2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az orosz cárok fővárosai 3*+ (Szentpétervár, Moszkva)

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Oroszország
Régió:SzentpétervárHelység:Szentpétervár és Moszkva
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Szentpétervár és Moszkva utazás és városnézés egyben! Városlátogatás repülővel.

Szálloda Szentpéterváron június 29., július 27. és augusztus 24. pótcsoport esetében: Hotel Moszkva 4*

Szálloda Moszkvában: Izmailovo Gamma Hotel

Ugrás a 4*-os elhelyezéshez

 

PÓTCSOPORTJAINK INDULÁSI IDŐPONTJAI: JÚNIUS 14., 29., JÚLIUS 27., AUGUSZTUS 05.
ÉS AUGUSZTUS 24.

 

GARANTÁLT INDULÁS AZ ÖSSZES KATALÓGUSUNKBAN MEGHIRDETETT IDŐPONTBAN!

 

Miért éppen Szentpétervár és Moszkva?

1. A fehér éjszakák fő idénye május végétől július végéig tart, ezen időszak alatt még éjszaka sem teljes a sötétség, Szentpéterváron a Néva partján lévő kávézókban sokan késő éjjelig elidőznek és élvezik, hogy a "nap sosem ér véget".

2. Az Ermitázs a világ egyik legjelentősebb képzőművészeti múzeuma, ahol 365 helyiségben közel 2,5 millió alkotás tekinthető meg.

3. Moszkva ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, az UNESCO világörökségi helyszíneken kívül (Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor) 10 sávos, elképesztő sugárutak kápráztatják el az ide látogató turistákat.

4. A két nagyváros között vonattal utazik a csoport, így a vidéki táj hangulatába is bepillantást nyerhetünk.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés: 7 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás: svédasztalos reggeli

 

1. nap: Budapest - Szentpétervár

Indulás Budapestről déli órákban menetrend szerinti járattal moszkvai átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

2. nap: Szentpétervár

A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij- szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. Este lehetőség nyílik fakultatívan a Mariinszkij (volt Kirov) színházban egy előadáson részt venni.

 

Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az egész utunk fénypontjaként fakultatívan ellátogatunk a Téli Palota magvát képező Ermitázsba. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

3. nap: Petrodvorec

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!

A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Véren Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 8.000 Ft/fő/két templom). A Véren Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

4. nap: Puskin és Pavlovszk

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben - többek között - említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

5. nap: Szentpétervár - Moszkva

A reggeli órákban a szállodák mellett található Moszkovszkij vasútállomásról a Sapsan szuperexpesszel Moszkvába indulunk. A 600 kilométeres távolságot mindössze 4 óra alatt tesszük meg. Érkezés után megkezdjük városnézésünket. Meglátogatjuk a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat. Este lehetőség nyílik fakultatívan a Balsoj színházban vagy a Nagycirkuszban egy előadáson részt venni.

 

6. nap: Moszkva

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és a Kincstár megtekintésével. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

7. nap: Szergijev Poszád

Reggeli után fakultatív programként egy fél napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. Délután megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program).

8. nap: Moszkva - Budapest

Délelőtt szabad program vagy utazás metróval a belvárosba idegenvezetőnk kíséretében, ahol lehetőség nyílik a Lenin Mauzóleum megtekintésére vagy a Puskin Múzeum felfedezésére. Visszautazás metróval a szállodába, majd 14.00 órakor transzfer a repülőtérre. 18.00-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 19.40-kor.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Szentpétervár történelmi belvárosa
 • Petrodvorec
 • Puskin
 • Pavlovszk
 • A Kreml és a Vörös tér
 • Novogyevicsij kolostor
 • Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

Szentpétervár – Moszkva 2016 Szeptember

Kedves Gergő!

Èn csak jót tudok mondani az utazásról.Mind Mónika,mind Józsi bácsi, felkészülten meséltek mindenről.
Jól voltak az esti kirándulások is megszervezve,csodàlatos oldalát láttuk éjjel mindkét városnak.Sajnos az eső nem mindig volt kegyes hozzánk,de ez most így sikerült.
Egyszóval nagyon jó és tartalmas kiránduláson vettem részt.Ha lehetőség adódik,Moszkvàba újra el fogok látogatni.Remélem ez két èven belül össze is jön.

Tisztelettel:S Szabolcs


 

Szentpétervár – Moszkva 2016 Augusztus

Az utazásunk nagyon jól sikerült, minden várakozásunkat felül múlt. A szervezés, a szállodák nagyon jók voltak. A program mindent megmutatott, ami ebbe az időbe csak belefért. Szeretném még kiemelni az idegenvezetőket! Úgy Ljuba, mint József mindent megtett a csoportért. Ezúton is köszönöm fáradhatatlan mindig kedvesen végzett munkájukat. Önöknek is köszönöm a feledhetetlen élményt.

W. Barnabásné


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 Augusztus

Az egész úton nagyon jól éreztük magunkat, mindennel elégedettek vagyunk. A szentpétervári idegenvezetőnk, Ljuba nagyon kedves és kiválóan felkészült. Véleményünk szerint minden téren elismerésre méltó tudással rendelkezik, amit kedvesen, érthetően ad át a vendégeknek.
A moszkvai idegenvezetőnk (József) is kiválóan felkészült, és remekül, határozottan irányította a csoportot.
Úgy gondolom, hogy tapasztalataink alapján a jövőben is Önöket fogjuk választani, ha utazunk.

G. R. Gabriella


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 Augusztus

Nagyon jól éreztük magunkat. A szervezés és az idegenvezetés tökéletes volt.
Külön kiemelném Mónika hozzáállását és felkészültségét.
A szállások jó helyen voltak, tiszták és kényelmesek.

Sz. Tünde


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 Augusztus

Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Kiválóak voltak az idegenvezetők.
Mónika a finomságával, József a határozottságával, a tudásával széppé tette az utat.
Mindhármunk nevében szeretném megköszönni az irodának a kiváló szervezést.

V.Klára

 


 

Szentpétervár- Moszkva, 2016 július

Én nagyon elégedett voltam az idegenvezetőkkel. Én azt tapasztaltam, hogy mindent igyekeztek megmutatni. És ezt szívvel és lélekkel tették. Nagyon szép út volt. Remekül lebonyolították.

N.D. Katalin


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 július

Nagyon elkápráztatott minket a látvány, és a nyugati színvonal.

A Szentpétervári idegenvezetőnk, Mónika egy végtelenül kedves, szerény, nagyon felkészült hölgy, rengeteg információval rendelkezik, amit érthető módon tud átadni ( nekünk) az odalátogató turistáknak.

A szállodákkal is teljesen rendben volt minden.

Reméljük fogunk még ezzel az irodával utazni!

 

P. Józsefné


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 július

A Szentpétervár - Moszkva utazásra meghirdetett program az elvárható pontosság/minőség szerint zajlott le, amit ezúton köszönünk. A szállás/ellátás/utazás megfelelt az ígért/befizetett színvonalnak.
Kimagasló minőségként értékeltük a szentpétervári idegenvezető (Karlova Monika) teljesítményét, a szakmai felkészültséget, tárgyi tudást, előadói készséget és idegenvezetői hozzáértést illetően. Összehasonlítva korábbi körutazásaink idegenvezetőivel szerte a nagyvilágban, nálunk első helyezést ért el!
Oroszhonban történt első utazásunk és az ottani idegenvezetések (Szentpétervár, Moszkva) nagyban hozzájárultak a mai orosz valóság pontosabb megismeréséhez/megértéséhez és a korábbi (mások és a média által sugallt) sztereotípiák felszámolásához.
Összegzésképpen: szolgáltatásukkal meg voltunk elégedve, máskor is igénybe vesszük (ha utazási célunk és az önök kínálata egybevág), és másoknak is ajánlani fogjuk.

N. Á. Károly és N. Á. Károlyné


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 Június

A Szentpétervár-Moszkva utazásunk nagyon jól sikerült. Igazán elégedettek voltunk a szervezéssel, szállásokkal. A választott programok nagyon jók voltak. Az idegenvezetők nagyon jól képzettek, kedvesek, figyelmesek voltak, és mindenkor az utasok kedvére jártak.
Nagyon jól éreztük magunkat, minden a megfelelő helyén volt.

S. István


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 június

Az úton minden rendben volt. Jól éreztük magunkat és az idegenvezetők munkája kiváló volt.

D. András


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 június

Összességében kedvező benyomásokkal jöttünk haza a Szentpétervár-Moszkva körútról. Az utazást másnak is merjük ajánlani. A program és az idegenvezetők nagyon jók, nagy tudásúak, segítőkészek.

Sz. Tibor


 

Szentpétervár-Moszkva, 2016 június

17 éves korom óta álmodtam erről az útról.
A buszról leszállva azonnal teljességgel otthon érzetem magam az utcákon, az éttermekben, az emberek közt. Hatalmas élmény volt, hogy 1 éve gyarapodó orosz tudásom használhatónak bizonyult, és bárkivel találkoztam bárhol, segített nyelvet tanulni. Mindarról nem is beszélve, hogy életem első repülő-útja is megtörtént…
Várakozásomon felüli volt az elhelyezés, Péterváron minden tekintetben, Moszkvában a szálloda mega-giga mérete ami nyomasztó volt, de mindkét helyszínen a higiéniai körülmények, az étel (minőség, választék, kiszolgálás) számomra várakozáson felülinek bizonyult.
A program (bár nem jelentkeztünk jó néhányra) jól átgondolt, strukturált volt.
Az idegenvezetés professzionális, nemcsak az információ mennyisége, átgondoltsága, hanem az átadás módja: valahogy becsempészték a fejünkbe.
Ezen túl az idegenvezetők személyisége, viszonyulása is sokszínű, közvetlen. A kitartó, következetes kedvesség, személyesség, melegség Mónikától Péterváron; Ljuba csivitelő derűje, humora, energiája, nagyban hozzájárult a biztonságérzetünk stabilitásához. Moszkvában József a történelmi, kultúrtörténeti, valláspolitikai hagyományokat élően ötvözte a modern kor aktuális kérdéseivel. Határozott fellépése, humora "rámenőssége" nélkül nehézkes lett volna akár csak tömegközlekedni is... Endre volt viszont az az idegenvezető, akit tátott szájjal hallgattunk. Elképesztő tudású! Ami még értékesebbé tette: interaktívvá tette a tárlatvezetést, egyik utastársunk tudását aktivizálta, tette közkinccsé. Mindegyik idegenvezetőnk nemcsak a tárlatvezetés terén, hanem MINDEN praktikus, személyes kérdésben toppon volt, egyszer hallottam egyikük szájából, hogy "sajnos ebben nem tudok a segítségére lenni", majd egy óra múlva megoldotta a kérdést. Bármivel fordultunk oda- készségesen segítettek. Emberileg közvetlenek, pontosan annyira voltak személyesek, amennyire kell.

L. A. Eszter


 

Kedves Szilvia!

Most tudok időt szakítani, hogy még egyszer megköszönjem a cégnek a kirándulást. VI. 18-25 között voltunk Moszkvában és Pétervárott. Nagyon jól sikerült az út, kiválóan volt szervezve. Külön szeretném kifejezni köszönetemet és elismerésemet Monika Karlova munkájáért, nagyszerűen vezetett bennünket! A többi idegenvezető is igen jó tájékozottsággal, hozzáértéssel dolgozott, de Mónika kimagasló volt.

Szívélyes üdvözlettel: Dr. P. G.

Tisztelt Bartos Szilvia!

Az Önök szervezésében egy nagyszerű úton vettünk részt Szentpétervárott és Moszkvában július 02. és 09. között. Fantasztikus élmények, bőséges programok voltak, no meg nagyon színvonalas idegenvezetés mindkét nagyvárosban. Szeretnénk megköszönni mindent a Barátaim nevében is, akik szintén velünk voltak. Külön megköszönöm Önnek a gyors és szakszerű utazás ügyintézést.

Üdvözlettel: dr. J. F.

Orosz cárok fővárosai - 2013. szeptember, utazás egyénileg vonattal

Kedves Szilvia!

Ezúton köszönjük az Orosz Cárok fővárosai program szervezésében nyújtott segítséget!

Minden terv szerint alakult: a saját szervezésű vonatozás a teljes Budapest - Moszkva - Szentpétervár útvonalon rendben volt, habár az utazás valóban viszonylag hosszú időt vesz igénybe, de ez esetünkben a szakmai "beütés" miatt nem volt probléma.

Szentpéterváron és Moszkvában is a szállodai szolgáltatás, valamint az idegenvezetés is elsőosztályú volt, rengeteg hasznos információt tudtunk meg, közel 1800 fényképet készítettünk a látottakról. A Metró hálózat mindkét városban logikus szerkezetű és lehetőséget ad valamennyi látványossághoz való egyéni eljutásra (maguk a monumentális Metró állomások is látványosságok), így mindkét városban önállóan meglátogattuk a kültéri és a beltéri vasúti múzeumot, valamint Moszkvában a Lenin mauzóleumot és a Győzelmi parkot is.

Fergeteges élményekkel gazdagodtunk az utazással együtt 11 napos Oroszországi kiruccanás alatt! Köszönjük!

Üdvözlettel:

K. Balázs & P. Balázs

2013.08.21, Az orosz cárok fővárosai

Kedves Szilvia!

Szeretném megkérni, hogy küldjön nekem egy katalógust. Utazásom során, Moszkvába a szállodában felejtettem a katalógusomat. Volt benne még egy két út, amit szeretnék megnézni.

Szeretnék gratulálni a Szentpétervári idegenvezetőhöz, tudása a csoporthoz való hozzá állása, példás. Sok ilyen idegenvezető kellene.

Üdvözlettel:

M. V.

2010. augusztus 15.-23., Szentpétervár-Moszkva.

Sziasztok!

Az egyik kedves utasunk épp az imént volt bent nálunk és tartott élménybeszámolót! Vasárnap jöttek haza a Szentpétervár-Moszkva utatokról! És hát büszkék lehettek magatokra, meg mi is Rátok!:-))) Dícsértek mindent!!Szuper volt a szállás, az étkezés, a programok, és az idegenvezetők is! A városok gyönyörűek és még füst sem volt Moszkvában...!:-) Szóval köszönik/köszönjük szépen!

További szép napot Nektek!

Üdv:

Cili, IBUSZ Baja

 

2009. szeptember 09. Moszkva-Szentpétervár

Kedves Mária,

Szeretném megköszönni a Moszkva és Szentpétervári utazásunk szervezését, és visszajelezni, hogy minden nagyon jól sikerült. A szállások komfortosak és korrektek, a vonatozás és a reptéri transzfer is jól működött. Bár a reptéri transzfer idején nagyon elgondolkodtam, s nem értettem, hogy miért kell a taxinak 4 órával az indulás előtt felvenni minket, amikor kb. 40 perc volt az út, amikor megérkeztünk. Nos, a délutáni nagy forgalomban éppen 1,5 óra alatt értünk ki a reptérre, és a bejelentkezésnél is nagyon hosszú sorok voltak. Szóval, gondolom, hogy ez a 4 óra már bejáratott dolog volt, és nem bízzák a véletlenre.

Az orosz kultúra olyannyira megragadott, hogy el is határoztuk, a jövő évben valamelyik volt tagköztársaságot (pl. Kazahsztán, Türkmenisztán vagy Kirgizisztán) látogatjuk meg. Szóval, minden bizonnyal fogjuk a Máriáékat keresni az utazás szervezésénél.

Köszönjük mégegyszer,

Sándor

Oroszország általános adatok


Az ország teljes neve: Orosz Föderáció
Területe: 17,1 millió km2
Népesség: 150 millió (növekedési ráta 0,2%)
Főváros: Moszkva (népesség 9 millió)
Lakosság összetétele: orosz 80%, tatár, finnugor és számos etnikai kisebbség
Hivatalos nyelv: orosz
Vallás: orosz ortodox, iszlám, animista
Államforma: (elnöki) szövetségi köztársaság
Kormányfő: V.V.Putin

Aktuális információ Oroszországról magyarul

http://hungarian.ruvr.ru/

Tudnivalók

Moszkva

Ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros. Történelme, mint az összes városé, egy útkereszteződésnél kezdődött, ahol árut kezdtek cserélni az emberek. Azóta eltelt pár évszázad, időközben a kereszteződés eltűnt, helyén pedig egy 12 milliós metropolisz épült fel.

Lakosság:

10 millió, napi ingázók száma 2 millió körül.

Terület:

1035 km2, a város határvonalát jelző körgyűrű 109 km hosszú.


Szentpétervár

Oroszország második fővárosát, „Észak Velencéjét” I. Péter cár alapította 1703-ban. A város a kultúra, az építészet és a természet gyöngyszeme. Világhírű építészek és szobrászok alkotásai, a hatalmas Néva folyó, sok festői csatorna, apró hidak, parkok, a cári rezidenciák (Puskin, Pavlovszk, Petrodvorec), színházak, hangversenytermek, múzeumok (köztük az egyedi és megismételhetetlen Ermitázs), nyár elején pedig a „fehér éjszakák” várják az odalátogatókat. Szentpétervár megőrizte az eredeti arculatát - 2003-ban a város 300 éves fennállásának évfordulója alkalmából minden épületet felújítottak, így a látvány még elegánsabb, még pompmég

Lakosság:

5.131.000 fő

Terület:

1439 km2

Repülőtér:

A külföldi légitársaságok Pulkovo 2-re, az orosz légitársaságok Pulkovo 1-re érkeznek és onnan is indulnak. A reptéra város szélén található, a legközelebbi metróig minibusszal lehet eljutni (kb. 35 rubel), vagy taxival.

Metró:

A Metro 5 vonala az egész várost behálózza, ezért ez a közlekedés legkényelmesebb és leggyorsabb módja. Üzemelési idő: 5.45-00.15.óráig. Egy jegy ára: 28 rubel.

Taxi:

Telefonhívás esetén az alapdíj 35 rubel, a nappali tarifa 20-30 rubel között váltakozik kilométerenként. (Min. számla 350 rubel). Esetenként a taxiórát már a taxitársaság bázisától bekapcsolják. Nagyobb taxivállalatok elérhetőségei: 327-1717 vagy 068.

Vásárlás:

Az utóbbi években ugrásszerűen fejlődött Oroszországban a kereskedelem. A nagy külföldi bevásárlóközpontok mellett számos hazai áruházlánc nyílt, amelyek általában este 22:00-ig tartanak nyitva, és gyakorlatilag minden kapható bennük, amihez a magyar vásárlók hozzászoktak. Sok helyen éjjel-nappal nyitva tartó üzletek találhatók, ugyancsak teljes kínálattal.

Látnivalók:

Szentpétervárt nem véletlenül tartják Oroszország kulturális fővárosának. Számtalan múzeuma, kiállító terme, színháza, koncertterme, könyvtára, tudományos és oktatási centruma van. Ezek közül javasoljuk a fontosabbakat: Ermitázs (www.hermitagemuseum.org), Orosz Múzeum (www.rusmuseum.ru), Puskin lakás Múzeum, Péter-Pál erőd (www.spbmuseum.ru/peterpaul), Juszupov-palota (www.yusupov-palace.ru/index_en.htm), Kunst Kamera, Auróra cirkáló, Admiralitás, Szent Izsák Székesegyház (www.cathedral.ru), Vérző Megváltó Székesegyház (www.cathedral.ru/saviour), Kazányi Székesegyház (www.kazansky-spb.ru), Nyári Kert. Téli Palota, I. Péter lakóháza, Szmolnij, Mars Mező, Alekszander Nyevszkij Kolostor (www.lavra.spb.ru). A városon kívül a Petrodvoreci Palota és kert (www.peterhof.ru), Puskin (www.tzar.ru) és Pavlovszk (www.pavlovskmuseum.ru) palotái és kertjei, Oranienbaum és Kronstadt a keresett nevezetességek.Opera és balett:Marinszkij Opera- és Balettszínház, Musszorgszkij Opera- és Balettszínház, Opera és Balett Konzervatórium

Hidak:

A Néva folyón átívelő hidakat a navigációs időszakban (április – november) minden éjszaka (2:00 – 4:50-ig) felvonják,hogy a hajók át tudjanak haladni a Ladoga-tó felé. A hidak felemelkedése az éjszakai városnézés egyik fő látványossága, közülük is a legszebb a Palota-hídé, különösen a Téli Palota felőli oldalról. Érdemes a szállodánk oldaláról gyönyörködni a látványban, ellenkező esetben 1,5-2 óra hosszat várhatunk az átjutásra!

Fehér éjszakák:

A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem végződik. A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után - sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.

Éttermek:

Szentpétervárott az utóbbi időben nagyon sok új étterem nyílt. Az árak nagyjából hasonlóak a budapesti éttermi árakhoz. A magyar utazóknak az igen népszerű és elterjedt svéd asztalos éttermeket ajánljuk, itt nem olyan fontos a nyelvismeret, a turista azt kapja, amit választ, és az árak is egyértelműek. Ezek közül a következő éttermeket ajánljuk figyelmükbe: Nyevszkij sugárúton található, és jellegzetes orosz ételeket kóstolhatnak meg „Stroganoff Cafe”, mely az Ermitázstól nem messze található „Chajnaja Lozhka” (www.teaspoon.ru), ahol a jellegzetes orosz palacsintát kóstolhatják meg. Akik a cári idők nosztalgiáját,pompáját és ételeit szeretnék kipróbálni, azoknak az „Ermitazsnij” éttermet ajánljuk az Ermitázzsal szemben, vagy a „Palkin” éttermet, mely a Nyevszkij sugárúton található. Az igazi ínyencek a „Russzkij Ampir” (www.concord-catering.ru) éttermet próbálják ki, amely az egyik legdrágább a városban, viszont arany étkészletből élvezhetik a fejedelmi étkeket, abban a székben ülve, amelyben Nagy Katalin cárnő, hercegek, illetve Putyin elnök is helyet foglalt

Időjárás:

Környezet, éghajlat

Területét tekintve Oroszország a világ legnagyobb országa – a Föld területének 10 százalékát foglalja el. Éghajlata méreteihez illő: míg nyár derekán szinte valamennyi orosz ingujjban közlekedik, addig a tél közepén akadálytalanul lehet végigkorcsolyázni a folyókon az északi Jeges-tengertől a Kaszpi-tengerig, vagy el lehet szánkázni Szentpétervárról Vlagyivosztokba. Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uraltól keletre esik Szibéria szélsőséges tundra éghajlatával. Az Uraltól nyugatra, az európai részeken, az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik. 

Hivatalos pénznem

Orosz Rubel; 1 Rubel = 100 Kopejka.

Árfolyam (2017. április)

1 Euro = kb. 59 Rubel,

1 Rubel = kb. 5,2 Forint

Aktuális árfolyam: www.xe.com.

Javasoljuk dollár vagy euró bevitelét, mivel szinte mindenhol át lehet váltani rubelre. A városok központjában lévő boltokban és éttermekben általában a nemzetközileg elismert bankkártyákkal is lehet fizetni. Az orosz rubel Magyarországon nem hivatalosan bejegyzett valuta, így csak néhány pénzváltóhelyen lehet kapni.

Időeltolódás

Magyarországhoz képest: Moszkva és Szentpétervár +2 óra, a téli időszakban +3 óra

Novoszibirszk +6 óra.

Irkutszk +7 óra

Vladivosztok +9 óra

Petropavlovszk-Kamcsatszkij +11 óra

Külképviseletek

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában:

Moszfilmovszkaja u. 62. (Metro „Kievszkaja”).

Tel.: (+7) 495-641-75-00, Fax.: (+7) 495-641-75-20

Magyar Nagykövetség Konzulátusa Szentpétervárott:

Marata u. 15 (Metro „Majakovszkaja”)

Tel.: (+7) 812-312-6458, Ügyelet: 999-0082

Telefonhívások

Oroszország +7, Moszkva +7 (495; 499), Szentpétervár +7 (812)

Oroszországból Magyarország hívása +36,

Orosz belföldi szám hívása +8.

Mobiltelefon:

Minden magyar szolgáltató működik az országban. A kellemetlen meglepetések elkerülése végett, utazás előtt érdemes érdeklődni szolgáltatójuknál a tarifák iránt, illetve ellen-őrizzék, hogy a szerződésük alapján külföldön használható-e a telefonjuk.

Pénzváltók/Bankok

A belvárosban egymást követik a bankok és a pénzváltók, sokan

közülük éjjel-nappal nyitva tartanak.

A bankok általános nyitva tartása: 09.00-16.00.

Szállodák színvonala

A szállodák besorolási feltételei megfelelnek a nemzetközi előírásoknak.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott közvetlen fogyasztásra, de palackozott vizet mindenhol lehet vásárolni.

Egészségügyi ellátás

Európai szintű, az európai biztosítótársaságok által nyújtott szolgáltatásokat elismerik.

Borravaló

Éttermekben 5-10% az általánosan elfogadott mérték.

Orosz konyha, éttermek

Borscs – céklaleves, Scsi – orosz káposztaleves, Vinegret – téli

zöldségsaláta, Pelmenji – szibériai húsos derelye, Vareniki –

derelye (krumplis, túrós, meggyes, stb), fekete és vörös kaviár,

Pirogi – töltött kelttésztás sütemény, Kvasz – erjesztett ital

Az italok közül a vodkát – melyből több jóminőségű fajta is

kapható - és a pezsgőt (sampanszkoje) érdemes megkóstolni.

Árak

Az árak kb. 10-15%-al a budapesti árszínvonal felett mozognak.

Vacsora: kb. 4 000 – 6 000 Ft/fő

Büféebéd: kb. 1500-2000 Ft/fő

Ásványvíz (1.5 literes): 40-60 rubel

Üveges sör (0.5 literes):50-100 rubel

Gyros: kb. 100 rubel

Kávé: kb. 70-100 rubel

Önkiszolgáló étteremben: szendvics 75-100 rubel, saláta 80-120 rubel

Közepes kategóriájú étteremben egy főétel: 200-250 rubel

Svédasztalos étteremben egy ebéd: 250-350 rubel

Ruhaviselet

Az orosz templomokban és a székesegyházakban helyenként a férfiaknál hosszú nadrág, a nőknek pedig fejkendő és betakart vállak az ajánlott ruhaviselet. Magasabb kategóriájú szállodákban és éttermekben vacsoránál elvárt az elegáns öltözet. Szervezett, csoportos utak esetében kényelmes, strapabíró cipő szükséges és átlagos, hétköznapi ruházat elégséges. Szentpéterváron és Moszkvában az időjárás tavasszal és ősszel hűvösebb, emiatt meleg ruhát is kell a bőröndbe készíteni. Viszont nyáron akár 30 fok Celsius meleg is előfordulhat, tehát könnyű nyári viselet hordható. Szentpétervár-Moszkva hajóút esetében a hajó fedélzetén szeles idő várható, ennek megfelelően készítsenek be ruhákat (pl. széldzseki). Az északi területeken nagyon változékony az időjárás. Kirándulások idején néha még esőkabátra és meleg ruhára is szükség lehet.

Fényképezés és videózás

Bizonyos termekben a képek és a kiállított tárgyak védelme érdekében vakut nem szabad használni. Miséztető templomokban csak előzetes helyi egyeztetés alapján lehet fotózni és videózni

Látnivalók

Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek. Amennyiben szolgáltatásunkat igénybe veszik, irodánk valamennyi vízumtípus beszerzését vállalja és az ehhez szükséges papírokat biztosítja. További információ kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Ermitázs

Nyitva tartás: kedd-szombat 10:30 - 18.00,

vasárnap 10:30-17:00.
Szabadnap: hétfő.
A pénztárak egy órával a zárás előtt zárnak.

Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, Szentpéterváron a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Itt tartotta első gyűjteményét az uralkodó. Az Ermitázs története megegyezik a Téli Palota történetével.

A városban található mintegy 250 múzeum közül az Ermitázs maga mintegy 2-3 millió látogatót fogad évente Oroszországból és a világ minden tájáról. A világ talán legjelentősebb múzeuma a londoni Tate-tel és a párizsi Louvre-ral együtt. A múzeum 1917 óta ad otthont a legnagyobb európai festők műveinek. Az Ermitázs múzeum a Téli Palota épületét kapta meg, 1918-ban csupán egy részét, majd 1922-ben az egészet. A Téli Palota, azaz az Ermitázs épületében régebben csak a cárok festmény-, szobor-, és gobelingyűjteményét állították ki. Nem volt látogatható. Az Ermitázs Múzeum több mint 4 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, ebből nagyon kevés látható az 535 termes Téli Palotában, a többség raktárakban pihen. A múzeumban megtalálhatók az olasz reneszánsz, a holland barokk és francia mesterek alkotásai. Megnézhetjük a tróntermet, a cári hintót, ókori szobrokat, a felvilágosodás korából az európai festészet gyöngyszemeit. Közel 8000 nyugat-európai festmény díszíti a múzeum falait. A múzeumban jelenleg 365 helyiségben és falain közel 2,5 millió képzőművészeti alkotás található. Az Ermitázs ma együttműködik az IBM-el abban, hogy létrehozzák az Ermitázs internetről elérhető digitális katalógusát.

Ár: 9 000 Ft/fő

Puskin (Carszkoje Szelo) és Pavlovszk

Puskin

Nyitvatartás: Katalin-palota 10 – 17 óráig. Minden kedd és a hónap utolsó hétfője pihenőnap. Sándor-palota 10 – 16:30-ig, pihenőnap kedd.

Katalin cárnő óta a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus megtalálható. A barokk pompát váltja a klasszicista visszafogottság, a palota körül a kínai pavilonok ékesítik a francia parkot s a tavak láncolatát. A palota roskadozik az aranydíszítéstől. A legfigyelemreméltóbb az 1000 m2-es trónterem és a nemrégiben helyreállított, világhírű Boros­tyán­terem. A káprázaton keresztül 1,5 óráig sétálhatunk, beleképzelve magunkat a parókák és suhogó estélyik világába.

A Katalin Palota tőszomszédságában helyezkedik el a Sándor-palota, s mégis mintha más világba csöppennénk. I. Sándor – észak hercegének – palotája már a hamisítatlan klasszicizmust idézi.

A paloták mellett található a Líceum – a nemes ifjak iskolája –, ahol Puskin is tanult. Az épülettől nem messze található az író nyaralója.

Pavlovszk

Nyitvatartás: 11:00 – 17:00. Szabadnap: péntek és minden hónap első hétfője. Tel.: 470-21-56.

Puskinnal szinte határos, nagy, sűrű erdőség, amelyet a gyorsvizű Szlavjanka szel át. Az udvar egyik kedvelt vadászterülete volt. Ma itt található Pavlovszk, melynek épített parkja a maga 600 hektárjával Európa kertművészetében a legjelentősebbek közé tartozik. Nagy Katalin fia, Pál építtette a gyönyörű palotát, amelyben – többek között – említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A téli időszakban érkező vendégek síelve, illetve eredeti orosz trojkán szelhetik keresztül a hatalmas parkot.

Ár: 21 000 Ft/fő

 

Sétahajózás a Néván

Szentpétervár a Néva-folyó deltájában épült fel, s ez az egyedi hangulat elvarázsolja a látogatót. A várossal sokféleképpen meg lehet ismerkedni, de talán a vízről a legalaposabban, innen bekukkanthatunk a péterváriak mindennapjaiba. Nemhiába nevezik Észak Velencéjének, kilencvenhárom kisebb-nagyobb csatornája csillogó víziútként 74 km hosszan kanyarog. A 1-1,5 órás sétahajózás során visszarepülünk a nemesek hatalmas palotái, a gránitpartok mentén csillogó templomok és azok szövevényesen intim történetei, meséi közé. Minden egyes híd mögött egy újabb világ tárul fel előttünk. A történelem során sokszor sokféleképpen változott a kövek közé szorított víz, összekötött-szétválasztott lelkeket, épületeket emelt, hangulatot keltett, sokakat megigézett, s igéz máig is.

Ár: 7 500 Ft/fő

 

Petrodvorec

Nyitvatartás: 10:30 – 17:00, szabadnap hétfő és minden hónap utolsó keddje.
Szökőkutak működése: május közepétől szeptember közepéig, 11:00 – 17:00, szombaton és vasárnap 18:00-ig.

Kastély és park, az orosz művészetek (orosz Versailles) kincse – az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. A park ódon épületek és gyönyörűséges szökőkutak kavalkádja. A világ egyik legnagyobb szökőkútrendszere 140 szökőkútból áll, s 24 km távolságból kapja a naponta 100.000 köbméternyi vizet. A gyönyörű parkban sétálva több kisebb palotára is rábukkanunk, amelyek között ott van I. Péter kedvenc tartózkodási helye, a Marli palota. A palota bepillantást enged a cárok fényűző életmódjába, megtekintjük a tróntermet, a híres Arcképek Termét, I. Péter fából faragott dolgozószobáját s a megszámlálhatatlanul sok lakószobát.

Ár: 17 000 Ft/fő

 

Orosz folklór est

Vendégeinket busszal szállítjuk az Anicskov palotába, ahol érkezési sorrendben lehet a nézőtéren helyet foglalni. Az együttes 70 tagból áll (néptáncosok, énekesek és a zenekar). A program két részből tevődik össze, megszólalnak a legismertebb és leglátványosabb orosz népi dallamok és táncok, szólóban és csoportosan. A szünetben egy pohár pezsgővel köszöntik a vendégeket. Az egész program, a várakozásoktól eltérően, nem a szokásos limonádé-folklór, hanem igazi, színvonalas népművészet. Minden résztvevő felejthetetlen élménnyel gazdagodik.

Ár: 14 000 Ft/fő

 

Éjszakai városnézés és a hidak

Szentpétervárott egész évben, minden éjszaka megnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom előtt. A hidak kialakítása megengedi a középső rész megnyitását, amely különösen a nyári időszakban, igazi turista-látványosságot jelent. A fehér éjszakák idején sokan gyűlnek össze a rakpartokon az Ermitázs melletti Palota-híd megnyitására. A fehér éjszakák által nyújtott élmény különlegességét jelenti a program, amely a késő esti órákban kezdődik. A kirándulás része egy esti buszos városnézés is.

Ár: 8 500 Ft/fő

 

Kreml és Kincstár

Kreml - A világörökségek listáján szereplő épületegyüttes Moszkva kihagyhatatlan része. A híres templomok közül kiemelhető a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.
Nyitva tartás: minden nap 10.00 – 17.00, csütörtökönként zárva, a pénztárak fél órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: http://www.kreml.ru

Kincstár - A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.
Nyitva tartás: minden nap, csütörtökönként zárva, belépés 10.00-kor, 12.00-kor, 14.30-kor és 16.30-kor
További információ: http://www.kreml.ru/en/museums/armoury

Ár: 22 000 Ft/fő

 

Arbat és esti Moszkva

Autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet festenek, mint nappal. A program keretében lehetőségük lesz gyalogosan is megnézni az Arbatot, Moszkva turisták által leginkább látogatott sétáló utcáját, amely tele van régiség- és ajándékboltokkal, és ahol esténként utcazenészek szórakoztatják a járókelőket.

Ár: 7 500 Ft/fő

 

Szergiev Poszad

Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már álltak az új, kőből épült falak. Fő látványosságai az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius maradványait, mely évente zarándokok ezreit vonzza. A település az „Aranygyűrű” városainak egyike. A kolostor 1993 óta a világörökség része.
Nyitva tartás: minden nap 10.00-18.00
További információ: http://www.stsl.ru/

Ár: 16 500 Ft/fő

 

Nemzeti Képtár (Tretyakov)

A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotási találhatók meg.
Nyitva tartás: minden nap 10.30 – 19.30, hétfőnként zárva, a pénztárak egy órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: http://www.tretyakovgallery.ru/en

Közlekedés metróval!

Ár: 6 500 Ft/fő

 

Krisztus Megmentő és metró

Metró
A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metró Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja. 
Üzemidő: 06.00 – 01.00
További információk: http://engl.mosmetro.ru/

A Megmentő Krisztus Székesegyháza
A Megmentő Krisztus székesegyház az egyik legnagyobb és legismertebb székesegyház Oroszországban, amely a Napóleon ellen aratott győzelem után, hálából épült. I. Sándor cár fogadalma után végül fivére, I. Miklós cár építtette fel, végül 1883-ban, III. Sándor szenteltette fel. A szovjet vezetés parancsára 1931-ben felrobbantották. A 90-es évek végén, 3 év alatt, újjáépítették. Belépés a férfiaknak hosszú nadrágban, a nőknek fejkendőben és fedett vállal.
Nyitva tartás: minden nap 06.30 – 22.00
További információ: http://www.xxc.ru/english/index.htm

Közlekedés metróval!

Ár: a részvételi díj tartalmazza!

 

Színházi előadás a Mariinszkij színházban, a Balsoj színházban vagy a moszkvai Nagycirkuszban

Fakultatívan lehetőség nyílik valamelyik színházban vagy a cirkuszban egy előadáson részt venni. Utasainknak a végleges programbeosztást 8 nappal az indulást megelőzően tudjuk elküldeni. Javasoljuk, hogy a végleges programlista alapján válasszák ki, melyik estén szeretnének előadásra menni. Továbbá a helyszínen, az idegenvezetőink segítséget tudnak nyújtani a jegyvásárlásban.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a nyári időszakban a színházak nyári szünetet tartanak.

Belépőjegyek az alábbi web oldalakon on-line vásárolhatók:

Mariinszkij színház: https://www.mariinsky.ru/en/playbill/playbill

Balsoj színház: http://tickets.bolshoi.ru/en/info/onlineboard/

Moszkvai Nagycirkusz: http://moscowstatecircus.com/book-now/

További színházak (orosz nyelvű web oldal): https://www.ticketland.ru

 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezés: legkésőbb 1 hónappal az indulás előtt

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.06.29 2017.07.06 8 nap / 7 éj Reggeli 207 000 Ft
Repülövel 2017.07.05 2017.07.12 8 nap / 7 éj Reggeli 187 000 Ft
Repülövel 2017.07.19 2017.07.26 8 nap / 7 éj Reggeli 170 000 Ft
Repülövel 2017.07.27 2017.08.03 8 nap / 7 éj Reggeli 185 000 Ft
Repülövel 2017.08.02 2017.08.09 8 nap / 7 éj Reggeli 170 000 Ft
Repülövel 2017.08.09 2017.08.16 8 nap / 7 éj Reggeli 170 000 Ft
Repülövel 2017.08.16 2017.08.23 8 nap / 7 éj Reggeli 170 000 Ft
Repülövel 2017.08.24 2017.08.31 8 nap / 7 éj Reggeli 187 000 Ft
Repülövel 2017.09.06 2017.09.13 8 nap / 7 éj Reggeli 170 000 Ft
Repülövel 2017.09.27 2017.10.04 8 nap / 7 éj Reggeli 170 000 Ft
Repülövel 2017.10.27 2017.11.03 8 nap / 7 éj Reggeli 155 000 Ft

Az ár tartalmazza

A repülőjegyet, a vonatjegyet, a szállást reggelivel,a transzfereket, a városnézést Szentpéterváron (belépővel a Péter-Pál erődbe) és Moszkvában, a Metró és a Megmentő Krisztus Székesegyház programot Moszkvában, a magyar nyelvű idegenvezetést az összes programon.

Külön fizetendő

Vízumdíj (19 000 Ft), repülőtéri illeték (kb. 49 000 Ft), útlemondási biztosítás (1,5 %)

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető: Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1 040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

 

Félpanziós felár kérhető: 29.000 Ft/7 alkalom

Egyágyas felár: 49.000 Ft

Június 29., július 27. és augusztus 24. pótcsoport esetében az egyágyas felár: 58.000 Ft

 

Felnőtt pótágy kedvezmény: Nincs kedvezmény, az elhelyezés Szentpéterváron pótágyon, míg Moszkvában egyágyas szobában történik

Június 29., július 27. és augusztus 24. pótcsoport esetében mindkét szállodában csak gyermek (12 éves korig) pótágy vehető igénybe.

 

 

GARANTÁLT INDULÁS AZ ÖSSZES KATALÓGUSUNKBAN MEGHIRDETETT IDŐPONTBAN!

 

Várható menetrend

Légitársaság: Aeroflot

Indulások és érkezések a helyi idő szerint értendők. A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Oda út: Budapest - Moszkva 12.55 - 16.25, Moszkva - Szentpétervár 18.20 - 19.40

Haza út: Moszkva - Budapest 18.00 - 19.35

Pótcsoportok esetében az oda úton a Moszkva - Szentpétervár szakaszon eltérő menetrenddel is mehetnek a csoportjaink.


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Az orosz cárok fõvárosai 3* nagyobb térképen való megjelenítése


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte