2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Peru
Régió:PeruHelység:Peru
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli, 8 alkalommal fõétkezés, ebbõl egy ebédcsomag

CSOPORTOS UTAZÁS, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL. Peru legjelentősebb kulturális és természeti kincseit járjuk végig 15 napos, kiscsoportos utazásunk során. Megismerkedünk a legjelentősebb dél-amerikai prekolumbián kultúrákkal és ellátogatunk a legszebb inka kori épületegyüttesekhez.

Peru utazás, garantált indulás minden időpontban!

Peru utazás

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal, hajóval és vonattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli, 8 alkalommal főétkezés ebből egy ebédcsomag

 

 

Endrei Judit gondolatai:"...Már nem is emlékszem pontosan, de talán egy iskolai földrajzkönyv lapjain pillantottam meg először – ráadásul fekete-fehérben – a Machu Picchu hegytetőn megbúvó romjait. Azóta megszámlálhatatlanul sok fotót, filmet láttam az inka városról, sokat olvastam róla, de valahogy mindig elérhetetlennek tűnt számomra, hiába szerepelt ott a bakancslistám elején. Időről időre visszatértem hozzá, de útra nem keltem. Idén nyáron, az 1000 út utazási irodának köszönhetően megvalósult ez a nagy álmom, végre ott sétálhattam a romok között, megérinthettem a sok ezer ember keze munkáját, energiáját őrző ősi köveket. És szívtam magamba az élményt, hogy örökre velem maradjon..."
Endrei Judit

Miért éppen Peru?

- A legnépszerűnbb látványosságok, és inka emlékek bemutatásában a legalaposabb és leggazdagabb program a magyar utazási  kínálatban.

- Egyedülálló műemlékek, égbeszökő hegyek az Andok csúcsai, titkok misztikumok, a Titicaca - tó világa várják a vendégeket.

- Mert a gazdag program mellett, együlálló kulináris élményeket is nyújtunka vendégeinknek, indián családoknál.

 

Program:

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (2 éj).

Szállás: Hotel Miraflores 3*

 

2. nap: Lima (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Fő-tér, Állami Palota, Városi Palota. Az ebédet követően a délutánt a tengerparton töltjük, ahol megtekintjük a „Salto del Fraile”, vagyis az „Ugró Szerzetes” nevezetű sziklát is.

Peru Utazás Ballestas sziget

3. nap: Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (reggeli)

A korai kelés után hajnali 4 órakor indulnunk kell, hogy a tervezett programunk megvalósuljon. Reggeli után az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról. Elhagyva Peru fővárosát, Limát, három és fél órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Paracas-félsziget egyik domboldalában megformált rejtélyes gyertyatartó ábrájánál, melynek eredete a mai napig is tisztázatlan. Egy motoros kishajóval a Ballestas-szigetek felé indulunk, ahová másfél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat is. Továbbutazás Nazcába. Útközben megtekintünk egy tengerparti "hacienda"-t. Szállás Nazcaban (1 éj).

Szállás: Hotel Nuevo Cantalloc 4*+

Peru utazás Nazca vonalak

 

4. nap: Nazca – Arequipa (reggeli, ebéd csomag)

Reggel, amikor a látási viszonyok már ideálisak, repülőgépre szállunk, és fakultatív programként megtekintjük a sivatag különleges ábráit. A különböző alakokat formáló ábrákat leginkább kisrepülőgépről csodálhatjuk meg. A Nazca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több mint ezer éve több száz emberkéz alkotta állati és geometriai formát őriz. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Délután távolsági turista luxus autóbusszal az Andok irányába indulunk. Az autóbuszról bővebb információt itt láthatnak: www. cruzdelsur.com.pe. 11 órás utazással érkezünk Arequipa-ba. A Pánamerikai országút gyönyörű tájakon át vezet minket. A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedülálló. Ezen a tágas, vad vidéken egymást érik a szemet gyönyörködtető természeti tájak. Célállomásunk Arequipa, Peru egyik legszebb városa, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés a szállásra a késő esti órákban. Szállás Arequipaban (2 éj).

SzállásHotel Posada Del Monesterio 3*

 

5. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5.822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, keretek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Délután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes fotóhely. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5.821m), a Chachani (6.075m) és a Pichu Pichu (5.664m). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabadidő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására.

6. nap: Titicaca-tó – Puno (reggeli)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban (1 éj).

Szállás: Hotel Royal Inn 4*

 

7. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4.313 m). Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscoban (4 éj).

Szállás: Hotel San Agustin Internaciona 4*

 

8. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót.  Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével és tánccal.

 

9. nap: Cusco (reggeli)

Reggeli után városnézésre indulunk. Először a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe, majd elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézzük, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

 

10. nap: Korikancha – Chincheros (reggeli, ebéd)

Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua szó jelentése "arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Ezen a napon egy 3.800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherost látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel.

 

11. nap: Maras – Moray – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után, 8 órakor folytatjuk utazásunkat, látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók. Délután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi sóbányákat. Svédasztalos ebéd várja a csoportot a Szent Völgy egyik legszebb éttermében. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent Völgyben (1 éj).

Szállás: Hotel Sol Ollantay 4*

Peru Utazás 1000 Út

12. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A hajnali vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

Szállás: 3*-os szállodában

 

13. nap: Cusco - Lima (reggeli)

Reggelit követően szabadidő Cuscoban. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Városnézés Limában. Szállás Limában (1 éj).

Szállás: 3*-os szállodában

 

 

14-15. nap: Lima (reggeli) - Budapest

Délelőtt szabadidő Limában. Délután fakultatív programként Larco múzeum látogatás, majd transzfer a repülőtérre és repülés európai átszállással Budapestre. A 15. napon érkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Lima történelmi óvárosa
 • Nazca-vonalak
 • Cuzco
 • Machu Picchu

Peru__utazas_2017.jpg

A perui körút idegenvezetői:

Részlet Endrei Judit, a programunkkal kapcsolatos véleményéből:

"...Ezt az utazást még különlegesebbé tette a két idegenvezető, Javier és Csio személye. Nehezen írom le az „idegen” szót, hiszen az első pillanattól kezdve nagyon baráti, nagyon emberi volt a kapcsolat közöttünk. Mindketten Peruban születtek, nagy empátiával, törődéssel fordultak felénk, ráadásul szeretettel és szenvedéllyel ismertettek meg minket hazájukkal, a történelmükkel, az ott élő emberekkel. Helyismeretüknek köszönhetően olyan helyekre is elvittek, olyan ismereteket is megosztottak velünk, amit mástól nem biztos, hogy megkaptunk volna..."

Zea JavierMayoría Rocío
JavierCsio
A Limai Katolikus Egyetemen szerzett történész diplomát. Lassan tíz éve vezet csoportokat Peruba. Helyismerete és származása miatt olyan fantasztikus helyeket is ismer, ahová turisták másképpen alig juthatnak el. Részt vett idegenvezetőként és tolmácsként abban a programban is, amelyet Kepes András „Világfalu” címmel televízióra vitt. Több éve él feleségével Budapesten.Perui származású. Képzett (diplomás), magyarul beszélő idegenvezető.  Az utazók az alap információkon kívül sok érdekességet is megtudhatnak a helyi állat és nővényvilágról. Általa közelebb kerülhetünk a helyi indiánokhoz, és helyi lakosokhoz, hogy még sokszínűbb legyen a perui kirándulásunk. Több éve él férjével Budapesten.

 

 

A perui körutazás helyszíneit bemutató videó:
Peru, perui körutazás, perui utazás, peru utazás, Körutazás Peruban, utazás Peruba.

Peru utazás Vélemények

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Április

Kedves Csumita Angéla!

Már két hete, hogy visszaérkeztünk perui utunkról,de még mindig a hatása alatt vagyunk. Tudásunk nem sok volt arról az országról amibe indultunk, csak ami régen volt történelem és földrajzórákról megmaradt, néhány csodás kép kűlönböző prospektusokból, az utikönyvek száraz leírásai. A repülőtéren egy vékony, halkszavú kis ember várt ránk, aki furcsa akcentussal beszélte a magyart. Ő lett az idegenvezetőnk. A második, harmadik nap a fejére került egy kalap, és mintha meg is nőtt volna tőle. Meséje nyomán megelevenedett a történelem, értelmet kaptak az indiánok ősi törvényei. Mintha buszunk (a fáradhatatlan, és virtuóz Ricardo pilótánkkal a sofőrülésben) nem csak a kilométereket, de időben visszafelé az évszázadokat is nyelte volna! Egy láthatalan kapun keresztül ki-be jártunk a régen volt időkből a csodák, mesék, mágiák, sámánok, varázslatok világába. Megnyílt előttünk a Természet, szigetek, tavak, az Andok ezer arca tárult elénk. A felhőkbe vesző csodálatos hegycsúcsok között megelevenedett a régen élt, és ma élő indiánok munkája, harca, hatalmas tudása, művészete. Már nem vettük észre Javier akcentusát, ittuk a szavait, belefeledkeztünk a mesélésébe. Elvitt minket ahová csak lehetett. Bepillantást kaptunk a peruiak mindennapi életébe, megragadott minket vendégszeretetük, barátságos lényük, kedvességük. Már nem tudtuk, hogy a magasságtól, vagy az élményektől szédülünk. Persze két hét kevés egy ekkora, ilyen különleges ország megismeréséhez, de úgy gondolom rengeteg mindent megtudtunk róla, és egy csodás, feledhetetlen képet kaptunk erről a számunkra oly idegen kultúráról egy nagy tudású, tudását mélyen átérzett hazaszeretettel átadni képes, felelősségteljes, utunk minden percét remekül megszervező,  rendkívüli embertől.

Köszönjük nektek, Javier, Ricardo!

Üdvözlettel:

Borbála és Gábor

 


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Április

Kedves Angéla!

Nekem gyermekkor álmom vált valóra azzal, hogy eljuthattam Peruba. Kicsit félve indultam el, de olyan élményben volt részünk, amit még álmomban sem hittem volna.

A programok, a szállások, az ellátás maradéktalanul minden igényt kielégítettek!! Havier odaadása, felkészültsége, barátsága olyan családiassá tette számunkra ezt a 14 napot, amit soha nem fogunk elfelejteni. Mindenben nagyon segítőkész volt, és jó volt érezni, hogy mennyire fontos számára, hogy hiteles információkkal gazdagodjunk.

Nagyon komfortossá tette az utazásunkat, hogy saját busszal utazhattunk.

Szerintem amit 14 nap alatt látni lehetett azt mindent láttunk és egy nagyon picit megismerhettük Perut. Egy életre elvarázsolt.

Ide el KELL jönni!!!!

Köszönet Önöknek a fantasztikus szervezésért, és nagyon nagy köszönet Haviernek, aki felejthetetlenné tette számunkra ezt az utazást!!! Hálásak vagyunk azoknak a családoknak, akik vendégül láttak minket.

Köszönet a perui embereknek a kedvességükért, barátságosságukért és , hogy megmutatták, hogy hogyan is kellene élnünk!! Higgye el nem elfogultságból vagy azért írtam ezt, mert ezt „illik”, hanem valóban így érzem.

Endrei Juditnak nagy szerepe volt abban ,hogy Önöket választottam, mivel az Ő véleménye alapján döntöttünk úgy, hogy egyáltalán útnak indulunk és Önöket választjuk.

Munkájukhoz további sok sikert és utast kívánok!

Köszönet mindenért!

Remélem még utazhatunk Önökkel!!!

Üdvözlettel: F. Gézáné


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Április

Kedves Angéla!

Nagyon szépen köszönöm Önöknek a fantasztikus, felejthetetlen, misztikus Peru-i utazást! Szuper szervezés, szuper ellátás, szuper idegenvezető szuper emberekkel! GRATULÁLOK ÖNÖKNEK és az EGÉSZ CSAPATNAK !

Külön szeretném  hálás köszönetemet kifejezni Javier Zea Úrnak áldozatos munkájáért, mellyel igazán megszerettette és érdekessé tette számunkra Peru-t és utazásunk minden pillanatát. Felejthetetlen volt számomra az utazás minden napja és minden pillanata!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN !!!!

További munkájukhoz sok sikert, erőt, egészséget és kitartást kívánok !

Tisztelettel és Üdvözlettel

István

 


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Április

Kedves Angéla!

Pont egy hét telt el a hazajövetelünk óta és még mindig az út hatása alatt állunk! (Remélem ez még sokáig így lesz! ) Természetesen csak pozitívan értendő ez a hatás! Sok mindenre számítottunk, de annál sokkal-sokkal többet kaptunk. Óriási élmény volt egy ilyen nagy és  távoli ország különböző területeit, éghajlati változásait, növényvilágát megismerni. Kíválóak voltak a szállások, a buszok és a kedvenc sofőrünk Lisardo (remélem jól írtam), biztonságosan vitt minket egyik helyszínről a másikra.

A végére hagytam Javiert, aki egy nagy ajándék volt ezen az úton. Tudása, tapasztalata, helyismerete és rendkívül kedves, bölcs személyisége által sokkal többet kaptunk és mélyebb megtapasztalásaink voltak.

Összeségében mindennel meg voltunk elégedve, csodálatos élmény volt ez az út és külön öröm, hogy  jól összekovácsolódott a Csapatunk is.

Ezúton is köszönjük a Szervezők munkáját!

Üdvözlettel,

Zsuzsa és Sándor

 


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Április

A párommal vettünk részt ezen az utazáson. Mindenek előtt kiemelném idegenvezetőnk, Javier odaadó, alapos munkáját, kedves, segítőkész hozzáállását és humorát. Igaz, hogy "strapás" volt a sok utazás, de a sok érdekes és szép látnivaló, a programok minden fáradtságért kárpótoltak. Óramű pontossággal működött minden, a busz, a vonat, a hajó, a repülő! Jók voltak a szállodák, a reggelik és a programban szereplő étkezések is. A szinte elkerülhetetlen, de rövid ideig tartó - az idegen konyhából adódó - gyomorbántalmakon hamar túltettük magunkat, köszönhetően Javier segítőkészségének, így ez nem vont le semmit az utazás élményeiből. Az ország biztonságos, az emberek kedvesek, segítőkészek.

Ezt az utat, mindenkinek csak ajánlani tudom, mindenben egyetértek Endrei Judittal!

Üdvözlettel,

D.József


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Március

Kedves Angéla,

Kérem, hogy tolmácsolja köszönetünket és elismerésünket minden munkatársának, aki azon dolgozott, hogy perui utazásunk a legtökéletesebben sikerüljön. Bár lassan egy hete hazatértünk, tele vagyunk élményekkel és nehéz e felejthetetlen körutazás után a hétköznapokba újra visszazökkenni. Biztos vagyok benne, hogy mind minket, mind utastársainkat örökre elkísérik e csodálatos, sokszínű országból gyűjtött képek, benyomások, hangulatok.

Az még nagyobb örömmel töltött el, hogy 24 éves fiam is legalább annyira élvezte az utazást, mint én....

Köszönet mindenkinek !

Üdvözlettel:

Horváth Csilla

 


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Március

Kedves Angéla !

Pénteken érkeztünk haza Peruból. Csak legekben tudunk beszélni Javier munkájáról, tudásáról.

Nagyon jól szervezett út volt. Sokat láttunk és Javier által egy egész más szemszögből pillanthattunk bele a perui emberek életébe.

Jó volt a kis csoportos létszám, nagyon összekovácsolódott a társaság. Köszönjük a szervezést.

Üdvözlettel:

Marika és Feri

 


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Március

Kedves 1000 Út!

Perui utazásunk már 4 napja véget ért, de még csak fizikai értelemben vagyunk itthon. Lélekben még a Nap-kapunál szurkolunk, hogy a felhők odébb álljanak, hogy mi is úgy pillanthassuk meg a Machu Picchut, ahogy annak idején az indiánok az Inka ösvényt megjárva láthatták. Ahogy most a családunknak és az ismerőseinknek meséljük az élményeinket, újra és újra átéljük ezt a két hetet. Szeretnénk megköszönni Önökön keresztül Javiernek a vezetőnknek (tolmácsunknak, ápolónknak, segítőnknek, barátunknak), hogy ilyen szenvedéllyel mutatta meg nekünk az ősi és az élő indián kultúrát. A program remekül fel volt építve. Mire feljutottunk az áhított bakancslistás célunkhoz a Machu Picchu romvárosába, már szinte úgy éreztük, hogy valamilyen szinten része vagyunk ennek az ősi kultúrának. Javier a történelem iránti elhivatottsággal, szeretettel mesélt nekünk raktárakról, Inkákról, kukoricákról, a kettes és négyes szám misztériumáról és a Machu Picchu titkairól. Utunk vége felé még arra is volt gondja, hogy a Cusco-Lima repülő úton mindenkinek a gép jobb oldalán, ablaknál legyen ülőhelye, mert így tudtunk még utolsó búcsú-pillantást vetni az Andokra J Apróságnak tűnik, de nagyon kedves gesztus volt (ez is)!

A szállásaink, az éttermek ahol ebédeltünk vagy vacsoráztunk kivétel nélkül kifogástalanok voltak. A közös élmények révén utastársakból jó kis csapattá alakultunk. Nagyon jól éreztük magunkat.

Életre szóló élmény volt!

Üdvözlettel:

Éva és Ferenc

 


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2017. Március

 

 

Tisztelt 1000 Út Utazási Iroda!

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei 2017. március 17-31. közötti csoportjának tagjaként  teljes megelégedettségemről kívánom tájékoztatni Önöket.

Az út szervezése és bonyolítása igényeinknek tökéletesen megfelelt, Javier Zea pedig még ezen belül is külön fejezetet érdemel.

Az idegenvezető Limában annak ellenére pontosan várta a csoportot, hogy a gép közel egy órával korábban érkezett. Tájékoztatója az út során tökéletes volt, nem hagyott nyitott kérdéseket és tört magyarsága ellenére jól érthető, választékos volt. Ez az apró hiba pedig legyen az Ő szexepilje.

Utunk során nem érintettük az árvizekkel és földcsuszamlásokkal terhelt országrészeket, de erre Javier is külön gondot fordított.

A program alakítása szükségszerű és logikus volt, ami csak időrendi cserét eredményezett, így a meghirdetett programból semmi sem maradt el. Köszönet érte Javier előrelátásának és helyismeretének.

Az utazás részletei, annak felépítettsége és végrehajtása tökéletesen sikerült. Az utazások (bár kicsit fárasztóak voltak) jól illeszkedtek a programba, a luxus autóbusz kényelme pedig mindannyiunk tetszését elnyerte. Az étkezések, szállások színvonala és minősége tökéletesen szolgálta igényeinket és pihenésünket. A fakultatív programokra pedig egyszerűen szükség volt, ahhoz hogy minél többet lássunk ebből a távoli országból.

(Bár tisztában vagyok a távolságokkal, de azért néhány korai kelést szívesen elhagytam volna.)

És akkor a külön fejezet Javier tiszteletére.

Az Ő szemüvegén át bepillantást nyerni Peru múltjába és mindennapjaiba külön élmény volt. A múlt ismerete és szenvedélye pedig amellyel mindezt átadta nekünk hitelessé tette számunkra mindazt amit az út meg akart mutatni. Olyan volt Javier tolmácsolásában Peru, hogy visszavágyunk, szeretnénk még további látnivalókat megismerni, vagy a már megismertet kicsit alaposabban körüljárni.

Javier Zea szervezőkészsége, utasokkal való kapcsolata és modora tökéletesen alkalmassá teszi Őt arra, hogy még sokáig az idegenforgalomban dolgozzon.

Köszönjük Javier és további eredményes munkát kívánunk.

Üdvözlettel:

János és Erika

 


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. Október

Az Önök jóvoltából tölthettem el két hetet Peruban 2016 októberében.

Nagyon nagy élmény volt. Nagyon jól szervezett volt minden. Javier az idegenvezető, sok hasznos információt adott az országról, a látnivalókról, a történelemről és mindenben a segítségünkre volt. Nagyon jól összeállított a program, még amikor kicsit utazósabb nap is volt, ott is sok érdekes, látványos programok vannak az utazásba szervezve.

 

Köszönöm Önöknek az élményt!

 

 


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Kedves Kollégák!

Perui utazásunk hatalmas élmény volt.

Profi volt a szervezés, zökkenőmentesek voltak a programok, s külön kiemelném a két idegenvezető Javier és Csió munkáját.

Nekik is köszönhető, hogy a csoportunk szinte az elejétől zökkenőmentesen alkalmazkodott egymáshoz. Úgy gondoljuk, hogy az út előtti tájékoztató és ismerkedés sokat segített az út előkészítésében (lehetne más esetben is alkalmazni ilyen utak esetében).

A csatoltan küldök egy csoportképet, mely  a Machu-Picchun készült. Köszönettel, Tibor


 

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Kedves László!

A perui út tényleg csodálatos volt. Régi álmunk vált ezzel valóra. Elképesztő, hogy milyen helyeket jártunk be. Nagyon tetszett az út felépítése, ahogy napról napra egyre több csodát és dolgot ismerhettünk meg az inkákról és az ott élő indiánokról, egyre jobban belemélyedhettünk a kultúrájukba és az utolsó napon „megérkeztünk” Machu Picchuhoz. Az idegenvezetőink is csodálatosak voltak. Fölösleges volt útikönyveket vinni, Javier és Csió teljesen más szemszögből mutattak be nekünk mindent. És pont ez volt benne a jó, hogy megértettük a lényegét ennek a kultúrának. A társaság nagyon kellemes volt, már az út elejétől egy csapattá kovácsolódtunk. Mindenkinek voltak rossz napjai (hasmenés, magaslati betegség) de rögtön jött is a segítség. A szállás mindenhol csodálatos volt, a buszok, amikkel közlekedtünk különbek, mint itthon. J Egy dolgot sajnálok csak, hogy nem vásároltunk még több dolgot! J  Úgy gondolom egy utazásnak pont ilyennek kell lennie. Bármikor visszamennénk! 2500 képet készítettünk, hamarosan küldök párat, ha sikerül választani. Köszönjük ezt a feledhetetlen utazást és minden jót kívánunk! Melinda és Ádám


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Kedves László,

A Perui utunk szerintem nagyon jól sikerült.

A program érdekes, változatos volt és az idegenvezetéssel én nagyon meg vagyok elégedve. Javier tudása, Rocio gondoskodása, segítőkészsége minden esetben kitűnő volt. Megismerhettük rajtuk keresztül az ottaniak történelmét, gondolkodásmódját, legendáikat és úgy érzem autentikusabban tudtuk az élményeket átélni, mivel igazi perui lélekkel kalauzoltak végig az utazás alatt. A csoport is jó volt, kellemes, összetartó.

Szívesen küldök fényképeket is a jövő héten. Most indulok épp nyaralni.

Üdvözlettel, K. Mária


 

Endrei Judit, Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy ebben az évben eljutottam Peruba.

Már nem is emlékszem pontosan, de talán egy iskolai földrajzkönyv lapjain pillantottam meg először – ráadásul fekete-fehérben – a Machu Picchu hegytetőn megbúvó romjait. Azóta megszámlálhatatlanul sok fotót, filmet láttam az inka városról, sokat olvastam róla, de valahogy mindig elérhetetlennek tűnt számomra, hiába szerepelt ott a bakancslistám elején. Időről időre visszatértem hozzá, de útra nem keltem. Idén nyáron, az 1000 út utazási irodának köszönhetően megvalósult ez a nagy álmom, végre ott sétálhattam a romok között, megérinthettem a sok ezer ember keze munkáját, energiáját őrző ősi köveket. És szívtam magamba az élményt, hogy örökre velem maradjon.

Az egész utazás felülmúlta a várakozásomat, sokkal többet kaptam, mint amire felkészültem, mint amit elképzeltem. A majdnem két hétbe annyi látnivaló, információ, élmény, tapasztalat, íz, illat sűrűsödött bele, ami a szívemet, lelkemet, szellememet teljesen magával ragadta.

Ezt az utazást még különlegesebbé tette a két idegenvezető, Javier és Csio személye. Nehezen írom le az „idegen” szót, hiszen az első pillanattól kezdve nagyon baráti, nagyon emberi volt a kapcsolat közöttünk. Mindketten Peruban születtek, nagy empátiával, törődéssel fordultak felénk, ráadásul szeretettel és szenvedéllyel ismertettek meg minket hazájukkal, a történelmükkel, az ott élő emberekkel. Helyismeretüknek köszönhetően olyan helyekre is elvittek, olyan ismereteket is megosztottak velünk, amit mástól nem biztos, hogy megkaptunk volna.

Teljes szívemből kívánom, ha a Machu Pichura vágynak, mielőbb valósuljon meg az álmuk.

Endrei Judit


Perui utazás.

Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Tisztelt Varga László Úr!

Az Önök utazási irodájának szervezésében töltöttünk 2016.07.02-től 2 hetet Peruban.

Ez úton is szeretném megköszönni a profi szervezést, valamint külön kiemelve a két idegenvezető Csió és Javier  kedvességét, s odaadó munkáját. Nélkülük nem lett volna ilyen jó ez a 2 hét.

Köszönettel: Hné K. Marietta és H. Tibor


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Kedves László!

A perui utunk csodálatos volt - mind a szervezés, mind a program

(látnivalók) kifogástalan volt (sajnos múlt időben). Javier és Chio mindent megtettek, hogy a csoport jól érezze magát - külön köszönet érte!

Üdvözlettel, F. Mária


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Kedves László!

Mint nagy utazó, kellemes elégedettséget érzek a perui utazással kapcsolatban, gazdag programon vehettem részt. A továbbiakban is érdeklődök útjaik iránt, lehetséges, hogy hamarosan már hall is felőlem. Üdv: Sz. Gy.


Az inkák nyomában, Peru kulturális kincsei, 2016. július

Kedves László!

Jól éreztük magunkat, sok élménnyel gazdagodtunk. Szép helyeken jártunk, az idegenvezetők kedvesek és segítőkészek voltak. A csoport is összekovácsolódott a végére. Peru nagyon szép és változatos ország, a programok jók voltak. A szállások minősége megfelelő volt, bár éjszaka volt, ahol fáztunk. A buszok kényelmesek voltak. A nagy időeltolódás miatt nehezen tudtunk átállni a helyi időre, nehezen tudtunk este elaludni és többször felébredtünk éjszaka, ezért sokszor fáradtak voltunk. A magaslat többé-kevésbé mindenkit megviselt, de az idegenvezetők elláttak tanácsokkal. A fentiek ellenére csodálatos utazás volt.

Üdvözlettel, M. Erika és P. József

Peru Utazás

 

Várható menetrend (változhat):

Július 10. Budapest – Párizs  06:25-08:50

Július 10. Párizs – Lima        10:50-16:15

 

Július 23. Lima – Amszterdam        20:00-15:25+1

Július 24. Amszterdam – Budapest  20:55-22:55

 

Várható menetrend:

Október 19. Budapest – Amszterdam  06:30-08:35

Október 19. Amszterdam – Lima       12:35-18:10

 

November 1. Lima – Amszterdam      21:05-15:25+1

November 2. Amszterdam – Budapest  21:05-23:05

 

Várható menetrend:

November 5. Budapest – Amszterdam  06:30-08:45

November 5. Amszterdam – Lima       12:35-19:15

 

November 18. Lima – Amszterdam      21:05-15:25+1

November 19. Amszterdam – Budapest  21:05-23:05

 

Létszám: 15-20 fő

Valuta

Peru hivatalos fizetőeszköze az új sol (PEN). 1 új sol = kb. 85-90 Ft. Új solt a limai repülőtéren és a bármelyik városi pénzváltónál és bankban válthatunk.

Az amerikai dollár vagy euro kivitelét javasoljuk. A perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Ajánlott költőpénz

Naponta kb. 20 USD/fő/nap az ajánlott költőpénz, de egyéni igényektől és fogyasztási szokásoktól függ ez az összeg, + fakultatív programok árai. Peru közepes árfekvésű ország, a turisták által látogatott helyszínek kifejezetten drágák.

Beutazási feltételek

Vízumkötelezettség magyar állampolgárok részére Peruban nincs. Turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár az országban.

Útlevél

Az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállások

Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és vendégházakban lesznek, 2 ágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz

Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. A program minden esetben lehetőséget biztosít arra, hogy étteremben ebédeljünk és vacsorázzunk, idegenvezetőnk ajánlásával. Kizárólag a palackozott ásványvíz fogyasztását javasoljuk.

Tengerszint feletti magasság

Az utazásunk programja könnyű sétákat tartalmaz. Utazásunkat a tengerparton kezdjük és fokozatosan emelkedünk egyre magasabbra, hogy megkönnyítsük az tengerszint feletti magassághoz való alkalmazkodást.

Közlekedés

Bérelt buszokkal, vonatokkal és hajókkal.

Biztosítás

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

Oltások

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.

A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvossal.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Ajánlott gyógyszerek

Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli.

Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

Fontos! Az utazáson való részvételről kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi- és cukorbetegség.

Időeltolódás: -6 óra télen, -7 óra nyáron Magyarországhoz képest.

Kommunikáció

Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turizmusban dolgozók többsége beszél angolul.

 

Nasca vonalak feletti repülés: 130 USD/fő

Larco Múzeum látogatás: 30 USD/fő (min. 6 fő jelentkezése esetén)

 

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.10 2017.07.24 15 nap / 13 éj Reggeli, 8 alkalommal fõétkezés, ebbõl egy ebédcsomag 590 000 Ft
Repülövel 2017.10.19 2017.11.02 15 nap / 13 éj Reggeli, 8 alkalommal fõétkezés, ebbõl egy ebédcsomag 590 000 Ft
Repülövel 2017.11.05 2017.11.19 15 nap / 13 éj Reggeli, 8 alkalommal fõétkezés, ebbõl egy ebédcsomag 590 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • az utazást bérelt kisbusszal, hajóval és turista vonatokkal
 • a szállásokat 3 - 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • félpanziós ellátást (reggeli + 8 főétkezés)
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a perui, magyarul beszélő idegenvezetést és tolmácsolást

Külön fizetendő

 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (kb. 420 000 Ft júliusban, kb 370 000 Ft októberben és novemberben)
 • a fakultatív Nasca repülés: 130 USD/fő
 • a fakultatív Larco Múzeum látogatás: 30 USD/fő (min. 6 fő jelentkezése esetén)
 • a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
 • a borravalókat
 • az útlemondási biztosítást (1,5%)

GARANTÁLT INDULÁS MINDEN IDŐPONTBAN!


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte