Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Florida
Key-szigetek és New Orleans
 
587 000 Ft
/ fő + repülőjegy
2019.10.19. - 2019.10.30.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

helyi 3* csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban, Key West-en Bed & Breakfast szállás

Ellátás:

reggeli

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

helyi 3* csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban, Key West-en Bed & Breakfast szállás

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. FLORIDA ÉS A KEY-SZIGETEK:Florida, a Mexikó-öböl trópusi félszigete, ötvözi az amerikai és a karibi latin életforma jellegzetességeit: nagyszerű infrastruktúra, igen jó ellátás, még-jobb kubai zenével. A kellemes klíma és gondozott, pálmaligetes fehér homokos strandok mellett, világszerte ismertek az UNESCO védelem alatt álló, Everglades Nemzeti Park élőlényei, valamint a 200 km hosszan elnyúló Key-szigetek korall zátonyai és lágy türkiz vizei. Lehet – kell ehhez még valamit hozzá tenni? – kérdezhetjük…

2. Itt található a Kennedy Űrközpont, a világ legnagyobb látogatható űrkutatási létesítménye; Palm Beach a milliomosok nyaralóvárosa és Fort Lauderdale, az óceánjáró luxushajók világközpontja is…

3. NEW ORLEANS: Az „Elfújta a szél” és az amerikai dél világának legismertebb kikötője. A Mississippi múltjának, sajátos kreol kultúrájának és a XIX. századi Amerika romantikájának „élő muzsikája”. Francia hagyományai ma is élnek – az USA egyik „európai szeglete”. Beceneve Big Easy (Nagy Lazaság) – zenei élete ma is világhírű, kocsmái és bárjai száma és értéke (szinte) felbecsülhetetlen.   

 

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 9 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Magyar idegenvezetés

Részletes program

1 nap: Miami Beach az Art Deco világa

Kora délutáni érkezés után transzfer a Miami Beach-en lévő szálláshelyre. Esti látogatási lehetőség az Art Deco negyed legnépszerűbb éttermeiben és szórakozó helyein. Szállás Miami Beach-en.

Freehand Miami 

2. nap: Miami, Élet a „Kis-Havannában”

Délelőtti látogatás „Kis Havanna” belvárosában. Séta Miami modern felhőkarcolói és az egyedi hangulatú Bayfront Park éttermei, üzletsorai között. Sörözési lehetőség a jacht kikötőben található Hard Rock Caféban, élőzene kísérettel. Délutáni strandolás a sokmérföldes Miami Beach-i strandon. Esti séta és részvételi lehetőség az Ocean Drive valamelyik utcai party-ján. Szállás Miami Beach-en.

3. nap: A Sunbelt (Napfényöv) demográfiai sajátosságai, Az óceánjáró turizmus

Reggeli után utazás az Aranyparton, a milliomosok üdülőhelye, Palm Beach érintésével a pálmaligeteiről és óceánjáró kikötőjéről híres Fort Lauderdale-ba. Látogatás a Flamingo Gardens botanikus és állatkertben, a névadó madarak megfigyelésével. Ellátogatunk a személyforgalmi kikötő üzleteinél, az óriás tengerjárók fényképezése, majd szabadidő a belvárosban. Késő délutáni továbbutazás Cape Canaveral irányába. Szállás Cape Canaveral közelében.

Country Inn & Suites by Radisson

4. nap: Az űrkutatás története

Rövid reggeli utazás, majd egész napos látogatás a Kennedy Űrközpontban. Az űrhajózás „világ-fővárosa” az emberi személyzettel utazó űrjárműveknek, és rakétáknak egyaránt otthont ad. A buszon bejárható óriási terület külön érdekessége a háborítatlan madár- és vad-világ (az indítások okozta robajt megszokva a területen rengeteg keselyű, aligátor és tengeri tehén él). Az indítótornyok biztos távolságban épített tornyokból figyelhetők meg. A páratlanul gazdag látnivalók közül is kiemelkedik a 150m magasságú szerelőcsarnok, a gigászi méretű Apollo űrhajó és a „belülről is kipróbálható” űrrepülőgép. A világ talán legnagyobb szimulátora, az Apollo 11 vezérlőközpontja az indítás látvány, hang és mozgás hatásait élteti át a látogatókkal. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre. Szállás Cape Canaveral közelében.

5. nap: Florida őslakosai, Az Everglades Nemzeti Park

Kora reggeli indulással vezetés a félsziget központi tóvidékén át, fotószünettel az Okeechobee-tó északi partján. A hatalmas kiterjedésű tó környezete a mocsaras erdők és narancsültetvények földje. A déli órákban megérkezés az Everglades Nemzeti Park nyugati bejáratához, Everglades Citybe. Az egyedülálló, UNESCO világörökségi védelem alatt álló trópusi ősmocsár a Seminola és Miccosukee indiánok rezervátuma is. A vidéket átszelő országút nemzeti festői útvonal. A nemzeti park számos kígyó és trópusi növényfaj utolsó menedékhelye, a gyalogutak mellet aligátorokkal, krokodilokkal és pumákkal találkozhatnak a szerencsések. A park „méreteinek felmérése” a Hamilton Observation Tower kilátótoronyból: A kilátó-toronyból egyszerre figyelhető meg a Ten Thousand Islands szigetvilága és a belső mocsárvilág. Fényképszünetek és séták a park északi túraútvonalain, sötétedésig.  Esti érkezés Homestead városába. Szállás Homesteadban.

Hampton Inn & Suites Miami-South

6. nap: Az Everglades Nemzeti Park állatvilága

A világon egyedülálló nemzeti park belső területeinek felfedezése: Pa-hayooke – gyalogtúra a „Füves-víz kilátónál, Mahogany Hammock – séta a mahagóni őserdőben, West Lake – gyaloglás az édes-sós vizű tó feletti fajárdákon és pálma dzsungelben, Flamingo – madármegfigyelés az Egyesült Államok legdélebbi kontinentális pontján. Szállás Homesteadban. 

7. nap: Élet a korallzátonyokon

Reggeli indulás a Florida Keys szigetek trópusi búvárparadicsomába. Vezetés a szigetek közötti világhírű Overseas Highway úton. Ismerkedés a korall zátonyok világával Key Largo szigetén: pipás búvárkodás, vagy fakultatív hajózási lehetőség üvegfenekű hajóval az ezerszínű korall zátonyok felett. Látogatás Isla Morada szigetén. A „bíbor sziget” elsüllyedt spanyol gályáiról vált híressé. A McKee Elsüllyedt Kincsek Múzeum megtekintése és strandolás. Esti érkezés Key Westre. Szállás Key Westen.

24 North Hotel Key West

8. nap: A karibi kalózok valós históriája

A néhai karibi kalózközpont, mára az Egyesült Államok egyik legszebb üdülővároskájává vált. A ma is látható elsüllyedt kalózhajók kincsein kívül óriási vonzerőt jelentenek a halászkikötő éttermei, és a sokszínű karibi kavalkád. Strandolás és pihenés. Fakultatív programlehetőségek (idegenvezető kísérettel): 1./ Ernest Hemingway házának meglátogatása, 2./ A Világítótorony Múzeum meglátogatása, 3./ Mel Fisher Kincskiállítás megtekintése. Szállás Key Westen.

9. nap: Miami-ból - New Orleans-ba

Reggeli indulással visszautazás a Miami repterére (kb. 4 óra vezetési idő – forgalomtól függően). Délutáni elrepülés New Orleans-ba, Louisiana állam legnagyobb városába. New Orleans ( franciául La Nouvelle-Orléans) 1803-ig Új-Franciaország déli központja, egy különleges, önálló világ: Múltja, kreol dialektusa és konyhája, kreol zenéje, francia-spanyol építészete – az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb kulturális központjává emelik. A XIX. században, az ültetvényes világnak köszönhetően a Mississippi folyam legnagyobb és New York City után az USA második legnagyobb kikötőjévé nőtt. Megérkezés után utazás szállodánkba. Esti látogatás a „The Big Easy” (A Nagy Lazaság – a város egyik beceneve) méltán híres szórakozó negyedében, a French Quarterben (Francia negyed). Séta és kocsmajárás a Bourbon Street leghíresebb csehóiban (Pat O ’Briens; Johnny White’s; The Famous Door; Spirits on Bourbon… stb, erőnktől függően). Szállás New Orleans-ban. 

Homewood Suites/French Quarter  

10. nap:  New Orleans és az amerikai dél muzsikája

Reggeli utazás kétfedelű városnéző buszon (18 felszállási helyszínnel – „mississippi-nyi” látnivalóval). A Garden District legszebb palotáinak, kertjeinek fotózása, rövid sétával. Városnézés a Vieux Carré-ben (Francia negyed): Francia Piac – Szent Lajos Katedrális – csoportkép készítése Jeanne D’Arc aranyszobránál. Az 1803-as Louisiana Purchase (Louisiana megvétele) történetének rövid áttekintése. Pihenő és rövid szabadidő a Jackson Square téren, az óváros központjában. Séta a Mississippi partjára. 2 órás lapátkerekes hajókirándulás a város panorámáinak élvezetével. Délutáni látogatás New Orleans ultramodern felhőkarcoló negyedében – bevásárlási lehetőség. Este további fakultatív kocsmázási lehetőség, amerikai – francia - és spanyol italokkal. Búcsú New Orleans fényeitől… Szállás New Orleans-ban.  

11-12. nap: Hazautazás

Késő délután utazás a repülőtérre.

Érkezés Budapestre a 12. napon.

 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 
UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Everglades Nemzeti Park (természeti)

 

 

 

 

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

Október 19. Budapest - Philadelphia 11:25 - 16:00 AA 097 kb. 10 óra 30 perc

Október 19. Philadelphia - Miami 17:50 - 20:55 AA 2595 kb. 3 óra

Október 27. Miami - New Orleans 16:09 - 17:20 AA 4647 kb. kb. 2 óra

Október 29. New Orleans - London 21:20 - 11:00 (másnap) AA 9183 kb. 8 óra 40 perc

Október 30. London - Budapest 13:20 - 16:50 AA 6685 kb. 2 óra 30 perc

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.10.19. - 2019.10.30.
12 nap / 10 éj
587 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 10 éjszakai szállást, helyi 3* szállodákban és motelek 2 ágyas szobáiban, Key West-en Bed&Breakfast szállás
 • magyar nyelvű idegenvezető
 • belföldi repülést
 • megadott programokat
 • helyszíni közlekedést kisbusszal
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegy illetékkel
  kb. 419 000 Ft
 • ESTA ügyintézés
  kb. 13 000 Ft
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • étkezések
  kb. 25 USD/fő/nap (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)
 • egyágyas felár
  297 000 Ft
 • belépők (helyszínen fizetendőek)
  kb. 195 USD
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Gőgös Norbert

gogos_norbert.jpg

Gőgös Norbert, geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára.
Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem.
Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence.
Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete.
Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig.
Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig.
Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái.
Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka.
Három kislány boldog édesapja.

 

Ismerje meg Floridát!

18 nap / 16 éj
2020.02.10. - 02.27.

795.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2020.04.12. - 04.23.

569.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin