2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Bor, Mámor, Provence

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Franciaország
Régió:ProvenceHelység:Provence
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Kulináris kalandozás Lyonban, ismerkedés Provence legjobb pincészeteivel, zamatos boraival és levendulamezőktől illatozó római kori műemlékeivel

...és miért Provence.

1/ Megismerhetjük Provence legszebb városait, műemlékeit.
2/ Megkóstolhatjuk Provence, Cote D Rhone, Chateauneuf-du-Pape, legjobb borait, finom ételeit.
3/ Élvezhetjük a virágzó levendulamezők illatát és látványát.

Idegenvezető:

1.nap Budapest– Lyon
Találkozó 16 h-kor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás 18:10 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Lyonba 20:10 h-kor. Transzfer a szállodába.

2.nap Lyon– Egy hangulatos nap a gasztronómia fővárosában
Reggeli után gyalogos városnézés Lyonban. A Rhone és a Saone folyó között elterülő város belvárosa világörökség része, ókori színháza és három gall amfiteátruma a legrégebbi műemlékek közé tartozik Franciaországban. 
Hangulatos séták várnak a reneszánsz városrészben, különleges élmény a fedett átjáróutcák alatt andalogni (traboule-ok). A Placedes Terreaux-nál áll a gyönyörű, barokk városháza, a teret pedig süllyesztett szökőkutak teszik még látványosabbá. A városképet a Notre Dame Du Fouriére bazilika uralja, impozáns épülete szinte a város mindenpontjáról látható. Érdemes megmászni a 287 lépcsőfokot a kilátóig, hiszen a panoráma egyedülálló.

A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk, ahol minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális  éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolgatni is. A finom falatokat egy zamatos Beaujolais-val öblítjük le egy borbisztró teraszán. Ezután szabadprogram, mialatt mindenki kedvére folytathatja a város és a helyi kulináris élmények felfedezését.

Este közös vacsora a tradicionális Bouchon éttermek egyikében.
Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradicionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra.  Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, a legfontosabb pedig, hogy a vendég otthon érezze magát!
A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal … Az ételeket zamatos borok kísérik, Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. Szállás Lyonban.

3. nap Lyon– Orange - Avignon (230 km)
Reggeli után a Rhone folyó mentén haladunk Orange felé. Útközben megállunk a Rhone folyó jobb partján található Cave De Tain pincészetnél. Sétálunk a szőlő ültetvények között, majd 5 mitikus Cote du Rhone bort kóstolunk meg: kétféle Hermitage Blanc-t, és három különböző évjáratú Hermitage Rouge Gambert. A borkóstolás után továbbutazunk Orengeba.
A város leghíresebb látnivalója a római kori amfiteátrum, ami Európában a legépebb állapotban maradt fent. Ezután átsétálunk a szintén római korban emelt Diadalív alatt. Rövid szabad program után kora délután érkezünk a Cotes du Rhone terület egyik legrégebbi pincészetéhez, az 1794-ben, Michel Bernard által alapított Chateau Beauchéne-be, ahol három területen, közel 70 hektáron termelnek szőlőt. A bemutató után egy fehér Cotes du Rhone Grande Reserve-t, egy vörös Premier Terroir-t, majd kis sajt falatkák kíséretében egy Chateauneuf du Pape Vignobles de la Serriere-t kóstolunk meg.
A látogatás után a kora esti órákban érkezünk Avignon-i szállásunkra, ahol 3 éjszakát töltünk el.

4.nap  Pont du Gard – Chateauneuf-du-Pape - Avignon (90 km )
Reggeli után gyalogos városnézés Avignonban. A történelmi negyedben megtekintjük a város legnevezetesebb épületét, a Pápai Palotát. A világörökség részévé nyilvánított gótikus palota a 14. században a pápák lakhelyéül szolgált. A város híres csonka hídja (Pont Saint-Bénezet) szintén a város jelképévé vált.
Avignonból a világörökség részeként számon tartott Pont du Gard-hoz utazunk. A több mint 49 m magas, háromszintes, 2000 éves római völgyhidat feltehetően i.sz. 19 környékén építették. Ma a Pont du Gard egyike az 5 leglátogatottabb francia látványosságnak. Végigsétálunk a hídon, ahonnan a látvány lenyűgöző.
Egy rövid pihenő, fotó szünet a híd lábánál található kávézóban, majd Franciaország egyik legnevesebb szőlőskertjeivel büszkélkedő, Chateauneuf-du-Pape felé haladunk. A híres borvidéken először a Domaines Beaurenard pincészetet látogatjuk meg. A borvidék bemutatása után három kiváló bort kóstolunk meg: egy 2015-ős fehér bort,  egy 2011-s vörös cuvét, majd egy 2006-os Cuvée Boisrenard-t (Vieilles Vignes).  Ezt követően egy vacsorával egybekötött borkóstoláson veszünk részt  az 1920-ban alapított Skalli Le Pavillon pincészetben.
A vacsorához az alábbi borokat kóstoljuk meg: az előételhez egy Chateauneuf du Pape fiatal fehér bort, majd egy régebbi évjáratú fehér bort, a főételhez egy fiatal, majd egy régebbi vörösbort. A desszertet egy Chateauneuf du Pape Rouge Prestige bor kiséri.
Este érkezünk vissza a szállásunkra.

5.nap Roussillon- Gordes – L’Abbay de Sénanque - Avignon (120 km)
Színek és illatok határozzák meg egész kirándulásunkat. Ezen a napon Vaucluse területét fedezzük fel, Provence talán legszínesebb régióját. A jellegzetes provanszi színek - lila-kék-sárga - különböző árnyalatai kísérnek utunk során, hiszen Vaucluse azon négy megye egyike, ahol a francia levendula 94%-át termesztik. A levendula az idők során Provence igazi jelképévé vált. Mivel utazásunk a levendula virágzás idejére esik, így remélhetőleg több illatozó mező mellett is elhaladunk. Kirándulásunk első állomása Roussillon. Ez a település is Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Különlegessége, hogy az okkerlerakódás természetes vöröses barna színárnyalatba borítja az egész falut, így még borús időben is olyan, mintha sütne a nap.  Megtekintjük a 18. sz-i városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén található kilátóhoz sétálunk, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Innen Gordes-ba utazunk, melynek házai és kertjei a sziklás hegyoldal lejtőjén kapaszkodnak meg. A falu fekvése, a szűk macskaköves utcák számos híres művészt ihletettek meg. A város jelképe az 1540-ben épült reneszánsz kastély és a templom.
Egy rövid pihenő után érkezünk Sénanque-ba. Magány, csend, fény és derű csodálatos harmóniája érződik Franciaország egyik legszebb román kori, 1148-ban alapított kolostorában. Az egyszerűségében szép kolostor kedvenc helye volt Vasarelynek és Chagallnak is, melyet a környező levendula mező tesz még varázslatosabbá.

A délutáni órákban érkezünk a Tourbillon család birtokára, ahol a Cotes du Rhone, Gigondas és Chateauneuf du Pape terület 4 kiváló borát kóstoljuk meg: Cotes du Rhone Tourbillon Rose, Cotes du Rhone Villages Plan de Dieu Rouge, Chateauneuf du Pape Blanc,VeillesVignes Rouge.
Kora este érkezünk vissza a szállodába. Este szabadprogram vagy fakultatív sétahajózás gasztronómiai vacsorával Avignonban, a Rhone folyón. A 4 fogásos, zenés vacsora közben látható a kivilágított város és a Rhone túlpartján fekvő Villeneuve-les-Avignon is.

6.nap Tarascon– Baux de Provence – St Rémy - Arles - Aix en Provence (160 km)
Egész napos kirándulás, gazdag programmal. Utazásunk első állomása Tarascon, itt látható  Franciaország egyik legszebb középkori vára. Különlegessége, hogy szinte teljes épségben vészelte át a múlt viharos századait. Innen St. Rémy de Provance-be látogatunk, ahol megtekintjük a Saint Paul de Mausole kolostort, melyet a 19. században elmegyógyintézetté alakítottak át. Az intézet híres lakója volt Van Gogh is, aki több képet festett itt. Ezután a közeli Les Baux-de-Provenceba utazunk. A műemlék település egy sziklán terül el, melyet egy középkori vár romjai uralnak. A legenda szerint a vad, drámai környezet ihlette Dante Isteni színjátékának Pokol helyszínét – a látvány kétség kívül lenyűgöző.
Délután érkezünk Arlesba, Franciaország „legrómaibb”városába, ahol számtalan római kori emlék repít vissza a múltba. A városnézés során többek között megtekintjük a 136 m átmérőjű, 2000 éves arénát, a 12.-14.században épült román kori St Trophime templomot és kolostort, valamint az őskeresztény temetőt (Les Alyscamps). Arlesból a kora esti órákban érkezünk Aix-en-Provenceba, ahol 2 éjszakát töltünk el.

7. nap Marseille– Cassis - Aix en Provence (130 km)
Kellemes, laza nap sok napfénnyel és tengerparttal! Reggeli után Marseilleba utazunk. Érkezés után séta a hangulatos régi kikötőben, majd áthajózunk If várához, ahol a híres regény főhőse, Monte Christo raboskodott. Visszaérkezés után megtekintjük a város fölé magasodó Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a híres kikötőre és If várára. Ezt követően a közeli Cassisba látogatunk.
A tengerparti településről indulnak a kis hajók a Calanques de Cassis csodálatos öbleinek felfedezésére. A magas mészkőfalak által határolt, türkízkék öblök látványa lenyügöző! A program fakultatív. Cassisnál fürdésre is lesz lehetőség. A késő délutáni órákban érkezünk vissza Aix-en-Provenceba. Közös városnézés a platánok és szökőkutak városában, Cézanne kedvenc városában, ahol számos látnivaló vár ránk: nyüzsgő terek régi díszkutakkal, díszes paloták. Búcsúvacsora egy hangulatos étteremben.

8.nap Aix en Provence -  Lyon - Budapest (295 km )
Reggeli után indulás Lyonba, a repülőtérre, majd elutazás 15:35 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Budapestre 17:40 h-kor.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:547 030 km2
főváros: Párizs
államforma: elnöki köztársaság
lakosság: 66 628 000 fő (2016)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Franciaországban az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger közelsége miatt az időjárás változatosabb és időnként szeszélyesebb, mint az adott évszakban Magyarországon. Utazóinknak az ország nyugati részén alapvetően óceáni, északi és északkeleti felében kontinentális, a Földközi-tengerhez közel eső déli részeiben pedig mediterrán éghajlattal kell számolniuk.
A tenger vízhőmérséklete még viszonylag alacsony (18-20 fok), miközben a levegő felforrósodott (28-30 fok). 
pénznem: euró
nyelv: francia
népcsoport: 85% francia, 15% egyéb (észak-afrikai arab, berber, fekete–afrikai, ázsiai)
vallás: 64% római katolikus, 3% protestáns, 5% egyéb, 28% felekezeten kívüli
Franciaország tengeren túli megyéi: Gaudeloupe, Martinique, Francia Guvana, Réunion
Franciaország tengerentúli területei:         Francia Polinézia, Új Kaledonia, Saint Pierre és Miquelon, Mayotte, Wallis és Futune

 

 

Tudnivalók

Utazás helyben

Autóval

Franciaország nagyon fejlett úthálózattal rendelkezik. Európában itt található a leghosszabb úthálózat, amely egyben az egyik legsűrűbb is behálózva az ország összes települését. Általában elmondható, ha a domborzati viszonyok azt megengedik, két szomszédos település között vezet jó minőségű burkolt út.

Az autópályák aránya is igen magas, Auvergne régió kivételével nagyon sűrű hálózatot alkotnak. Túlnyomó többségük magán kézben van és fizetősek. Az árak általában a megtett távolság függvényében változnak: az autópályára felhajtáskor egy jegyet kell húzni, amelyet lehajtáskor a fizető kapunál le kell adni, és ez alapján számolják ki az autópályadíjat. Ha a felhajtáskor kapott kártya elveszett (vagy, ha lejárt, azaz 3 napnál régebbi), a legtávolabbi felhajtótól számolják az útdíjat. Az árak európai viszonylatban elég magasak, de nagy különbségeket is mutathatnak.

Fizetni készpénzzel (elsősorban euróval, de egyes helyeken akár valutában is), csekkel vagy bankkártyával lehet. Ez utóbbi az ajánlott, mivel sokkal gyorsabb és kényelmesebb. Egyes helyeken (pl. Nice Cote D Azur ) környéke, a lyoni elkerülő földalatti szakasza, A432-es autópálya) azonban egységdíjat kell fizetni (függetlenül attól, hogy hol hajtottunk fel). Ilyen helyeken általában egy tölcsér alakú autómatába kell a megfelelő összeget (általában 1,5–2€) bedobni. Természetesen csak fémpénzben, ezért autópályára hajtás előtt érdemes meggyőződni, hogy rendelkezünk-e fémpénzzel.

Léteznek nem fizetős autópálya szakaszok is. Ezek Ile-de-France régióban, illetve az egyes nagyobb vidéki városok agglomerációjában találhatók, de a Rajna-menti, illetve az észak-franciaországi autópályák többsége is ilyen. A fizetős szakaszokat felhajtó előtt mindig a PÉAGE felirattal jelzik. Az utolsó nem fizetős lejárót a DERNIÈRE SORTIE AVANT PÉAGE felirat jelzi, ezt követően nem feltétlenül botlunk fizetőkapuba (station de péage), ez lehet, hogy több kilométerrel arrébb van vagy egységdíjas szakaszoknál nem is létezik.

Nagy forgalom esetén (nyári hétvégéken, csúcsidőszakban) fizetős szakaszok végénél, a fizetőkapuknál több kilométeres sorok alakulhatnak ki. Megoldás lehet egy korábbi lehajtón való lehajtás, ám így is számítani lehet torlódásokra, mivel akadnak mások is, akik így próbálnak hamarabb célhoz jutni. Különösen gyakran Lyon környékén szokásosak a hasonló torlódások az A6 és A7 autópályákon. Párizs tág környékén is általánosak a nagyon hosszú dugók, tehát átutazás esetén érdemes minél messzebb elkerülni a fővárost.

Az autópályákon amúgy nagyon fejlett információs rendszer van. Sűrűn találni kijelzőket, amelyek jelzik az aktuális forgalmi viszonyokat, illetve az esetleges veszélyekre is felhívják a figyelmet. Franciaország szinte minden részén (de főleg Bretag-ban, az Alpokban Provence régióban) heves viharok tudnak kialakulni, amelyek során a vezetés egyáltalán nem ajánlott. Esős, havas és csúszósz időben az autópályákon legfeljebb 110 km/h sebességgel lehet menni.

Az autópályákon kívül számos országos főút (route nationale) is található az országban, melyek mindegyike ingyenes. Sok közülük több szakaszon többsávos, akár autóút, sőt autópálya minőségű. Jelzésük egy N és az azt követő egy, kettő vagy három számjegy. Csomópontokban zöld színnel jelölik őket.

A leghíresebb és egyben a legforgalmasabb országút, az N7, amely Párizsból Lyonon és Aix-en-Provence on át megy Menton városáig. Bár lassabb, mint autópályán haladni, sokkal élvezetesebb lehet ezt az utat választani, amely számos érdekes településen megy keresztül, bár sokat el is kerül.

Az országos utak mellett léteznek megyei (départementale, Dxxx), illetve települési (Cxxx) utak is. Ezek általában szintén jól karban vannak tartva, de jóval kisebb forgalmúak, mint az országos utak. A megyei utak nagyjából a magyarországi elsőrendű főútak, a helyi utak a magyarországi mellékutakhoz hasonlíthatók az út szélességét tekintve.

Franciaországban számos körforgalom található. Itt mindig jól jelzik (a Magyarországon szokottól eltérően az út bal oldalán), hogy a kihajtó ágak hova vezetnek. Általabán a TOUTES DIRECTIONS (minden irány) irányt érdemes követni, ha a többi kiágazó nem felel meg. Érdemes odafigyelni, hogy kereszteződéseknél a korlátozó táblák általában (nem mindig) a szokásostól eltérően a bal oldalt találhatóak.

Vonattal

Franciaország kiválló vasúthálózattal rendelkezik, amelyen sok nagy sebességű vonat (TGV) közlekedik. A rendszer óriási hátránya azonban, hogy nagyon erősen Párizs centrikus, így bár a fővárosból Franciaország nagy része, Belgium és London is elérhető három órán belül, egyes vidéki városok között már rosszabb utazási időre lehet számítani.

A vonatokakat alapjában véve két részre lehet osztani, létezik a távolsági közlekedést lebonyolító Grandes Lignes (Fővonalak), illetve a regionális közlekedést végző TER (Transport Express Régional) hálózata.

Távolsági közlekedés

A Grandes Lignes vonalakon alapvetően két szolgáltatás, a nagysebességű TGV és az expressz vonatok (Corail) vehető igénybe. Az előbbire szükséges a helyfoglalás, a másikra legtöbbször csak ajánlott, ám sokszor érdemes a 1,5 €-s díjat befizetni, mivel főleg hétvégék környékén minden ülőhely elfogyhat.

A távolsági közlekedésben két időszakot különböztetnek meg, a normál időszakot (période normale) és a csúcsidőszakot (période de pointe). Az időszakok vonatonként eltérnek, és azt jelzik, hogy az adott napi indulásnál várhatóan mennyire lesznek telítve. A csúcsidőszakban közlekedő vonatokra a jegy ára mindig magasabb valamivel.

Az SNCF egy új, különleges szolgáltatása az iDTGV amely a fapados légitársaságok ellen veszi fel a harcot, és az ott szokásos foglalási rendszert alkalmazza, azaz minél előbbi a foglalás, annál nagyobb valószínűséggel lehet olcsó jegyet szerezni. A jegyárak 19 €-nál indulnak (minden vonatra 50 ilyen hely van), de közvetlen vonat indulás előtt a normál TGV-k áránál is több lehet az ára. Ezekre a vonatokra elsősorban az interneten lehet jegyet vásárolni, de egyes nagyobb pályaudvarokon is akad iDTGV jegyeket árusító hely. A vonaton amúgy kétfajta utazási mód, a csendes (idZen), illetve a hangos (idZap) zóna működik. A csendes zónában a mobiltelefonok használata, és a hangos beszéd tilos. A vonaton számos extraszolgáltatást biztosítanak külön díj ellenében.

Regionális vonatok

A regionális vonatok a TERhez tartoznak. A valóságban azonban minden egyes régió közlekedését külön TER egység végzi a vasúttársaságon belül. Ezeknek mind külön kedvezményes ajánlataik lehetnek. A legtöbb régióban Elzászban nincsenek időszakok) a távolsági vonatokhoz hasonlóan két időszakot különböztetünk meg, a csúcsidőt jelentő „fehér időszakot” (période blanc), illetve az azon kívüli „kék időszakot” (période bleu). Fehér időszakba esnek a péntek vagy vasárnap 15 és 20 óra között, valamint a hétfő 5 és 10 óra között induló járatok. Az ilyen vonatokon általában csak szerényebb kedvezményeket lehet igénybe venni, illetve nagyobb zsúfoltságra kell számítani. Különösen igaz ez a turisták által közkedvelt helyeken (tengerpartok, Alpok ahol sokszor állóhelyhez se lehet jutni.

Jegyek

Franciaországban a jegyvásárlás mikéntje nagyban eltér a Magyarországon szokottaktól. A távolsági járatoknál a jegyet meghatározott vonatra kell kérni, ha mégsem ezzel a vonattal utaznánk, annak indulása előtt bármikor ingyen lehet kérni a jegy kicserélését (kivéve egyes kedvezményes jegyfajták), vonat indulása után egy órával már csak a jegy árának 50 %-ért lehet a jegyet cserélni. Corail esetében, ha 2 hónapon belül egy másik vonattal utazunk, azt megtehetjük ugyanazzal a jeggyel helybiztosítás nélkül, vagy helybiztosítással, újabb 1,5 € kifizetésével. Azokon az állomásokon, ahol TGV is közlekedik, lehet találni olyan készülékeket (Échange minute TGV), amelyekkel rövid idő alatt cserélhetjük ki a lekésett TGV-re szóló jegyünket a következőre szólóra.

Jegy hagyományos módon való vétele nagyobb állomásokon hosszabb időt vehet igénybe, és csak normálárú jegyet lehet így kapni. Valamennyi állomáson, illetve a nagyobb bevásárlóközpontokban működnek olyan autómaták, amelyekkel az interneten is meghirdetett jegyeket is lehet kapni. Ezek azonban csak dombor nyomott bankkártyát fogadnak el fizetőeszközként. Minden állomáson található továbbá regionális autómata is, ahol az aktuális régió TER-jeire lehet jegyet kapni. Itt dombor nyomott bankkártyával és fémpénzzel lehet fizetni. Végül pedig létezik az internetes jegyvásárlás is a www. voyages-sncf.com oldalon. 

Látnivalók

Franciaország az Európai Unió tagjaként a magyar állampolgárok számára személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel való belépés lehetséges. Az ország a Schengeni Egyezmény tagja, így határellenőrzésre csak a Nagy-Brittaniával, Svájccal és Andorrával közös határon lehet számítani.

"Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak." (Forrás: Külügyminisztérium)

 

Fakultatív költségek:
Feladható poggyász: kb 20.000 Ft/db (20 kg)

Hajózás If várához (7.nap): 16 Eur/fő

Hajózás gasztronómiai vacsorával Avignonban (5.nap): 72 Eur/fő

Hajókirándulás Calanques de Cassishoz (7.nap): 20 Eur/fő

Belépők: kb 30 Eur/fő

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.01 2017.07.08 8 nap / 7 éj Program szerint 289 900 Ft

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza:
-
2 éjszaka Lyonban 3*-os  szállodában reggelivel
- 3 éjszaka Avignonban 3*-os szállodában reggelivel
- 2 éjszaka Aix en Provenceban 3*-os szállodában reggelivel

- Autóbusz közlekedés

- Pincelátogatások borkóstolókkal a program szerint
- Magyar idegenvezető

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza / kötelező költségek:
- Repülőjegy Budapest – Lyon –Budapest útvonalon (Easyjet járat), illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal, irányár: 35.000 Ft/fő változhat)
- BBP biztosítás: 4.400 Ft/fő
- Útlemondási biztosítás: 1,5%
- Idegenforgalmi adó: 20 Eur/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív költségek:
- Feladható poggyász: kb 20.000 Ft/db (23 kg)
- Hajózás If várához (7.nap): 16 Eur/fő
- Hajózás gasztronómiai vacsorával Avignonban (5.nap): 72 Eur/fő
- Hajókirándulás Calanques de Cassishoz (7.nap): 20 Eur/fő
- Belépők: kb 30 Eur/fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte