Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Varázslatos szilveszter New Yorkban
pihenéssel Miami tengerpartján
 
789 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.12.30. - 2020.01.09.
 
Utazás:

menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással

Elhelyezés:

központi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

amerikai reggeli

Utazás:

menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással

Elhelyezés:

központi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

amerikai reggeli

Miért ez az út?

1. Tapasztalja meg személyesen, milyen a szilveszter éjjel a Time Square-en, ahol a világ egyik leghatalmasabb szilveszteri party-ja várja az ünneplőket.

2. Éjfél előtt egy perccel leeresztik a 3,5 méter átmérőjű szikrázó kristálygömböt a One Times Square tetejéről, majd több mint kétmillió ember az utolsó tíz másodpercben együtt számol vissza, mielőtt a gömb leér, és kialszanak a fények. Pontban éjfélkor megkezdődik a hatalmas ünnepség, konfetti esővel és tűzijátékkal. 

3. Majd szó szerint a „télből a nyárba” utazunk, mivel az új év első napjait Miami csodálatos fehér homokos tengerpartján tölti csoportunk.

 

Tengerparti pihenéssel Miamiban!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Magyar nyelvű idegenvezetés

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap   Budapest – New York

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással New Yorkba, a felhőkarcolók városába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás New Yorkban, a Time Square-től mindössze 3 háztömbnyire (4 éj).

Szállás: Cambria Hotel & Suites Times Square 3*

2. nap  New York

Reggeli után félnapos gyalogos városnézés Manhattanben: felfedezzük a téli köntösbe burkolózott város rejtett szépségeit, az amerikai filmek alapján szinte ismerős helyszíneket. Sétánkat Greenwich Village-ben kezdjük, mely egykor egy New Yorktól különálló vidéki kistelepülés volt, megtarthatta eredeti utcaszerkezetét, ebből következően ma élesen elüt a többi városrész rendezett alaprajzától. Az utcákat itt nem számozzák, hanem nevet adnak nekik.  Ezután New York legdivatosabb negyedébe, a SoHo-ba látogatunk, ahol számos híresség és modell is gyakran megfordul. Ezt követően a Chelsea piacon és a mellette kezdődő High Line Parkban folytatjuk utunkat, majd kipróbálhatjuk a híres New York-i metrót is.

Délután szabadidő a város egyéni felfedezésére vagy fakultatív program: látogatás a lerombolt World Trade Center emlékparkba és múzeumba belépővel. 2001. szeptember 11. megrázó esemény volt minden amerikai életében és az egész világra jelentős hatást gyakorolt. Az egykori ikertornyok helyén ma emlékmű és múzeum áll, közvetlen a világkereskedelmi központ új tornya, a One World Trade Center mellett. A két óriási fémmedence az ikertornyok egykori helyét jelöli, peremükre az áldozatok neveit vésték. A múzeum ezek alatt, a föld mélyén található, ahol több tárgyi emléket is őriznek a 2001-es tragédiáról, köztük kiégett tűzoltóautókat, romok alatt talált használati tárgyakat.

Késő délután szabadidő vagy séta a Time Square-re, ahol együtt köszönthetjük az Újévet a milliónyi ünneplővel. Délutántól egészen hajnalig számtalan szabadtéri program, koncert várja az érdeklődőket.

(Fontos: az ünneplők már reggeltől gyülekeznek a téren, ha jó helyet szeretnének, ahonnan látni a gömböt érdemes mielőbb kimenni a térre. Szigorú biztonsági ellenőrzésre kell számítani, a zónákat folyamatosan töltik és zárják le. Ha valaki kijön, már nem valószínű, hogy vissza tud menni ugyanoda.)

3. nap New York

Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának központjában, az ünnepi díszbe öltözött Manhattanben: Battery Park, Wall Street, Freedom Tower, Chinatown, Little Italy, SoHo, Greenwich Village, Empire State Building (belépővel). A 102 szintes felhőkarcoló Midtown városrészben, az 5. sugárúton épült, Art Deco stílusban – a modern világ 7 csodájának egyikeként tartják számon. A kilátószintről csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután folytatjuk a buszos városnézést: Egyesült Nemzetek épülete, Rockefeller Center, Harlem, végül a „mindenki által ismert” Central Parkban fejezzük be.  Szabadidő vásárlásra vagy kipróbálhatják a korcsolyapályát, hóesés esetén akár a lovasszánozást is. A program után transzfer a szállodába.

4. nap New York

Reggeli után szabadidő vagy fakultatív program (kb. 6 órás): komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, a fáklyát tartó hősnő szobrához – az ikonikus Szabadság-szoborhoz és Ellis Island-re. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A szobor jobb kezét és fejét megerősítették, az új fáklyát aranylevelekkel borították. A szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé vált. Ellis szigete volt az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. 1990 óta múzeumként működik, aki szeretné őseit felkutatni, itt megtalálja az eredeti bevándorlási dokumentumokat, így az ország minden tájáról érkeznek ide „családfa kutatók”. Az egyik leginformatívabb múzeum az USA-ban. A program után transzfer a szállodába.

5. nap  New York – Miami

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, elutazás Miamiba a menetrend szerint. Érkezés után transzfer a szállodába, útközben rövid panorámás városnézés (Miami belváros, Little Havana, Bayside Market Place, Miami Beach). Szállás Miamiban, a South Beach-en (5 éj).

Szállás: Hampton Inn Miami South Beach 3*

 

6-9. nap Miami

Reggeli után szabadidő a tengerparton vagy a környék felfedezésére. Fakultatív programlehetőségek:

Kirándulás az Everglades Nemzeti Parkba (kb. 8 órás program): Ez a hatalmas édesvizű mocsár az USA második legnagyobb nemzeti parkja. A Floridai-félszigeten többnyire indiánok éltek, a mocsaras vidéket a bevándorló európaiak csak az 1800-as évek végén kezdték felfedezni. Az Everglades Nemzeti Park a turisták kedvelt úti célja, mivel a terület növény- és állatfajtákban igen gazdag, köztük számos ritkasággal is találkozhatunk itt, ami még vonzóbbá teszi. Sokféle páfrányt, broméliát, orchideát, mahagónifát, pálmafát és mocsári ciprust nézhetünk meg itt, de ennél is színesebb az állatvilág: kócsagok, pelikánok, gólyák, flamingók, aligátorok, virginiai szarvas, párduc és akár még lamantin is látható. Mindezeken felül számos érdekes program várja a látogatókat: Shark Valley kilátó, aligátorfarm, léghajós túra (a belépő ezt is tartalmaza).

Egész napos kirándulás Cape Canaveral-ba, a Kennedy Űrközpontba (kb. 14 órás program): Az amerikai űrkutatás egyik legfontosabb állomása a Cape Canaveral Air Force Station, mely 1950 óta az Egyesült Államok Légierejének (USAF) rakétaindító bázisa. A mai napig innen lövik a műholdakat, innen indult a teljes Apollo-program, melynek elsődleges célja az ember Holdra juttatása volt. A híres Apollo 11 legénységének tagja volt Neil Armstrong és Buzz Aldrin, az első két ember, akik a Holdra léptek. A kiállítás elején mutatják be az amerikai űrkutatási és űrhajózási program nevezetességeit, köztük a holdkomp modelljét is. A buszos körút végigvezet a kilövőállomások között, miközben megismerkedhetünk a NASA és az űrutazás történetével. Az űreszközök indítása ma leggyakrabban a Kennedy Űrközpont 39. számú indítóhelyéről történik. Az összeszerelési munkákat a kilövőhelyhez tartozó szerelőcsarnokban végzik. Ezután a Kennedy Space Centerben számos érdekességet láthatunk. A látogatóközpontban többek közt megtekinthető a Gemini 9A kapszulája, az Apollo-14 parancsnoki űrkabinja és az Apollo-15 Holdat megjárt kabinja, de még az Atlantis űrsikló is. A Rocket Garden-ben a hatalmas méretű rakéták is láthatók, amik a világűrbe juttatták ezeket, de a NASA tárgyi emlékeit is megtaláljuk itt. Láthatunk marsjárót és 3D vetítéseket, sőt interaktív kiállításon is részt vehetünk, vagy akár együtt ebédelhetünk egy igazi űrhajóssal.

10-11. nap Miami - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, elutazásig szabadidő. Kora délután transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

 

UNESCO világörökségi helyszínek
 • Szabadság-szobor
 • Everglades Nemzeti Park

Fakultatív programok

Fakultatív programok (minimum 10 fő esetén magyar idegenvezetővel):

 • World Trade Center 9/11 Emlékpark és Múzeum belépővel: 20.000 Ft
 • Szabadság-szobor és Ellis Island kirándulás: 55.000 Ft
 • Everglades Nemzeti Park kirándulás: 67.000 Ft
 • Cape Canaveral, Kennedy Űrközpont kirándulás: 89.000 Ft

A fakultatív programok feltüntetett árai tartalmazzák a szükséges transzfereket privát busszal, belépőket és a magyar idegenvezetést (minimum 10 fő esetén).

 

További fakultatív lehetőségek (idegenvezetés nélkül):

 • Miami Seaquarium belépő:  15.000 Ft
  Az USA legnagyobb tengeri akváriumparkjában betanított gyilkos bálnák, delfinek és fókák műsorait lehet megnézni, vagy akár delfinekkel és fókákkal úszhatunk is. Ezen kívül cápák, ráják, krokodilok, trópusi madarak, pingvinek is láthatók a parkban.

 • Orlando / Disney World (kb. 380 km Miamitól, belépőjegy gyűjtőtranszferrel):  75.000 Ft
  Az egész világ ismeri Walt Disney bájos rajzfilm figuráit, melyek a filmvásznon vagy a Tv képernyőjén a legegyszerűbb meséket is felejthetetlen élménnyé varázsolják kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az igazi klasszikus, Walt Disney „gyermeke”, az 1928-ban született Mickey egér tavaly ünnepelte 90. születésnapját, többek között a parkban „vele” is találkozhatnak. A hatalmas területen található Disney World-ben 4 témapark és 2 vízi park várja a gyerekeket és azokat a felnőtteket, akik szeretnék egy napra újra gyereknek érezni magukat.

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

December 30. Budapest – Amszterdam 06.30-08.45  KL 1972 / kb. 2 óra 15 perc

December 30. Amszterdam – New York  13.30-15.45  KL 641 / kb. 8 óra 15 perc

Január 3. New York – Miami 11.25-14.43 DL 2175 / kb. 3 óra 18 perc

Január 8. Miami - Párizs 16.40-07.15(másnap)  AF 099 / kb. 8 óra 35 perc

Január 9. Párizs - Budapest 13.20-15.30 AF 1294 / kb. 2 óra 10 perc 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 9 éjszakai szállást központi, 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • amerikai reggelit
 • leírásban szereplő programokat
 • helyszíni transzfereket
 • szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi és belföldi repülőjegyek és illetékek 
  kb. 289 000 Ft
 • ESTA engedély 
  kb. 13 000 Ft
 • útlemondási biztosítás 
  1,5%
 • borravaló 
  kb. 50 USD/fő

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  450 000 Ft
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője

2019-ben Szabó Ákos

szabo_akos_photo.jpg

Annak ellenére, hogy egyetemen alapképzésen Nemzetközi Gazdálkodáson mesterfokon, pedig Marketing szakon végeztem az utazás és a turizmus határozta meg, formálta életemet. Először családommal majd az idő múlásával már egyénileg és csoportokkal, munkámon keresztül ismertem meg más országokat, kultúrákat, szokásokat, vallásokat, embereket. 20 éves korom óta vezetek csoportokat, több évet telepített idegenvezetőként dolgoztam Jordániában és Törökországban. Szent Ágoston egyházatya kijelentésével miszerint" A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el"teljes mértékben azonosulni tudok. Látni és tapasztalni kell, minden egyes helynek a világon megvan a saját szépsége, amit értékelni kell. Véleményem szerint egy országot a "saját szemüvegén" keresztül lehet jól megismerni helyi ételeket enni, szokásokat megérteni az ott élők szemszögéből szemlélni. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálhatom, amit szeretek, ami a hobbi. Célom, hogy a velem utazók feledhetetlen pozitív élményekkel, kalandokkal érkezzenek haza egy-egy utazás után és örömmel gondoljanak vissza az ott eltöltött időre. „Töltsd meg az életedet kalandokkal, ne tárgyakkal! Legyenek történeteid, amiket elmesélhetsz, ne dolgaid, amiket megmutathatsz.”

Ismerje meg New Yorkot és Miamit!

10 nap / 8 éj
2020.12.28. - 01.06.


1.290.000 Ft/főtől

13 nap / 10 éj
2020.12.27. - 01.08.


894.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK