Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bosznia - Dél-Dalmácia nyárköszöntő
tengernyi látnivalóval
 
139 000 Ft
/fő
2018.06.02 - 06.08.
 
Utazás:

50 fős autóbusszal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

50 fős autóbusszal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban

Ellátás:

reggeli

Részletes program

1. nap: Budapest - Szarajevó

Indulás reggel 6:00 órakor, Budapestről, a Blaha Lujza térről. Utazás az M6 autópályán, majd Eszék -Slavonski Samac - Szarajevó útvonalon. Útközben ismerkedés Bosznia és Hercegovina földrajzi-geológiai környezetével, történelmével. Igaz mesék a Magyar Királyság déli határvédelmi rendszeréről, a török korszak eseményeiről, illetve az osztrák-magyar fennhatóság idejéből. Szemelvények az „Európa puskaporos hordójaként” emlegetett Balkán XX. századi eseményeiből. Késő délutáni érkezés Szarajevóba. Városnézés a máig törökös hangulatú Bascsarscsijá-ban. Látogatás a Gazi Huszrev Bég dzsámiban, az ország legnagyobb török épületében, majd ezt követően a Latin-hídnál, Gavrilo Princip merényletének helyszínén.  Bejelentkezés a hotelbe, majd szabadprogram a Bascsarcsijában.

Éj Szarajevóban

 

2. nap: Mostar UNESCO világörökségi kincsei

Reggeli után 1 órás városnézés az Osztrák-Magyar városrészben, fotószünetekkel a Régi Városházánál és a legszebb középületeknél. Délelőtti utazás Mostar-ba. Útközben ismertető a város oszmán kori virágzásáról – illetve a Délszláv háború eseményeiről. Rövid városnéző séta az UNESCO világörökségi török óvárosban, az Öreg Hídnál. 1 órás szabadprogram és vásárlási lehetőség.  Továbbutazás a Neretva festői völgyében Pocitelj-ig, a Hunyadi Mátyás által megerősített, fantasztikus fekvésű határőrvárosig. A máig álló fellegvár és gyönyörűen helyreállított dzsámi, majd a karavánszeráj és a fürdők fényképezése. Török kávézás, gyümölcskóstoló majd utazás a horvát határra.  A csodaszép narancs és egyéb déligyümölcs ültetvények fényképezése, majd áthaladás Neum üdülővárosán. Késő délutáni megérkezés a Peljesac-félszigetre, utazás az „eldugott”, tenger-felőli oldalon, a fantasztikus „Korzikát idéző” panorámák és festői borászatok földjén. Koraesti megérkezés Orebic-be, a szállás elfoglalása.

Éj Orebicben

Szállás: Hotel Orebic***

 

3. nap: Marco Polo szigetén

Kései reggeli után délelőtti kirándulás a szomszédos Korcula szigetére, különhajóval. Közös séta Korcula velencei múltú óvárosában, ismertetővel a kerkyrai időkről (a görög betelepülés idejéből), illetve az itt született világhírű utazó, Marco Polo életéről. Látogatás a Polo család házánál, majd a Marco Polo Múzeumban. Szabad program a történelmi óvárosban: a zömök bástyák, könnyed, gótikus paloták fotózása, szabadidő, fakultatív fürdőzési vagy étkezési lehetőség. Délután visszahajózás Orebic-be, majd délutáni szabad program. (A hajójegy ára: 7,-EUR/fő).

Éj Orebicben

 

4. nap: Raguza emlékezete

1./ Egész napos pihenő a tengerparton.

vagy

2./ Egész napos fakultatív kirándulás autóbusszal a Peljesac-félsziget nyakához, Ston óvárosához és a Raguzai Köztársaság által épített különleges falrendszerhez a "dalmát nagy fal"-hoz. Útközben ismerkedés a néhai Raguza (Dubrovnik) történetével, múltjának magyar vonatkozásaival. Igaz mesék a velencei-raguzai vetélkedés és a sótelepekért folytatott harcok időszakából. 1 órás szabadidő Stonban, majd továbbutazás Dubrovnikba, az Adria ékkövébe. Közös séta és fényképezés a gigászi falak külső oldalán, majd az UNESCO világörökségi védelem alatt álló óvárosban: A 4 km-nyi fallal övezett óváros a számos magyar történet mellett két uralkodói ereklyét is rejt: Szt. László és Szt. István csontjait, a Ferences- illetve Dominikánus kolostorokban. 2 órás szabad program és strandolási lehetőség, majd visszautazás Orebic-be. Hazaúton borkóstoló és vásárlási lehetőség. (Egész napos kirándulás részvételi díja: 30,-EUR/fő)

Éj Orebicben

 

5. nap: Dalmácia legzöldebb szigetén

1./ Egész napos pihenő a tengerparton.

vagy

2./ Egész napos fakultatív kirándulás hajóval Mljet szigetére, a Mljet Nemzeti Parkba. Dalmácia legzöldebb szigete, különleges szépségű természeti kincs: Kikötőjébe érve, a nemzeti parki belépők megvétele után könnyű, árnyas, 30 percnyi erdei sétával érhető el a sziget mesés szépségű, kettős tórendszere. A tavak fürdésre kiválóan alkalmasak, sőt az egyik tó közepén már giccsesen festői módon (!) egy kolostorral koronázott sziget is található – ahová külön hajókirándulással juthatunk el. Szabadidő és strandolás az idilli környezetben. Délutáni visszahajózás a félszigetre. (Egész napos kirándulás részvételi díja: 55,-EUR/fő)

Éj Orebicben

 

6. nap: Pihenés az Adrián

Egész napos pihenő a tengerparton.

Éj Orebicben

 

7. nap: Split nevezetességei - Budapest

Kora reggeli indulással utazás észak felé, Split (Spalato) városába. Útközben ismerkedés Diocletianus császár korával, illetve az Osztrák-Magyar Császári és Királyi Hadiflotta történetével. 1,5 órás látogatás Split UNESCO világörökségi védelem alatt álló óvárosában: Diocletianus császár egykori hatalmas, fényűző palotájának megtekintése, majd IV. Béla itt elhunyt kislánya koporsójának „felkutatása.” Búcsú az Adriától, folyamatos utazás az autópályán.  Budapestre érkezés az éjszakai órákban. (Blaha Lujza tér)

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Mostar
 • Dubrovnik óváros
 • Split óváros

Fakultatív programok

Korcula-sziget hajókirándulás jegye:

7,-EUR/fő

Egész napos Dubrovnik kirándulás:

30,-EUR/fő

Mljet- sziget egész napos hajókirándulás, nemzeti parki belépővel

(+ hajózással a tavakon is)

55,-EUR/fő

 

FIGYELEM! AZ EGÉSZ NAPOS DUBROVNIK KIRÁNDULÁS ÉS MLJET HAJÓKIRÁNDULÁS  IS CSAK MIN. 30 FŐ RÉSZTVEVŐVEL INDUL. 

A belépők, jegyek befizetése a helyszínen történik, de előzetes foglalás alapján.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • az utazást autóbusszal
 • szállást 3*-os szállodákban 
 • reggelis ellátást
 • magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítást
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  38 000 Ft
 • vacsora felár
  24 000 Ft
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője: 

Karancsi Dóra

A természet szerelmese vagyok és hiszek abban, amit egy nagyon kedves barátom fogalmazott meg: „Nem a természetet kell megvédeni az embertől, hanem az embert kell visszahelyezni a természetbe.” Már gyerekkorom óta járom a világot, édesapám földrajztanárként a természeti szépségek iránti rajongását hamar belém ültette. Így nem volt kérdés, hogy a turizmus irányába tanulok tovább, egyetemi tanulmányaimat is ezen a szakirányon végeztem.  7 éven keresztül utazásszervezőként dolgoztam, mely során Európában és Európán túl számtalan utazást koordináltam, míg végül úgy döntöttem, hogy szeretném ezeket az élményeket az emberekkel személyesen átélni és idegenvezető lettem.

Azóta is igyekszem azt szem előtt tartani, hogy utasaim igazi élményekkel gazdagodva térjenek haza utazásaikról, hiszen ezek azok a tapasztalatok, amelyek igazán maradandóak. Emellett pedig nap mint nap azért dolgozom egy állat- és környezetvédelmi alapítvány munkatársaként, hogy az emberek felismerjék a természettel való együttműködés szépségeit és fontosságát egy élhetőbb és boldogabb jövő reményében.

 

 

 

 

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK