2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az Aurora borealis titkai

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Norvégia
Régió:NorvégiaHelység:Norvégia
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Minden télen emberek ezrei kelnek útra, hogy megcsodálhassák ezt az égi tüneményt. Nevét a római Hajnalistennő, Aurora után kapta. Csodálatos utazás az Északi fény birodalmába.

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal Norvégiába, Tromsøbe, a helyszínen bérelt kisbusszal

Szállás: 5 éj Tromsø-ben, 4*-os szálloda 2 ágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

 

GARANTÁLT INDULÁS!

 

Program:

Az Északi szélesség 69°41' (!) mentén elterülő Tromsø 350 km távolságra „van túl”  Északi sarkkörön.  A Tromsøya-sziget 36.000 lakosú nagyvárosa és azonos nevű megyéje az égbeszökő Lyngen-Alpok jégmezőinek és porhóval fedett viking legendáinak északi határvidéke. A XIX. században vált a Novaja Zemljától – Grönlandon át – Észak-Kanadáig tartó prémvadászatok, majd az Arktisz expedíciók és kutatás „alaptáborává” és központjává. Napjainkban 3.000 diák tanul egyetemein, s itt működik a titokzatos Aurora borealis (északi fény) kutatásának talán legismertebb intézménye. Február hónap minden napján 18.00 – 24:00 óra között ez a vidék az „Aurora borealis epicentruma”. Utazásunk célja a legfontosabb innen induló sarkkutatók és prémvadászok (Fridjof Nansen; Roald Amundsen, Henry Rudi… stb) életének feltárása, a legfontosabb sarkvidéki alaptudományok, mint a hótalpazás-; kutyaszánozás alapjainak elsajátítása – s az Északi fény megfigyelése, a sarki éjszakában.

1. nap: Budapest - Tromsø

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, várhatóan oslói átszállással Tromsø-be. Menet közben Tromsø történetének áttekintése a városalapító Ohtere viking vezér korától, Erik Thorvaldsson és Leif Erikson legendás utazásain át, az UiT Egyetem (The Arctic University of Norway) megalapításáig. Megérkezés után kisbuszunk felvétele a repülőtéren, majd néhány perces vezetés a szálláshelyünkre. Fakultatív vacsora a belvárosban, sétával a kikötőben.Szállás Tromsø-ben (5 éj).

2. nap: Tromsø - Északi fény megfigyelés

Reggeli látogatás a festői szépségű Tromsø- és Sandnessund hidaknál, majd séta Tromsø óvárosában. 10:00 órától látogatás a Polar Museumban (Sarkvidék Múzeum). Ismerkedés a legfontosabb norvég sarkkutatók (Fridjof Nansen, Roald Amundsen, Hjalmar Johansen, Samuel Balto, Otto Sverdrup) életével, munkásságával. Séta a Tromsø Museumba, Földünk egyetlen helyére, ahol minden nap megfigyelhető az Aurora borealis. A tárlatok bejárása: Az Arktisz vadvilága; A sápmik (lappok) hagyományos kultúrája; Az Északi fény világa. Szabadprogram fakultatív ebéddel. Látogatás a Polastjerna fókavadász hajón. Az egyedi stílusú Arctic Cathedral (Sarkkör Katedrális) megtekintése, majd délutáni visszaérkezés a hotelbe és rövid pihenő. 18:00 órától 6-7 órás fakultatív Aurora Chase, vagyis Aurora borealis kutatás, helyi kísérők irányításával. (A csoportot Északi fény megfigyelésre szakosodott helyi szervezők szállítják, külön járművekkel – több helyszínre, a meteorológia információk, illetve koordinált megfigyelőrendszer információ alapján.) Visszaérkezés a hotelbe hajnali 01:00 – 02:00 óra között.

3. nap: Sommarøy - kutyaszán kirándulás

Kései reggeli után kb. 90 perces utazás a Kvaløya- és Hillesøya szigetek legfestőibb pontjain át Sommarøy halászfalvába, a Norvég-tenger partjára. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) A drámai szépségű szigetek és a nyílt tenger fényképezése, sétával az Észak-atlanti áramlás következtében be nem fagyott tenger partján. Délutáni visszautazás Tromsø-be. Látogatás a Polaria intézetben: a Barents-tenger élővilágát bemutató akvárium, majd a Spitzbergákat bemutató természetfilm megtekintése. Délutáni visszaérkezés a hotelbe, majd rövid pihenő. 18:00 órától 4 órás fakultatív kutyaszán kirándulás. (A kutyaszán programhoz a megfelelő meleg öltözetet a szervezők biztosítják. A programot rövid felkészítő foglalkozás előzi meg. A kirándulást lapp Iawoban (sátorban) felszolgált vacsora és élménybeszámoló követi.) Visszaérkezés a hotelbe este 11:00-kor.

4. nap: Hótalpas séta

Reggeli után rövid utazás a hótalpas sétánk kiindulópontjára. Rövid felkészítés a hótalp használatáról, majd könnyű, de annál szebb séta, néhány alacsonyabb, jó kilátást nyújtó gerincre. Menet közben tea- fotó- és (szerencsés esetben) rénszarvas megfigyelő szünetek. A hótalpas program hossza 4,5 óra. Visszaérkezés a városba délután 3 óra körül. Szabad program vagy fakultatív látogatás az 1877-ben alapított Mack Brewery Sörfőzdében: A méltán nagyhírű Isbjörn (jegesmedve) és Haakon sörök megízlelése. 19:00 órától az Északi fénnyel kapcsolatos lapp és viking mondák valamint sagák felelevenítése, majd Aurora borealis keresés 22:00 óráig.

5. nap: Ulls-fjord - Breivikeinet

Kései reggeli után utazás az Ulls-fjord partvidékére. A fjord nyugati oldalán lévő Lyngsalpene (Lyngen-Alpok) égbenyúló vonulatainak fényképezése, (jó látási viszonyok esetén) a legfontosabb csúcsok és gleccserek beazonosításával. (Figyelem! Az egy irányban 60 km hosszúságú utazás időtartama, lebonyolíthatósága az útviszonyok függvénye.) Rövid séták Breivikeinet kikötőjében, majd Sjursnes partvidékén. Visszautazás a délutáni órákban Tromsø-be. Látogatás a Tromsø Domkirkében, Norvégia egyik legnagyobb fatemplomában, majd szabadprogram és búcsú Tromsø városától.

6. nap: Tromsø - Budapest

Transzfer a repülőtérre. Elrepülés várhatóan oslói átszállással Budapestre.

 

 

Az út idegenvezetője: Gőgös Norbert

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

gogos_norbert_mh1_01.JPG

Az Aurora borealis titkai, 2017. február 04.

 

Kedves Angéla!

Hosszan tudnánk méltatni az A.B. utazás tapasztalatait, de most rövidebben annyit, hogy 100 %-osan megfelelt elvárásainknak.

A fakultatív kirándulások tökéletesen megszervezve, rendkívül barátságos, szeretnivaló szervezőkkel, hiánytalan programmal, hihetelen élményekkel. Ebben nagy szerepük volt a kutyáknak, északi fénynek, a hótalpaknak, a hónak és hidegnek, ami elviselhető mértékű volt.

Nagy és kellemes meglepetés volt számomra, hogy az északi fényről és a csoportunkról készített fényképeket fotoboxban elküldték számunkra, Így azok is kitűnő képeket raktározhatnak el, akik, mint mi, nem készültek olyan géppel, ahol az ISO érzékenységet nem lehet legalább 6000 értékra állítani.

Az idegen vezetés is rendkívül tetszett nekünk, elmondtuk Norbinak, most írásban is megerősítem.

Nagyon örülünk, hogy ezt az utat választottuk ennek a hihetetlen világnak a megtekintésére.

Üdvözlettel és szeretettel

CsM és -né


Az Aurora borealis titkai, 2017. február 04.

Kedves Angéla!

A Norvégiai utazás maximálisan jól sikerült,véleményem szerint!

Minden program kellemesen,jól szervezetten zajlott.Talán még egy nappal lehetett volna több az ott töltött idő,amit egy rénszarvas kirándulással töltöttünk volna,de így is maradandó élményt nyújtott minden kirándulás.Az idegen vezetés minden téren kiválóan zajlott.Kellemes meglepetés volt a csoport minden tagjának,hogy az eredeti kiírás szerint nem szerepelt vacsora,ennek ellenére minden este volt,ráadásul igen ízletes,finom ételeket kaptunk,illetve választhattunk a hotelben.

Röviden.:Profi szervezés,kiváló idegen vezetés,jól választott szállodai elhelyezés,jó légi társasággal való utazás,maximális "pontszám"mindenkinek,akik az út megszervezésében részt vettek!Így kellene a mai világban " mindent" megszervezni!

U. László

 


Az Aurora borealis titkai, 2017. február 04.

 

Kedves Csumita Angéla!

Az Aurora borealis utazásunk kiválóan sikerült, hála a szerencsésen kifogott időjárásnak, és nem mellékesen a jó szervezésnek, idegenvezetésnek.

Minden éjjel láttunk sarki fényt, többször egészen elképesztő méretekben. Az egyéb programok érdekesek, szépek voltak, jól kihasználták a rendelkezésre álló időt, és teherbírásunkat sem haladták meg.

Üdvözlettel

P. házaspár

A program maximális létszáma: 16 fő

Fakultatív programok:

1. Aurora borealis túra kisbusszal: 53 500 Ft

2. Kutyaszános északi fény túra: kb. 66 800 Ft

3. Hótalpas túra: 47 900 Ft

 

Belépők: összesen: kb.: 380 NOK (helyszínen fizetendőek)

1. Polar &Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy

2. Arktisz Katedrális

3. Polaria Intézet

 

Belépők: összesen: kb.: 380 NOK (helyszínen fizetendőek)

1. Polar &Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy

2. Arktisz Katedrális

3. Polaria Intézet

Belépők: összesen: kb.: 380 NOK (helyszínen fizetendőek)

1. Polar &Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy

2. Arktisz Katedrális

3. Polaria Intézet

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2018.02.05 2018.02.10 6 nap / 5 éj Reggeli 426 900 Ft

Az ár tartalmazza

 • szállást reggelivel
 • repülőtéri transzfert
 • megadott programokat
 • helyszíni közlekedést
 • magyar nyelvű idegenvezetést az egész program időtartama alatt

Külön fizetendő

 • repüőjegy díját illetékkel (2017: kb. 147.000 Ft/fő, 2018: kb. 157.000 Ft)
 • programban felüntetett belépők és fakultatív programok díját
 • egyágyas felár: 138.700 Ft
 • Útlemondási biztosítást: 1,5 %
 • baleset, betegség és poggyászbiztosítást

 

GARANTÁLT INDULÁS!

 

Belépők: összesen: kb.: 380 NOK (helyszínen fizetendőek)

1./ Polar &Polstjerna & Tromsø Múzeumok kombinált jegy

2./ Arktisz Katedrális

3./ Polaria Intézet

 

Fakultatív programok 2018-ban:

1./ Aurora borealis túra kisbusszal: 53.500Ft/fő

2./ Kutyaszános északi fény túra: kb. 66.800 Ft/fő

3./ Hótalpas túra:47.900 Ft/fő


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte