Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bortúra az Andok lábainál
Chile-Argentína - 50.000 kedvezmény, utolsó 2 hely!
 
898 000 Ft helyett 798 000 Ft
/fő + repülőjegy
2020.január 17-28.
 
Utazás:

repülővel
Az Air France menetrend szerinti járatával, átszállással

Elhelyezés:

4-5*-os szállodákban két ágyas, fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 3 ebéd, 2 vacsora, program szerinti kóstolók/pincelátogatások

Utazás:

repülővel
Az Air France menetrend szerinti járatával, átszállással

Elhelyezés:

4-5*-os szállodákban két ágyas, fürdöszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, 3 ebéd, 2 vacsora, program szerinti kóstolók/pincelátogatások

Miért ez az út?

Bor és gasztro élmények

Kis létszámú csoport, max 15 fő!

Kultúrális látnivalók

Természeti látnivalók

Több országot érintő program!

Személyes tapasztalat

Garantált indulás!

Részletes program

1. nap: Budapest – Santiago de Chile

Utazás Budapestről 06:00-kor az Air France repülőjáratával, párizsi átszállással. Érkezés Santiago de Chilébe 20:35- kor, majd transfer a hotelbe, és a szállás elfoglalása Chile fővárosában (4 éj) Hotel: Santiago Mariott Hotel 5* .

2.nap:Santiago de Chile

Reggeli után a város felfedezésére indulunk részben busszal, részben gyalogosan. Ennek keretében a város főterét , a városházát, a Parlament épületét, az Elnöki Palotát, a San Francisco templomot, a piacot és a modern városrészeket nézzük meg, majd (az időjárás és a szabad idő függvényében) siklóval felmegyünk a San Cristobal hegyre, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk a 6 milliós fővárosra. A program után a helyiek körében eléggé népszerű, kivételes elhelyezkedésű étteremben ebédelünk a Bicentenario Park-ban, ahol kóstoljuk tradicionális, helyi ételeket kóstolunk  újragondolva, remek borok kíséretében. Késő délután szabad program, pihenés a szállodában.

3.nap: Santiago de Chile – Matetic pincészet – Isla Negra

Reggeli után egy egész napos túra keretében a Curavaci és Casablanca völgyeken átvágtatva először a híres Matetic családi borászatba látogatunk el, ahol a különös odafigyeléssel gondozott, Csendes-Óceánhoz közeli ültetvényeken korlátozott mennyiségű szőlőt termesztenek. Minden apró részletre nagy hangsúlyt fektetnek, így kivételes minőségű borokat állítnak elő. Egy privát túra keretében 4 fajta ultra premium bort kóstolunk meg sajtválogatással, szárított gyümölcsökkel és olajos magvakkal. Ezt követően a pincészet éttermében elfogyasztjuk 3 fogásos, ízletes ebédünket, kiváló borokkal kísérve.

A program végeztével az egyedülálló Isla Negra óceánparti helyhez érkezünk, amely többek között annak köszönheti világhírnevét, hogy itt található Pablo Neruda, a Nobel-díjas író különleges hangulatú óceánparti háza. Ezt követően visszautazunk a szállodába.

4.nap: Emiliana borászat – Valparaiso – Vina del Mar

Ezen a napon először a világ legnagyobb organikus szőlőtermesztőjét, az Emiliana borászatot keressük fel, mely 2018-ban elnyerte „a világ legcsodásabb bora” címet (Drinks International’s 2018 Brand Report szerint). A vezetett túra keretén belül a pincészet 5 féle, kivételes minőségű borait ízleljük meg, köztük egy emblematikus, többszörösen is elismert bort, a Coyam-ot. Programunkat Valparaiso városának megtekintésével folytatjuk, mely az UNESCO világörökség része.  A kikötővárost körülölelő és az óceán partjáról felfutó meredek lejtőkön szinte egymáshoz tapadnak az élénk színekre festett házak. A kesze-kusza lépcsők, sikátorok és meredek gyalogösvények között csak a helyi lakosok ismerik ki magukat. A városnézést követően a kikötőhöz közeli éttermek egyikében fogyasztjuk el 3 fogásos ebédünket borokkal kísérve, gyönyörű kilátással az Óceánra.  Továbbutazunk Vina del Mar-ba, Chile híres óceánparti üdülőhelyére. Rendezett utak, parkok teszik hangulatossá és látványossá a települést. Ezt követően indulunk vissza a szállodába.

5.nap: Santiago de Chile – Andok hegycsúcsai - Mendoza

Korai reggeli után autóbusszal utazás az Andok látványos tájain át, a hegylánc legmagasabb pontjánál, a  gyönyörű Aconcagua/kecsua nyelv szerint a kőszem (6920 m) érintésével Argentínába. Útközben rövid pihenő Chile legszebb síparadicsomának központjánál, Portillonál, majd a határátlépést követően érkezés Argentína leghíresebb borvidékének központjába, Mendozába. Rövid, panorámás városnézés után a szállás elfoglalása, majd este egy borkóstolóval egybekötött vacsorára indulunk  Argentína első, megújuló energiát használó borászatába, a Bodega Renacer-be, mely a toszkán építészet jegyeit hordozó épületével és gyönyörű kertjével Mendoza egyik legszebb borászataként képviseli magát. A pincészet 3 borait egyébként a világ TOP 100 borába  választották (Wine Spectator magazin). Szállás Mendozában (3 éj) . Hotel: Amerian Executive Menoza 4*

6.nap: Lujan de Cuyo borvidék

Ezen a napon Argentína első és egyben legnagyobb bortermő vidékére indulunk, Lujan de Cuyo területre, ahol az itt termő szőlőfajták között az egyik legjellemzőbb a malbec, de más kiváló fajtákat is termelnek e mellett: pl. Cabernet Sauvignont, Chardonnayt és a Torrontést. Itt két rangos pincészetet látogatunk meg. Először a Bodega Achaval Ferrert, ahol limitált mennyiségű, magas minőségű vörösbort készítenek, közel 1000 méterrel a tengerszint felett. Ezt követően a Domenio del Plata pincészetben fogunk 4 fajta bort kóstolni a vezetett pincetúra keretében. Ezt a pincészetet egy hölgy alapította, Susana Balbo, akit a világ egyik legbefolyásosabb női borászaként ismertek el.  A látogatások után visszaindulunk a szállodába, este pedig lehetőség nyílik részt venni egy fakultatív programon (előre fizetendő) a patinás Casa del Enemigo Étteremben, melyet a híres argentin borász, Alejandro Vigil vezet. Itt egy 6 fogásos gasztronómiai vacsora mellett válogatott borokat kóstolunk meg.

7.nap: Uco völgye borvidék

Reggeli után a híres francia sztárborász, Michel Rolland és a bordeauxi borász barátai által megalapított  pincészeteiből  kettőt nézünk meg: a Diamandes és a Monteviejo borászatokat, ahol szintén vezetett túra keretein belül kóstolunk csúcsminőségű borokat.Érdekesség, hogy a Rolland által megálmodott „Clos de los Siete” bort, az általuk irányított 7 szőlőtermő területről származó termésből termelik. Este részt vehetünk egy fakultatív (előre  fizetendő), különleges, 3 fogásos vacsorán Mendoza legpatinásabb éttermében, a TV által is ismert chef, Francis Malmann által megálmodott „1884” nevű helyen. Az itt elkészült ételek az Andok jellegzetes ízeire helyezik a hangsúlyt, e mellé nagy figyelmet fordítva a mendozai borokra.

8.nap: Mendoza – Buenos Aires

Reggeli után, a délelőtti órákban átrepülünk Buenos Airesbe, a tangó fővárosába. Rio del Plata folyó partján fekvő, ~15 milliós fővárost a Dél Párizsának is nevezik, mely Dél-Amerika egyik „legeurópaibb” városa, elsősorban építészete, széles sugárútjai, hatalmas parkjai miatt, de az itt lakók többsége is inkább európai bevándorlók leszármazottjai. Érkezésünk után megnézzük az elegáns éttermekkel, kávézókkal és antik boltokkal tarkított Recoleta negyedet, melynek fő látnivalója a világ leghíresebb temetőkertje, ahol a nagy nemzeti ikon, Eva Perón (Evita) sírját is felkereshetjük. Ezt követően elfoglaljuk szállásunkat a belvárosban (3 éj), majd kis pihenés után pazar büfévacsorára indulunk a város Puerto Madero negyedébe, mely a régi dokk felújított része, kávézókkal és irodaépületekkel. A vacsora alatt többek között megkóstoljuk a legjobb argentin BBQ specialitásokat is, italokkal. Szállás: Broadway Hotel and Suites 4*

9.nap: Buenos Aires

Délelőtt a belvárosi szállodánkból részben gyalogos, részben buszos városnézésre indulunk. Felkeressük a Július 9. sugárutat több mint száz méteres, 22 sávos szélessége miatt a világ egyik legszélesebb sugárútjának tartanak, központjában  a város alapításának 400. évfordulójára emelt 70 méter magas Obeliszkkel, majd a kongresszus épületét, mely a maga 12 000 négyzetméteres területével a világ egyik legnagyobb parlamentje. Megtekintjük a Plaza de Mayo-t, a koloniális kori városházát, a mai városházát, a katedrálist és a Casa Rosada Elnöki Palotát, a Parque San Martínt a Malvinas-szigeteki hősök emlékművel, és belülről a híres Teatro Colón színházat is. Városnézésünk a hangulatos La Boca és San Telmo negyedeket is érinti. Este fakultatív programlehetőség keretén belül egy vacsorával egybekötött fergeteges tango show-nak lehetünk részesei. (Előre fizetendő).

10.nap: Buenos Aires - Colonia del Sacramento (Uruguay) – Buenos Aires

Reggel a kikötőbe indulunk, ahonnan a La Plata torkolatán átkelve (kb 1 óra) Uruguay hangulatos koloniális városába, az UNESCO védelme alatt álló Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város az ország legrégebbi alapítású városa, amelynek erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került, s még sokáig a két hatalom viszályainak középpontjában állt. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortazela de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. Szabadidőnk keretében jellegzetes uruguayi ízekkel és borokkal is imserkedhetünk. A program végeztével visszahajózás Buenos Airesbe, transzfer a szállodába.

11-12.nap: Buenos Aires – Párizs – Budapest

Délelőtt egy kis szabadidő, majd kicsekkolás a szállodából és transzfer a repülőtérre.  14:30-kor indulás az Air France járatával, párizsi átszállással Budapestre. Érkezés másnap délután 15:30-kor a magyar fővárosba.

 MINIMÁLISAN INDULÓ LÉTSZÁM: 10 FŐ!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 •          Chile – Valparaiso történelmi városközpontja
 •          Uruguay - Colonia del Sacramento városának történelmi óvárosa

Fakultatív programok

Fakultatív programok

- 6 fogásos fakultatív vacsora borválogatással a Casa del Enemigo Étteremben 

53 000 Ft (min 10 fő esetén

- 3 fogásos exkluzív vacsora borokkal Francis Malmann éttermében, az „1884”-ben

51 900 Ft (min 10 fő esetén)

- Fergeteges argentín tango show vacsorával

30 000 Ft (min 10 fő esetén)

További információk

Várható menetrend -(Air France + Latin légitársaságok) (változhat)

Január 17: Budapest-Párizs: 06:00 - 08:30

                Párizs-Santiago de Chile: 10:10 - 20:35

Január 24: Mendoza - Buenos Aires: 10:57 - 12:35

Január 27: Buenos Aires - Párizs: 14:30 - 07:50 +1 nap

Január 28: Párizs-Budapest: 13:20 - 15:30

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.01.17. - 2020.01.28.
12 nap / 10 éj
898 000 Ft
Betelt

További időpontok

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 4 éjszaka Santiago de Chilében, 5*-os szállodában reggelivel
 • 3 éjszaka Mendozában, 4 *-os, belvárosi szállodában reggelivel
 • 3 éjszaka Buenos Airesben, 4*-os belvárosi szállodában reggelivel
 • 3 ebéd, 2 vacsora, program szerinti kóstolók és pincelátogatások
 • transzferek, kirándulások autóbusszal 
 • belépők
 • helyi idegenvezető
 • kompjegy Uruguayba
 • magyar csoportkísérő és helyi idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Air France repülőjegy belső járattal,  illetékkel,1 db 23 kg feladható poggyásszal, 1 db kézipoggyásszal
  kb. 350.000 Ft (változhat)
 • Helyszínen  fizetendő költség: Borravalók
  60 USD
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 

 Egyébb költségek

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  223.000 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Vass Magdolna

thumb_vass_magdi.jpg

16 nap / 14 éj
2021.01.25. - 02.09.

1.155.000 Ft/főtől

15 nap / 13 éj
2020.04.21. - 05.05.

980.000 Ft/főtől

18 nap / 16 éj
2020.10.12. - 10.29.

1.415.000 Ft/főtől
bezárás

 

 

Kedves Utasaink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket arról, hogy megelőzés céljából irodánkban a személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel. Kollégáink továbbra is elérhetők e-mailben és telefonon hétfőtől péntekig 9-18 óra között. 

Kollégáink elérhetőségeit ITT láthatják.

A tájékoztató teljes tartalma ITT olvasható.

 

Megértésüket köszönjük!