Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ausztria
Indulhatunk!
 

Frissítés: 2021. július 20.

Magyarországról regsztrációs és karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába. Ugyanakkor a belépéshez továbbra is szükség van negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály).

Július 1. óta az EU digitális Covid-igazolással (zöld útlevél) is be lehet lépni az országba (csak az Ausztria által elismert oltásokkal). Az oltás, a teszt vagy a gyógyulás igazolása azonban más elismert dokumentumokkal (oltási igazolás, oltási útlevél stb.) is igazolható.

 

Ha nincs önnél az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetnie Ausztriában. Figyelem! A teszt 24 órán belüli pótlásának lehetősége csak a beutazással kapcsolatban áll fenn. A szálláshelyen történő bejelentkezéskor érvényes tesztre (vagy az oltás vagy a gyógyulás igazolására) van szükség.

Forrás

Európa szívében, az Alpok gerincein egyensúlyoz ez a mára már birodalmát vesztett, de új helyzetével, szerepével megbékélt ország. Szerepe mindig is ez volt: ma semleges országként, évszázadokon át pedig a világpolitikát meghatározó dimenziókban egyenlítette ki az erőviszonyokat Kelet és Nyugat között. Ebből a korszakból azonban megmaradt az a kifinomult életvitel, birodalmi elegancia, pompa és életérzés, ami egyedülállóan jellemzi Bécset, Salzburgot, Grazot, Bécsújhelyet, Badent, Bad Ischlt és a nagy egyházi apátsági- és kolostor központokat. Az aprólékosan tagolt tóvidékeinek kisvárosai, csillogó víztükrei, egykori gazdagságot megalapozó, mára már zömmel turista attrakcióvá szelídült sóbányái, Rattenberg ezüst kultúrája, Mozart zenéje és az azt körbeölelő osztrák barokk pompa remekül építi fel körénk azt a hangulatot, melyben a császári- és királyi udvari beszállítók Zacher-tortája, bécsi melange-a, Klimt arannyal telt és ragyogó formái, Freud erotikától fűtött pszichoanalitikája tökéletesen átélhető, átérezhető. A spanyol lovas iskola hófehér paripái, a fiákerek előtt döcögő fekete lovak, a férfri kórus komplementernek tűnhetnek, pedig elengedhetetlen részei ennek a harmóniának. De Ausztria nem csak múltjába révedve, "az arisztokrácia diszkrét bájára" építve próbál lavírozni. Ausztria hagyományőrző, modern és trendi egyszerre. Turizmusa iskolapéldája a rendelkezésre álló lehetőségek reális felmérésének, és az arra épülő maximalizált helyzetkihasználásnak. Kiváló sípályák az azokra ráépülő teljes vertikumot átölelő infrastruktúrával, nyári sportok, aktív programlehetőségek zavarba ejtően széles palettájával, tematikus programokkal, fesztiválokkal, megújult gasztronómiai filozófiával és a jövőbe mutató zöld filozófiával várja a látogatókat. Ausztria igazán sokoldalú, magas színvonalú élményeket tartogató és kínáló ország.

Magyar állampolgárok számára 2004. május 1-jétől teljesen megszűnt a vízumkötelezettség, függetlenül attól, mi a beutazás célja és mennyi annak az időtartama.

Fizetési eszközök

Ausztria valutája az Euró.

Egészségügy

Amennyiben Ön Magyarországon biztosított, más tagállamban – így Ausztriában is – nem teljes körű, hanem az orvosilag szükséges egészségügyi ellátást veheti igénybe, ha a magyarországi egészségbiztosítótól igényli az ún. Európai Egészségbiztosítási Kártyát. A szolgáltatásokat csak az egészségbiztosítás illetékes szerveivel szerződésben lévő szolgáltatótól lehet tb-támogatással igénybe venni.

Magyar Külképviselet

Bécsben - Konzuli Hivatal

Cím:                      Schenkenstrasse 3. 1010 Wien
Előhívó:                00-43-1
Telefon:                +43 1 537-80-300
Fax:                       532-11-17
Ügyelet:                +36-80-36-80-36
Mail:                     konsulat.vie@mfa.gov.hu
Honlap:                becs.mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás:   hétfőtől péntekig 8:30-tól

Gasztronómia

Az éttermek nagyon sokféle ételt és italt kínálnak. Rengeteg kávéfajta található az étlapon és jófajta borból is válogathatunk szép számmal. Eredeti osztrák konyhakiválóságokat kínálnak, sok helyen pedig tradicionális ruhát is öltenek. Ha Ausztriában járunk, mindenképpen érdemes betérni egy helyi fogadóba! Ausztria különlegességeit az egykori birodalom országainak is köszönheti, noha itt lettek tökéletesítve. Az étkezés – bárhol is járjunk – fontos dolog! Bécs az ínyencek városa. Az ételek művészien készülnek, valódi rajongás szüli őket. Liszt, cukor mesteri kombinációi! A stájer konyhánál mindenki megtalálja a kedvére valót. Konyhaművészeti remekműveiket mindenkinek ki kell próbálnia: „zöld arany”, avagy tökmagolaj (elsősorban salátaolajként kerül felhasználásra): az olajtök magvaiból préselik ki, dióhoz hasonló íze van.

Kiemelt Ausztria ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

1 nap / 0 éj
2021.12.19. - 12.19.
Összesen 2 időpontban

14.900 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
tetszőleges időpont

0 Ft/főtől

5 nap / 4 éj

Összesen 2 időpontban

0 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
tetszőleges időpont

0 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
tetszőleges időpont

0 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin