Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Botswana

„Setswana, Batswana, Botho, Bogobe!”

Setswana a dél-afrikai ország nemzeti nyelve, amit az ország lakosai, a Batswanak beszélnek a hivatalos angol mellett. Botho az egyik legfontosabb nemzeti alapelv, amely az itt élők viselkedését, egymáshoz viszonyulását alapjaiban meghatározza. A lényege az, hogy tiszteletet akkor érdemelsz ki, ha először te mutatsz tiszteletet mások iránt. A Bogobe egy nemzeti étel, amit évszázadok óta változatlanul készítenek kecske, marha vagy vadhúsból, kukoricából és a marogo spenótszerű zöldségből. Meglepő, hogy a világ legnagyobb gyémánttermelő országában mindössze 2 millióan laknak majdnem hat magyarországnyi területen. A gyémánt mellett a szafari turizmus nagyhírű specialistája, melyhez minden adottsága megvan.

Ha egy valamiről hallottunk Botswanával kapcsolatban, akkor az az Okavango-delta! Az Okavango folyó deltája szokatlanul nem a nyílt tengerbe ömlik, hanem a szárazföldön szétterülve a szavannát öntözi a száraz Kalahári-sivatag közepén. Egész Afrika egyik legkülönlegesebb látnivalója. Helikopterről nézve olyan, mint egy szigetekkel teli vízi paradicsom, holtágak szövevényével. A föld szintjéről a száraz időszakban elhalt fák pedig mintha az apokalipszist vetítenék előre. Az oroszlán üvölt, a leopárd áldozata után vágtat, a hiéna életéért harcolva menekül. Közvetlen közelről tapasztalni az természet törvényeit leírhatatlan.

A Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legnagyobb vadállatlelőhelye, a botswanai szafarik központja. Itt vonul Afrika legnagyobb elefántcsordája, antilopok, ragadozók és nem kevesebb, mint 440 madárfaj élőhelye.

Az igazi afrikai hangulatot, az állatok közelségét, a természet hangját pedig a természetben eltöltött néhánt nap alatt lehet igazán megtapasztalni.

Magyar állampolgárok részére vízumra van szükség a Namíbiában, Botswana-ban és Zimbabwe-ben való tartózkodáshoz. Turistaként legfeljebb 30 napig tartózkodhat magyar állampolgár mindhárom  országban.

 

Az útlevélnek a hazaérkezés után még legalább további 6 hónapig érvényes. Az útlevélben minimum 3 üres oldalpárnak kell lennie a vízumok elkészítéshez.

A vízumokkal kapcsolatos teendők részleteit utazási irodánk indulás előtt kb. 40 nappal közli.

Valuta:

Az amerikai dollár (USD) vagy az euró (EUR) kivitele ajánlott. A pénzváltók és bankok kizárólag 2006. után kiadott, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Namíbiában a namíbiai dollár (NAD, kb. 25 Ft), Botswanában a pula (BWP, kb. 30 Ft), Zimbabwéban az amerikai dollár (USD) a hivatalos fizetőeszköz.

Ajánlott költőpénz:

500-700 USD + fakultatív programok árai.

Szállások:

Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és a nemzeti parkok terletén lévő szafari lodge-okban lesznek, 2 ágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz:

Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. További étkezésekre a szállások éttermeiben lesz lehetőség.

Közlekedés:

Utazásunk során egy kényelmes utastérrel rendelkező expedíciós járművet használunk közúti közlekedésre és a szafarik során. Az állatlesek során sétahajókkal és motorcsónakokat is használunk.

Biztosítás:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

Oltások:

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz. A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosával.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Ajánlott gyógyszerek:

Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli. Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

Időjárás:

A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. Jelentős csapadékra nem kell számítanunk, záporok a Chobe Nemzeti Park és a Victoria Falls Nemzeti Park területén fordulhatnak elő.

Időeltolódás:

+1 óra

Kommunikáció:

Mindhárom országban beszélnek angolul.

Mobiltelefon:

A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, ám a hálózat 1800 MHz-en működik.

Elektromos áram:

A csatlakozó aljzatokról itt talász információt: http://kropla.com/electric2.htm

Közbiztonság:

Utazásunkat helyi partnercég bevonásával szervezzük. Az utazás útvonala és a programok helyszínei a nagyvárosoktól távol esnek. 

Kiemelt Botswana ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:
GARANTÁLT
Vélemények útjainkról

Namíbia,Botswana, Zimbawe körutazás

Kedves  Gabriella
Nagyon meg voltam elégedve a 2017 decemberi Namíbia, Botswana és Zimbabwe körútjukkal. Különösen amiért a sok utazás mellett lehetőség volt több olyan fakultatív vadlesen is részt venni  ami nem szerepelt a programban. Az idegenvezető remekül látta el a feladatát.

Ezt az útjukat másoknak is ajánlom.

 

Utasvélemény, 2017.december

Namíbia,Botswana,Zimbabwe körutazás

Kedves Gabriella, Angéla és Péter!

Nagyon köszönjük a remek szervezésű,  látnivalókban, élményekben gazdag utat, tökéletes élmény volt. A páratlan utazás keresztül Afrikán, a közeli ismerkedés különböző törzsekkel, a növény- és állatvilággal, a Viktória-vízeséssel megkoronázva csúcs volt. A feltüntetett fakultatív programokon túl is kihasználtuk az adódó lehetőségeket, befizettünk gepárd farmra (simogatni lehetett három nagymacskát és vadakat nézni), rinocérosz lesre (szafari kocsiról leszállva közelíthettük az óriásokat), Okavango repülésre... A szállások jók voltak, jó reggelikkel, még a sátor is nagy kaland 1 éjre, pedig attól azért tartottam. Köszönjük az élményeket.

Utasvélemény, 2017.december

Namíbia - Botswana - Zimbabwe körutazás 

A Namíbia, Botswana, Zimbabwe utazás  kiválóan sikerült, talán többet is adott a vártnál, ami a tájat és az elképesztő állatbőséget illeti. Külön kiemelném a csónakos-sátorozós Okavango-delta programot, a nagyszerű gyalogos szafarikkal, ez az utazás talán csúcspontja volt. Másik nagy élményünk a  Swakopmund közeli 7. számú homokdűne erős szélben, homokfúvásban történt megmászása. Ez ugyan  helyszíni rögtönzés volt, de annyira látványos program, hogy kár lett volna kihagyni. Ha jól látom, a következő hasonló út programjába be is kerültek a nagy homokdűnék.  A teljes úton volt sofőrünk és kalauzunk Mojo, aki fáradhatatlanul, segítőkészen és vidáman járult hozzá az út sikeréhez. Hasonlóan csak jókat tudok mondani az Okavango-delta profi mokorós csapatáról és közülük a szafarikat vezető Johnról. Ha erőnk engedi, hasonló utakra a jövőben is szívesen megyünk az 1000Úttal.

Utasvélemény,2018.december