2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Téli varázslat a Bajkál-tavon

Feledhetetlen 5 nap, melynek során trojkán, kutyaszánon és motoros szánon is utazhatnak. A tájkép pedig olyan, mintha egy téli mesébe csöppentek volna: a sötét tó vize fölött ezüstfehér havas hegyek magasodnak.

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal Budapest – Irkutszk – Budapest útvonalon
Elhelyezés: 4 éjszaka 2-4*-os, kétágyas szállodai szobákban
Ellátás: teljes ellátás
Indulási időpontok: előzetes egyeztetés után, lekérésre

Tervezett program

1. nap: Utazás Irkutszkba menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer Lisztvjankába (70 km). Lisztvjanka falu a Bajkál tó partján, az Angara folyó eredésénél fekszik, ahol a monda szerint Bajkál apó Angara lánya után dobott egy követ mert az elszaladt tőle Jenyiszejhez. Útközben megálló egy “obo”-nál (sámán kegyhely), a soha be nem fagyó Angara folyó torkolatánál, ahol helyi alkoholos italokat kínálnak. Lisztvajankába való érkezés után welcome drink és kóstoló a nemzeti ételből, a “raskolotka”-ból (fagyasztott nyers hal). A szállás elfoglalása. A délutáni órákban a lisztvajankai kutyakiképző központba látogatnak, ahol a kiképzők elmagyarázzák, hogyan viselkednek a kutyák szánhúzás közben, és megtanítják a kutyaszánon való utazás alaplépéseit. Ebéd után (piknik) lehetőségük lesz kipróbálni a kutyaszánkózást. (Fizetés a helyszínen, készpénzben.) Szállás és vacsora Lisztvajankában a hotelben.

snow-mobiling1.jpg

2. nap: Reggeli után vegyék fel a legvastagabb ruháikat, ugyanis utazás a már jól ismert kutyakiképző központba, ahol a motoros szánok már várnak Önökre! A biztonsági rendszabályok elmagyarázása és egy kis gyakorlás után indulás egy kirándulásra a téli tajgába. Majd visszatérés a városba, ebéd a szállodában. A délután folyamán szabadidő, melynek során javasoljuk, hogy sétáljanak fel a Cserszkij hegyre, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Bajkál tóra és a környező hegyekre. Vacsora előtt kipróbálhatnak egy igazi orosz gőzfürdőt. Szállás és vacsora Lisztvajankában a hotelben.

3. nap: Reggelit követően utazás Talciba, a szabadtéri múzeumba. A múzeum területén 30-féle stílust lehet megtekinteni, melyek a környék építészetét mutatják be. Egy hagyományos orosz ebéd elfogyasztása után trojka szánkózáson vesznek részt, majd tobogánozás. A városba való hazatérés után vacsora egy orosz családnál, akik a helyiek életéről és a tóról mesélnek érdekes történeteket. Szállás Lisztvajankában a hotelben.

 

troika2.JPG

4. nap: Reggel kicsekkolás a szállodából. A délelőtt folyamán utazás Irkutszkba. A város helyén 1661-ben egy cölöpvárat építettek, elsősorban a szőrmekereskedők védelmére. A későbbiek folyamán fontos kereskedelmi központtá vált. Útközben látogatás az ökológiai múzeumban, ahol a környék élővilágáról láthatnak kiállítást, illetve egy érdekes videót a tóról és a tó édesvizi fókájáról. Ebéd egy helyi étteremben, majd városnézés Irkutszkban: óváros, régi faházak, Angara folio, katedrális. Szállás és vacsora Irkutszkban a hotelben.

5. nap: Reggelit követően a menetrend függvényében hazautazás Budapestre.

A programot az időjárási viszonyok befolyásolhatják! A programszervező fenntartja a jogot a szükséges változtatásokra. Minimum létszám: 2 fő

A helyszínen még az alábbi programokra lehet jelentkezni (fizetés helyben, készpénzben):

  • kutyaszánon való utazás
  • hajókázás a Bajkál-tavon (előzetes megrendelés szükséges)
  • a programon felüli, hosszabb motoros szánon való utazás
  • síelés a helyi sípályán
  • korcsolyázási lehetőség
  • Részvételi díj 2 fő esetén: 1 225 Euro/fő (kb. 343.000 Ft)
  • Részvételi díj 4 fő esetén: 1 015 Euro/fő (kb. 284.000 Ft)
  • Részvételi díj 6 fő esetén: 925 Euro/fő (kb. 259.000 Ft)

Forintos fizetés esetén az aktuális, aznapi árfolyam szerint.

A részvételi díj tartalmazza

a szállást Lisztvajankában 2-3*-os szállodában, illetve Irkutszkban 3-4*-os szállodában, teljes ellátást, a szükséges transzfereket (kivéve: az első és az utolsó napon a repülőtér és a szálloda között), a megadott programokat, és a helyi idegenvezetőt (angol nyelvtudással)

A részvételi díj nem tartalmazza

a repülőjegyet Budapest - Irkutszk – Budapest útvonalon (kb. 131.000 Ft-tól, repülőtéri illetékkel együtt), a transzfert az első és az utolsó napon a repülőtér és a szálloda között, a vízumdíjat (15.000 Ft), az útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,5 %-a)

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Atlasz Classic 520 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 700 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 960 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

Irkutszk

A Bajkál-tó kapuja, ide érkezik mindenki aki a tóhoz igyekszik. 600 ezer fős lakossággal rendelkező soknemzetiségű nagyváros. Keveredik itt a múlt és a jelen, a több, mint százéves, félig földbesüllyesztett házak és a modern irodák, szállodák. A majd 400 éves település Szibéria Párizsaként vált ismertté, az itt kialakult kulturális élet pezsgése miatt. Meglátogathatják a Dekabristák múzeumát, a Szépművészeti múzeumot, a bajkáli népek történetét bemutató Néprajzi múzeumot, több gyönyörű templomot, a vízi erőművet.

Lisztvjanka

Lisztvjanka falu a Bajkál-tó partján, az Angara folyó eredésénél fekszik, hol a monda szerint Bajkál apó Angara lánya után dobott egy követ mert az elszaladt tőle Jenyiszejhez. Kis halásztelepülés, innen futnak ki a kiránduló- és túrahajók. Itt található a tavat kutató tudományos intézet s annak igen érdekes múzeuma. Az Angara túlpartján Port-Bajkál faluból a Bajkált megkerülő vasúton egészen Szljudjankaig utazhatunk, a világhíres márványhegyhez, megtekinthetjük a márványpályaudvart és az Ásványtani múzeumot. Félúton Irkutszk felé a Talci-skanzent, az orosz, even, burját szibériai falut láthatják, amely betekintést enged a népek mindennapjaiba, szokásaiba.

Olhon-sziget

A legnagyobb sziget, Irkutszktól mintegy 300 km távolságra. A „Bajkál szívének” nevezik, amely Ázsia nyolcadik szent helyét, a Sámán sziklát rejti magában, ahol a monda szerint Dzsingisz kán is meghajolt Európa felé vonulva. Ma mintegy 1500 főnyi lakosság él halászatból a 70 km hosszú és 25 km széles szigeten. A sziget fő települése Huzsir, innen indulva felfedezhetjük a szent sziklákat, a hozzájuk kötődő eleven mondákat, meséket, a burját nép spirituális központját. Megmártózhatunk a 3 gyógyvizű tó egyikében, a sziklákról letekintve pedig egy furcsa jelenségnek, az édesvizű fókák partközeli játékának is szemtanúi is lehetünk – ez mintegy bizonyítéka annak, hogy a tó valamikor tengeri kapcsolattal rendelkezett.

Homokfövenyes öböl

A Bajkál tó egyik legszebb öble, pihenéshez, kikapcsolódáshoz kiváló helyet biztosít. Felkereshetjük a őskori sziklarajzokat, és bepillanthatunk a környék barlangjaiba.


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte