2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Bordeaux és a világ leghíresebb borai

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Franciaország
Régió:BordeauxHelység:Bordeaux
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Bor, konyak és gasztronómia, három fogalom, ami szorosan összefügg Franciaországgal, és a leghíresebb borvidékekkel…..

Utazás: repülővel

Elhelyezés: 3*-os szállodában

Ellátás: program szerint

Miért Bordeaux, Sauternes, Cognac

1/ Franciaország világhírű borvidékeinek megismerése: Margeaux, Sait Émilion, Sauternes. Margaux,
2/ Látogatás a konyak hazájában, a Rémy Martin birtokon.
3/ Európa legnagyobb homokdűnéjének „megmászása” (Dune de Pyla).

Idegenvezető: Bálint Gabriella

1. nap Budapest – Párizs – Bordeaux
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 04:30 h-kor. Elutazás  06:30 h-kor,Amszterdamon keresztül. majd érkezés Bordeauxba  11:05  h-kor. Transzfer a szállodába, ezt követőn a világhírű, Bordeaux-i Millésima Bor Trezorba látogatunk. Egy 200 éves pince az alapja a 8000 m2-es trezornak, ahol optimális körülmények között őrzik Franciaország leghíresebb borvidékeinek legjobb borait. 200.000 palack közvetlenül a leghíresebb borászatoktól, melyek garantálják az eredetiséget és a legjobb minőséget. Az Imperial könyvtárban őrzik azt a különleges 10.000 palackot, amelyek egyedülállóak a világon, (magnum, jeroboan, imperial).
Az egy órás vezetett látogatást követően 3 vidék, 3 pincészet 1 – 1 különleges borát kóstoljuk meg:
1/Chateau Malartic Lagraviére pincészet, 2003-as Pessac-Léognan white Cru Classé
2/Chateau Fleur Peyrabon pincészet, 2006-os Pauillac Cru bourgeois
3/Chateau Guiraud pincészet, 2002-es Sauternes 1 Cru Classé
A látogatást követően gyalogos városnézés, majd vacsora egy belvárosi étteremben.
Szállás Bordeaux belvárosában(4 éj).

2. nap St. Emilion – Sauternes - Bordeaux  (120 km)
Reggeli után Saint Émilionba utazunk. Séta aközépkori műemlék városban, ahol megtekintjük a Église Monolithet, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat, majd a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát. Innen a közeli, Pomerolban található Chateau Petit-Villageba látogatunk, ahol a megismerkedünk a birtok történetével, majd az alábbi 2 fajta bort kóstoljuk meg:
1 / Petit-Village 2011
2 / Chateau Petit-Village 2011
Ez követően a világ egyik legdrágább édes bor vidékére, Sauternes-ba utazunk.
Itt a Chateau Guiraud ikonikus pincészetet látogatjuk meg, ahol három kiváló Gran Cru Classe édes bort kóstolunk meg.
A nap végét egy igazán világhírű birtok koronázza meg. A Chateau Smith Haut Lafitte története 1665-ig nyúlik vissza, így 2015-ben egy különleges borral ünnepelték az eredeti szőlőültetvény 650. születésnapját. A bírtok és történelmének megismerése után, a tulajdonosok magánpincéjében 3 féle bort kóstolunk:
1 / fehér Premier Grand Cru Classét
2 / egy "fiatal" vörösbort
3 / vörös Premier Grand Cru Classét
A pincelátogatások után a kora esti órákban érkezünk vissza Bordeaux-i szállásunkra.
Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

3. nap Fakultatívkirándulás: Bordeaux – Saintes - Cognac – Bordeaux (270 km)
Ezt a kirándulást azoknak javasoljuk, akik szeretik a Cognac-ot, és meg szeretnék ismerni a Cognac városában található világhírű Rémy Martin birtokot. A program keretében látogatást teszünk a Rémy Martin központban. Először megtekintjük a birtokot, a történelmi házat, majd egy több száz éves pincét. Ezután a konyak készítés rejtelmeibe engednek betekintést. A program után gasztronómiai falatkák kiséretében három különleges Rémy Martin konyakot kóstolunk meg, ami igazi élményt jelent a híres nedű kedvelőinek.
Kirándulásunk következő állomása a Charente megyében található Saintes városa. Rövid séta az óvárosban, majd a városnézés keretében megtekintjük a Római Amphiteátrumot, a Saint Pallais templomot, a Saint Eutrope Bazilikát, és végül Germanicus diadalívet.
Délután indulunk vissza a Bordeauxba.  Fakultatív vacsora egy hangulatos, belvárosi étteremben.

4.nap Arcachon - Pauillac- Margaux  - Bordeaux (210 km)
Reggeli utánaz Atlanti-óceán partján található Arcachonba utazunk. Itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pyla. Méretei lenyűgözőek: 3 km hosszú, 500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. A dűnék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Séta után, a tengerparton, egy hangulatos, teraszos étteremben ebédelünk. Ezután Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére utazunk. Itt található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászat (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild). Először a Chateau Pichon Baron birtokra látogatunk. A gyönyörű környezetben fekvő kastély és birtok egyike a Bordeaux-i történelmi szőlő ültetvényeknek, és 1855 óta Second Grand Cru Classé minősítésű.  A borkóstolás alatt a 90-es évek legjobb boraiból kapunk ízelítőt.
1 / Chateau Pichon Baron 1998,
2 / Chateau Pichon Baron 1996,
3 / Chateau Pichon Baron 1995.
Ezt követően érkezünk a Margaux földjén található 1885-ben alapított, a négy legnagyobb pincészet után, talán a leghíresebb Grand Cru Classé minősítésű Chateau Kirwan pincészetbe. A pincelátogatás után egy 4 fogásos gasztronómiai vacsorán veszünk részt.  Az előétel mellé egy 2014-es Bordeaux Blanc-t kóstolunk. A főételhez egy 1999-as Chateau Kirwant, míg a sajttálhoz és a desszerthez egy 1979-es Chateau Kirwant kóstolunk meg. Késő este érkezünk vissza a szállodába.
(a részvételi díj tartalmazza a borokkal kísért gasztronómia vacsora árát is!).

5. nap Bordeaux - Párizs - Budapest
Reggeli után még rövid szabad program, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás 12:05 h kor, majd 15:30 h-kor indulunk tovább Budapestre. Érkezés Budapestre 17:40 h-kor.

1000 út Utazási Iroda !

2016. évben két alkalommal utaztam az Önök irodájával.

Az egyik út  Bordeaux és környéke . A  csoport kis létszámú volt.

A szervezés, a Hotel, a helybeli utazások, az idegenvezető kifogástalan volt.

Remek vacsorákat, kiváló borokat élvezhettünk.

 

A másik út, nagyobb létszámmal, Szardínia és Korzika.

A nagyobb létszámból eredően ez az út nem volt annyira bensőséges, de kiváló volt az idegenvezetés,

jók voltak a Hotelek. Sajnos a programból eredően kevés volt az idő egy-egy bájos kisváros alapos

megismerésére.  Szardínián javaslom a régészeti  lelőhelyek látogatásának csökkentését és több időt

adni egy-egy kisváros alaposabb megismerésére.

Mindkét útnál az Önök munkatársai  rendkívül segítőkészek és udvariasok voltak, igazán jó

élményeket  szereztem és ezért is szívesen utazom a jövőben is Önökkel.

 

Üdvözlettel:

dr. E.Z, dr. K E.

terület:547 030 km2
főváros: Párizs
államforma: elnöki köztársaság
lakosság: 66 628 000 fő (2016)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Franciaországban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger közelsége miatt az időjárás változatosabb és időnként szeszélyesebb, mint az adott évszakban Magyarországon. Utazóinknak az ország nyugati részén alapvetően óceáni, északi és északkeleti felében kontinentális, a Földközi-tengerhez közel eső déli részeiben pedig mediterrán éghajlattal kell számolniuk.
A tenger vízhőmérséklete még viszonylag alacsony (18-20 fok), miközben a levegő felforrósodott (28-30 fok). 
pénznem: euró
nyelv: francia
népcsoport: 85% francia, 15% egyéb (észak-afrikai arab, berber, fekete–afrikai, ázsiai)
vallás: 64% római katolikus, 3% protestáns, 5% egyéb, 28% felekezeten kívüli
Franciaország tengeren túli megyéi: Gaudeloupe, Martinique, Francia Guvana, Réunion
Franciaország tengerentúli területei:         Francia Polinézia, Új Kaledonia, Saint Pierre és Miquelon, Mayotte, Wallis és Futune

 

 

Tudnivalók

Utazás helyben

Autóval

Franciaország nagyon fejlett úthálózattal rendelkezik. Európában itt található a leghosszabb úthálózat, amely egyben az egyik legsűrűbb is behálózva az ország összes települését. Általában elmondható, ha a domborzati viszonyok azt megengedik, két szomszédos település között vezet jó minőségű burkolt út.

Az autópályák aránya is igen magas, Auvergne régió kivételével nagyon sűrű hálózatot alkotnak. Túlnyomó többségük magán kézben van és fizetősek. Az árak általában a megtett távolság függvényében változnak: az autópályára felhajtáskor egy jegyet kell húzni, amelyet lehajtáskor a fizető kapunál le kell adni, és ez alapján számolják ki az autópályadíjat. Ha a felhajtáskor kapott kártya elveszett (vagy, ha lejárt, azaz 3 napnál régebbi), a legtávolabbi felhajtótól számolják az útdíjat. Az árak európai viszonylatban elég magasak, de nagy különbségeket is mutathatnak.

Fizetni készpénzzel (elsősorban euróval, de egyes helyeken akár valutában is), csekkel vagy bankkártyával lehet. Ez utóbbi az ajánlott, mivel sokkal gyorsabb és kényelmesebb. Egyes helyeken (pl. Nice Cote D Azur ) környéke, a lyoni elkerülő földalatti szakasza, A432-es autópálya) azonban egységdíjat kell fizetni (függetlenül attól, hogy hol hajtottunk fel). Ilyen helyeken általában egy tölcsér alakú autómatába kell a megfelelő összeget (általában 1,5–2€) bedobni. Természetesen csak fémpénzben, ezért autópályára hajtás előtt érdemes meggyőződni, hogy rendelkezünk-e fémpénzzel.

Léteznek nem fizetős autópálya szakaszok is. Ezek Ile-de-France régióban, illetve az egyes nagyobb vidéki városok agglomerációjában találhatók, de a Rajna-menti, illetve az észak-franciaországi autópályák többsége is ilyen. A fizetős szakaszokat felhajtó előtt mindig a PÉAGE felirattal jelzik. Az utolsó nem fizetős lejárót a DERNIÈRE SORTIE AVANT PÉAGE felirat jelzi, ezt követően nem feltétlenül botlunk fizetőkapuba (station de péage), ez lehet, hogy több kilométerrel arrébb van vagy egységdíjas szakaszoknál nem is létezik.

Nagy forgalom esetén (nyári hétvégéken, csúcsidőszakban) fizetős szakaszok végénél, a fizetőkapuknál több kilométeres sorok alakulhatnak ki. Megoldás lehet egy korábbi lehajtón való lehajtás, ám így is számítani lehet torlódásokra, mivel akadnak mások is, akik így próbálnak hamarabb célhoz jutni. Különösen gyakran Lyon környékén szokásosak a hasonló torlódások az A6 és A7 autópályákon. Párizs tág környékén is általánosak a nagyon hosszú dugók, tehát átutazás esetén érdemes minél messzebb elkerülni a fővárost.

Az autópályákon amúgy nagyon fejlett információs rendszer van. Sűrűn találni kijelzőket, amelyek jelzik az aktuális forgalmi viszonyokat, illetve az esetleges veszélyekre is felhívják a figyelmet. Franciaország szinte minden részén (de főleg Bretag-ban, az Alpokban Provence régióban) heves viharok tudnak kialakulni, amelyek során a vezetés egyáltalán nem ajánlott. Esős, havas és csúszósz időben az autópályákon legfeljebb 110 km/h sebességgel lehet menni.

Az autópályákon kívül számos országos főút (route nationale) is található az országban, melyek mindegyike ingyenes. Sok közülük több szakaszon többsávos, akár autóút, sőt autópálya minőségű. Jelzésük egy N és az azt követő egy, kettő vagy három számjegy. Csomópontokban zöld színnel jelölik őket.

A leghíresebb és egyben a legforgalmasabb országút, az N7, amely Párizsból Lyonon és Aix-en-Provence on át megy Menton városáig. Bár lassabb, mint autópályán haladni, sokkal élvezetesebb lehet ezt az utat választani, amely számos érdekes településen megy keresztül, bár sokat el is kerül.

Az országos utak mellett léteznek megyei (départementale, Dxxx), illetve települési (Cxxx) utak is. Ezek általában szintén jól karban vannak tartva, de jóval kisebb forgalmúak, mint az országos utak. A megyei utak nagyjából a magyarországi elsőrendű főútak, a helyi utak a magyarországi mellékutakhoz hasonlíthatók az út szélességét tekintve.

Franciaországban számos körforgalom található. Itt mindig jól jelzik (a Magyarországon szokottól eltérően az út bal oldalán), hogy a kihajtó ágak hova vezetnek. Általabán a TOUTES DIRECTIONS (minden irány) irányt érdemes követni, ha a többi kiágazó nem felel meg. Érdemes odafigyelni, hogy kereszteződéseknél a korlátozó táblák általában (nem mindig) a szokásostól eltérően a bal oldalt találhatóak.

Vonattal

Franciaország kiválló vasúthálózattal rendelkezik, amelyen sok nagy sebességű vonat (TGV) közlekedik. A rendszer óriási hátránya azonban, hogy nagyon erősen Párizs centrikus, így bár a fővárosból Franciaország nagy része, Belgium és London is elérhető három órán belül, egyes vidéki városok között már rosszabb utazási időre lehet számítani.

A vonatokakat alapjában véve két részre lehet osztani, létezik a távolsági közlekedést lebonyolító Grandes Lignes (Fővonalak), illetve a regionális közlekedést végző TER (Transport Express Régional) hálózata.

Távolsági közlekedés

A Grandes Lignes vonalakon alapvetően két szolgáltatás, a nagysebességű TGV és az expressz vonatok (Corail) vehető igénybe. Az előbbire szükséges a helyfoglalás, a másikra legtöbbször csak ajánlott, ám sokszor érdemes a 1,5 €-s díjat befizetni, mivel főleg hétvégék környékén minden ülőhely elfogyhat.

A távolsági közlekedésben két időszakot különböztetnek meg, a normál időszakot (période normale) és a csúcsidőszakot (période de pointe). Az időszakok vonatonként eltérnek, és azt jelzik, hogy az adott napi indulásnál várhatóan mennyire lesznek telítve. A csúcsidőszakban közlekedő vonatokra a jegy ára mindig magasabb valamivel.

Az SNCF egy új, különleges szolgáltatása az iDTGV amely a fapados légitársaságok ellen veszi fel a harcot, és az ott szokásos foglalási rendszert alkalmazza, azaz minél előbbi a foglalás, annál nagyobb valószínűséggel lehet olcsó jegyet szerezni. A jegyárak 19 €-nál indulnak (minden vonatra 50 ilyen hely van), de közvetlen vonat indulás előtt a normál TGV-k áránál is több lehet az ára. Ezekre a vonatokra elsősorban az interneten lehet jegyet vásárolni, de egyes nagyobb pályaudvarokon is akad iDTGV jegyeket árusító hely. A vonaton amúgy kétfajta utazási mód, a csendes (idZen), illetve a hangos (idZap) zóna működik. A csendes zónában a mobiltelefonok használata, és a hangos beszéd tilos. A vonaton számos extraszolgáltatást biztosítanak külön díj ellenében.

Regionális vonatok

A regionális vonatok a TERhez tartoznak. A valóságban azonban minden egyes régió közlekedését külön TER egység végzi a vasúttársaságon belül. Ezeknek mind külön kedvezményes ajánlataik lehetnek. A legtöbb régióban Elzászban nincsenek időszakok) a távolsági vonatokhoz hasonlóan két időszakot különböztetünk meg, a csúcsidőt jelentő „fehér időszakot” (période blanc), illetve az azon kívüli „kék időszakot” (période bleu). Fehér időszakba esnek a péntek vagy vasárnap 15 és 20 óra között, valamint a hétfő 5 és 10 óra között induló járatok. Az ilyen vonatokon általában csak szerényebb kedvezményeket lehet igénybe venni, illetve nagyobb zsúfoltságra kell számítani. Különösen igaz ez a turisták által közkedvelt helyeken (tengerpartok, Alpok ahol sokszor állóhelyhez se lehet jutni.

Jegyek

Franciaországban a jegyvásárlás mikéntje nagyban eltér a Magyarországon szokottaktól. A távolsági járatoknál a jegyet meghatározott vonatra kell kérni, ha mégsem ezzel a vonattal utaznánk, annak indulása előtt bármikor ingyen lehet kérni a jegy kicserélését (kivéve egyes kedvezményes jegyfajták), vonat indulása után egy órával már csak a jegy árának 50 %-ért lehet a jegyet cserélni. Corail esetében, ha 2 hónapon belül egy másik vonattal utazunk, azt megtehetjük ugyanazzal a jeggyel helybiztosítás nélkül, vagy helybiztosítással, újabb 1,5 € kifizetésével. Azokon az állomásokon, ahol TGV is közlekedik, lehet találni olyan készülékeket (Échange minute TGV), amelyekkel rövid idő alatt cserélhetjük ki a lekésett TGV-re szóló jegyünket a következőre szólóra.

Jegy hagyományos módon való vétele nagyobb állomásokon hosszabb időt vehet igénybe, és csak normálárú jegyet lehet így kapni. Valamennyi állomáson, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokban működnek olyan autómaták, amelyekkel az interneten is meghirdetett jegyeket is lehet kapni. Ezek azonban csak dombor nyomott bankkártyát fogadnak el fizetőeszközként. Minden állomáson található továbbá regionális autómata is, ahol az aktuális régió TER-jeire lehet jegyet kapni. Itt dombor nyomott bankkártyával és fémpénzzel lehet fizetni. Végül pedig létezik az internetes jegyvásárlás is a www. voyages-sncf.com oldalon. 

Látnivalók

Franciaország az Európai Unió tagjaként a magyar állampolgárok számára személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel való belépés lehetséges. Az ország a Schengeni Egyezmény tagja, így határellenőrzésre csak a Nagy-Brittaniával, Svájccal és Andorrával közös határon lehet számítani.

"Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak." (Forrás: Külügyminisztérium)

 

Fakultativ kirándulás / programok:
3. nap: Saintes– Cognac a program szerint: 75 Eur/fő (min. 10 fő esetén, csak a kirándulás)
Rémy Martin program: 35 Eur/fő

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.07 2017.07.11 5 nap / 4 éj Reggeli 399 000 Ft

Az ár tartalmazza

4 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*-os szállodában, büfé reggelivel
- Repülőjegy Budapest-Amszterdam-Bordeaux útvonalon 1db kisméretű kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (23 kg)
- látogatás a Millésima Bor Trezorban (Bordeaux) borkóstolóval
- látogatás a Chateau Petit-Village  pincészetben (St.Emilion) 2 fajta borkóstolóval
- látogatás a Chateau  pincészetben (Sauternes) 2 fajta borkóstolóval
- látogatás a Chateau Smith Haut Lafitte pincészetben  3 fajta borkóstolóval
- látogatás a Chateau Pichon Baron pincészetben (Haut Médoc) 3 fajta borkóstolóval
- látogatás a Chateau Kirwan pincészetben (Margaux), Gourmet vacsorával és 3 féle borral.
- 1 vacsora Bordeaux belvárosában (3 fogásos menü 1 bohár borral)
- helyi autóbusz közlekedés a program szerint
- magyar idegenvezető

Külön fizetendő

- Repülőjegy illeték: 29.900 Ft/fő (változhat)
- BBP biztosítás: 2.750 Ft / fő
- Útlemondási biztosítás: 1,5 %(kötelező)
- Idegenforgalmi adó: 10 EUR/fő(helyszínen fizetendő)
- 2 fakultatív vacsora Bordeaux belvárosában (3 fogásos menü 1 pohár borral): 60 Eur / fő
- a pincészetekben vásárolt borok árát.

Fakultativ kirándulás / programok:
3. nap: Saintes– Cognac a program szerint: 75 Eur/fő (min. 10 fő esetén, csak a kirándulás)
Rémy Martin program: 35 Eur/fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte