2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Maharajas' Express - India Öröksége

India legcsodálatosabb városain keresztül utazhatunk, királyi kényelemben Mumbaitól Delhiig egy luxusvonat fedélzetén

 

Útközben láthatjuk a Világörökség részét képező Ajantai barlangrajzokat, tevekaravánokat koktélunkat iszogatva napnyugta közben a bikaneri homokdűnék között, majd Jaipurban elefántpólózunk, aztán pedig a Ranthambori Tigrisrezervátumban dzsungelszafarizunk és végül pezsgős reggeli mellet csodáljuk a Taj Mahal fennségességét.

 

 

1. nap –  Mumbai indulás

A Chhatrapati Shivaji Vasútállomáson felszállunk  a vonatra, majd a check in és egyéb formaságok után welcomedrinkkel üdvözlik az utasokat. Beszállás majd 16:40-kor elkezdődik utazásunk Marathas földjére. Vacsora és éjszakáázás a Maharajas’ Express-en.

 

 

2. nap – Ajanta-Barlangok

Meglátogatjuk a Világörökség Részét képező Ajanta-barlangokat. A Waghora folyó kanyarulata fölött félkörívben fekvő sziklába vájt templomok freskói és szobrai a három ősi vallást (a hindut, a buddhistát és a jaint) mutatják be.
A vulkanikus bazalt sziklákban fekfvő 31 barlangot munkások ezrei pusztán véső és kalapács segítségével vájták ki.

 

 

3. nap – Udaipur

Mewar festői panorámájával ébredünk, élvezzük a kényelmes reggelit és az Aravali hegyek látványát miközben megérkezünk Udaipurba – a tavak és napkelte városába, sokan nevezik még a Kelet-Velencéjének is. Udaipur fehér márványpalotái, nyugodt tavai és zöld dombjai éles színei egy oázis hangulatát keltik bennünk. Láthatunk majd fényűző „haveli”-ket (indiai villák), ghatokat (lépcsők, amelyek vízpartra vezetnek) és templomokat a Pichola-tó mentén továbbá színes forgatagú bazárokat – mindezek teszik Udaipurt India egyik legkedveltebb desztinációjává. Elhagyjuk a vonatot és a Palota meglátogatásával kezdjük a napot (Rajhastan legnagyobb palotakomplexuma), és megnézzük a Kristály gyűjteményt ellátogatunk Mor Chowkba ahol Pazar pávamozaikokban gyönyörködhetünk.

Fakultatív programként sétatúrára indulunk a vibráló és színes régi piacon vagy megcsodáljuk a királyi család veterán autógyűjteményét és részt veszünk egy lenyűgöző hang- és fényshow-n a palotában.

 

 

4. nap – Jodhpur

Egy vidéki utazással eljutunk Jodhpurba. Élvezzük a sétát a Régi Óratorony Piacon, és továbbindulunk a varázslatos Meharangarh erődhöz. Az erőd több mint 100 méterrel magasodik Jodhpur városa fölé és 7 kapun át juthatunk csak be, hogy még a lélegzetünk is elálljon az erőd-palota láttán. Fakultatív programként ellátogathatunk egy helyi faluba.

 

 

5. nap – Bikaner

Megérkezünk a sivatagi királyságba – Bikanerbe. Fakultatív programként lehetőségünk lesz részt venni egy túrán Deshnokba (Patkány Templom) vagy a Lalgarh Palota Múzeumba vagy pedig egy teve tenyésztő farmra azok pedig akik vásárolni szeretnének drágakövekkel kirakott Kundan ékszerek közül is válogathatnak. Délután a bevehetetlen Junagarh erődjébe teszünk látogatást, részt veszünk egy teve-futamon amiket koktézozás és barbecue-zás követ folklór előadással egybekötve.

 

 

6. nap – Jaipur

A „Rózsaszín Város” elefántpolo meccsel és pezsgővel üdözöl bennünket egy exkluzív helyszínen. Majd tovább folytatjuk a napot a Borostyán erőddel amit szebedidő és fakultatívan választható programlehetőségek: shopping/SPA/Golf/Palotalátogatás.

 

 

7. nap – Ranthambore - Fatehpur Sikri

Csatlakozunk egy izgalmas játékhoz a Ranthambore Nemzeti Parkban majd tovább utazunk a lenyűgöző királyi udvar komplexumába Fatehpur Sikribe.

 

 

8. nap – Agra

Utazásunk utolsó állomásán kora reggel meglátogatjuk a fennséges Taj Mahalt amit pezsgős reggeli követ, majd továbbutazunk Delhibe, ahol véget ér utazásunk.

 

 

 

Beutazás:

India a vízumköteles országok körébe tartozik, minden magyar állampolgár csak az utazása előtt megigényelt vaízummal léphet be az országba.

A vízumról pontos információt ide kattintva találhat!

 

Az utcán:

Ha a belvárosban sétálnak - bárhol is legyen az - mindjárt fogadatlan " idegenvezetők " szegődnek a turisták nyomába, akik igazolványaikat mutogatva próbálnak elcsábítani egy privát városnézésre. A barátkozás mögött azonban mindig érdek húzódik, a válasz határozott, de barátságos nem legyen.

 

Öltözködés:

India hatalmas területének köszönhetően különböző éghajlati zónákat fed le. Javasoljuk, hogy vigyen magával az útra pamutruházatot, zakót, blézert, egy könnyű kardigánt vagy kabátot, napszemüveget, kalapot, zárt és nyitott cipőt, szúnyogirtó krémet, hidratáló testápolót és fényvédő krémet. Amennyiben útja során hegyvidék meglátogatását tervezi, legyen Önnél meleg gyapjúruházat. A hölgyek öltözködjenek diszkréten, kerüljék a miniszoknyák, illetve a feszes vagy mélyen kivágott ruhák viselését. Indiában a templomok és szent helyek területére kizárólag megfelelő öltözetben (fedett váll és hát, hosszú nadrág vagy szoknya) lépjen be. A szent helyek látogatása során a cipőket le kell vetni.

 

Közlekedés:

A tömegközlekedés Delhit kivéve a városok területén " kissé " szervezetlennek, s mi több kaotikusnak tűnik. Ne akarjanak menetrend szerint közlekedő járatokra fölkéredzkedni, viszont ne hagyják ki a riksát, illetve a tuc-tuc-ot. Egy élmény, bár ijedősebbek néha menet közben hunyják be a szemüket. Ami viszont fontos, hogy a viteldíj tekintetében minden esetben előre meg kell állapodni, ez általában a riksás által mondott összeg harmada legyen. A belvárosi riksázás során - pl. Delhi régi központjában - itt-ott megáll, és bekíséri egy fűszer vagy teaboltba, esetleg egy szőnyegeket árusító üzletbe. Ne lepődjön meg, meg fogja Önt várni, de éppen ezért csak a fuvar végén fizessen.

 

Egészségügyi és higéniai tudnivalók:

Ne igyanak csapvizet és még a fogmosáshoz, a fogkefe leöblítéséhez is palackozott vizet használjanak. Ezt általában a szobába bekészítve találják, de fillérekért a boltban is megvásárolhatják. Arra figyeljenek, hogy a palack mindig gyárilag perforált legyen. A vízfogyasztási tilalom a jégkockára is vonatkozik!

Dobozos italokat ne fogyasszanak, mivel biztosan szennyezett a teteje, helyette a kupakos innivalókat válasszák. Ne feledkezzenek meg a kézfertőtlenítő kendőről vagy zseléről, ezek hasznosak lesznek az út során.

Kötelező oltás nincs.

 

Általános viselkedési szabályok:

Az Indiába érkezőnek a helyi viszonyokkal és a hétköznapokkal való találkozásra, az életmódbeli, a kulturális különbségekre érdemes előre, tudatosan készülnie. Az évezredek során kialakult hagyományok magatartási szabályok, társadalmi szokások alapvetően eltérnek a nyugati kultúrkör hasonló szabályaitól és hagyományaitól. Ezek sokszor megtévesztően egzotikusnak tűnnek, a valóságban viszont számos veszélyt, kellemetlenséget rejthetnek.

Különös figyelemmel kell lenni arra, hogy az indiai társadalomban a nők megítélése mereven konzervatív és patriarchális. Ha egy nyugati nő egyedül vagy női csoportban utazik, azt egyértelmű szexuális felhívásnak tekintik.

A kasztrendszer mellett a régi társadalmi-kulturális együttélés elemei, a vallási ellentétek, babonák, hagyományok erőteljesen meghatározzák az indiaiak viselkedését, európaiak számára szokatlan, értelmezhetetlen magatartását. Ennek egyik fontos eleme, hogy az indiaiak nem mondanak nyíltan nemet, nem mondják ki, ha valamit nem tudnak, nem értenek. A külföldieknek erős nehézséget okoznak az ilyen kommunikációs helyzetek, illetve, a külföldi sok esetben úgy érzi, nem kap választ a kérdésére, vagy helyeslésként érzékeli, ha a partner nem mond ellent. Ajánlott mindig figyelni arra, hogy a hagyományos udvariasság azt kívánja az indiai partnertől, hogy lehetőleg olyan választ adjanak a feltett kérdésre, amilyet szerintük beszélgetőpartnerük elvár.

Indiában nagyon fontos a szóbeli kommunikáció, szeretnek beszélni, beszélgetni. Érdeklődésük sok esetben tolakodónak tűnő kíváncsiság, személyeskedés, de ez megfelel az indiai szokásoknak. Az utazó maga dönti el kivel érdemes barátkoznia, beszélgetnie és kivel nem. Javasolt tartózkodással és fenntartással fogadni bármiféle ajánlatot, meghívást, amire ismeretlennel való szóba elegyedés esetén sor kerülhet. Az indiaiak a külföldiek iránt nem önzetlenül érdeklődnek, meghívásuk sok esetben hátsó szándékot rejthet.

 

Hálózati feszültség:

220-240 Volt (50Hz). A hálózati csatlakozók helyenként a magyar szabványtól eltérő rendszerűek (pl. brit típusú 3 pólusú) ezért elektromos eszközeink használatához szükség lehet adapterre, melyek  helyi elektronikai szaküzletekben szerezhetőek be.


Internet és mobiltelefon:

A nagyobb szállodák általában rendelkeznek szélessávú internetszolgáltatással, a nagyobb városokban pedig jó néhány internet kávézó található. A legtöbb nemzetközi mobiltelefon társaság rendelkezik roaming megállapodással a helyi szolgáltatókkal. Utazása előtt tájékozódjon telefonja működőképességéről, a roaming szolgáltatások elérhetőségéről és díjairól.


Fényképezés:

Indiában a nemzeti műemlékeknél a fotózásért általában külön díjat kell fizetni. Katonai jellegű objektumoknál, repülőtereken és vasútállomásokon tilos fényképezni.


Közbiztonság:

A nagyvárosokban, különösen Delhiben a turisták sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncsleekmény a lopás, az úti okmányok, pénz eltulajdonítása. Női utazóknak egyedül, különösen sötétedés után nem javasolt a főváros utcáin tartózkodniuk. A zsúfolt helyeken fokozott elővigyázatosság javasolt. Idegenektől soha ne fogadjunk el ételt vagy italt.

 


 

Fakultatívan választható programok az utazás alatt:

 

3. nap – Udaipur

Fakultatív programként sétatúrára indulunk a vibráló és színes régi piacon vagy megcsodáljuk a királyi család veterán autógyűjteményét és részt veszünk egy lenyűgöző hang- és fényshown a palotában.

 

 

4. nap – Jodhpur

Fakultatív programként ellátogathatunk egy helyi faluba.

 

 

5. nap – Bikaner

Megérkezünk a sivatagi királyságba – Bikanerbe. Fakultatív programként lehetőségünk lesz részt venni egy túrán Deshnokba (Patkány Templom) vagy a Lalgarh Palota Múzeumba vagy pedig egy teve tenyésztő farmra azok pedig akik vásárolni szeretnének drágakövekkel kirakott Kundan ékszerek közül is válogathatnak.

 

 

6. nap – Jaipur

fakultatívan választható programlehetőségek: shopping/SPA/Golf/Palotalátogatás.

Árak 2014-15 & 2015-16

Maharajas' Express

Deluxe Cabin

Junior Suite

Suite Double

Presidential Suite

Twin/Double

Twin/Double

India Öröksége (8 Nap/7 Éjszaka)

Felnőtt

$6,840

$9,890

$13,800

$23,700

Egyágyas felár

$5,160

$8,910

$13,800

$23,700

 

Indulási időpontok 2014-15

Hónap

India Drágakövei (4 nap/3 éj)

India Panorama (8 nap/7 éj)

India Pompája (8 nap/ 7 éj)

India Öröksége (8 Nap/7 Éjszaka)

India kincsei (4 nap/3 éj)

 

Day

Szerda

Szombat

Szobat

Szombat

Vasárnap

 

Oct'2014

01,29

04

11

18

26

 

Nov'2014

26

01,29

08

15

23

 

Dec'2014

24

27

06

13

21

 

Jan'2015

21

24

03,31

10

18

 

Feb'2015

18

21

28

07

15

 

Mar'2015

18

21

28

07

15

 

Apr'2015

15

-

-

04

12

 

 

 

További Elérhető Programok a Maharajas' Expressze:

A programmokkal kapcsolatos további tudnivalóért keresse kollégánkat!

 

Maharajas' Express

Deluxe Cabin

Junior Suite

Suite Double

Presidential Suite

Twin/Double

Twin/Double

India Pompája (8 nap/ 7 éj)

Felnőtt

$5,980

$9,460

$13,800

$23,700

Egyágyas felár

$4,510

$8,520

$13,800

$23,700

India kincsei (4 nap/3 éj)

Felnőtt

$3,850

$4,950

$7,600

$12,900

Egyágyas felár

$2,910

$4,460

$7,600

$12,900

India Drágakövei (4 nap/3 éj)

Felnőtt

$3,850

$4,950

$7,600

$12,900

Egyágyas felár

$2,910

$4,460

$7,600

$12,900

India Panorama (8 nap/7 éj)

Felnőtt

$5,980

$9,460

$13,800

$23,700

Egyágyas felár

$4,510

$8,520

$13,800

$23,700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAHARAJAS' EXPRESS Kabintípusok

DELUXE CABIN

Körülbelül 11 négyzetméteres Deluxe kabin ami 4 twin/ double ággyal és saját fürdővel is fel van szerelve.

Felszereltség:

Tágas gardrób, csomagtartó az ágy alatt, íróasztal, LCD Tv, klíma, fürdő zuhanykabinnal.

JUNIOR SUITE

Körülbelül 14 négyzetméter, 3 twin/double ággyal és íróasztallal valamint saját fürővel

Felszereltség:

Tágas gardrób, csomagtartó az ágy alatt, íróasztal, LCD Tv, klíma, fürdő zuhanykabinnal.

SUITE

Több mint 20 négyzetméter, double ággyal és külön előszobával és fürdőkáddal.

Felszereltség:

Tágas gardrób, csomagtartó az ágy alatt, íróasztal, LCD Tv, klíma, fürdő káddall, audio és video csatornák, telefon, internet, elektormos széf, minibar, Sofa+íróasztal

PRESIDENTIAL SUITE

Mintegy 42 négyzetméter, két hálószoba, két fürdő (az egyik fürdőkáddal) a nappalival és étkezővel.

Felszereltség:

Tágas gardrób, csomagtartó az ágy alatt, íróasztal, LCD Tv, klíma, fürdő káddall, audio és video csatornák, telefon, internet, elektormos széf, minibar, Sofa+íróasztal, hangulatvilágítás, előszoba étkezővel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

the-heritage-of-india.jpg


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte