2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Argentína, Uruguay, Brazília körutazás

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Argentína
Régió:ArgentinaHelység:Dél-Amerika
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETŐVEL.Egy „hihetetlen hármas” elég, ha csak a labdarúgásra gondolunk, ahol ez a hármas összejön, ott biztos parádés dolgokra számíthatunk és így van ez utazás terén is. Dél-Amerika keleti tengerpartja e három országgal hihetetlen csodákat rejteget.

Miért éppen Argentína, Uruguay és Brazília?

1. Ha még nem járt Dél-Amerikában ez egy kiváló ízelítő, ahol betekintést nyerhet Argentína és Brazília színpompás világába. Buenos Aires Dél-Amerika egyik legeurópaibb városa, Uruguay a gyarmati időkre emlékeztet, míg Rióban a híres Copacabana, a Cukorsüveg-hegy, a Krisztus szobor és a szamba show varázsolja el az utazót.

2. Itt található a csodálatos Iguazu-vízesés, Argentína és Brazília határán - mely inkább összeköti a két országot, mint elválasztja. A hatalmas víztömeg káprázatos zuhatagokon át száguld a mélységbe - melyet mind a brazil, mind az argentin oldalról érdemes megnézni. A vízeséseket igazi trópusi őserdő veszi körül, ahol a helyi élővilággal is megismerkedhetünk.

3. A környék másik jelentős látnivalója az Itaipu gát, mely jelenleg a világ második legnagyobb vízierőműve, évente 90 ezer gigawattnyi energiát termel, ami 3 évig fedezné London energiaszükségleteit.

 

OKTÓBERI CSOPORTUNK BETELT!

PÓTCSOPORT IDŐPONTJA:  November 11-21.

Az út már foglalható!

 

Utazás:menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással

Elhelyezés:3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:reggeli, ebéd a 6. és a 9. napon

 

PROGRAM:

1-2. nap: Budapest - Buenos Aires

Indulás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Buenos Airesbe. Másnap a reggeli órákban érkezünk meg Argentína fővárosába. A repülőtérről belvárosi szállásunkra utazunk, majd némi pihenést követően fél napos városnézésre indulunk. Városnézésünket a Parlamentnél kezdjük, majd megnézzük a Casa Rosada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be. Szállás Buenos Airesben (3 éj).

Szállás: Aspen Suites 3*

3. nap: Colonia de Sacramento

Kora reggel a kikötőbe megyünk, ahonnan Uruguay hangulatos koloniális városába, Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város az ország legidősebb városa, amelynek erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortaleza de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento.

4. nap: Argentin pampák

Reggeli után egész napos fakultatív kirándulásra indulunk Buenos Aires környékére, egy közeli estanciára, vagyis birtokra. A nap folyamán kocsikázunk, argentin lovasbemutatót, népzenei- és néptáncbemutatót nézünk meg, valamint megkóstoljuk az eredeti argentin ízeket. Kiadós argentin ebéd a program során. Este fakultatív program keretében tangózni indulunk, ahol a fergeteges tánc show mellett finom vacsorával várnak minket.

5. nap: Iguazu-vízesés (brazil oldal)

Reggel az Iguazu-vízeséshez repülünk. A Világörökség helyszíneinek listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének. A Világ 7 Természeti Csodájának címét elnyerő Iguazu 275 különböző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. A vízesés brazil oldalát látogatjuk meg. Szállás Iguazu-ban (2 éj).

Szállás: Viale Tower 3*

 

6. nap: Iguazu-vízesés (argentin oldal)

Egész napunkat a nemzeti park területén töltjük. Körbejárjuk a 1.200 m hosszú sétány kilátópontjait. Sétánkat a legmagasabb zuhatagnál fejezzük be, ahol a víz a látványos Ördögtorok-szakadékba zuhan. Ebéd egy helyi étteremben. Ezután fakultatív szafari programon vehetünk részt. Terepjáróra szállva megismerkedhetünk a nemzeti park növény- és állatvilágával. Motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést, a program során garantáltan senki nem marad szárazon!

7. nap: Iguazu – Paraguay – Itaipu vízerőmű

Délelőtt fakultatív program keretében átlátogatunk Paraguayba. Megnézzük a helyi piacot, majd meglátogatjuk az Itaipu erőművet, Földünk egyik legnagyobb vízerőművét. Délután repülőre szállunk, és Brazíliába, Rio de Janieroba utazunk. Szállás Rio de Janeiroban (4 éj).

Szállás: Augusto's Rio Copa Hotel 4*

8. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos városnézés Rio de Janeiroban, Brazília legszebb fekvésű városában. Reggel fogaskerekűvel megyünk fel a Tijuca Nemzeti Parkon keresztül a 710 m magas Corcovado hegyre, ahol a város jelképe, a Megváltó Krisztus szobra áll. Ezután felfedezzük Rio belvárosát, elhaladunk a Maracaná Stadion mellett, lefotózzuk a Nemzeti Színházat és a Szépművészeti Múzeumot, megállunk a Sambodromon, a karneválok felvonulási terén, majd megtekintjük a város ultramodern, üvegből és betonból épült Katedrálisát.

9. nap: Rio de Janeiro

Ezen a napon tovább ismerkedhetünk a várossal. A Botafogo-öblön és a Flamengo Parkon áthaladva következik Rio de Janeiro másik felejthetetlen látványossága, a Guanabara-öböl bejáratánál található Cukorsüveg-hegy, ahová az Urca-hegy érintésével, csupa üveg felvonókkal jutunk fel. Ebéd egy helyi étteremben. Mielőtt visszatérünk a szállodánkba, még megismerkedünk Rio elegáns negyedeivel is. Délután pihenhetünk a híres Copacabana Beachen.

10. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után egész napos szabad program, fürdés és pihenés. Fakultatív program ajánlataink: Favela túra vagy szamba iskola látogatás. Este transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre európai átszállással.

11. nap: Rio de Janeiro – Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend szerint.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Iguazu Nemzeti Park

Brazília - Rio de Janeiro

Uruguay - Colonia del Sacramento

 

 

Az út idegenvezetője októberben: Elter Károly

Elter Károly több mint húsz éve dolgozik az idegenforgalomban. A világjárást a hetvenes években hátizsákos turistaként kezdte, s kalandos utazásai során több mint 160 országban járt, valamint az Antarktiszra is eljutott. Alapvetően mikrobiológiát tanult, szakdolgozatát a trópusi parazitózisokról írta. Utazásszervezői munkája előtt újságíró-riporterként a tudományos ismeretterjesztés területén tevékenykedett. Megalapítója és vezető oktatója volt az Utazási Akadémiának, s más idegenforgalmi vonatkozású intézményekben is tanított földrajzot és szakismereteket. Eddig mintegy 250 csoportot vezetett. Szenvedélyes fotós, mintegy ötven könyvben és kiadványban jeletek meg képei, s hét magyarországi városban volt kiállítása. Idegenforgalmi tevékenysége közepette a tudományos munkától sem szakadt el, szabadidejében a jelenkori tengeri gastropoda fajokkal (csigák) foglalkozik.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

A várható menetrendek (változhatnak):


Október 20: Budapest – Amszterdam 17:05 – 19:15

Október 20: Amszterdam – Buenos Aires 21:05 – 05:55 (másnap)

Október 29: Rio de Janeiro – Amszterdam 21:45 – 12:10 (másnap)

Október 30: Amszterdam – Budapest: 21:05 – 23:05

 

November 11: Budapest – Frankfurt 19:05 – 20:50

November 11: Frankfurt – Buenos Aires 22:05 – 07:50 (másnap)

November 20: Rio de Janeiro – Frankfurt 20:40 – 10:55 (másnap)

November 21: Frankfurt – Budapest: 12:20 – 13:50

 

A körutazáshoz vízum nem szükséges.

Az útlevél viszont a hazautazástól számítva minimum 6 hónapig legyen érvényes.

 

Argentína

Hivatalos nyelv: spanyol

Pénznem: Argentín peso (ARS), Amerikai dollárt vigyenek, melyet a helyszínen pesora váltanak.

1 USD = kb. 8,83 argentín peso

Vízum: Vízum nem szükséges, a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevéllel, legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Argentínában.

Időjárás, éghajlat: Argentína éghajlata nagyon változatos a nagy észak-déli kiterjedése és magasságkülönbségei miatt. Kontinentális és szubtrópusi éghajlata van. Az évszakok ellentétesen váltják egymást, mint hazánkban. Egész évben ajánlatos utazni.

Időeltolódás: nyáron -3 óra, télen -4 óra Magyarországhoz képest

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs, a csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

Gasztronómia: Étkezés: Az olasz és a spanyol konyha hatása is érezhető az argentin étkezési kultúrán. Sok tésztát fogyasztanak, a legjellemzőbb alapanyag a marhahús. A legnépszerűbb főzési eljárás a grillezés, a marhahús mellett mindenféle más hús, belsőségek, kolbászfélék és természetesen zöldségek pirulnak a tűzön. Tengerparti ország lévén népszerűek a különböző halak és tengeri herkentyűk, amelyeket minden elképzelhető módon grillezve, sütve, főzve fogyasztanak. Nemzeti eledelük az empanadas, egy hússal töltött tésztaféle, amit könnyű előételként fogyasztanak. Kedvelt desszert a karamellizált tejből főzött eredetileg spanyol krém, melyet torták, sütemények és fagylaltok hozzávalójaként fogyasztanak. A legismertebb argentin ital, a teaként fogyasztott maté.

 

Uruguay

Hivatalos nyelv: spanyol

Hivatalos pénznem: uruguayi peso (UYU)

Vízum: Vízum nem szükséges, a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevéllel, legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Uruguayban.
Időeltolódás: nyáron -3 óra, télen -4 óra Magyarországhoz képest

Időjárás: A nyár decembertől március elejéig tart. A napsütés, az ibolyántúli sugárzás nagyon intenzív. Szubtrópusi az éghajlat, a hőmérséklet szárnyal a nyári hónapokban, különösen az argentin határ menti területeken. Az Atlanti-óceán partja kissé hűvösebb. Erős széllel és felhőszakadással április végén és novemberben kell számolni.

Egészségügyi előírások: kötelező védőoltás nincs, a csapvíz fogyasztása nem ajánlott.

 

Brazília

Hivatalos nyelv: portugál

Pénznem: real

Időeltolódás: Brazíliának 4 időzónája van. A főváros Brazíliaváros időzónája az alapértelmezett idő, mely Magyarországhoz képest -5 óra.

Vízum: Vízum nem szükséges, a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevéllel, legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgár Uruguayban.

Éghajlat: Az átlagos hőmérséklet az egész országban 20°C, és a hőmérséklet-ingadozás alacsony. Brazília fő éghajlatai: az egyenlítői (Amazonasi régióban), ezt egész évben esős, magas hőmérséklet-átlagok jellemzik (25-27ºC között); a trópusi éghajlatot (Közép-Brazília és az Északkeleti régió) a magas átlaghőmérséklet (18-28ºC között) és a száraz-nedves évszakok váltakozása jellemzi. A déli régió hűvösebb, mint az ország többi része (átlaghőmérséklet 18ºC, de télen fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet).

Egészségügyi tanácsok:

Brazíliában a csapvíz fogyasztása tilos. Az ország egyes területein a napsugárzás nagyon erős lehet, ezért legalább 15 fényvédő faktorú krémek használata ajánlott. A Nemzeti Egészségügyi Felügyelet kötelezővé tette a sárgaláz elleni védőoltást.

 • Tangó-show vacsorával: 29 900 Ft
 • Argentin pampák: 42 900 Ft
 • Szafari program (jeep, csónak) az Iguazu vízesésnél: 23 900 Ft
 • Rafain churrascaria show:14 500 Ft/fő
 • Paraguay kirándulás: 14 900 Ft
 • Favela látogatás: 14 900 Ft
 • Szamba iskola látogatás: 15 900 Ft

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.20 2017.10.30 11 nap / 10 éj Program szerint 450 000 Ft
Repülövel 2017.11.11 2017.11.21 11 nap / 10 éj Program szerint 450 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • reggelis ellátást, ebédet a 6. és a 9. napon
 • a megadott programokat és a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást
 • helyszíni közlekedést

Külön fizetendő

 • nemzetközi és belföldi repülőjegyek illetékkel: októberben kb. 300 000 Ft, novemberben kb. 340 000 Ft
 • további étkezések, italok
 • a baleset, betegség és poggyászbiztosítás
 • útlemondási biztosítás: 1,5%
 • helyszínen fizetendő belépők (a programon felülieket)
 • borravaló: kb. 3-5 USD/fő/nap

 

Október 20-ai csoportunk betelt!

 

PÓTCSOPORT IDŐPONTJA:  November 11-21.

Az út már foglalható!


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte