Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ciprus
 
 

Utolsó frissítés dátuma: 2021.04.18. 

Ciprusra való belépés szabályai és feltételei: 

Magyarországról érkezőknek 2 negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk: az első nem lehet az induláshoz képest 72 óránál régebbi, a másodikat pedig Ciprusra érkezéskor kell elvégezni; mindkettőt saját költségen. Ezeknek a személyeknek a teszt eredményének megérkezéséig házi önizolációban kell maradniuk.

A két negatív PCR-teszt ugyanakkor mentesíti az utazót a 14 napos kötelező karantén alól.

A teszt a larnacai reptéren 30, a páfoszi reptéren pedig 32 euróba kerül, és három órán belül SMS-ben közlik az eredményét az utazóval. Mind a narancssárga, mind a piros országokból érkező, 12 évnél fiatalabb gyermekek mentesülnek a tesztek alól.

Ezenkívül előfordulhat, hogy a ciprusi hatóságok egy-egy véletlenszerűen kiválasztott utazón plusz tesztet végeznek érkezéskor, de ennek költségeit a kormány fizeti.

FONTOS: A fogadóország vírusvédelmi előírása megköveteli, hogy az utazók rendelkezzenek ún.  CyprusFlightPass engedéllyel melyet utazáskor be kell mutatni. A nyomtatvány - költségmentes - egyéni regisztrációt követően az elutazás előtti napon online kitöltendő a https://www.cyprusflightpass.gov.cy oldalon. 

A „flight pass” bemutatása mindenki számára kötelező az indulási reptéren, aki Ciprusra szeretne utazni. Aki enélkül érkezik a szigetre vagy 300 eurós büntetésre számíthat, vagy pedig a hatóságok visszafordítják a kiindulási országba.

Észak-Ciprusra jelenleg NEM LEHETSÉGES utazni!

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

A külföldről hazatérő magyar állampolgárok fő szabály szerint 10 napos hatósági házi karanténra számíthatnak, az alól mentesülni csak 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, 2 db negatív PCR teszteredmény felmutatását követően lehetséges.

Az első PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Utazások:
Budapestről WizzAir járataival, szerdánként (június 10.,17.,24.), június 29-től pedig már hétfői és pénteki napokon is.
Debrecenből szerdánként július-1 től folyamatosan.

Kiemelt Ciprus ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

5 nap / 4 éj
2021.10.25. - 10.29.

342.000 Ft/főtől