Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Dánia

Beutazás:

1. Ha már átesett a betegségen: Teszt nélkül léphet be Dániába, aki már átesett a COVID betegségen és azt a határátlépés idején igazolni tudja: rendelkezik pozitív PCR-teszteredménnyel, amennyiben az régebbi 14 napnál és frissebb 6 hónapnál. 

2. Ha már megkapta az oltást: A második oltás után az immunitási idő figyelembe vételével (14 nap) mentesül a tesztelési- és karanténkötelezettség alól. Az oltás nem lehet régebbi 180 napnál. Egyelőre csak a Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson és Moderna oltásokat fogadják el. 

3. Ha még nem volt beteg és nem kapott oltást: karanténkötelezettség vár az utazóra, akkor is, ha van negatív tesztje. 

 

Hazaérkezés Magyarországra: 

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Vízum beszerzése nem szükséges.

Kiemelt Dánia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Kedves Szilvia!

Nagyon jól sikerült a feröeri  utunk.  Jó volt a szálláshely, a reggelik bőségesek voltak. Gőgös

Norbert jó idegenvezetőenek és gépkocsivezetőnek bizonyult. A  programban szerepeltek egy kivételével teljesültek. Mykenes-szigetre nem tudtunk átmenni, mert a viharos idő miatt nem indult a komp. Ezt azonban Norbi kompenzálta egy másik programmal. Az első nap tanúi

lehettünk a Grindadrap (bálnaölés) eseményének is.

Üdvözlettel: dr. B. Sándor

dr. B. Sándor

Kedves Szilvia!

Örülök, hogy részt vehettem ezen az utazáson, s ezúton köszönöm Önnek még egyszer fáradozásait. Igen, nagyon vártam, s mindenkinek csak javasolni tudom a szigetek meglátogatását, mivel számomra hihetetlen természeti szépségekben való gyönyörködést nyújtott, s hiszem másoknak is ilyen élményekben volt/van/lehet része. 

Üdvözlettel:

B. Ilona

B. Ilona

Kedves Szilvia!

Most éppen "irigykedem" az ott lévő csoportra, bármikor nagyon szívesen visszamennék. Mindennel meg voltam elégedve, amire az "1000 út utazási irodá"-nak volt ráhatása. ( Meg persze azzal is, amire nem.) Számomra megfelelt a szállás, a napi programok jók voltak, az idegenvezetés pedig a "szokásos", mivel még csak Gőgös Norbert útjain voltam Önökkel.

Szeretnék még irodájukkal utazni!

Üdvözlettel:
Zs. B. Zsuzsanna

Zs.B. Zsuzsanna, 2017. május

Feröer-szigetek

Most éppen "irigykedem" az ott lévő csoportra, bármikor nagyon szívesen visszamennék. Mindennel meg voltam elégedve, amire az "1000 út utazási irodá"-nak volt ráhatása. (Meg persze azzal is, amire nem.) Számomra megfelelt a szállás, a napi programok jók voltak, az idegenvezetés pedig a "szokásos", mivel még csak Gőgös Norbert útjain voltam Önökkel.
Szeretnék még irodájukkal utazni!

Zs. B. Zsuzsanna, 2017. május

Feröer-szigetek

Az augusztus 3-8-a közötti Feröer-szigetek körutazás csodálatos volt. A programok, a szállás, az idegenvezető, az időjárás, az utitársak mind hozzájárultak ahhoz, hogy azt mondtuk mindannyian "életre szóló" élmény volt. Az idegenvezető kedvessége, gondossága külön köszönetet érdemel. Elnézést kérek, hogy a tatárföldi utazásról nem írtam, de csak ismételni tudnám, hiszen valamennyi útja az Irodának kiváló volt. Köszönettel, üdvözlettel!

V. Judit. 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Szilvia!

Kissé megkésve válaszolunk kérésére. Az utazás nagyon jól sikerült, várakozásunknak megfelelően sok csodát és szépet láttunk, sok hegyet megmásztunk, nagyon jól éreztük magunkat, még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az idegenvezetés profi, Gergő nagyon aranyos és segitőkész volt. Köszönünk mindent. Mindannyiuknak jó munkát és jó egészséget kívánunk!

J. család, 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Bartos Szilvia!

A feröer-szigeteki körutazás kellemes volt. A szigetek csodálatosak és a programban igyekeztek minél többet láttatni ebből. A szállás egyszerü, de tiszta és csendes volt. Az idegenvezetőnk, Gergő kedves, nyugodt és segítőkész. Jól tájékozódott és biztonságosan vezetett.

K.né B. V. és férje, 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Krisztina!

Már vagy 35 éve tervezem, hogy elmegyek a Feröer-szigetekre. Vonzottak a képek, amelyeket a festői tájairól, meredek bérceiről, megmászásra sarkalló sziklaszirtjeiről, boldog birkáknak otthont nyújtó mélyzöld domboldalairól, az aranyos lundákról akkortájt láttam. Nem csalódtunk, és ebben a jó szervezés, a remek útitársak és idegenvezető mellett a zömmel napfényes,  egy rövid szemerkélést leszámítva esőmentes időjárás is szerepet játszott. Kérték, hogy vigyünk magunkkal két esőkabátot, esőnadrágot, vízálló bakancsot. Beszereztük, vittük, de szerencsére nem volt szükség rájuk. Ugyanakkor sapkát sajnos nem vittem, ami az időnként erős szél miatt nagyon kellett volna. A fák nem takarják el a kilátást (mert nincsenek), ezáltal a táj formái még markánsabban mutatkoznak meg, találkoznak a tenger hullámaival. Mindennapra jutott egy kirándulás és számtalan természeti szépség. A kirándulások útvonala lehetővé tette, hogy mindenki kedve, fizikuma szerinti mértékben teljesítse a célt. Idegenvezetőnk gondosan tájékoztatott, odafigyelt, segített, és biztos kézzel vezette kisbuszunkat. A szállás a vendégházban egyszerű volt, de megfelelt, a reggeli kifogástalan volt.

S.Gy. és M.M., 2019. augusztus

Feröer-szigetek körutazás

Kedves Krisztina!

Az út csodás volt, Gergő az idegenvezetőnk maximális felkészültséggel és türelemmel vezetett minket, a túrák és a programok is mind jól sikerultek.
Hálás köszönet a szervezésért!

U. Gabriella, 2019. augusztus

Eszkimók között Grönland hómezőin

Kedves Angéla! A Grönland út nagyon szép volt, remek idegenvezetőnkkel, Norbival és a kedves útitársakkal. Az időjárás ugyan nem fogadott bennünket kegyeibe, hiszen a jéghegyek közötti hajókázás elmaradása mellett a Kangerlussuaq és Ilulissat közötti repülőutat is háromszor kellett megtennünk, hogy egyszer odaérjünk. A nagy hideg nem volt váratlan, erre készültünk, az időjárás gyors változása, hirtelen romlása volt, amivel nem volt szerencsénk. Kiemelem a kutyaszánozás élményét és a Gleccserfjord felé tett kirándulásunkat, amelyek mindig felejthetetlenek maradnak. A váratlan kulináris élményeket is kiemelten említeném: pézsmatulok „tatárbeefsteak” (sajnos életben nem jött össze a találkozás), lepényhal, bálna előétel, hótarisznyarák (snow crab), stb. Jó ötlet volt az egész napos Koppenhága program. Az út során rengeteget tanultam, amelyet külön köszönöm Gőgös Norbertnek, aki ismereteit, tapasztalatait megosztja, kérdéseinkre felkészülten válaszol. Üdvözlettel

Sallai Gyula és Máthé Mária, 2019. március

Eszkimók között Grönland hómezőin
Kedves Angéla!Gröndland a legemlékezetesebb útjaim között rangos helyet foglal el. Nagyon tetszett ez a miénktől eltérő világ, már voltam jeges helyen, de ennyi jeget még nem láttam egyszerre. Mindennel elégedett voltam. Az időjárás miatt maradt el a hajóút, amiről nem tehetünk. Az időjárás miatt támadt egy kis kaland, amikor nem tudott a gép leszállni Iluslissatban, de mindenki zokszó nélkül megoldotta. Köszönettel:

Á., 2019. március

Eszkimók között Grönland hómezein

Kedves Angéla! Köszönöm levelét. Az út nagyon érdekes látványos volt. Norbert fantasztikus idegenvezető először de nem utoljára utaztam vele. A hideget nehezen bírtam de nem bántam meg. Az út különleges. Ajánlani tudom. Bár részemről melegebb helyekre megyek majd. Szép napot!

Ildikó, 2019. március

Eszkimók között Grönland hómezőin 

Kedves Angéla!

A grönlandi utunk összességében nagyon jó volt, természetesen köszönhető ez Gőgös Norbertnek, az idegenvezetőnek, aki nagyon felkészült és plusz kirándulásokat is beiktatott, természetesen fakultatív módon.
Üdvözlettel: I. és Z.

I.és Z, 2019.március

Eszkimók között Grönland hómezőin

Kedves Angéla!
Grönlandra eljutni nagy vágyam volt, ami teljesült ezzel az úttal. Az időjárás ugyan még kicsit megtréfált minket , így a jéghegyek közötti hajózás sajnos elmaradt, ennek ellenére fantasztikus jeges csodákat láttunk. Ott nagyon éreztem, hogy milyen kicsi porszem is az ember a természetben. Itthon sajnos már nincsenek igazi telek, ezen az úton ezt pótolhattuk kicsit.

Zs,2019.március