Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Körutazás Közép-Amerikában
 
 
815 000 Ft-tól
/fő + repülőjegy
2019.02.13. - 2019.03.02.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1, Guatemala indián neve „tűzokádó hegy”, amelyre rászolgált, hiszen az ország nagy részét a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt hegyláncai uralják, melyek váltakoznak a parti síksággal és a trópusi őserdőkkel.

2, Az elképesztően gyönyörű természeti látnivalók mellé színpompás folklór is társul, hiszen egész Közép-Amerikában itt őrződtek meg leginkább az indián hagyományok. Tobzódó színek, pogány hagyományok, nyakon öntve az egykori spanyol anyaország koloniális stílusával: ez mind Guatemala, amelyet kiválóan lehet társítani egy utazáson belül a közép-amerikai földhíd országaival.

3, Honduras, El Salvador, Costa Rica bővelkednek természeti és kulturális látnivalókban, utazunk földön, vízen és levegőben, majd levezetésként megcsodáljuk Panamaváros felhőkarcolóit és a csatornán átkelő hajókat.

 

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest - Guatemalaváros - Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol a következő éjszakát töltjük Szállás Antiguában (1 éj).

2. nap: Chichicastenango - Antigua

Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Körbejárjuk a piacot, bemegyünk a zöldség- és gyümölcsárusok közé, majd megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. A Santo Tomás templom arról is híressé vált, hogy itt találták meg a maják szent könyvének, a Popol Vuhnak is az egyik példányát.  Programunk után továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz.

3. nap:  Atitlán-tó - Antigua

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Az Atitlán-tó 1560 méterrel található a tengerszint felett, az ország 2. legnagyobb tava: 18 km hosszú, legnagyobb szélessége 10 km, és több mint 300 méter mély. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Meglátogatunk egy szövőműhelyt, és Santiago de Atitlán híres templomát, majd egy rövid szabadidő keretében lehetőség van vásárlásra is. Hajós programunk után visszatérünk Antiguába (1 éj).

4. nap: Antigua - Flores

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és régi udvarházakat. Antigua két vulkán ölelésében fekszik, a város híres főutcájában járva elkészíthetjük a jellegzetes fotót az Agua vulkánnak, kis szerencsével este pedig láthatjuk a Fuego vulkánon izzó lávát is. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe (2 éj).

5. nap: Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal – a hangok helye – a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A maja birodalom volt Mezo-Amerika legfejlettebb és leghosszabban tartó civilizációja, melyben az egyes városállamok önállóan, vagy laza szövetségben léteztek. A mai Guatemala, Honduras, Salvador és Mexikó déli részén építették az első városaikat. Tikal romjai mélyen az őserdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat; tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte, és népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

6. nap: Tikal - Quirigua - Copán

Reggeli után utazás busszal Hondurasba, Copánba. Hosszú út áll előttünk, bár a látnivalók kárpótolnak bennünket! Délutáni megállónk Quiriguá romvárosa lesz, mely az egykori maja civilizáció déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a mai Guatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. 1981 óta az Unesco kulturális világörökségnek része. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát. Szállás Copán (1 éj).

7. nap: Copán - Joya de Cerén - San Salvador

Reggeli után megismerkedünk Copánnal, mely a klasszikus maja korszak egyik jelentős városa volt, és virágkora Kr.u. 600 és 800 közé tehető. Jellegzetessége az egymásba épült piramisok, templomok, teraszok valamint két udvar, amelyek különböző szinten épültek és lépcső köti össze őket. Két, majdnem párhuzamos sorban szinte teljes szobor formájú, leggyakrabban zöld tufakőből készült sztéléket láthatunk, előttük szintén szobor formájú oltárokkal. A város 15. uralkodójának idejében épült az ún. hieroglifalépcső, amely több mint 2200 hieroglifát tartalmaz és a város akkor 300 éves történetét beszéli el. Programunk után El Salvadorba indulunk: első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt. Szállás San Salvadorban (2 éj).

8. nap: San Salvador - Suschitoto - Suchitlan-tó

Reggeli után utazás Salvador legbájosabb városába, Suchitotoba, mely számtalan kolonális emléket őriz. A hely már a prekolumbián időkben is lakott volt, majd az őslakos indiánok legyőzése után a spanyol hódítók itt alapították meg San Salvador települést, a mai főváros elődjét. Macskaköves utcáival, fehér és színes házaival Suchitoto ma Salvador egyik kiemelkedő látványossága. Sétás városnézésünk után hajózunk a Suchitlán tavon, majd visszatérünk a fővárosba.

9. nap: San Salvador - San José - Playa Hermosa

Reggeli után megismerkedünk San Salvador nevezetességeivel. A főváros az ország belsejét kitöltő széles fennsík, a Meseta Central középső részén fekszik egy hegyektől övezett medencében, a Río Acelhuate völgyében. Északnyugaton a San Salvador-vulkán kettős kúpja, az 1959 méter magas, kihűlt El Picacho és a szunnyadó, de még aktív, 1893 méter magasságú El Boquero magasodik a város fölé, míg dél felől valamivel alacsonyabb erdős hegyek határolják, és régi vulkánok maradványai zárják el a Csendes-óceánól. Városnézésünk során felkeressük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario-templomot, az Archeológiai Múzeumot és az 1000 méter magasan található Planes de renderos kilátót is. Ezután a repülőtérre megyünk, hogy Costa Ricába, San Joséba induljunk. Érkezés után transzfer Playa Hermosába, a tengerpartra, ahol a következő két éjszakát töltjük. Szállás Playa Hermosa (2 éj).

10. nap: Playa Hermosa

A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található Costa Rica magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Keleti partjait Kolumbusz 1502-ben fedezte fel. A nyugati partoknál 1519-ben járt először spanyol hajós, míg a belső magasföldet csak 1561-ben sikerült meghódítani. A spanyol gyarmati időkben a közlekedési nehézségek miatti viszonylagos elszigeteltségben a spanyol koronától való függés aránylag laza volt. Míg a többi spanyol gyarmat telepesei indiánokat dolgoztattak földjeiken, Costa Ricában kénytelenek voltak maguk megművelni azt. Így Costa Rica fejlődése különbözött szomszédaitól, és nem is alakultak ki oly mértékű társadalmi egyenlőtlenségek, mint a pld. Guatemalában. Mára Costa Rica az egyik legélhetőbb hely lett a világon, Közép-Amerika Svájcának is nevezik. Ma délelőtt katamaránnal fedezzük fel Playa Hermosa partszakaszát, majd a délután hátralevő részében pihenés a tengerparton.

11. nap:  Playa Hermosa - San José

Reggeli után elhagyjuk a tengerpartot, és a fővárosba indulunk. Utunk során megállunk egy krokodilfarmon, majd San Joséba érkezve gyalogosan bejárjuk a főváros nevezetességeit. Az ország eltérő társadalmi fejlődése és a számos földrengés miatt San José ma egy eklektikus nagyváros, amelybe leginkább dolgozni járnak a lakosok, míg a lakóházak jobbára a környező völgyekben találhatók. Megtekintjük a Katedrálist, elsétálunk az Operaházhoz és láthatunk néhány szép, régi koloniális épületet is, amelyek az egykori gyarmati kor hangulatát idézik. Sétánk után a szállodánkhoz megyünk. Szállás San Joséban (3 éj).

12. nap:  Irazú vulkán - Orosi-völgy

Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk Costa Rica legmagasabb aktív vulkánjára, a 3.432 m magas Irazúra (nem gyalog, hanem autóval), ahol a kiépített ösvényeken megközelíthetjük a krátereket, és ahonnan szép idő esetén láthatjuk a Csendes- óceánt és a Karib-tengert is. Programunk után leereszkedünk a buja vegetációjú Orosi-völgybe, ahol még láthatunk 18.századi, koloniális templomokat és épületeket is. Ezután visszatérünk a fővárosba.

13. nap: Braulio Carrillo Nemzeti Park - Sarapiqui-folyó

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd  hajózunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Costa Ricát példamutató természetvédelem jellemzi, számtalan nemzeti partját az ökoturizmus jegyében üzemelteti.

14. nap: San José - Panamaváros

Reggeli után elrepülünk Panamavárosba. A várost 1519-ben alapította Pedro Arias de Ávila. A város a Peruból irányuló kereskedelem egy tranzitállomása lett. 1671-ben Henry Morgan a kalózaival megtámadta és kifosztotta a várost, mely ezután egy tűzvészben teljesen elpusztult. 1673-ban építették újjá az eredeti várostól 5 mérföldre délnyugatra. A 19. század közepén vasutat építettek Panamában, mely fellendítette a gazdaságot, melyet betetőzött a csatorna építése. Érkezés után már elkezdünk ismerkedni a történelmi múltú város nevezetességeivel: megállunk Ó-Panama romjainál, majd a Panama Csatornához megyünk, ahol megtekintjük a zsilipes átkelést a  Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt. Szállás Panamavárosban (3 éj).

15. nap: Embera indiánok - Régi Panama

Ma felkeressük a Chagres folyón az embera indiánok faluját, ahová motoros kenuval jutunk el. Az embera indiánok Kolumbia és Panama területén élnek, bár létszámuk összességében alig haladja meg a 80 ezer főt. A faluba érve megismerkedhetünk a szokásaikkal, a mindennapi életükkel, majd elfogyasztun egy általuk készített, ízletes ebédet. Ezután visszatérünk Panamavárosba, hogy megnézzük az Óváros nevezetességeit. Miután az előző nap látott Ó-Panamát Henry Morgan felgyújtotta a kalózaival, a lakosok védettebb helyen építették fel az új városukat, melyet sokáig fallal vettek körül. A modern felhőkarcolók árnyékában ez ma már a "régi" Panama, melynek a francia időkben épült házai, sétányai, kávézói és üzletei hamisítatlan karibi hangulatot árasztanak. Sétálva, gyalogosan fedezzük fel az Óváros látnivalóit, majd a szállodába megyünk. 

16. nap: Gatún-tó - Portobelo

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A Gatún-tó tulajdonképpen a Chagres folyó felduzzasztott vize, mely a Panama-csatorna jelentős részét képzi. A tó mintegy hét év alatt töltődött föl, ezzel a világ egyik legnagyobb, ember által készített tava lett. Kishajóval túrát teszünk a tavon, majd Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A főleg Peruból származó aranyat a Camino de las Cruces és a Camino Real útvonalakon juttatták el a kikötőbe. A sorozatos kalóztámadásoknak köszönhetően több erődöt is építettek a városkában. A gyönyörű öböl partján fekvő  Portobelo ma már csak egy kis falu, mely erődjein túl híres a sokszor 40 napig is eltartó ünnepeiről, színes folklórjáról. Programunk után visszatérünk Panamavárosba.

17. nap: Panama City 

Délelőtt pihenés, majd délután transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Guatemala – Antigua
 • Guatemala – Tikal Nemzeti Park
 • El Salvador - Joya de Cerén
 • Panama – Panamaváros történelmi óvárosa
 • Panama – Portobelo

Fakultatív programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

További információk

Várható menetrend (változhat):

Február 13.  Budapest - Amszterdam         06:30 - 08:50   KL1972  kb.2óra 20perc

Február 13.  Amszterdam - Panama City   11:25 - 16:30   KL757  kb. 11óra 05perc

Február 13.  Panama City - Guatemala City  19:10 - 22:09  CM391  kb. 2óra 30perc

Március 01.  Panama City - Amszterdam    18:45 - 10:55  ( másnap)  KL758  kb.10óra

Március 02.  Amszterdam - Budapest         14:15 - 16:15  KL1977  kb.2óra 20perc  

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.02.13. - 2019.03.02.
18 nap / 16 éj
815 000 Ft
Lekérés

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 16 éjszakai szállást helyi, 3-4 *-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • reggelis ellátást
 • a leírásban szereplő programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkel
  kb. 495 000 Ft
 • kilépési illetékek
  kb. 70 USD, helyszínen fizetendő
 • borravalók
  kb. 5 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítást
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  235 000 Ft
 • helyszíni étkezések
  kb. 10-15 USD/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Angéla
+36 (1) 302 2962
Rokolya Péter
+36 (1) 354 3994
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Papp Éva

 
papp_eva_-_guatemala.jpg

Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Tizenhét éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 60 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

 Ismerje meg Közép-Amerikát!

 

15 nap / 13 éj
2019.04.07. - 04.21.

630.000 Ft/főtől

15 nap / 13 éj
2019.06.13. - 06.27.

545.000 Ft/főtől