2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az Elbrusz lábainál

Utazás kontinensünk tetején, a Magas-Kaukázus égbeszökő vonulataiban Moszkva városnézéssel, a helyszíneken járt magyar kutatók és utazók munkásságának bemutatásával.

FIGYELEM! AZ UTAZÁS MINDEN ÁTLAGOS EGÉSZSÉGŰ 9-99 ÉVES ÉRDEKLŐDŐNEK AJÁNLOTT. NEM HEGYMÁSZÓ ÚT!

Időpont: 2013. augusztus 18 – 24.

Utazás: Az Aeroflot menetrendszerinti járatán, a helyszínen külön kisbusszal és terepjárókkal

Szállás: 3 csillagos szállodákban

Ellátás: Reggeli és vacsora

Létszám: 16 fő + 1 fő kísérő

Az Európa és Ázsia határán húzódó magashegység központi vonulata a Nagy-Kaukázus, 1500 km hosszan húzódik a Fekete- és a Kaszpi-tenger medencéi között. A tájképileg egyedülállóan szép főgerinc legkiemelkedőbb tömbje a Magas-Kaukázus. 7 db legendás csúcs emelkedik 5.000 m fölé, s itt található az „égig érő” Elbrusz 5.642 m magas, kettős kúpja is. A hegység türk népei között számos magyar őstörténet kutató kereste a honfoglaló magyarok rokonait – s az örök hófödte világ felderítésében is élen jártak utazóink, tudósaink. Ez az utazás az égig érő hegyek szépségének – és a Kaukázust feltáró magyar felfedezők emlékének szól – s útközben Moszkva nevezetességeit is bejárjuk.

1. nap : Moszkva építészeti csodái

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren, majd elutazás Moszkvába, délutáni érkezéssel. Az orosz fővárosba érkezés után buszos városnézés során ismerkedés annak egyedi építészeti remekeivel: Vörös tér – Vaszilij Blazsennij Székesegyház - Kreml (Nagy Kreml Palota, Lázár templom, Uszpenszkij Székesegyház, Blagovecsenszkij Székesegyház, Arhangelszkij Székesegyház, Pátriárkák Palotája, Kongresszusi Palota) – Szófia rakpart – Megmentő Krisztus székesegyház. Közös vacsora, majd fakultatív bevezetés az orosz vodkák világába…

Éj Moszkvában

 

2. nap : Az Elő-Kaukázus (Ciszkaukázus) népei

Reggeli elrepülés Mineralnye Vodyba, onnan transzfer Pyatigorsk városába. Kirándulás Provalba, az egyedülálló barlangforráshoz. A Kabard – Balkár Autonóm Köztársaság néprajzi sokszínűségének tanulmányozása, az itt élő népcsoportok múltjának vázlatos áttekintése. Utazás Bakszan városába, majd a Bakszan folyó festői völgyében, az Elbrusz Nemzeti Parkig. Utazás közben rövid séták és fotószünetek a legszebb pontokon. Emánuel György (Giorgij Emanuel) altábornagy életének- és Elbrusz expedíciója történetének bemutatása a buszon.

Esti érkezés Terszkol körzetébe. Ismerkedés a Kaukázusban járt magyar őstörténet-kutatók életével és munkásságával: Ógyallai Besse János (1765-1841); Zichy Jenő (1837-1906) két kaukázusi expedíciója; Szentkatolnai Bálint Gábor (1844-1913) kaukázusi kutatásai. Közös vacsora.

Éj Terszkolban

3. nap : A Magas-Kaukázus természetföldrajza; Az Örökkévaló hegy

Kora reggeli indulás a Cseget csúcsához vezető beülős felvonókhoz. Feljutás 3.000 m magasságig, majd erőnktől függően túra a 3.650 m magas csúcsra, pihenőkkel és fotószünetekkel. Ismerkedés a jégkorszak jelenségeivel, a glaciális formakinccsel és gleccserek tájalakító hatásával. A perzsa legendák kétfejű óriása, az Elbrusz (5.642 m) fényképezése. A csodálatos óriás egyszerre a Kaukázus, Európa, Oroszország és Nyugat-Ázsia teteje is egyben (!). Gyalogos kirándulás a Dongyz- oryn-kol tóhoz. A tengerszemek keletkezésének tanulmányozása. A délutáni órákban kirándulás Narzan-völgyébe, a Magas- Kaukázus egyik legismertebb ásványvízének lelőhelyére. Utazás Tegeneklibe. Látogatás a Viszockij alpinista- és természettudományi múzeumban. Közös vacsora a hotelben.

Éj Terszkolban

4. nap : Déchy Mór a Kaukázus szerelmese

A nap folyamán részletes ismerkedés Déchy Mór (1851-1917), a méltán nemzetközi hírű magyar Kaukázus kutató életével. Déchy 7 kaukázusi expedíciójának áttekintése, munkái – és a róla írt könyvek alapján – a terepen. Megemlékezés a magyar felfedező sikeres, 1884. augusztusi Elbrusz mászásáról.

Reggeli után indulás felvonóval Azau rétjeiről a Staryi Krugozor állomásig. (2.950 m.) Ismerkedés a Magas-Kaukázus nemzeti parkjainak erdei élővilágával: medvék, hiúzok, farkasok és a madárvilág. Figyelem! Az ismerkedés elméleti jellegű, ez különösképp a medvék esetében fontos tudnivaló…

Rövid séta és fotózás, majd emelkedés tovább felvonóval a Mir állomásig (3.500 m). Rövid pihenő, majd feljutás beülős felvonóval a Garabashi állomásig (3.750 m). Lánctalpas hótaposóval (ratrak) utazás Oroszország legmagasabban fekvő vendégházába, a Prijut 11-be (4130m). Fakultatív ebéd a felhők felett.

Séta a Barrels (hordók) menedékháznál, majd a 4.050 m magasan lévő Diesel Hut menedékháznál.

Séták a hómezőkön. Késő délutáni leereszkedés felfonóval a Bakszan-völgybe.

Éj Terszkolban

5. nap : A gleccserek világa

Reggeli, majd egész napos séták az Adylsy völgyben vagy a Sheldynskij völgyben. Feljutás a gelccserekhez. Ismerkedés a gleccserek kialakulásával, „életével”, típusaival. Közös vacsora, grúz borok megismerésével.

Éj Terszkolban

6. nap : A Baksan-völgy elhagyása

Reggeli a hotelben, majd kirándulás a Csegemsky vizeséshez. Ismerkedés a kaukázusi vulkánosság jelenségeivel, s a hegység jelenleg is tartó épülésével. Látogatás az Ausigersky tóhoz. 2 órás fürdőzés a meleg vizű tónál. Utazás Mineralnye Vody-ba. Búcsúvacsora és vodka poharazgatás, a látottak értékelésével.

Éj Mineralnye Vodiban

7. nap : Hazautazás

Délelőtti utazás a repülőtérre. Elrepülés Moszkvába, hazaérkezés a Liszt Ferenc reptérre az esti órákban.

Részvételi díj

315.000 Ft

Baleset, Betegség és Poggyászbiztosítás

köthető

Repülőjegy irányár illetékkel

kb. 165.000,-Ft

Vízum

13.000,-Ft

Stornó biztosítás

1,5%

 


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte