2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Belarusz (fehérorosz) vízum

A belarusz vízum ügyintézéssel kapcsolatos kérdéseire válaszol:
Simity Péter, 06 1 354 3991 és Diószegi Guzel, 06 1 354 3992

Nem szükséges vízumot igényelni abban az esetben, ha az úticél “Augusztovi csatorna” turisztikai részei, ill. a Belavezsszkaja Puscsa Nemzeti Park területe.

Belaruszia 5 napra szóló vízummentes beutazást vezet be, azon állampolgárok részére, akik repülőgéppel érkeznek a Belarusz Köztársaság területére.

Kérjük, vízumigénylés előtt érdeklődjön az aktuális vízumkövetelményekről!

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön moszkvai átszállással repül Minszkbe, akkor orosz tranzit vízum szükséges!

A belarusz vízum egyszeri, kétszeri vagy többszöri beutazásra jogosít, melyet a rajta feltüntetett időpontig lehet felhasználni.

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító vízum igénylése (magán-és üzleti vízum)

Az EU tagállamok állampolgárai (azaz a magyar állampolgárok is) és sok más állam állampolgárai hagyományos útlevéllel maximum 30 napos időtartamra egyszerűsített a vízumigénylés. Bővebb információért kérjük, forduljon ügyintézőnkhöz!

Rövid idejű (maximum 30 napos) tartózkodásra jogosító turista vízum

  • 10 napnál hosszabb turista célú látogatáshoz minden esetben szükséges egy belarusz utazási iroda vagy szervezet kérelme (meghívólevél). A meghívólevél minta megtalálható a Belarusz Konzulátus hivatalos honlapján. 10 napnál kevesebb kinntartózkodás esetén hivatalos szállodai visszaigazolás (nem Booking.com-os!) elegendő.

Szolgálati (üzleti) vízum

A szolgálati vízum 31-től 90 napos kinttartozkódásra jogosít, megszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell, hogy mutasson egy meghívólevelet egy a Belarusz Köztársaság területén hivatalosan bejegyzett jogi személytől. A meghívólevél a meghívó fél fejléces papírján íródjon, és tartalmaznia kell a látogató nevét, személyes adatait, útlevelének adatait ill. a látogatás célját és időtartamát. A meghívólevelet a meghívó szervezet cégszerűen írja alá és lássa el pecséttel. A hatóságok a telefaxon érkezett meghívókat is elfogadják. Többszöri beutazásra szóló szolgálati (üzleti) vízum szerezhető be, az előírt dokumentumok bemutatása mellett (kérelem, meghívólevél, útlevél másolata).

Magáncélú vízum 30 napnál hosszabb tartózkodásra

Beszerzéséhez a külföldi állampolgár fel kell, hogy mutasson egy meghívót, melyet a Belarusz Köztársaság egy lakosának kérésére a helyi útlevél- és vízumhivatal állít ki. Ebben az esetben a meghívólevél eredetijét kell bevinni a nagykövetségre [konzulátusra]. Telefaxon küldött másolatokat nem fogadnak el. Többszöri beutazásra szóló magáncélú vízumot a többszöri beutazásra szóló meghívó eredetijének felmutatása mellett lehet beszerezni.

Tranzit vízum

A tranzit vízum kiadásának alapja lehet azon országba való beutazáshoz szükséges érvényes vízum, amelybe a kérelmező a Belarusz Köztársaság területén keresztül utazik.(A belarusz vízum a célország által kiadott vízum időtartalmához igazodik, amely nem lehet több 1 évnél).

Amennyiben a célországba való utazáshoz nem szükséges vízummal rendelkezni, úgy a tranzit vízum kiadásának más alapja is lehet, többek között már meglévő vonatjegy, repülőjegy, buszjegy bemutatása vagy azok foglalásáról szóló igazolás.

Csoportos vízum 5 fő felett

Csoportos vízum igénylése esetében egy valakit ki kell nevezni csoportvezetőnek. Ebben az esetben a vízumot nem ragasztják be az útlevélbe. Fontos, hogy a csoport minden tagjának együtt kell átlépnie a határt be-és kiutazáskor is! Szükséges beadni az útlevelet + a kitöltött vízumkérdőívet + meghatalmazást + 1 fényképet + bizonyos esetekben meghívólevelet.

A Minszki Repülőtéren történő vízumigénylés

A Minszki Nemzetközi Reptéren is lehetőség van a vízumfelvételre. A vízumkérelmekhez kapcsolódó támogató dokumentumokat rövid tartózkodásra jogosító vízumkérelmek esetében a tervezett érkezést legalább 3 munkanappal, a hosszabb tartózkodásra jogosító vízumkérelmek estében a tervezett érkezést legalább 5 munkanappal megelőzően meg kell küldeni a Külföldiek Beutazási Igazgatóságára (cím: 220054, г. Минск, территория Национального аэропорта «Минск», управление по вопросам въезда иностранцев главного консульского управления Министерства иностранных дел Республики Беларусь (УВВ ГКУ МИД); telefonszám:+375 (17) 279 20 58). Közeli hozzátartozó halála, illetve súlyos megbetegedése esetén a vízumkérelemhez szükséges dokumentumok a repülőtérre történt érkezéskor is benyújthatóak.

A vízumdíjak a repülőtéren történó vízumigénylés esetén jóval magasabbak (kb. háromszor drágább).Pl. az egyszeri rövid időtartamú vízum ára 180 EUR.

A vízumkérelemhez minden esetben szükséges:

  1. Érvényes eredeti útlevél. Az útlevélnek az országból való kilépés dátumához képest még több, mint 90 napig érvényesnek kell lennie, és abban minimum 2 szemközti üres oldalnak kell lennie.
  2. Hiánytalanul kitöltött, és a kérelmező által saját kezű aláírásával ellátott vízumkérőlap. Fontos, hogy a 2 oldalból álló vízumkérdőív kinyomtatása 1 lapra történjen (kétoldalas formában)!
  3. Biztosítási kötvény másolata
  4. A kérelmező saját kezű aláírásával ellátott meghatalmazása (honlapukról letölthető)
  5. 1 db színes, hivatalos, fényképész által készített igazolványkép*
Ezen kívül  a kérelmezett vízum típuától függően szükséges: meghívólevél/hivatalos szállodai visszaigazolás/egyéb dokumentumok.


*Az igazolványképre vonatkozó követelmények:

- fénykép mérete: 3,5 х 4,5 cm, színes;

- teljes szembenézeti arckép;

- a háttér egynemű világos legyen;

- magas szintű élesség;

- ráncok és festék/tinta nyomok nélkül;

- a megfelelő fényképen a fej a fotó 70-80%-át tölti ki (a fejméret 3,5 cm)

- 6 hónapnál nem régebben készült fénykép.


FONTOS! A konzulátuson csak a fenti követelményeknek megfelelő fotókat fogadják el!

Az ügyintézési idő normál ügyintézés esetén 5 munkanap, sürgősségi ügyintézéssel 2 munkanap.

Vízum típusa Belépések száma Normál vízumdíj Sürgősségi vízumdíj
Tranzit vízum (B)
1, 2, többszöri
60 EUR 120 EUR
Rövid (legfeljebb 90 napos) tartózkodásra szóló vízum 1,2, vagy többszöri 60 EUR 120 EUR
Hosszabb tartózkodásra szóló vízum többszöri 60 EUR 120 EUR
Csoportos vízum (tranzit, turista)
10 EUR 20 EUR

 

Irodánk ügyintézési díja: egyéni vízum esetében 5 000 Ft/fő, csoportos vízum esetében 3 000 Ft/fő. Amennyiben meghívólevélre is szükség van a vízumhoz, annak külön díja van.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a Belarusz Köztársaságba érkező külföldi állampolgárok kötelesek regisztráltatni magukat a regisztrációs szerveknél (a Belarusz Köztársaság Külügyminisztériuma, a Belarusz Köztársaság Belügyminisztériuma alá tartozó szerv, szálloda) a beutazás szabályai és törvénye szerint, amennyiben a törvény 22. cikke azt másként nem szabályozza.

 


 

A vízumkérő lapokat és meghatalmazásokat mindenkinek saját kézzel kell kitöltenie, aláírásoknak meg kell egyezniük.


 

Ünnepnapok a Belarusz Köztársaságban:

 

belarusz_nnepnapok_2015_.jpg

 

Március 8

Április 20,21

Május 1,9, 14

Július 3

November 7

December 25

Január 1,7


Felhívjuk szíves figyelmét, hogy amennyiben Ön moszkvai átszállással repül Minszkbe, akkor orosz tranzit vízum szükséges!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte