2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az istenek földje - Kerala és Srí Lanka

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Sri Lanka
Régió:Sri LankaHelység:Srí Lanka
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL - Két gyönyörű ország, egykoron együtt a történelemben ma külön, de mégis egymás mellett, olyan életre szóló élményt adnak, melyért megéri odalátogatni. Hasonlóak, de mégsem azonosak, ízek tájak, természet és a végtelen óceán köti őket össze.

Miért éppen Kerala és Sri Lanka?

- Dél - India a hinduizmus emlékeinek tárháza, India igazi arca.

- A két ország különleges világa, gazdag látnivalói életre szóló élményeket kínálnak.

- Látványosságokat kiegészítik a különleges ételek, és a fűszerek, amelyekről híres India és Sri Lanka, az út során nem csak a termesztésüket nézhetjük meg, főzhetünk velük és meg is kóstolhatjuk azokat.

 

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: félpanzió, 3 napon teljes ellátás a hajón

 

Program:

1. nap:

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Éjszaka a repülőgépen.

 

2. nap: Cochin

Érkezés Cochin (Kochi) nemzetközi repülőterére, érkezéstől függően transzfer a szállodába. A szálláshely elfoglalása. Rövid pihenő után indul városnéző programunk. A gyarmati múlt emlékei, és a sokszínűség, amely először feltűnik a városnézésünk során. Először a Mattancherry Holland Palotát nézzük meg, majd a Zsinagógát és ezt követően India legrégebbi keresztény templomát a Szent Ferenc templomot. A programunk zárásaként elmegyünk és megnézzük a régi kínai halászhálókat, a vállalkozóbb kedvűek akár segíthetnek is a halászoknak. Esti programunk Kathali tradicionális tánc show. Éjszaka Cochinban (1 éj).

SzállásRadisson Blu Kochi 4*

 

3. nap: Kumarakom

Reggeli után utazunk tovább Kumarakomba, Keralába. Tradicionális lakóhajóra szállunk, amelyek régi rizsszállító hajók modern változatai és ma a pihenést a kikapcsolódást szolgálják. A hajókkal bejárjuk a belső csatornák vidékét, ebéd a hajón. Egy képeskönyv megelevenedő lapjain érezhetjük magunkat a trópusi táj, a régi kikötők, pálmafák, a vízpartról látható helyiek nyüzsgő élete, a folyó nyugalma, jáde zöld vize, béke, pihenés, ez Kerala. Éjszaka Kumarakomban (1 éj).

Szállás: Eastend Lakesong Resort 3*

 

4. nap: Kumarakom – Periyar

Reggelit követően utazunk tovább Periyar – ba. Délután 1 órás elefánt programon veszünk részt, fürdetés, etetés és azt is megnézzük, miként dolgoznak, segítenek a legnehezebb munkákban is ezek a hatalmas, nagyon szerethető állatok, természetesen fotózás is része a programnak.  Éjszaka Periyarban (1 éj).

Szállás: Cardamom County 4*

 

5. nap: Periyar – Madurai

Reggeli után utazunk Madurai-ba érkezés után a szálláshely elfoglalása, rövid pihenés után kezdődik a programunk.   Megnézzük a Sri Meenakshi-Sundarewar templomot valamint a thirumalai Nayak Mahal Palotát, ezt követően riksával utazunk a Maiamman Teppakula-ig, és megnézzük a Gandhi Múzeumot is. Este részt veszünk egy különleges árati ceremónián, amely garantáltan sokakat megérint majd. Éjszaka Madurai-ban (1 éj).

Szállás: GRT Hotels Madurai 3*

 

6. nap: Madurai – Chennai

Reggel vonatra szállunk és kipróbálva India jellegzetes közlekedési eszközét jutunk el Chennai-ba régi, Madrasba. Érkezés után utazás a szállodába. Később rövid városnéző túrára indulunk, megnézzük a Szent György Erőd Múzeumát, a Szent Tamás templomot és a Marina partot.   Éjszaka Chennai-ban (1 éj).

Szállás: The Residency Hotel 3*

 

7. nap: Chennai – Colombo

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és elutazunk Sri Lankába, Colombo-ba. majd a tengerparti szállásunkra, indulunk. A nap folyamán pihenési lehetőség az óceánparton, egyénileg barangolhatunk a halászfaluban. A délután folyamán egy séta keretében fedezzük fel Negombo-t, a hollandok által épített csatorna partjára települt halászfalut. A séta során megismerhetjük a negombói halászok életét és megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Szállás Negombo-ban (1 éj).

Szállás: Palm Village Hotel 3*

 

8. nap: Hendala-Pinnawala-Dambulla-Sigiriya

Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Sigiriyaban (1 éj).

Szállás: Fresco Water Villa 4*

 

9. nap: Dambulla - Sigiriya - Matale – Kandy

Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A fellegvár megtekintése után folytatjuk utunkat Matele irányába, útközben megállunk egy fűszerkertben, ahol egy frissítő tea után megismerkedünk a különböző egzotikus főszerekkel, növényekkel és az azokból készíthető számtalan készítménnyel. A napi programot a Kandy piacon zárjuk. Esti programunk, Ázsia csodájának, Sri Lankának zenei, és tánc kultúráját bemutató show megtekintése. Éjszaka Kandy-ben (1 éj).

Szállás: Senani Hotel 3*

 

10. nap: Kandy-Peredeniya-Nuwara Eliya

Délelőtt utazunk tovább Peradeniyaba, útközben megállunk a Királyi Botanikus Kertben, amelyet Ázsia botanikai csodája. Minden, ami Ázsiában növény virág, fa itt megtalálható. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Éjszaka Nuwara Eliyaban (1 éj).

Szállás: Stamford Star Hotel 3*

 

11. nap: Nuwara Eliya-Kitulgala –Bentota

Reggeli után utazás Kitulgulába. Kitulgula arról is híres, hogy itt forgatták a Híd a Kwai folyón című filmet, és itt van Sri lanka egyik legjobb rajting és túra lehetősége. A bátrabbak vállalkozóbb kedvűek raftingolhatnak (falkultatív program) a kevésbé bátrak túrázhatnak a trópusi őserdő ösvényein. A program végeztével utazás az óceán partra Bentotaba. Éjszaka Bentotaban (2 éj).

Szállás: Hibiscus Beach Hotel & Villa 3*

 

12. nap: Bentota-Galle-Bentota

Reggelit követően továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Délután pihenés az óceánparton. Szállás Bentota–ban.

 

13-14. nap: Bentota-Colombo-Elutazás

Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Majd elhagyjuk a szállásunkat, és városnézésre indulunk Colombo–ba. A városnézést követően szabadprogram és vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Dambulla Arany Temploma
Kandy Szent Városa
Galle óvárosa és erődrendszere

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

területe: 65 610 km2
főváros: Sri Jayawardenapura Kotte
államforma: köztársaság
lakosság: 20 277 597 fő (2012)
időzóna: UTC +5:30 (UTC+6)
pénznem: rúpia (LKR)
éghajlat: Srí Lanka az Egyenlítőtől valamivel északra, az Indiai-óceánban terül el, klímája trópusi. Átlaghőmérséklete és a levegő páratartalma magas, de a sziget domborzati viszonyai miatt tájegységenként különböző. A tengerparton a levegő jóval melegebb - esetenként kifejezetten forró -, míg a hegyek között jóval kellemesebb a hőmérséklet. Tengerparton átlag 27 °C, "a hegyi fővárosban", Kandyben 20 °C, mig a közel 2000 méter magasan fekvő Nuwara Eliyaban 16 - 18 °C. A csapadék eloszlása sem egyenletes. A sziget délnyugati részén fekvő esős zóna átlagosan évi 2500 mm csapadékot kap. A legtöbb vidéken az évi csapadékmennyiség 1200–1900 mm. Itt az esős időszak októbertől januárig tart, az év többi részében nagyon kevés a csapadék. Az északnyugati és a délkeleti partok kifejezetten szárazak, az évi csapadékmennyiség 600–1200 mm.
nyelv: szingaléz,  tamil
népcsoport: 74%-a szingaléz, 18%-a tamil, 7%-a ceyloni mór, 1%-a pedig egyéb népcsoporthoz tartozik.
vallás: 70%-a buddhista, 12%-a hindu, 10%-a muszlim, 8%-a keresztény
ruhaviselet: Buddhista templomokba fedett fővel, sortban, miniszoknyában, ujjatlan pólóban tilos a belépés, a cipőt belépés előtt le kell venni.  

Elefántozás: kb. 15 USD/fő, a helyszínen fizetendő

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.05 2017.10.18 14 nap / 12 éj Program szerint 495 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátást, a 3. napon teljes ellátást a hajón
 • a megadott programokat belépőkkel a meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást
 • helyszíni közlekedést

Külön fizetendő

 • nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel: kb. 275 000 Ft
 • további étkezések, italok díját
 • vízumok kb. 39 000 Ft
 • borravalókat (kb. 3 USD/fő a helyszínen fizetendő)
 • a baleset, betegség és poggyászbiztosítást
 • útlemondási biztosítást: 1,5%
 • helyszínen fizetendő belépőket

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte