2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az jordán vízum ügyintézéssel kapcsolatos kérdéseire válaszol: Dávid Lívia, 06 1 354 3999

Ami a turista vízumhoz szükséges:

Érvényes és aktuális útlevél. A vízum lejáratától legalább 6 hónapos érvényességgel.
1 db kitöltött vízumkérő formanyomtatvány - itt letölthető!
1 db színes igazolványkép (szembe fordulva, világos háttérrel),
Aláírt meghatalmazás - itt letölthető!
Meghívólevél vagy szállásfoglalás és repülőjegyfoglalás másolata (ha van)

Vízumdíj:

1x belépés: 21 900 Ft/fő

Ügyintézési díj: 5000 Ft/fő

 

Vízum-ügyintézési idő: kb. 1 hét (3-4 munkanap)

 

Legfontosabb ünnepnapok

  • Függetlenség napja: május 25.
  • január 1., január 30., február 10., április 21., május 1., szeptember 1., december 25. • Eid Al Fitr (Ramadán után), Eid al-Adha, minden évben változó.

Beutazási, tartózkodási és munkavállalási feltételek:

Magyar állampolgár érvényes magyar útlevéllel, vízummal és megfelelő anyagi fedezet felmutatásával utazhat be Jordániába. A magyar állampolgárok vízumukat (kizárólag egyszeri belépésre jogosítót) felvehetnek a határállomásokon is, kivéve az Izraellel közös King Hussein/Allenby Bridge átkelőnél levő határállomást. A határon történő felvétel esetén a vízum díja 40 JOD, kivéve az Eilat/Aqaba határátkelőhelyet, ahol ingyenes. A vízum egy hónapos tartózkodásra jogosít, azt meghaladó időtartam esetén, a rendőrségen még a vízum lejárta előtt meg kell hosszabbítani. Azok a külföldiek, akik egy hónapot meghaladó ideig kívánnak az országban tartózkodni, kötelesek bejelentkezni a rendőrségen ott-tartózkodásuk idején. Ennek elmulasztása esetén a helyi hatóságok napi 1,5 jordán dinár büntetést rónak ki, amelyet a kilépéskor kell megfizetni. A vízum határon történő felvétele esetén nem kérnek fényképet. Jordániából történő kilépés esetén kilépési illetéket kell fizetni, amelynek összege: 8 JOD. Amennyiben diesel üzemmódú gépkocsival kívánnak Jordániába beutazni, akkor számítaniuk kell a belépés esetleges megtagadására. A gépkocsival érkezőknek Jordániára érvényes biztosítással kell rendelkezniük, amelyet a határon is meg lehet kötni. A biztosítási díj a jármű hengerűrtartalmától függően 40-60 JOD. Az Izraellel összekötő jordán határátkelőhelyeket az izraeli hatóságok csak közvetlenül az intézkedés előtt bejelentve, bizonytalan időre lezárhatják, ezért nem javasoljuk, hogy az Izraelben szállással rendelkező turisták egynapos út keretében keressék fel a jordániai látnivalókat.

Vízumbeszerzés előtt kérjük, feltétlenül érdeklődjenek a vízumkiadásra jogosult külképviseleten.


Tudnivalók az országról

Biztosítás

Fontos az általános utas-, poggyász- és balesetbiztosítás megléte. Súlyos megbetegedés esetén a költségeket a két ország között hatályos egészségbiztosítási egyezmény alapján a jordán fél felvállalja, azonban tapasztalat szerint azt csak utólag, akár hetekkel később fizeti vissza, ezért mindenképpen javasoljuk kiegészítő biztosítás megkötését.

Vámszabályok

Jordániába szigorúan tilos bevinni kábítószereket, lőfegyvereket, vegyi és robbanó anyagokat, valamint pornográf kiadványokat. Szigorúan büntetik a valódi antik tárgyak, régiségek, korallok és tengeri élőlények engedély nélküli kivitelét (kivéve feldolgozott állapotban: pl. nyaklánc). Régiségek vásárlása esetén javasolt az előzetes tájékozódás a kivitel lehetőségéről. Az esetleg szükséges engedélyeket az eladónak kell beszereznie.

Közlekedés

Az európainál lényegesen figyelmetlenebb vezetési stílus miatt a közúti közlekedés során különleges figyelmet kell tanúsítani, főként éjszakai vezetés esetén. A közutak szélesek, jó minőségűek, amelyek azonban nincsenek sávokra felfestve. A közlekedés balkormányos, a KRESZ táblák azonosak az otthoniakkal. A megengedett sebesség autópályán 100 km/h, a többi sebességkorlátozás azonos a hazaival. A gyorshajtást szigorúan büntetik az utakon. A biztonsági öv használata kötelező. A katonai létesítmények, valamint a határok két kilométeres körzetében aknamezők találhatók, amelyeket rendszerint elkerítenek és életveszélyre figyelmeztető jelzésekkel látnak el. Ugyanakkor a kerítések gyakran rossz állapotúak, esetenként alig láthatók.

Időjárással kapcsolatos legfontosabb általános tudnivalók

Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban – 4 C és +10 C között ingadozik, nyáron elérheti a 45-50 C-ot is.

 

Egyéb fontos információk

Jordánia modern, Nyugat-orientált ország, mégis az idelátogatónak figyelemmel kell lennie a tradíciókra és a ma is élő szokásokra, valamint az iszlám hit előírásaira. Az országban az iszlám államvallás.
Jordánia kedvelt turisztikai célpontjává vált a magyar turistáknak, elsősorban a szervezett utak keretében érkezők számára. Az utóbbi években az ágazat fejlesztése következtében szinte minden kategóriában és ennek megfelelően eltérő árakon találhatók szállodák a kiemelt turisztikai helyeken. Az ország gazdag turisztikai látványosságokban, kulturális, civilizációs és történelmi helyszínekben. Jordániában található a világörökség részét képező sivatagi város, Petra. A munkahét vasárnap kezdődik és csütörtökig tart. A heti pihenőnapok: péntek és szombat.

A nagyobb üzletekben és a bankokban a bankkártyát elfogadják. Készpénzzel történő fizetés esetén a helyi valutát fogadják el, de pénzt váltani hivatalos valutaváltóknál kora délelőttől késő estig minden nagyobb településen, általában a bevásárló helyek közelében lehet. A boltok péntek délután és szombaton is nyitva tartanak.

Az étkezésnél indokolt a körültekintés, gyümölcsök, zöldség fogyasztását csak alapos mosás után javasoljuk, de fertőtleníteni nem kell. Az eltérő éghajlati viszonyokból adódó esetleges következményekre célszerű már az utazás előtt felkészülni gyógyszerekkel. Szállodákban és éttermekben bármilyen étel kockázatmentesen fogyasztható, utcai árusoktól vásárolva elsősorban a jól átsült ételek ajánlottak.
Javasolt az utcai alkoholfogyasztás és a feltűnő viselkedés kerülése. Ramadán idején különösen tartózkodni kell a közterületen történő étkezéstől, ital- és alkoholfogyasztástól!

Jordániában sok étteremben felszolgálnak alkoholt, vásárlása azonban csak kijelölt üzletekben lehetséges. Az országban működnek a magyar mobiltelefon-szolgáltatók kártyai, amennyiben az előfizetők rendelkeznek a megfelelő szerződéssel.

A Jordániába utazó hölgyeknek javasolt a megfontolt viselkedés és az európai szokásoknál visszafogottabb öltözet. Lehetőség szerint ne utazzanak egyedül.

FONTOS!

A kábítószer birtoklását, használatát, a kábítószerrel való kereskedést Jordániában rendkívül szigorúan büntetik. Az elkövetők súlyos börtön- és pénzbüntetésre számíthatnak. 
Általános segélyhívószám (mentők, rendőrség, tűzoltó): 911

Magyarországi hívás módja a helyi hálózatból: 00-36-körzetszám-telefonszám

Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?jordania


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte