Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Észak-Kanada és Alaszka
vadregényes tájai
 
835 000 Ft
/fő + repülőtéri illeték
2019.08.13. - 2019.08.25.
 
Utazás:

repülővel átszállással, a helyszínen komppal, vasúttal és 10 személyes különbusszal

Elhelyezés:

2* és 3*  szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban

Ellátás:

önellátás

Utazás:

repülővel átszállással, a helyszínen komppal, vasúttal és 10 személyes különbusszal

Elhelyezés:

2* és 3*  szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban

Ellátás:

önellátás

Miért ez az út?

1. Skagway (USA) vagy Dawson City (Kanada) fából épített városai mai is őrzik a XIX. század hangulatát, az ide özönlő aranyásók és szerencse-vadászok históriáit. Ma is vehetünk (jó szerencse esetén lelhetünk) aranyrögöt, ezüsttömböket – vagy helyben készült ékszereket.

2. Földünk legnagyobb, nem sarkvidéki jégmezői alatt vezet utunk az atabaszka indián törzsek (tucson; hán; tanana) földjein, egészen a Top of the World (A Világ teteje) főút fordulójáig. Jack London nyomain járva, sőt - házában üldögélve próbáljuk megidézni a Vadon szava és az Aranyásók Alaszkában világát, helyszíneit.

3. Kalandjaink során átszeljük a Yukon és Klondike folyókat, Alaszka legszebb fjordjait, hajón, kompon és csónakban… Végigutazzuk a White Pass & Yukon Route Railway páratlanul festői vasútvonalát, s fakultatív módon felrepülhetünk Kanada jéggel borított tetejéhez, az 5.959 m magas Mount Logan-hoz is.

Garantált indulás!

Természeti látnivaló

Kis létszámú csoport, max. 9 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Juneau

Indulás menetrendszerinti járattal, majd Seattle átszállással - megérkezésJuneau-ba, Alaszka fővárosába késő este. Útközben ismerkedés Jack London életével, munkásságával és az Aranyláz(ak) igaz meséivel. Járművünk felvétele, megérkezés hotelünkbe.

Szállás: Driftwood Hotel ***

2. nap: Juneau 

Juneau az USA egyetlen tagállami fővárosa, ami csak hajón vagy repülővel közelíthető meg, hiszen minden oldalról áthatolhatatlan jégmezők veszik körbe. Séta a viktoriánus óvárosban (Juneau-ban sosem pusztított tűzvész, így eredeti állapotban maradtak meg az 1880-as évek kocsmái, aranybeváltó üzletei, templomai és bordélyházai.): South Franklin Street történelmi negyed- State Capitol – Szent Mihail orosz ortodox templom. Alaszka Állami Múzeum: Az indián és orosz idők tárlatainak megtekintése. Történetek a Bolsaja Zemlja korából, illetve Orosz-Amerika eladásának körülményeiről. Látogatás Kowee törzsfőnök sírjánál. (Ő mutatta meg az első aranylelőhelyeket a fehéreknek.) Rövid séta és pihenő a Macaulay Salmon Hatchery lazactelepen, vázlatos
ismertető „Alaszka ezüst kincséről”, a lazacokról. Kora délutáni utazás a város felett uralkodó Mendenhall gleccser látogatóközpontjába. Túra a gleccser nyelvéhez, ameddig a hordalék-és jég viszonyok megengedik. Koraesti szabadprogram a kikötőben.

Szállás: Driftwood Hotel ***

3. nap: Inside Passage fjordjai - Skagway

Kora reggeli séta az Auke Bay Ferry Terminal kikötőjébe. Felszállás hajónkra, majd elindulás északra az Inside Passage (Belső hajóút) egyik legfestőibb szakaszán. A 7 órás hajózás során feltárul Észak-Amerika legszebb fjordjainak világa: a párába burkolózott méregzöld fenyvesek, az érintetlen szigetek madár és tengeri emlős világa. A Parti-hegylánc hó és jégmezőinek fotózása „jobbról” – a Chilkat-hegyvidéké „balról”. Fóka és tengeri vidra megfigyelés. Elhaladás a Sullivan-sziget partjai, majd a Kakuhan-lánc gleccserei alatt. A Chilkat-félsziget, majd a Meade gleccser hordalék-deltájának fotózása. Hajózás a Chilkoot-öböl legészakibb zugába, Skagway-be. Partraszállás a legszebben megőrzött amerikai aranyláz városban. Skagwayből indul(t) a híres-hírhedt Chilkoot Ösvény, valaha az aranyásók tízezreinek szörnyű megpróbáltatásokat hozó gyalogútja. Innen lehetett átvergődni Klondike legendás aranymezőire – így Skagway pillanatok alatt nőt ki a földből. (1897-ban a város 3 hónap alatt a semmiből – 20.000 fős településsé duzzadt, 70 kocsmával, beváltóhelyekkel és bankokkal, új életet keresőkkel, szerencsevadászokkal és
mindenféle gazfickókkal.) Séta a Klondike Aranyláz negyedben.

Szállás: Morning Wood Hotel ***

4. nap: Skagway és a Klondike aranya

Látogatás néhány aranyüzletben, majd az Öreg Városháza múzeumában: Ismerkedés az őshonos óceán menti indián törzsek életével (haida; tlingit; eyak; tanaina), majd Soapy Smith, a legelvetemültebb helyi szerencsevadász karrierjének, bűnügyeinek
igaz meséjével. Az Arctic Brotherhood (Sarkvidéki Testvériség) Aranybeváltó megtekintése, majd pihenő a híres Red
Onoin Saloon-ban. Séta az Aranyláz temetőben, annak néhány híresebb sírjánál. Látogatás Sopy Smith néhai kocsmaüzletközpontjában, majd szabadidő, vásárlási lehetőség és pihenő.

Szállás: Morning Wood Hotel ***

5. nap: A White Pass & Yukon Route Railway

Séta az 1900-ban épített White Pass & Yukon vasút állomására, helyeink bebiztosítása. Indulás déli 12:30 órakor Földünk egyik legfestőibb vasútvonalán a kanadai határra. A tengerszintről induló vasút 1.000 m magasságig kanyarog a Parti-hegyláncba robbantott, keskeny nyomtávú pályán, elképesztő panorámákkal a végtelen északi vadonra. A vonatozás hossza 45 km, Fraser a kanadai határellenőrző állomás városáig. Átszállás autóbuszunkra és belépés Yukon Tartományba (Kanada). Utazás a Klondike Higway főúton Whitehorse-ba, Yukon fővárosába, a végtelen Észak-Kanada kapujába. Útközben ismertető a Nagy- Britanniánál kétszer nagyobb méretű tartomány természetföldrajzáról, legendás ásványkincs gazdagságáról és az ide vezetett XIX. századi expedíciókról.

Szállás: Elite Hotel ***

6. nap: Whitehorse a végtelen Észak-Kanada kapuja

Reggeli séta a Yukon partján, ismertetővel a Dunánál 3 X nagyobb vízhozamú, 3.200 km hosszú óriásfolyamb (A fehér áradat - a Yukon jelentése atabaszka nyelven) természet és vízrajzával. Séta a Hanson street tetejére, ahonnan belátható az egész város. Az Aranyláz történetének áttekintése a Mac Bride Múzeumban. Az SS Klondike lapátkerekes hajó fotózása, majd látogatás az Old Log Church Múzeumban, a világ egyetlenrönkfából épült katedrálisában (!). 2-3 órás könnyű túra a Grey Mountain-hegy oldalában, körpanorámák élvezetével. Vázlatos ismertetés a szárazföldi úton csak innen megközelíthető, szomszédos, több mint 1 millió km2 méretű NorthWest Territories vadonjáról. Séta a Yukon fából kiépített sétányán, az ódon faházas utcákon, majd szabadprogram és pihenés.

Szállás: Elite Hotel ***

 7. nap: A Klondike Higway, a Vadon főútja

Reggel 07:00 órai indulással utazás északra, a Klondike főúton. Ismertető a valaha itt élt prémvadászok életéről és a Hudson’s Bay Company működéséről. A Chugach- és St. Elias hegységek vízválasztó, illetve éghajlatválasztó szerepének megtapasztalása a terepen. Elhaladás a Nordenskjöld vadvédelmi övezet mentén, szerencsés esetben nagyvadfotózással. Hosszabb szünet, illetve készleteink feltöltése Carmacks településén, ahol Nördenskjöld folyó a Yukonba ömlik. Utunk folytatása s Yukon partján Pelly Crossing irányába, rövid fényképszünetekkel. Megérkezés a Klondike partjára késő délután. Pihenők és rövid séták a
legfestőibb pontokon. Steward Crossing-nál emlékezés az ezüst bonanza, s az itt működő ezüstbányák históriájára. Esti megérkezés Dawson City-be, a Klondike és a Yukon összefolyásához.

Szállás: Triple J Hotel ***


8. nap: Dawson City az Aranyláz városa

Reggeli után látogatás Jack London házában. A világhírű író itt gyűjtötte A vadon szava és a Fehér agyar élményanyagát. Dawson City „Az Észak Párizsa” 240 km-re fekszik az Északi sarkkörtől. 1896 nyarán itt, a Klondike-be ömlő Bonanza pataknál találták azokat az aranyrögöket, ami fellobbantotta a világ talán legismertebb aranylázát. Tízezrével érkeztek ide az arany igézetében élő szerencsét-próbálók, a robbanásszerűen növekedő városban sorra nyíltak az üzletek, szállodák, bankok, mulatók, sőt színházak. A városból több mint 100. millió dollár értékű aranyat szállítottak el. (!) Dawson Citynek ma 2.000 lakosa van, de Jack London korának világát megőrizték, az álomra szenderült aranyásóvárosban. Látogatás a Bonanza patak aranylelőhelyeinél, 1-2 órás fakultatív aranymosási lehetőség. Visszatérés a városba. Kimosott aranyunk beváltása… – vagy aranyrög vásárlási lehetőség valamelyik aranyboltban, majd a legnevezetesebb XIX. századi épületek megtekintése: Palota Nagyszínház, Gyémántfogú Gertie mulatója, SS Keno szállítóhajó. Látogatás a városi Aranyláz Múzeumban. Feljutás a Midnight Dome-hegy kilátópontjára, az óriásfolyam és jó látási viszonyok esetén a végtelen északi táj fotózása. Este fakultatív betérő Gyémántfogú Gertie mulatójába, táncos műsorral.

Szállás: Triple J Hotel *** 

9. nap: A Top of The World főúton az athabaszka törzsek földjére

Reggeli átkompolás a Yukon bal partjára. Vezetés a festői, 108 km hosszú Világ Teteje főúton, a csak nyáron nyitva tartó kanadai-amerikai határátkelőhöz. A határ átlépése után utazás a 18 lakosú Chicken városába, úttalan utakon. Menet közben fotószünetek, ha medvék, jávorszarvasok vagy más helyi lakosok állják utunkat. Séta és fotózás Chicken városában, néhány angol jó szóra várva, ha netán látnánk valakit. Ismerkedés az Alaszkában élő indián törzsek életmódjával és néhai szállásterületeik elhelyezkedésével. Utazás a nabesna és tanana törzsek földjein, erdőin át. Átkelés a Tanana folyón, koraesti érkezéssel Tok
csomópontjába. Tok több indián törzs néhai trading postja (cserekereskedő helye), ma is népszerű ellátó-hely ahol az őslakosok és az átutazók is feltölthetik készleteiket. Óriási távolságokra az egyetlen hely, ahol több medve- és farkas-mentes éjszakai hajlék között is válogathatunk.

Szállás:Youngs motel

10. nap: A Wrangell & St. Elias és Kluane Nemzeti Parkok hegyei

Utazás a Tanana folyó meanderező, ezernyi holtágtól csillogó völgyében. Jávorszarvas les és pihenők a legszebb pontokon. Kutatás a jávorszarvasok után a Northway Road menti tavaknál. Pihenő a Border City Trading Postnál, majd búcsú Alaszkától. Yukon (Kanada) határának átlépése után vezetés Beaver Creek-be, Kanada legnyugatibb kisvárosába. Információk gyűjtése a 22.000 km2 alapterületű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Kluane Nemzeti Park látnivalóiról. A Kluane és a Wrangell & St. Elias Nemzeti Parkok együttesen a Föld legnagyobb nemzeti parkját alkotják. A több mint 45.000 km2 területen jégmezők, gleccserek és hegyóriások birodalma húzódik – itt található bolygónk legnagyobb, nem poláris jégsapkája. Haladás a Kluane Nemzeti Park északi határvidékén, Destruction Bay telepéig. Séták és vadlesek a Kluane Vadrezervátumban, majd a Kluane-tó partján. Közös látogatás az elárvult Silver City szellemvárosban. Utazás délre, pihenőkkel és szerencsés esetben vadfotózással. Szabadidő Haines  Junctionban.

Szállás: Talbotarm hotel ***

11. nap: A Mount Logan, Kanada teteje

2 órás fakultatív repülés kisrepülőn „Kanada teteje”, az 5.959 m magas Mount Logan északi oldalán, illetve a körülötte elterülő gleccserek és jégmezők felett. Rátérés az Alaska Higway utolsó szakaszára, átkeléssel a Yukon-platón. Visszaérkezés Whitehorse-be a koraesti órákban. Vásárlási lehetőség, opcionális közös stake búcsúvacsora.

Szállás: Elite hotel ***

12. nap: Hazautazás

Menetrendtől függően átszállással repülés Budapestre. Hazaérkezés a 13. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Kluane Nemzeti Park (természeti)

Fakultatív programok

Fakultatív Mount  Logan (Kanada teteje) repülés   Kb:  500,-CAD/fő (jelentkezés előre, fizetés a helyszínen)

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

Augusztus 13.  Budapest - Frankfurt  06:15 - 08:00  LH1343 / kb.1óra 30perc

Augusztus 13.  Frankfurt -  Seattle    10:45 - 11:55  LH490 / kb: 10óra 10perc 

Augusztus 13.  Seattle -  Juneau       13:35 - 15:15   AS59 / kb:5óra 10perc

 

Augusztus 24. Whitehorse -  Vancouver  10:45 - 13:01    LH6664 / kb.2óra 10perc

Augusztus 24. Vancouver - Frankfurt      16:20 - 11:05    másnap   LH493 / kb.10óra 15perc

Augusztus 25. Frankfurt - Budapest        12:10 - 13:40    LH1338 / kb.1óra 30perc

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.08.13. - 2019.08.25.
13 nap / 11 éj
0 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 11 éjszaka szállást, színvonalas szállodákban, lodge-ok kétágyas szobákban
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel
  kb. 569 000 Ft
 • belépőket és a nemzeti parki illetékeket (helyszínen fizetendő)
  kb. 70 USD
 • ESTA engedély díja, ügyintézéssel
  13 000 Ft
 • ETA engedély díja, ügyintézéssel
  5 000 Ft
 • útlemondási biztosítást
  1,5%
 • napi élelmiszer költsége
  kb. 25 USD

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  389 000 Ft

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Lakatos Gabriella
+36 (1) 207 8220
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Hasulyó Péter 

 hasulyó_kép.jpg

Azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy kisgyermekkorom óta tanulok idegen nyelveket és sokat utazom a családommal. Eddig három kontinensen jártam, melyek közül Észak-Amerika ejtett rabul leginkább. A csodás tengerpartok, sötétkék víz, hatalmas hegyek, zúgó folyók és végtelen erdők mindig olyan érzést keltettek bennem, amit eddig csak a Kárpát-medence tájait járva éreztem: mintha gyermekkorom tündérmeséiben járnék, illetve mintha hazaértem volna.

Kanada és az Egyesült Államok vadregényes tájai az utolsó határvidékek közé tartoznak, ahol az ember megtapasztalhatja a Természet nagyságát és önnön kicsinységét, ami mostani elkényelmesedett világunkban akár ijesztő is lehet.

Azonban a helyi kultúrát és a nyelvet régóta ismerve és tisztelve, előrelátással és gondos tervezéssel, illetve nem egyszer improvizálva az ember biztonságban utazhat. Ez igaz rám, illetve a velem utazókra egyaránt. Ezek az utazások azonban a lehető legtávolabb állnak a kishazánkban korábban elterjedt buszos látványosság megtekintése - drága étterem - hosszú és unalmas hazaút triumvirátusától. Egy utazás az ismeretlenbe, vagy akár egy korábban már egyszer-kétszer meglátogatott helyre semmihez sem fogható tapasztalatokkal gazdagítja az embert. Egy-egy ilyen útról soha nem ugyanaz az ember tér vissza, aki egy-két héttel korábban elindult…

 

Ismerje meg Yukont!

 

14 nap / 13 éj
2020.06.17. - 06.30.

9.450.000 Ft/főtől

13 nap / 11 éj
2020.07.12. - 07.24.

830.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.04.05. - 04.12.

829.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin