2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Vadászkaland Oroszországban

Az oroszországi és FÁK országbeli vadászat olyan élmény, amit minden vadásznak át kellene élnie, legalább egyszer éle­té­ben.

Egy igazi vadásznak a legszebb ajándék! Az európai ember számára elképzelhetetlen távolságok, az érintetlen, vad természet, a változatos, lélegzetelállí­tó­an szép táj a tundrától a magas he­gyek sűrű erdein, a sztyeppén át a sivatagig, Moszkvától Szibérián át Kamcsatkáig, a –55°C-től a +35°C-ig…

Akár napokig utazhatunk anélkül, hogy lakott területtel, emberekkel találkoznánk. Az állatvilág hihetetlen gaz­dagsága, az orosz vadászok vendégszeretete és szakmai ismerete felejthetetlenné teszi a vadász­él­ményt.

A vadászati módokban lehetnek eltérések, de a tisztességes, vadászos magatartás, a vad tisz­te­le­te itt is alapkövetelmény. Előfordulhat esetenként, hogy a kényelemről, a komfortról le kell mondanunk az élmény érdekében. A vadak megközelítése több esetben lóháton történhet csupán, de ehhez különösebb lovastudás nem szükséges, mert jobbára lépésben történik. Az oroszországi vadászat kemény, férfias sport, plüssmacsóknak, látvány­va­dá­szoknak nem való!

A vadásztúra a táblázatban megjelölt területtől függően, általában moszkvai átszállással bonyolítható le. A repülőjegy ára Budapest – Moszkva – Budapest viszonylatban kb. 45 500 Ft + illeték. Az oroszországi belföldi utazás ára a vadászterület elhelyezkedésétől függ, a legtávolabbi területek is elérhetők Moszkvától 900-1000 $US-ért. Az elejtett trófea hazahozatali költsége a vadászt terheli. A vadászterület repülőterén kísérő fogadja utasainkat, aki az egész utazás során velük marad.

A részvételi díj tartalmazza

  • az érkezési repülőtértől repülőtérig az összes transzfert,
  • a szakképzett vadászkísérőt,
  • az összes szükséges engedélyt egy vad kilövését a trófeával együtt,
  • a trófea elsődleges preparálását,
  • a fegyverbeviteli engedélyek beszer­zé­sét,
  • tolmácsot,
  • a teljes ellátást,
  • a legtöbb esetben a szükséges CITES engedélyt és a helikopter használatát is

Általában lehetőség van több vad kilövésére is külön térítés ellenében, kedvezményes áron, amely helyben fizetendő. Legtöbb helyen a kombinált, több vadra történő vadászat is lehetséges. A nem vadászkísérőnek, természetesen külön kialakított árat kell fizetni. Prospektusunkban csak néhány példát tudtunk felsorolni. Kínálatunk ennél sokkal gazdagabb. A személyes megbeszélés, az igények pontos ismerete alapján részletes ajánlatot adunk, illetve ajánlatainkat „testre szabjuk”.

A feltüntetett árak csak a vadászatra vonatkoznak, és tájékoztató jellegűek. A konkrét időpont, vadászterület, vad megnevezésével ezt irodánkban pontosítjuk és megadjuk a járulékos költségeket is. Az Oroszországba történő utazás vízumköteles, mely irodánkban elintézhető, mint ahogy a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás is.

 

Jávorszarvas (csukotkai és európai)

Képzelje el magát, amint egy szép vadászat végén, egy terítékre hozott jávorszarvassal fényképezik, és nem tudja átérni a lapát terpesztését! A világ legnagyobb szarvas fajtája, trófeája lenyűgöző méretű. 
Agancsának súlya 40 kg, terpesztése 190 cm feletti is lehet!

 

Helyszínek:

Jakutia (Jakutföld), Csukcs-félsziget (Csukotka), Magadán környéke, Kamcsatka, illetve Szentpétervár, Vologda, Karélia, Arhangelszk, Pszkov, Novgorod

Időszak:

szeptember 1-től október 30-ig / november 30-ig

Árak:

$US 9.800 és 11.000 között

Együtt vadászható vadfajok

karibu, rozsomák, barnamedve, vaddisznó

 

Medve (Szibériában, Kamcsatkán és Oroszország európai részén)

A medvevadászat igazán férfias sport. Kitartást, keménységet, ügyességet és bátorságot igényel. Igazi csúcsragadozó. Főleg sűrű erdőben, csalitosban él, nem könnyű rácserkelni. Trófeamérete a 3 métert is elérheti! Könnyebb terítékre hozni, amikor ősszel lazacokra vadászik.

 

Helyszínek:

Okhotszk vagy Magdan környéke, Kamcsatka, illetve Irkutszk, Altáj, Krasznojarszk, Jakutia, valamint Szentpétervár, Pszkov, Novgorod, Vologda, Karélia

Időszak:

tavasszal és ősszel, ezen belül helyszínenként változó

Árak:

$US 6.000 – 10.500

Együtt vadászható vadfajok:

szibériai (havasi) vadjuh (hójuh), jávorszarvas, vaddisznó, csak az őszi idényben: szibériai őz, pézsmaszarvas, farkas.

 

Szibériában az őszi időszakban a szárnyasvadászat és a horgászat ingyenes!

Farkas

A farkasvadászat egy magyar vadásznak igazi csemege, az élményhez képest igen kedvező áron. Oroszország európai részén nagy hagyománya van. Gondos előkészítést és sok utánajárást igényel a szervezőtől. A sikerarány magas, de végső soron a vadász lőkészségén múlik, hogy képes-e eltalálni egy mozgó vadat esetenként 300 m feletti távolságról. Oroszország déli részén és Kazahsztánban nyílt terepen, motoros szán segítségével vadásszák a farkast, ami esetenként hosszú lövést igényel. A februári időjárás általában szeles és hideg, a hőmérséklet akár -30 C° alá is süllyedhet. Márciusban lényegesen kellemesebb az időjárás. Januárban össze lehet kötni a farkasvadászatot vaddisznóhajtással is. Kazahsztánban és Kirgizisztánban szokás hívással is farkasra vadászni.

 

Helyszínek:

Vologda, Tver, Kalmikia, Kirgizisztán, illetve Kanyin-félsziget

Időszak:

január 15-től március 15-ig, illetve március - április

Árak:

$US   4.000 – 4.500

 

Marco Polo argali vadjuh (TadzsikisztánKirgizisztán)

A tadzsikisztáni Marco Polo argali vadjuh a világ legnagyobb vadjuh fajtája, egyike a legtekintélyesebb trófeának. A kosok átlagos szarvmérete 135-150 cm, de nem ritka a 155 cm feletti kapitális méret sem, a legnagyobb 173 cm volt. A kirgiz kosok valamivel kisebbek. A Marco Polo argali vadászatát az elejthetőség körülményei is maradandó élménnyé teszik. A Pamír hegységben, 4-5000 méteres magasságban, ahol az állatok élnek, már a séta sem könnyű, ezért a va­dász­tól megfelelő fizikai felkészültséget igényel. A hőmérséklet­ingadozás a nappali +20 °C és az éjszakai –20 °C között meglehetősen nagy.

 

Helyszínek:

Tadzsikisztáni Murgab, Balankik, Karakul régiók, illetve Kara Kol vagy Narin régió

Időszak:

január – március, augusztus - december

Árak:

$US   24.000 – 34.500

 

Kőszáli kecske (Ibex) (Közép-ÁzsiaSzibéria)

A közép-ázsiai kőszáli kecske a világ legnagyobb testű fajtája. Kirgizisztánban ejtették el a 150 cm-t meghaladó világrekord trófeát, és itt él a legnagyobb populáció. A 120 cm feletti trófea elejésének esélye 70%, de nem ritka a 130 cm-es sem. A vadászat 3-4.000 m magasságban történik, ez a körülmény jó fizikai kondíciót igényel a va­dász­tól. A vadászat alatt gyakran közlekedünk lóháton is. Maral szarvas és kőszáli kecske kombinált vadászata legalább 10 vadásznapot igényel. Minden további vadfaj elejtésére vadfajonként 2-2 vadásznapot javasolunk szá­mol­ni.

 

Helyszínek:

Kirgizisztán, illetve Altáj, Kuva, Krasznojarszk

Időszak:

augusztus 10 – december 1, január – február

Árak:

$US   4.800 – 6.000

Együtt vadászható vadfajok:

szibériai őz, farkas, maral bika, barnamedve, pézs­maszarvas.

 

Túr (más néven: kaukázusi vadkecske)

A túr kizárólag a Kaukázusban fordul elő, mindkét alfaja vadászható. A vadászat általában 2500 m tengerszint feletti magasságnál kezdődik, ahol a bázistábor van. Innen lóháton vagy gyalog cserkelve indul a vadászat akár 3500 m magasságig, meredek, sziklás terepen. A világ legnehezebb hegyi vadászata. Hatalmas élmény, de csak fizikailag felkészült vadászoknak javasoljuk. Emellett nem ritka a 200-300 méteres lövés sem. Feltétlen szükséges hálózsák, napszemüveg, fényvédő krém és jó optikai felszerelés.

 

Helyszínek:

Nyugat- Közép- és Kelet-Kaukázusban, a dagesztáni túr Azerbajdzsánban.

Időszak:

augusztus 15-től december 30-ig

Árak:

$US  8.000 – 9.000

Együtt vadászható vadfaj:

kaukázusi barnamedve, szarvasbika, zerge, szibériai őz és farkas

 

Hójuh (más néven: havasi vadjuh, szibériai vadjuh)

Jakutia az északi félgömb egyik legvadabb vidéke. Az itteni vadjuhvadászat, éppen ezért, nagyszerű vadászélményt kínál. A vadászat 2.000 m-es tengerszint feletti magasság közelében történik. A vadjuhok nagy populációja 90% feletti sikert ígér. A trófeák nagysága 80-100 cm. A hőmérséklet 0°C és +20°C között váltakozik szeptember végén, később keményebbre fordul. A terepviszonyok és a körülmények jó kondíciót igényelnek a vadászoktól. Lehetsé­ges, hogy néhány napot a tábortól távol töltünk, valamint, hogy lóhátra kell ülni. A vadjuh terítékre hozása után lehetőség van medvére, jávorszarvasra és rénszarvasra is.

 

Helyszínek:

Jakutia, Kolima, Okhotszk, Korjak, illetve Magadán régió, Okhodszk, valamint Észak-Kamcsatka

Időszak:

augusztus 15-től október 10-ig

Árak:

$US   14.900 – 19.500

Együtt vadászható vadfaj:

barnamedve, karibu

 

Hiúz (eurázsiai)

A legnagyobb testű hiúz az orosz tajga erdeiben található. Hímjei a 30 kg-ot is elérhetik. Vadászatuk kutyákkal történik, nagy hó esetén motoros szánnal. A hőmérséklet –25°C és –40°C között várható, ezért ennek megfelelő öltözet és hálózsák szükséges. A legjobb időszak a szezon közepe.

 

Helyszínek:

Kirov

Időszak:

november 15 – február 28.

Árak:

$US 4.500

 

Jávorszarvas, hójuh és barnamedve együttes vadászata

A vadászat Magadán régió Csukotkával határos vidékén történik. Megközelítése 12 órás autóúttal és rövid helikopter-utazással történik. Először a jávorszarvasra koncentrálunk, majd szálláshelyet váltva a hójuhra. Medvét mindkét helyen lehet ejteni. A hőmérséklet várhatóan -5°C és +15°C között ingadozik.

 

Helyszínek:

Magadán

Időszak:

szeptember 1 – 15.

Árak:

$US  26.000

Együtt vadászható vadfajok

a fentieken kívül: karibu, rozsomák

 

Szárnyasvadászatok:

A. Tavaszi siketfajd-, nyírfajd- és szalonkavadászat együttes vadászata, ebből a szalonka korlátlan

Helyszín: Szentpétervár, Pszkov, Novgorod, Vologda, Karélia, illetve Azerbajdzsán

Árak: $US 2.450 – 2.750,

B. Nyírfajd, császármadár, rigó, örvösgalamb, nagypóling, szalonka és más tyúkféle korlátlan terítékkel

Helyszín: Szentpétervár, Pszkov, Novgorod, Vologda, Karélia, illetve Azerbajdzsán

Árak: $US 2.750

C. Őszi szalonkahúzás

Helyszín: Szentpétervár, Pszkov, Novgorod, Vologda, Karélia, illetve Azerbajdzsán

Árak:  $US 2.750

Fürj

Naponta akár 100 madár is látható. Mellette réce is vadászható.

Helyszín: Krasznodar vidéke

Ár: $US 2.750

Fogoly

Kisebbek és gyorsabbak európai rokonaiknál, a vadászatuk 1.500 – 2.500 tszf. magasságban történik, vadászatuk nagy sikerélmény. A vadászathoz saját kutya szükséges!

Helyszín: Kirgizisztán, Azerbajdzsán

Ár: $US 2.800 – 3.300

Vadkacsa

A Ladoga, Onyega és Ilmer tavak gyönyörű táj, legnagyobb szabad vízfelületek Európában, közel Szentpétervárhoz. A Jenyiszej vidéke távolabb esik, de ott a madárvilág tobzódásának lehetünk szemlélői. Érdekesség, hogy a vadászterület nincs messze az ún. Tunguz Meteorit becsapódási helyétől. Korlátlan teríték.

Helyszín: Szentpétervár, Pszkov, Novgorod, Vologda, Karélia, illetve Krasznojarszk és a Jenyiszej vidé­kén, valamint Azerbajdzsán és Asztrahán.

Ár: $US 2.650 – 2.950

Lúd

A sarkvidéki vadászat fenséges, elegáns, férfias. A vadászterület a sarkkör felett, a Fehér- és Barents-tenger között található. Rengeteg vadlúd-fajtával és egyéb sarki madárral lehet találkozni. A teríték korlátlan.

Helyszín: Kanyin és Tajmir félsziget.

Ár: $US 2.650 – 2.950


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte