Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Grönland
A vikingek téli birodalma
 
850.000 Ft
/fő + repülőjegy
2018.02.15.-20.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora)

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora)

Miért ez az út?

1. Mert olyan időszakban és olyan helyre utazunk, ahonnan, és amikor garantáltan látható északi fény.

2. Mert itt, és sehol másutt kipróbálhat olyan különlegességet, mint a pézsmatulok burger, vagy a grönlandi lazac, melyek igazi csemegék.

3. Mert a kutyaszánozás a grönlandi hómezőkön olyan igazi különlegesség, amelyhez fogható élményt másutt nem talál. 

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

 

Részletes program

1. nap: Budapest – Koppenhága

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Koppenhágába, szállás a dán fővárosban. Érkezés után gyalogos városnéző séta. A dán főváros legfontosabb nevezetességeit ismerheti meg a könnyű séta alatt. Az első megálló a Kishableány szobránál lesz, melyet Hans Christian Andersen meséje ihlette: a kis hableány minden reggel és este a felszínre úszott, kiült a szikára és sóvárogva bámult a part felé, abban a reményben, hátha egy pillantást vethet szeretett hercegére… Ezután látogatást teszünk a Christiansborg palotába, ahol megtekintik a pompás királyi szalonokat és csarnokokat. A palota komplexumot háromszor építették újjá története során. Napjainkban itt tart audienciát a királynő, és itt ülésezik a parlament (Folketing). Vacsora a Papiroen–sziget-en. Szállás Koppenhágában (1 éj).

2. nap: Koppenhága - Kangerlussuaq  

Korai reggeli indulás után délelőtt érkezünk meg Kangerlussuaq-ba, Grönland nemzetközi repülőterére. Találkozás a helyi idegenvezetőnkkel, aki forró kávéval vár minket és máris kezdődik az izlandi programunk. Először a helyi múzeumot látogatjuk meg, ahol a telepesek, az őslakosok életébe nyerünk betekintést, valamint az izlandi légiközlekedés történetébe. Szállás és vacsora Kangerlussuaqban. (3 éj).

Szállás: Hotel Kangerlussuaq 3* 

3. nap: Kangerlussuaq

Reggeli után, kezdődik az ötórás, egyedülálló élményt nyújtó programunk a sarkkörhöz, a jég világába. Négy kerék meghajtású autóbusszal megyünk, tavak, gleccserek mellett haladunk el. Felfedezzük a havas síkságot, sarkköri sivatagot, különleges tájakat Útközben láthatunk rénszarvasokat és pézsma tulkokat is. Visszatérve a szálláshelyünkre megvacsorázunk, majd vacsora után indulunk sarki fény, aurora borealis „vadászatra”. (Egyedi földrajzának és az Északi Sarkhoz való közelségének köszönhetően nem csak az Aurora Borealis (északi fény) természeti jelenséggel találkozhatunk, hanem pl  a Fata Morgana (délibábszerű jelenség). Útközben idegenvezetőnk szájából régi izlandi és viking legendák szólnak, messzi világok lényeiről, fényeiről, amelyek ma is eljöhetnek hozzánk. Közben megelevenedik a táj, misztikus fények lebegnek az égen. Megtaláltuk a sarki fény megbabonázó csodáját. A hideget „Görnlandi kávéval” tartjuk majd magunktól távol.

4. nap: Kangerlussuaq

Reggeli után elindulunk, ahogy már ezer éve is tették az itt lakók, fókabőr ruhát öltünk és csizmát, kutyaszánra ülünk és 8-10 husky kutya repít minket a jégvilágba. Élvezzük a suhanást, a táj szépségét, tisztaságát, az élményt, ember-és állat közös munkájának, együttműködésének egyedülállóságát. Később buszra szállunk és felfedezzük a tundrát és annak élővilágát. Grönlandon több mit 6.000 pézsmatulok él, ennek jelentős része Kangerlussuaq környékén. Este grönlandi büfévacsora vár minket, ezzel búcsúzunk ettől a különleges téli világtól.

5. nap: Kangerlussuaq – Koppenhága

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és utazás Koppenhágába. Érkezés után elfoglaljuk a szálláshelyünket a nap hátralévő részében szabad program. Fakultatív Tivoli látogatási lehetőség. A város közepén található Tivoli, Koppenhága híres vidámparkja. A vidámparkban szabadprogram van, melynek során megebédelhetnek (nem tartalmazza a kirándulás ára) vagy elmehetnek vásárolni. A Tivoli a világ második legrégebbi vidámparkja és Koppenhága leghíresebb látnivalója. Teli vad attrakciókkal, zöld oázisokkal, ínyenc éttermekkel, rock koncertekkel és rendszeres a tűzijáték is. Míg a vidámpark attrakciói közül a Demon, a Golden-Tower és Vertigo a felnőtteknek jelent kihívást, addig a The Flying Trunk, a Little-Aviator és a Veterán autók a gyerekek kedvét keresi. A Tivoli egész évben mindenki számára tartogat meglepetést. A nyugodtabb szórakozásra vágyók sem csalódnak, hatalmas zöld területek, tavak és szökőkutak, szép virágok teremtenek itt pihentető légkört. Éjszaka Koppenhágában.

6. nap: Koppenhága – Budapest

Reggeli után menetrendtől függően utazás a repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal.

 

Fakultatív programok

Ehhez a körúthoz nem tartozik fakultatív program.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a megadott szállást 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban
  félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • a megadott programokat és belépőket, a meghirdetett látnivalókhoz,
  fókabőr ruhát a kutyaszánhoz
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal, négy kerék meghajtású
  busszal, kutyaszánnal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

 

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel
  kb. 60 000 Ft
 • borravalókat
  kb. 4 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítást
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP
 • egyágyas felár
  130 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Semptei Mária
+36 (1) 301 4993
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Grönlandot!

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK