Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bulgária
Indulhatunk!
 

Magyar állampolgárok főszabály szerint korlátozásmentesen, karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Bulgária területére, amennyiben bizonyítottan Magyarországról, vagy az EU valamely országából érkeznek. 

Balkáni országokból (Észak-Macedónia, Szerbia, Albánia, Koszovó, Montenegró, Moldova és Bosznia-Hercegovina) 72 óránál nem régebbi PCR teszt birtokában, vagy 14 napos karantén vállalásával lehet belépni. 

Egyes kivételektől eltekintve, más országokból nem engedélyezett a beutazás.

FIGYELEM! A fenti korlátozás átutazókra nem vonatkozik. Pl. Magyarországról induló, Szerbián és Bulgárián keresztül Görögországba utazó magyar állampolgárok korlátozás nélkül beléphetnek Bulgária területére. 

Javasoljuk, hogy útiokmányként elsősorban útlevelet használjanak és a határátlépésnél külön kérjenek átlépést igazoló pecsétet, mely által bizonyítható az utazás kiindulópontja,útvonala és ezek ideje.

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

Bulgária jelenleg sárga jelzésű ország.

A sárga jelzésű országból érkező magyar állampolgárra vonatkozó szabályok:

Nem szükséges a járványügyi megfigyelés, ha a Magyarországra történő belépést megelőző 5 napon belül, legalább 48 órás időkülönbséggel, két alkalommal elvégzett, az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris vizsgálat – SARS-CoV-2 teszt – eredményét tartalmazó, magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja, hogy a SARS-CoV-2 koronavírus a szervezetében a vizsgálat időpontjában nem volt kimutatható.

Különös méltánylást érdemlő esetben, kérelemre mentesülhet a karantén kötelezettsége alól, ha az egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálat – SARS-VoV-2 teszt – eredménye negatív, de köteles a második vizsgálatot elvégeztetni.

Ezek a státuszok hetente frissülnek.

Információ frissítés dátuma: 2020.08.05.

 

Kiemelt Bulgária ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

Kedves Utasunk!

A megadott keresési feltételek szerint nem található utazás

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK