2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az ugandai vízum ügyintézéssel kapcsolatos kérdéseire válaszol: Dávid Lívia, 06 1 354 3999

A turista vízumhoz szükséges iratok:

- Félévig érvényes útlevél
- Kitöltött vízumkérő - Letöltés itt!
- 2 db igazolványkép
- foglalások (szállás, repülőjegy) másolata
- Utasbiztosítás (ajánlott!)

 

A vízum érvényessége: 90 nap, egyszeri belépésre jogosít

Vízumdíj:  90 eur/fő.  
Ügyintézési idő: 2-3 nap

Sürgősségi vízumdíj: 50 eur/fő

Ezt a vízumtípust csak Bécsben lehet elintézni!

Ügyintézési díj: 10 000 Ft/fő
Bécsi kiutazás díja: 40 000 Ft /kiutazás /sürgősségi vízum estén 1, normál vízum estén 2 kiutazás/

 

Tudnivalók az országról

Az Ugandai Köztársaságot 1967-ben kiáltották ki. Yoweri Museveni 1986 óta Uganda elnöke (pártja a National Resistance Movement), ezzel csúcstartó Kelet-Afrikában. 1996-ban 75, 2001-ben 69, 2006-ban 59 százalékkal, 2011-ben több mint hetven százalékkal győzött. Az országban mintegy 45 népcsoport él egymás mellett. A lakosság majdnem fele római katolikus, az anglikánok aránya tizennyolc, a muzulmánok aránya tizenhat százalék.  Uganda egy Magyarországnál több mint két és félszer nagyobb ország. Uganda területe: 241,038 négyzetkilométer, nagy része 1000 méternél magasabban fekszik. Az ország déli határa Afrika legnagyobb, s a Föld harmadik legnagyobb területű tava, a Viktória-tó. Fővárosa Kampala. Hivatalos nyelvek az angol, szuahéli és a luganda. Fizetőeszköz a shilling, egy dollár kb. = 1934 shilling.

Nemzeti étel a kukoricából készült ugali, a legnépszerűbb alkoholos ital a gyenge sör a Bell, az erős a Nile, de van helyi gin is, ennek neve a Waragi. Két természetvédelmi területet tekint az UNESCO a világörökség részének a Bwindi nemzeti Parkot és a Rwenzori-hegység Nemzeti Parkot. A legnagyobb turistalátványosság a hegyi gorillák felkeresése.

Esős évszakok: márciustól májusig, valamint október és november. Időzóna: GMT+3 óra.

 

Konzuli képviselet

Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az országban semmilyen hivatásos magyar képviselet nincs. Az akkreditált magyar külképviselet Nairobiban (Kenya) található, ezért a konzuli segítségnyújtás rendkívüli nehézségekbe ütközik, és hosszabb időt vesz/vehet igénybe. Ezért javasoljuk, hogy vegyék föl a kapcsolatot vagy Magyarország ugandai tiszteletbeli konzulátusával (Gordon Wavamunno, cím: P.O. Box 1350, Kampala / Uganda, telefon: (00)-(256)-41-505-662/4/5/6, mobil: 7-57-777, e-mail: hungconsul@spearmotors.co.ug), vagy az Európai Unió valamely tagállamának helyi képviseletével.

forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?uganda


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte