2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kamcsatka: vulkánok, gejzírek és medvék birodalma

Fedezze fel velünk Kamcsatka csodáit!

 

kamchatka_kepes_terkep.jpg kamcsatka_szines.jpg

 

Ezt a túrát elsősorban azok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnének minimum idő alatt maximális élményben részesülni. Továbbá azoknak, akik hozzá vannak szokva a kényelemhez, és nem szeretnék sátorban tölteni az éjszakát.

Rövid idő alatt lehetőség nyílik megismerni Kamcsatka legérdekesebb és legszebb turista látványosságait.

kamcsatka1.jpg

A mintegy 470 ezer négyzetkilométer kiterjedésű Kamcsatka különleges természeti értéke nem csupán a gazdag élővilágban rejlik, hanem a területen élő speciális, ritka összetételű ökoszisztémában. Ennek egyediségét a számos vulkáni és utóvulkáni működés (40 gejzír, 200 termálforrás), az óceán közelsége és a terület elszigeteltségének kölcsönhatása adja. Az itt található közel 1200 növényfaj 10 százaléka vörös listán van, ugyanígy 35 madár és 12 emlősfaj is.

Kamcsatka egyik fő látványossága a kamcsatkai barna medve (Ursus arctos beringianus), amely a barna medve második legnagyobb termetű alfaja, mérete alig marad el a csúcstartó kodiak medvéétől. Marmagassága 1-1,5 méter, testtömege akár 700 kg is lehet. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is. Kelet-Szibéria tajgavidékein él, legnagyobb populációja a Kamcsatkai-félszigeten fordul elő.

-  Szívesen megfigyelné, hogyan telnek a medvék mindennapjai természetes körülmények között, állatkerti rácsok nélkül? – Akkor irány Kamcsatka!

-  Érdekesnek találná a folyó partjáról, közvetlen közelről megfigyelni az ívó halakat? - Akkor irány Kamcsatka!

-  Szívesen megfigyelné egy kis folyó partján ülve a halászó medvéket? - Akkor irány Kamcsatka!

-  Kíváncsi lenne rá, milyen lehet a saját kezűleg kifogott friss lazacból elkészített étel íze? - Akkor irány Kamcsatka!

-  Sátrazás helyett a kényelmes szállásokat részesíti előnyben? - Akkor irány Kamcsatka!

-  Egy fárasztó nap után szívesen ellazulna a gyógyító hőforrások vizében? - Akkor irány Kamcsatka!

És mindemellett még Kamcsatka gejzírjeit és vulkánjait is megcsodálhatja!

kamchatka_gejzir.jpg kamchatka_gejzir_medve.jpg

Kamcsatka északi részén, mintegy 650 km-re a Petropavlovszk-Kamcsatszkij-tól, nem messze a Shiveluch –tól, a legaktívabb működő vulkántól, hegyek között, 266 méterre a tengerszint felett terül el a Dvujurtocsnaja tó, ahová medvék százai ereszkednek le egy kis friss vörös lazac reményében.

A Dvujurtocsnaja-központ 6 kis méretű turista faházból áll, továbbá egy különálló konyhából. A WC az utcán található. Nem messze van egy meleg vizű termálfürdő.

Program

1-2. nap - A lenyűgöző Moszkva

Érkezés után meglátogatjuk a város legrégebbi emlékeit, megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megváltó Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd következő célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16.-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től a UNESCO világörökség részét képezi. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Reggeli után a városnézésünk a világhírű Vörös téren kezdődik a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), majd ezután megcsodáljuk a Kreml épületeit. Délután indulás Petropavlovsz-Kamcsatszkijba.

moszkva1.jpg

3. nap – Megérkezés Petropavlovszk-Kamcsatszkijba, Paratunka

Megérkezés a Kamcsatka félsziget legnagyobb városába, Petropavlovszk-Kamcsatszkijba.. Érkezés után ellátogatunk Paratunka hőforrásokra épült fürdő- és üdülő központba. Itt megfürdünk a hőforrások táplálta medencékben, erőt gyűjtünk az elkövetkező napokhoz, majd visszatérünk, szállásunkra.

4. nap – A Gejzírek völgye, Avachinsky-öböl

Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében lehetőségünk nyílik részt venni egy helikopteres túrón a Gejzírek Völgyébe és az Uzon vulkán kráterébe, vagy kihajózhatunk a Csendes-óceánba nyíló Avachinsky-öbölbe, ahol is élvezzük a tengeri levegőt, a hullámokat. Este visszatérés szálláshelyünkre.


petropavlovsk-kamchatsky.jpg paratunka1.jpg

5. nap – Esszo falu

Átutazunk a kb. 580 km-re lévő Esszo faluba, amelyet „Kamcsatkai Svájc”-ként is emlegetnek. Közben útba ejtjük a Malkinszki hőforrásokat egy kis fürdőzés keretében, majd megebédelünk Milkino faluban. Esszo faluban Kamcsatka őslakosai, az evenek élnek itt, akik nyelvén az esszo szó vörösfenyőt jelent.

 

esso1.jpg malkinski_termal.jpeg

6. nap – Dvujurtocsnaja hegyi tó

Ezen a napon helikopterrel átrepülünk a Dvujurtocsnaja hegyi tóhoz. Ha az égbolt tiszta, megcsodálhatjuk a Kluchevsky-vulkáncsoport tagjait, valamint a Sivelucs, Alnej és Csasakondzsa vulkánokat.  A szállás elfoglalása után fürdőzés a helyi hőforrások gyógyhatású vizében. A nap második felében elsétálunk a 600 méterre lévő Dvujurtocsnaja patak partjára, ahonnan megismerjük a medvék halfogási tudományát.

Kamchatka_hal.jpg kamchatka5.jpg

7. nap – Lazac horgászat, csónakázás a tavon

Ezen a napon a partról megfigyeljük a medvéket, akik a folyóban bőséggel tenyésző halakra vadászva csillapítják éhségüket; szerencsét próbálunk lazac horgászat terén; csónakázunk a tavon; veszünk egy kellemes, lazító termálfürdőt; és megízleljük a frissen fogott halból készült fogásokat egy kis vörös kaviár kíséretében.

kamchatka4.jpeg kamchatka_vulkan1.jpg

8-9. nap – Esszo falu

Reggel medve megfigyelés, majd helikopterrel visszatérünk Esszo faluba, közben megcsodáljuk az Alnej és Csasakondzsa vulkánokat. Megmártózunk termálvizes medencében, majd ellátogatunk az őslakosok táborába. Másnap a falu látványosságaival való megismerkedés után ellátogatunk a helytörténeti múzeum komplexumba és a kamcsatkai őslakosok műhelyeibe. Fakultatív program keretében elmehetünk lovagolni, gyalogtúrára, illetve részt vehetünk egy helikopteres túrán a rénszarvas telepre.

Esso2.jpg helikopter2.jpg

10. nap – Petropavlovszk, termálfürdőzés

Reggeli után autóval ellátogatunk az 580 km-re levő Petropavlovszk városába. A pár órás utat megszakítva veszünk egy lazító fürdőt a „Forró kulcs” nevű, radon tartalmú gyógyforrásban, majd megebédelünk Milkino faluban.


11. nap – Vulkánok és hőforrások bűvöletében

Ezen a napon a Viljucsinki és Goreli vulkáni fennsík érintésével autóval történő utazás keretében ellátogatunk a Mutnovszki vulkán talapzatához (kb. 110 km), majd elsétálunk a 2,5 km-re található Dacsnij hőforrásokhoz, amelyet fiatal Gejzírek Völgyeként is szoktak emlegetni. Útközben lehetőség nyílik megcsodálni a Felsőparatunszki hőforrásokat valamint a Viljucsinszki vízesést.

dacsnij.jpg mutnovski.jpg

viiljucsinszkij.jpg viljucsinszki_vizeses.jpg

12. nap – Hazatérés

Kamcsatkai körutazásunk lezárásaként ellátogatunk a halpiacra, ahonnan tovább megyünk a repülőtérre, hogy felszálljunk a hazafele induló menetrend szerinti járatra.

A kirándulások sorrendjében az időjárás függvényében előfordulhat változás!

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Moszkvai Kreml és a Vörös tér

Novogyevicsij kolostor

A Kamcsatka félsziget vulkánjai (természeti)

Indulás: 2015.07.20

Részvételi díj: 777.000 Ft/fő
Repülőjegy (repülőtéri illetékkel együtt): 200.000 Ft-tól

A részvételi díj tartalmazza:

A megadott szállást (Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban) a reggelis ellátást, a 4. és 5. napon a teljes ellátást, a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, belépőjegyeket a termálfürdőkbe és a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

Repülőjegyet illetékkel (kb. 200.000 Ft), vízumdíjat (19.000 Ft), útlemondási biztosítást (1,5%), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Fakultatív programok

Helikopteres túra a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkánhoz: 150.000 Ft
Hajózás az Avanchinsky-öbölbe: 25.000 Ft


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte