Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ciprus
 
 

Magyarország "C" kategóriába sorolt ország.

A "C" kategóriába sorolt országok az „A” és „B” csoportba sorolt országokhoz képest magasabb kockázatú országok. Az ebbe a kategóriába tartozó országokból érkezők esetében csak a szigeten élő ciprusi állampolgárok és családtagjaik (külföldi házastársaik, kiskorú gyermekeik, szüleik), valamint a Cipruson jogszerűen tartózkodó lakosok és a Bécsi Egyezmény alapján jogosultak belépése engedélyezett.

A”C” kategóriába tartozó országokból érkezők választhatnak, hogy érkezéskor önköltségen végeztetik el a PCR tesztet, vagy pedig az utazás megkezdése előtti 72 órában készült negatív tesztről szóló igazolást mutatják be a repülőtéren. Az utasokra érkezés után 14 napos önizoláció vonatkozik. A 14 napos karantén időszak vége előtt 48 órával molekuláris COVID-19 tesztet kell elvégeztetni. A laboratóriumi eredményről szóló igazolást a monada@mphs.moh.gov.cy e-mail címre kell megküldeni. A karantén időszak a 14. napon ér véget, ha a megismételt laboratóriumi vizsgálat eredménye negatív.

FONTOS: A fogadóország vírusvédelmi előírása megköveteli, hogy az utazók rendelkezzenek ún.  CyprusFlightPass engedéllyel melyet utazáskor be kell mutatni. A nyomtatvány -költségmentes - egyéni regisztrációt követően az elutazás előtti napon online kitöltendő a https://www.cyprusflightpass.gov.cy oldalon.  A nyomtatvány a helyszínen is kitölthető azonban ebben az esetben a hatóságok akár 300 EUR késedelmi bírságot is kiszabhatnak.

Észak-Ciprusra jelenleg NEM LEHETSÉGES utazni!

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Információ frissítés dátuma: 2020.12.07.

Utazások:
Budapestről Wizzair járataival, szerdánként (júniusban  10,17,24,) Június 29-től pedig már hétfői és pénteki napokon is.
Debrecenből, szerdánként július-1 től folyamatosan.

Kiemelt Ciprus ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

5 nap / 4 éj
2021.10.25. - 10.29.
Összesen 2 időpontban

310.000 Ft/főtől