2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Baku, a 'kaszpi Dubai' és Azerbajdzsán legszebb tájai

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Azerbajdzsán
Régió:AzerbajdzsánHelység:Baku
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Az „amerikai tempóban” növekedő városban a középkori karavánszerájok és az ultramodern felhőkarcolók harmóniában férnek meg egymás mellett.

Miért éppen Azerbajdzsán?

1. Azerbajdzsánban két merőben eltérő látnivaló hívja fel magára a figyelmet: míg Bakuban a modern felhőkarcolók Dubai gazdagságát idézik, addig az UNESCO világörökségi védelem alatt álló gobusztáni sziklarajzok az ősemberek világát elevenítik fel.

2. Kevés olyan hely létezik a Földön, ahol az ókori perzsa idők óta "égne a hegy". Ez az érdekes természeti jelenség az Atesgah szentélynél megtekinthető.

3. A Kaszpi-öböl partján egymás mellett tekinthetjük meg az Eurovíziós Dalfesztiválra épített Kristály Palotát, illetve a világ legnagyobb ország zászlóját.

 

2017. április 23. - GARANTÁLT INDULÁS!

 

Utazás: Közvetlen Wizz Air járattal, a helyszínen légkondicionált autóbusszal

Szállás: 4 csillagos belvárosi szállodában

Ellátás: Reggeli

 

Baku, a „kaszpi Dubai” Földünk egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza. Az olaj milliárdoknak is köszönhető, hogy az „amerikai tempóban” növekedő városban a középkori karavánszerájok és az ultramodern felhőkarcolók harmóniában férnek meg egymással. A városkapukon kívül meglepően változatos turisztikai kincsekkel találkozhatunk: A Kaukázus égbeszökő főgerincétől a Kaszpi-tenger kiépítetlen, homokos partjaiig 7 különböző éghajlat található a szubtrópusi erdőktől a sivatagos hegyekig, a teaültetvényektől a jégmezőkig.

 

1. nap: Budapest - Baku

Találkozás Liszt Ferenc repülőtéren az esti órákban. Utazás közvetlen járattal 23:45-kor.

2. nap: Baku a Kaszpi-tenger ablaka

06:30-kor érkezés Bakuba. Transzfer a hotelbe. Szállás elfoglalása, pihenés a hotelben, majd ezt követően városnézés: látogatás a Tagijev Múzeumban, ismerkedés az ország leggazdagabb olajmilliárdosának és néhai városának életével és múltjával. Pihenő a csodaszépen felújított Nagymecsetben. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros, az Icseri Seher bejárása. Séta és fényképezés az ősrégi Leánytoronynál, majd a karavánszerájoknál. Látogatás a középkori azerbajdzsáni dinasztia, a Sirvánsahok palotájában, majd a Mártírok dombján, a város gyönyörű panorámájának fényképezésével. Séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb tengerparti sétányán. Szállás Bakuban.

3. nap: Gobusztán rejtélyes rajzai; Zoroaszter földjén

Reggeli után indulás a tengerpart mentén dél felé. Az olajkutak és tengeri fúrótornyok fényképezése. Ismerkedés az olajkitermelés XIX-XX. századi történetével, az olajkincs mai gazdasági szerepével. Látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Gobusztánban, az „ősember múzeum”, majd az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. Kirándulás taxival a különleges iszapvulkánokhoz, a vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszapvulkánok megmászása, sárlávák és iszapkürtők fotózása. Délután utazás a Kaszpi-tengerbe nyúló, napsütötte Absheron-félszigetre. A gazdagságot hozó olajmezők fotózása. Látogatás az Atesgah szentélynél, a tűzimádók templománál. Ismerkedés a Zoroaszter vallás (tűz- és víz imádat) alapjaival és a szentély ősi történetével. A Janar dag (jelentése: égő hegy) fényképezése, ismertetővel az ókori perzsa idők óta lángoló domboldal működéséről. Látogatás egy tengerparti erődnél. Szállás Bakuban.

4. nap: Azerbajdzsán tetején a Központi-Kaukázusban

Reggeli után indulás a Kaukázus északi oldalára. Útközben rövid fényképszünet a Besbarmag-hegy ősi zarándokhelyénél. Ismertető a magyar Kaukázus kutatókról: Besse János, Emánuell György, Déchy Mór, Zichy Jenő és Bálint Gábor munkásságának bemutatása. Déchy Mór életének és kaukázusi expedíciói igaz meséinek meghallgatása. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Átszállás kisbuszokra, majd felkapaszkodás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt, „világ feletti” hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Jó idő esetén az „égbeszökő vidék” fényképezése. Rövid szabadidő a főgerinc csúcsai alatt, a Kaukázus tetején. Visszaút során látogatás egy gubai szőnyegcsomózóban, bemutatóval és vásárlási lehetőséggel. Továbbutazás Krasznaja Szlobodába, a kaukázusi hegyi zsidók városkájába. Ismerkedés a titokzatos múltú zsidó kisebbség eredetének teóriáival, külön tekintettel a Kazár Birodalomból való származás elméletére. (A legelterjedtebb vélemény szerint a városka lakói a VI.-X. sz. között fennálló – a népvándorlás kori magyarságnak is „otthont adó” kazárok leszármazottai.)     Késő esti visszaérkezés Bakuba. Szállás Bakuban.

5. nap: Baku - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Hazarepülés 06:05-kor, érkezés Budapestre 8:10-kor.

 

Az út idegenvezetője:

Eichner András

1988 óta dolgozik az idegenforgalomban, melynek kipróbálta az összes területét. Foglalkozott kiutaztatással, beutaztatással, volt több országban telepített idegenvezető és sok-sok éve csoportokat is vezet. Eredeti foglalkozása színház- és dokumentumfilm rendező. Ez a két pálya békésen elfér életében, sőt sokszor kiválóan kiegészítik egymást. 4 nyelven beszél, idegenvezetői pályafutásának köszönhetően lassan könnyebb azt felsorolni, hogy a világ mely pontján nem járt még.

 

Okt. 1-5.:

Tanács Gábor

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek "mozaik-képének" a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Baku fallal körülkerített része a Shirvanshah's térrel és a „Maiden” toronnyal

Gobustan, sziklarajzok

 

A programok sorrendje változhat.

Baku, a "kaszpi Dubai", 2016. május 1.

Kedves Szilvia!

A férjemnek és nekem is nagyon tetszett az út.

Különösen értékeltük Gőgös Norbert felkészültségét és tájékozottságát, igazán élmény volt az ő vezetésével utazni, sok érdekes történetet hallottunk tőle minden téren.

Üdvözlettel:

D. Judit


Baku, a "kaszpi Dubai" és Azerbajdzsán legszebb tájai, 2014. október 3.

Kedves Szilvike!

Mindenről csak magaslatokban beszélhetek. Megérkeztünk már nem feküdtem le, már a várost jártam. Indulás előtt szintén nem feküdtem le a várost és a bulvárt jártam. Igaz így fárasztóbb volt a megérkezésem haza, de megérte. Gögös úr is jól adta magát ahogy megszoktuk.

Köszönöm, hogy végül is Önökkel sikerült ebben az évben elmenni. Mindenkit buzdítok egy azerbajdzsáni látogatásra. További szép utaztatásokat kívánok Önöknek és köszönök mindent!

Tisztelettel G. László

Baku, a "kaszpi Dubai" és Azerbajdzsán legszebb tájai, 2014. október 3.

Kedves Szilvia,

köszönjük érdeklődését. Röviden a véleményünk az útról: nagyon jól éreztük magunkat, a szállás teljes mértékben megfelelt az elvárásainknak, az idegenvezetés is. A két különböző típusú ember jól kiegészítette egymást. Norbit már ismertük Alaszkából, nagy tudású ember, nagyon sok információt ad át. Viktor pedig inkább az emberekkel foglalkozott, többször végigment a csoporton érdeklődve, hogy van-e kérdés probléma stb. Röviden ennyit.

Baku, a "kaszpi Dubai" és Azerbajdzsán legszebb tájai, 2014. október 3.

Kedves Szilvia!

Szándékomban állt a hazautazás során kapott papírkérdőív kitöltése, de így szavakkal, szabadon fogalmazva sokkal könnyebb válaszolni a feltett a kérdésekre.

Idegenvezetők: A csoport 2 részre volt osztva, én a párommal Norbert csoportjába tartoztam. Norbert rendkívül tájékozott vezetőnek bizonyult, aki nem csak a konkrét látnivalóval kapcsolatban mesélt, hanem az egész országról, az ország történelméről, kultúrájáról, vallásáról, stb. Buszozás alatt is gyakorlatilag folyamatosan mesélt, érdekesen, érthetően. Időnként Viktorral is kapcsolatba kerültünk, ő is segítőkész volt. Szóval mindkét idegenvezetőnkkel nagyon meg vagyok elégedve.

A szálloda kényelmes és tiszta volt. A reggeli ízletes volt, és elég sokféle ételből lehetett választani.

A városnéző buszra semmi rosszat nem tudok mondani, tiszta volt, elég kényelmes is volt – szóval a célnak teljesen megfelelt.

Irodában dolgozók ügyintézése: ezzel is teljesen elégedett vagyok, nagyon készségesek, segítőkészek voltak és gyorsan reagáltak, akár telefonos, akár mail-ben történő megkeresés esetén.

Köszönjük szépen, jól éreztük magunkat!

Üdvözlettel: M. Kata

Kedves Szilvia!

Érdeklődésére az azeri úttal kapcsolatban a következőket tudom elmondani. Nagyon jól szervezett út volt, sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak. Külön értékes volt, hogy nem csak Bakura fókuszált a program, hanem a környező érdekes helyeket is bemutatta. Talán a legérdekesebb a kaukázusi falu meglátogatása volt. Hihetetlen amit láttunk, ez a XIX és XXI sz. keveréke. Az idegenvezetőnk nagyon informatív volt. A szállásunk jó volt, tiszta, komfortos kényelmes ágyakkal. Összességében elmondható, hogy ár érték arányban kiváló programon vettünk részt.

Üdvözlettel: L. Tamás

2014. április 11.

Kedves Szilvia!

Köszönettel vesszük érdeklődését. Ez a tény is mutatja, hogy az Önök irodája jól végzi az utazások szervezését és bonyolítását.

Ez a véleményünk az azerbajdzsáni utazásunkra is vonatkozik. Nagyon örülünk, hogy rátaláltunk erre az útra és az Önök irodájára. Az utazási ajánlataikat nézve, további útjaikon történő részvételünket is tervezzük feleségemmel.

Tetszett az, hogy eljuthattunk egy olyan nem szokványos utazási célpontra, ahol úgy éreztük, hogy felfedező úton járunk.

Nag

yon sok hasznos információt kaptunk Gőgös Norbert idegenvezetőnktől és sok élménnyel gazdagodtunk.

Az úttal kapcsolatos elégedettségünk nem csupán a ránk, hanem az általunk „toborzott” nyolc fő véleményére is vonatkozik.

Üdvözlettel: B. F.

2013 június, Baku egyénileg

Daróczi Eszternek szeretnénk megköszönni a tavalyi azerbajdzsáni utunkkal kapcsolatban nyújtott segítségét. A szálloda ajánlásában, majd a szállás lefoglalásában, illetve a vízum ügyintézésben nyújtott nekünk nagy segítséget. Mi egy teljesen más szállodát választottunk ki, de hallgattunk Eszterre és egy csodálatos helyen lévő, nagyon elegáns szállodában szálltunk meg Bakuban. Mivel még Azerbajdzsán nem nagyon ismert a magyar turisták körében (tavaly meg még kevésbé volt az), ezért Eszternek sokszor tettünk fel kérdéseket, minden esetben türelmesen, készségesen állt rendelkezésünkre.

Mi a másodikként induló közvetlen bakui járattal voltunk Azerbajdzsánban júniusban és elmondhatom, hogy egy nagyon csodálatos országot volt szerencsénk megismerni, mindenkinek bátran ajánlom. Baku tényleg egy kis Dubai, viszont autóval bejártuk a néhány száz km-re lévő szegényebb települések egy részét is, voltunk a Kaukázusban, a sárvulkánoknál és még nagyon-nagyon sok helyen. Az emberek önzetlenül nyújtanak segítséget, zavarbaejtően aranyosak voltak, tényleg nem tudtunk olyat kérni, kérdezni, amelyben ne lettek volna segítségünkre.

Még egyszer nagyon köszönjük a segítséget, nem volt kérdés, hogy idén ismét az iroda segítségét kérjük közel egy hét eltöltéséhez, immáron Moszkvában. Reméljük, hasonló élményekkel térünk haza onnan is!

Cs. Erika és csapata

Baku egyénileg - 2013 október.

Kedves Eszter!

A múlt héten szerencsésen megérkeztünk Bakuból, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Rácsodálkoztunk a városra éjjel és nappal is. Igazán jó szívvel ajánlom másoknak is! A szállás is megfelelő volt, bár hajnalban (érkezésünkkor) egy kicsit bolyongtunk, mert a taxi nem tudott az ajtóig vinni, és pont a másik lépcsőt mutatta a bejárat felé. Talán érdemes lenni egy térképet csatolni a vendégeknek a Giz Galasi-hoz.

A téli menetrend miatt mi már később indultunk vissza, de az odaérkezők már reggel a 116-os busszal is tudnak menni a belvárosba (igaz, nem az óvárosig), de átszállhatnak a metróra, aminek a végállomása - bizonyára Ön is tapasztalta - közel van a szállodához, bár a falon kívül. Hihetetlenül olcsó, de a taxi (padlizsán) is kb. 25 manat volt.

A reggelinél a szakács/felszolgáló aranyfogú nénike egy jelenség volt, főleg, hogy oroszul is tudtunk vele beszélni, úgyhogy hozta a különböző frissen elkészített ételeket kívánságunk szerint. A szállodához legközelebbi boltban is gyorsan híre ment, hogy magyarok vagyunk és oroszul is beszélünk, így az utcán - a Giz Galasi környékén - több idős ember megállított, kifejezte örömét, hogy magyarok vagyunk. Másnap a boltos is ugyanannyiért a pult alól elővette a jobb minőségű vodkáját és söreit is. (A bőrünk színe árulkodott, hogy mi vagyunk a magyarok.) A lányom és a feleségem jó néhány márkás ruhával, cipővel tért haza. A boltokban csak néhol működött az angol (érdekes, hogy a bekötött fejű fiatal hölgyek általában beszélnek angolul), de nem okozott gondot.

Összességében az éjjeli taxizás (a török zene és a kivilágított város) a repülőtérre az 1001 éjszaka hangulatát nyújtotta.

Munkám során sok helyre eljutottam, de ez egyik legkülönlegesebb utunk volt az ellentétek világában, a fehér városban, illetve a láng országában. Köszönöm, hogy segítségével hozzájutottunk ezekhez az élményekhez!

Üdvözlettel:
G. József

Kedves Szilvia!

Köszönjük érdeklődését, és persze köszönjük a jól szervezett, gyönyörű utazást is.
Mindennel tökéletesen meg vagyunk elégedve, az idegenvezető történelmi tudása, helyismerete is kimagasló!
Szívesen utazunk Önökkel, és persze Norberttel a jövőben is. Reméljük rövidesen lehetőségünk lesz ismét részt venni olyan útjukon, ahol Ő vezeti a csoportot.

Üdvözlettel,
F. É.

Azerbajdzsán fővárosa: Baku

Azerbajdzsán államformája: köztársaság

Azerbajdzsán hivatalos nyelve: azeri

Azerbajdzsáni beszélt nyelvek: orosz, örmény (Az örmények a Hegyi-Karabahi részben laknak)

Azerbajdzsáni népcsoportok: azeri 91,6%, talis 1,3%, örmény 1,3% (Az örmények a Hegyi-Karabahi részben laknak), orosz 1,3%

Azerbajzsáni vallások: iszlám (a lakosság 99%-a, ebből 85% síita és 15% szunnita) ortodox.

Azerbajdzsáni pénznem: 1 manat = 100 gepi (1,- AZN ≈ kb. 300,- HUF, ill. 1,- € ≈ kb. 1,- AZN); A nemzetközi valutákat a legnagyobb bankokban váltják. A vidéki helyeken előfordulhatnak váltási nehézségek, ezért Bakuban javasolt a valutaváltás.

Időeltolódás: (GTM 4) Magyarországhoz képest +3

 

 

Tudnivalók

Azerbajdzsán, hivatalos nevén az Azerbajdzsáni Köztársaság Eurázsia kaukázusi régiójának legnagyobb országa. Nyugat-Ázsia és Kelet-Európa között fekszik, Keleten a Kaszpi-tenger, északon Oroszország, északnyugaton Grúzia, nyugaton Örményország és Törökország, délen Irán határolja.

Azerbajdzsán a Dél-Kaukázus legdinamikusabban fejlődő országa. Geopolitikai szempontból a Kaszpi-tenger mellett, Oroszország, Törökország és Irán között kulcsfontosságú helyet foglal el. Az olaj és gázbevételeknek köszönhetően a GDP növekedése folyamatos. A fejlődés jegyei az országban, de főleg Bakuban közvetlenül érezhetőek. Nagyszabású infrastrukturális fejlesztés zajlik. Az országban új utak, épületek sokasága épül.

Azerbajdzsán intenzíven fejleszti a turizmust, a külföldieket szívesen látják. Jelenleg évente körülbelül 1 millió turista keresi fel az országot. A turistáknak itt tartózkodásuk során nem kell bejelentkezniük, vagy regisztrálniuk magukat. A biztonsági intézkedések közé tartozik, hogy az országból való ki- és belépés során például a repülőtéren az útlevélkezelés során mindenkiről fényképet készítenek.

Azerbajdzsán nagyon gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik. Beutazóknak ajánlott nemcsak Bakut, hanem a történelmi városokat, mint például Ganja, Sheki, Shamakhi, felkeresni. Baku szállodákkal való ellátottsága jó. Vidéken is megfelelő színvonalú szállodák találhatóak.

Azerbajdzsánban a lakosság nagyobb része – történelmi okokból - beszéli az orosz nyelvet. Az azeri nyelv a törökhöz hasonló, azzal 70-80%-ban megegyezik. Írásmódjukban a latin betűket használják. Az azeri emberek nagyon vendégszeretőek. A magyarokat rokon népnek tartják.

Éghajlat

Azerbajdzsán éghajlata a nyugati hegységben és az északi területeken szélsőséges, míg a Kaszpi-tenger mentén kellemesnek nevezhető. Tavasz és nyár idején (április közepétől októberig) a hőmérséklet 20-30 °C között ingadozik, míg télen (decembertől márciusig) ennél jóval hidegebb van. Áprilistól – szeptemberig a hőmérséklet rendkívül kellemes, nyári. Nyáriasan öltözködéssel készüljünk, de a hegyekben, 2.000 m felett szükség lehet 1 garnitúra meleg pulóverre és nadrágra is.

Bankkártyák használata

VISA, MASTER típusú kártyákat elfogadják a főbb bankokban, vendéglátóhelyeken, boltokban és a fővárosi éttermekben. Az ország vidéki részein előnyben részesítik a készpénzforgalmat.

Elektromosság

220 volt/50 Am., standard, kontinentális dugaszolóaljzatokkal

Étkezés

Az azerbajdzsáni konyha rendkívül változatos. A török – perzsa – orosz konyha minden finomabb fogása fellelhető. Rendkívül finomak a gyümölcsök és zöldségek, megterem a legjobb grúz szőlők mellett a füge, narancs és mandarin is. Az azeri dinnyéknek csak Üzbegisztánban van párja. Sokféle bárány- és halétel is kapható. Az azeri édességek méltán nagyhírűek.

Biztonság

Azerbajdzsánban és annak fővárosában Bakuban a közbiztonság jó. Bakuban a közrendőrök jelenléte meghatározó, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a város utcáin gyalogosan vagy gépjárművel jól láthatóak. Emellett az elmúlt két év során Bakut bekamerázták és több mint 4 ezer darab kamerát szereltek fel. A bűnözés alacsony szintű. A bűnüldöző szervek felderítési hatásfoka magas. Egyes vidéki szállodákban nem minden esetben találunk értékmegőrzőt, Mindig tartsuk magunknál az összes hivatalos iratunkat, bankkártyákat és valutát.

Egészségügyi helyzet

Azerbajdzsán közegészségügyi helyzete jó. Különleges betegségek nincsenek. A meleg éghajlat miatt azonban előfordulnak ételmérgezések. Az orvosi ellátás jó, a gyógyszertárakban az esetleg szükséges gyógyszerek gazdag választékban elérhetők. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet sok helyen a csapból is lehet inni.  Helyenként ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani.

Öltözködés

Azerbajdzsán egyszerre modern és konzervatív ország, muzulmán szokásokkal, ezért az öltözékünket is ennek megfelelően válogassuk össze. Nőknek és férfiaknak tanácsos hosszú, vállakat eltakaró inget, blúzt viselni. Mecsetekbe, vallási helyeikre másként nem is engednek be minket. (Hölgyeknek bokáig érő nadrág, hosszú szoknya, vállakat elfedő ing, uraknak hosszú nadrág, hosszú ujjú, nyakig begombolható ing!)

Szállodák

Baku szállodái világszínvonalúak. A szállodába érkezéskor az útlevelet a recepción át kell adni regisztrációs célra, amelyet néhány órán belül visszakapunk.

Árak/vásárlás

Azerbajdzsánban a bérek meghaladják a magyarországiakat. Alapvetően azonban a magyarországi árszínvonalra lehet számítani. Az egyre bőségesebben kapható külföldi cikkek ára a nemzetközi színvonalnak megfelelő.

Ebéd 14,-EUR/fő-től, víz 1,5 l.: 1,-EUR, szénsavas üdítő 2,-EUR, finom azerbajdzsáni borok 10,-EUR-tól

Azerbajdzsán kiszámítható gazdasági növekedéssel bíró, folyamatosan gazdagodó ország. Baku szaporodó bevásárlóközpontjaiban minden kapható – nyugat európai árszínvonalon.

Az Azerbajdzsán hagyományos szőnyegkészítő műhelyeiből kikerülő darabok közül ma is több UNESCO világörökségi védelem alatt áll – mint a régi, becses darabok. A turisták számára készült gyönyörű szőnyegek mégis olcsóbbak a törökországiaknál.

Borravaló

Éttermekben szokás borravalót adni, szívesen elfogadják, mértéke a Magyarországon megszokott 10%. A helyi idegenvezető borravalója 1,5-USD/fő/nap – a buszvezetőké ezzel megegyező. A borravaló „nem kötelező” – de ajánlott és a helyi személyzet által elvárt.

Látnivalók

Magyar államplgárok magán útlevéllel csak érvényes vízummal utazhatnak be Azerbajdzsánba. A vízumot Azerbajdzsán budapesti nagykövetségén lehet megigényelni, a bakui repülőtéren nem lehet vízumot felvenni.

A turizmus fellendítése érdekében az Azerbajdzsáni Külügyminisztérium 2013 nyarán bevezette az elektronikus vízumot is, amelyet a turista célból az országba beutazni szándékozó külföldiek igényelhetnek.A vízum egyszeri belépésre jogosít.

További információ kapcsolatban forduljanak kollégánkhoz.

 

Azerbajdzsáni utak


Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.01 2017.10.05 5 nap / 4 éj Reggeli 99 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • Szállás
 • reggeli
 • programok a leírás szerint
 • helyszíni közlekedés és magyar nyelvű idegenvezetés

Külön fizetendő

Wizz Air repülőjegy ára repülőtéri illetékkel együtt: kb. 33.000 Ft-tól/fő, mely tartalmazza 1 db kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm-es) kézipoggyász díját. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek kollégáinkkal!

A repülőjegy díján felül, igény szerint, külön fizethető
- személyenként 1 db nagyméretű kézipoggyász (max. 56 x 45 x 25 cm-es): kb. 10.200 Ft/db
- max. 23 kg súlyú bőrönd: kb. 28.600 Ft/db
- max. 32 kg súlyú bőrönd: kb. 34.900 Ft/db

Vízum- és ügyintézési díj: 14.000 Ft/fő

Stornó biztosítás: 1,5%

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás köthető

Elvárt borravaló (helyszínen fizetendő): 10 USD/fő

Belépőjegyek: (kb. 30 EUR, a helyszínen fizetendő)

 

Fakultatív félpanzió: 21.000 Ft

Egyágyas felár: 25.000 Ft

 

2017. április 23. - GARANTÁLT INDULÁS!

 

Vízum

A vízumoztatást irodánk intézi, melyhez az alábbi dokumentumok szükségesek: kitöltött adatbekérő lap, jpg formában scannelt útlevél (mely a hazaút dátumához képest még 6 hónapig érvényes, és abban a vízum résznél legalább 1 üres oldal szerepel), jpg formátumban scannelt színes igazolványkép

 

Repülőjegy - utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Wizz Air légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. Foglaláskor 40% előleg fizetendő. A repülőjegyeket a minimális létszám elérésekor az aktuális árakon állítjuk ki, erről minden addig jelentkezett utasunkat tájékoztatjuk, illetve a beleegyezését kérjük. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre személyenként csak 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely vagy az ingyenes kisméretű (max. 42 x 32 x 25 cm) vagy az előzetesen megrendelt és kifizetett nagyméretű (max. 56 x 45 x 25 cm). A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 23 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Nagyobb térképre váltás


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte