Cape Point Nemzeti Parkba, amin belül elérjük Afrika leg délnyugatibb pontját. A program végeztével egy gyönyörű panoráma úton haladva térünk vissza Fokvárosba, ahol este elfogyasztjuk vacsoránkat kiváló dél-afrikai borokkal kísérve egy helyi étteremben.

4.nap: Fokváros és Robben island, a börtön-sziget

Délelőtt komppal átutazunk a Fokvárostól nem messze lévő kb 1 kilométer széles Robben (Rozmár)-szigetre, mely korábban lepratelepként is működött, majd később az apartheid rezsim börtönkomplexuma működött itt, ahol a Dél-Afrikát elnökként irányító Nelson Mandela is raboskodott. Délután pedig szabadprogram keretében felfedezhetjük a régi kikötői részt: a Waterfrontot, ahol hangulatos bárok, éttermek és kávézók, valamint múzeumok találhatók. Fakultatív programként megtekinthetjük a nemrég nyílt Kortárs Afrikai Művészeti Múzeumot, mely igazi nemzetközi szenzáció. Este egy unikális vacsoraélményben lesz részünk: Egy 4 fogásos büfé vacsora (welcome drinkkel) keretén belül kóstolhatjuk meg a dél-afrikai, de leginkább a foki maláj konyha legfinomabb jellegzetességeit, miközben egy fergeteges zenés show műsor „meséli el” Fokváros történetét.

5.nap:Fokváros

Reggeli után felfedezzük a Tábla-hegy lábánál lévő 530 hektáros Kirstenbosch botanikus kertet, ahol frissítő sétánk alatt többek között a Fokföldön honos növényeket fedezhetjük fel, itt megtalálhatjuk a Dél-Afrikai Köztársaság jelképét, az óriás proteát is. Ezt követően az 1685-ben alapított Groot Constantia borbirtokra megyünk, mely Dél-Afrika egyik legrégibb borászata, és melynek kiváló minőségű, díjnyertes borait meg is kóstoljuk egy vezetett pincetúra keretében. Látogatást teszünk a különleges Steenberg borfarmon is, ahol egy Chardonnay MCC-t (pezsgő) és a pincészet 4 további elegáns borait ízleljük meg. Este svédasztalos vacsora egy helyi, afrikai étteremben, ahol igazi helyi élő zene kíséri vacsoránkat, mely kínálatában felbukkan többek közt a strucc, a krokodil, az antilop, és a kudu is.

6.nap: Stellenbosch

Ezen a napon Dél-Afrikai egyik legfontosabb bortermő vidékére indulunk, Stellenboschba, ahol az ország vezető pincészetei találhatóak. Az itt termő szőlőfajták között az egyik legjellemzőbb a pinotage, amely egy dél-afrikai fajta, a pinot noir és a cinsault keresztezéséből született. Először a történelmi jelentőségű Vergelegen Borbirtokra látogatunk, ahol vezetett túra keretén belül kóstoljuk meg az itt termelt borfajtákat, majd bóklászunk egy kicsit a borfarm gyönyörű kertjében, megcsodálva a park több, mint 300 éves fáit. Ezután megnézzük a várost, majd irány egy bor és olivabogyó farm, a Tokara pincészet, mely 2 szőlőfajtára összpontosít igazán: a Cabernet Sauvignonra és a Sauvignon Blancra. Este szállás és vacsora Stellenboschban.

7.nap: Stellenbosch – Franschhoek

Reggeli után a Zsiráf házba látogatunk ahol megfigyelhetünk a hosszú nyakú állatok mellett ritka madárfajokat is. Ezt követően a Simonsig Borászatban kóstoljuk meg a birtok díjnyertes habzóborát, a Kapsee Vonkelt és még 2 másik kiváló borát, majd a napunkat a Kanonkop Pincészetben lévő híres pinotage megízlelésével koronázzuk meg. Este vacsora és szállás Franschoekben. (2 éj)

8.nap: Franschhoek és a borvillamos

Délelőtt megtekintjük a Hugenotta-emlékművet és múzeumot, majd egy érdekes élménynek leszünk részesei: a franschhoeki borászatok felfedezésére indulunk borvillamossal és busszal: A hop-on, hop-off (bármikor fel-le szállhatsz) elven működő nyitott villamos vagy busz segítségével annál a birtokon állhatunk meg éppen az útvonal kilenc borászata közül, melynél éppen kedvünk tartja. Miután egyénileg kiválasztva meglátogattunk pár gyönyörű birtokot, kora este visszatérünk szállásunkra, és vacsorázunk.

9.nap: Franschhoek – Paarl – Fokváros

Reggeli után a La Motte pincészetet nézzük meg ahol megkóstoljuk többek közt a díjnyertes Shiraz borát is. Ezután Paarlba megyünk, ahol megnézzük az afrikaans nyelv tiszteletére felállított Taal Emlékművet, majd délután ellátogatunk egy gourmet farmra, ahol egyénileg olyan finomságokat kóstolhatunk, mint például a kézműves sajtok, húsok, csokik, fagyik, kávék, sörök és borok. Miután mindenki kedvére ízlelhetett, ismét visszatérünk Fokvárosba, ahol elfoglaljuk szállásunkat és vacsorázunk. (2 éj)

10.nap: Fokváros –West Coast Nemzeti Park – Langebaan -Fokváros

A napot az Atlanti óceán partvidékén töltjük, Fokvárostól északra. Első megállónk a Kwa ttu San Kulturális Központban lesz, ahol bepillantást nyerünk a san népek (más néven bushmanok) életébe, és megkóstoljuk a messze földön híres gyógyteáikat. Ezt követően tovább utazunk Langebaan-ba, ami a Saldanha-öböl partján fekszik. Ez az öböl a nyugati partszakasz természetes kikötője. Itt egy igazi, helyi gasztronómiai élményben lesz részünk! Egy 10 fogásos, tengerparti hallakomának leszünk részesei (kedvező időjárási viszonyok esetén), melyet a napi fogásból a tűzön sütve, piknik szerűen, a szabad ég alatt fogyasztunk el, közben barangolhatunk a környező tengerparti szakaszon. Úton visszafelé keresztül utazunk a West Coast Nemzeti Parkon, ahol megfigyelhetjük a természetvédelmi terület ritka madárpopulációját, miközben gyönyörködünk a csodaszép lagúnában. Este a vacsora már fakultatív.

11-12.nap: Fokváros-Budapest

Délelőtt kicsekkolás a szállodából, majd szabad program. Kora délután transzfer a repülőtérre, majd 18:00-kor indulás a Turkish Arlines járatával, isztambuli átszállással Budapestre. Érkezés másnap reggel 08:30-kor a magyar fővárosba.

UNESCO Világörökségi helyszínek

Tábla-hegy

További információk

Várható menetrend:

Légitársaság: Turkish Airlines

Budapest - Isztambul: 20:10 - 23:15 óra
Isztambul - Fokváros: 01:55 - 12:00 óra (másnap)

Fokváros - Isztambul: 18:00 - 06:00 óra  (másnap)
isztambul - Budapest: 08:25 - 08:30 óra

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.10.23. - 2019.11.03.
12 nap / 10 éj
745 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 6 éjszaka Fokvárosban 4* szállodákban két ágyas szobákban reggelivel
 • 3 éjszaka borfarmon kettőágyas szobákban reggelivel
 • nyolc alkalommal vacsorát, egy alkalommal ebédet
 • program szerinti kóstolókat a pincelátogatásokkal
 • transzfereket, kirándulásokat autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Turkish Airlines repülőjegyet illetékkel a teljes viszonylatra (8 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg-os feladható bőrönddel.
  kb.  240 000 Ft (változhat)
 • Idegenforgalmi adó:
  kb. 18 Eur/fő
 • Belépők:
  kb 130 EUR (változhat)
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Homolya Orsolya

 

 

 

 

13 nap / 10 éj
2020.04.17. - 04.29.

579.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.05.16. - 05.20.

319.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.03.25. - 04.01.

475.000 Ft/főtől