Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Észak-Kanada és Alaszka
vadregényes tájai
 
835 000 Ft
/fő + repülőtéri illeték
2019.08.12. - 2019.08.24.
 
Utazás:

repülővel átszállással, a helyszínen komppal, vasúttal és 10 személyes különbusszal

Elhelyezés:

színvonalas szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban

Ellátás:

önellátás

Utazás:

repülővel átszállással, a helyszínen komppal, vasúttal és 10 személyes különbusszal

Elhelyezés:

színvonalas szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban

Ellátás:

önellátás

Miért ez az út?

 

Kis létszámú csoport, max. 9 fő!

Részletes program

1-2. nap: Budapest - Juneau

Indulás menetrend szerinti járattal, átszállással Juneau-ba, Alaszka fővárosába. Szállás Juneau-ban (2 éj). Másnap városnézés Juneau-ban, séta a viktoriánus óvárosban, ahol eredeti állapotban maradtak meg az 1880-as évek épületei. A városnézés során megtekintjük: a South Franklin Street történelmi negyedet, a State Capitol-t, a Szent Mihail orosz ortodox templomot, az Alaszka Állami Múzeumot, és Kowee törzsfőnök sírját. Rövid séta egy lazactelepen, majd utazás a Mendenhall gleccser látogatóközpontba. Túra a gleccser nyelvéhez, ameddig a hordalék-és jég viszonyok megengedik.

3-4. nap: Inside Passage fjordjai - Skagway

Kora reggeli séta az Auke Bay Ferry Terminal kikötőjébe. Felszállás hajónkra, majd elindulás az Inside Passage egyik legfestőibb szakaszán. A 7 órás hajózás során feltárul Észak-Amerika legszebb fjordjainak világa. Partraszállás a legszebben megőrzött amerikai aranyláz városban. Skagwayből indul(t) a híres-hírhedt Chilkoot ösvény, az aranyásók tízezreinek gyalogútja. Séta a Klondike Aranyláz negyedben, majd este fakultatív sörözés egy csehóban. Szállás Skagway-ben (2 éj). Másnap látogatás néhány aranyüzletben, majd az Öreg Városháza múzeumában. A Sarkvidéki Testvériség Aranybeváltó megtekintése, majd pihenő a híres Red Onoin Saloon-ban. Séta az Aranyláz temetőben, annak néhány híresebb sírjánál. Látogatás Sopy Smith néhai kocsma-üzletközpontjában.

5-6. nap: A White Pass & Yukon vasút - Whitehorse

Séta az 1900-ban épített White Pass & Yukon vasút állomására, indulás Földünk egyik legfestőibb vasútvonalán a kanadai határra. A tengerszintről induló vasút 1.000 m magasságig kanyarog a Parti-hegyláncba robbantott, keskeny nyomtávú pályán. A vonatozás hossza 45 km, a kanadai határellenőrző állomás városáig. Átszállás autóbuszunkra és utazás Whitehorse-ba, Yukon fővárosába. Szállás Whitehorse-ban (2 éj). Másnap reggel séta a Yukon partján és a Hanson street tetejére. Az Aranyláz történetének áttekintése a Mac Bride Múzeumban. Az SS Klondike lapátkerekes hajó fotózása, majd látogatás az Old Log Church Múzeumban, a világ egyetlen rönkfából épült katedrálisában. 2-3 órás könnyű túra a Grey Mountain-hegy oldalában. Séta a Yukon fából kiépített sétányán, az ódon faházas utcákon.

7-8. nap: Klondike HigwayDawson City

Reggel indulás északra a Klondike főúton. Elhaladás a Nordenskjöld vadvédelmi övezet mentén, megálló Carmacks településén. Megérkezés a Klondike partjára késő délután. Steward Crossing-nál emlékezés az itt működő ezüstbányák históriájáról. Esti érkezés Dawson City-be. Fakultatív üdvözlő whiskey fogyasztás. Szállás Dawson Cityben (2 éj). Másnap látogatás Jack London házában. Dawson City, „Észak-Párizsa” 240 km-re fekszik az Északi sarkkörtől. 1896 nyarán itt, a Bonanza pataknál találták azokat az aranyrögöket, ami fellobbantotta a világ legismertebb aranylázát. Dawson Citynek ma 2.000 lakosa van, de Jack London korának világát a mai napig megőrizték. Látogatás a Bonanza patak aranylelőhelyeinél, fakultatív aranymosási lehetőség. Visszatérés a városba, a legnevezetesebb XIX. századi épületek megtekintése. Látogatás a városi Aranyláz Múzeumban. Feljutás a Midnight Dome-hegy kilátópontjára. Este fakultatív betérő Gyémántfogú Gertie mulatójába.

9-10. nap: Világ Teteje főút – Chicken – Tok - Kluane Nemzeti Park

Reggel átkompolás a Yukon folyón. Vezetés a festői Világ Teteje főúton a kanadai-amerikai határátkelőhöz. A határ átlépése után utazás Chicken városába, ahol ismerkedés az Alaszkában élő indián törzsek életmódjával. Átkelés a Tanana folyón Tok városába. Szállás Tokban (1 éj). Másnap utazás a Tanana folyó völgyében. Kutatás jávorszarvasok után a Northway Road menti tavaknál, és pihenő a Border City Trading Postnál. Kanada határának átlépése után vezetés Beaver Creek-be. A Kluane és a Wrangell és Szt. Elias Nemzeti Parkok együttesen a Föld legnagyobb nemzeti parkját alkotják, ahol jégmezők és hegyóriások birodalma húzódik. Haladás nemzeti park határvidékén Destruction Bay telepéig. Séták és vadlesek a Kluane Vadrezervátumban. Látogatás Silver City szellemvárosában. Szállás Haines Junction-ban (1 éj).

11-13. nap: Mount Logan – Whitehorse - Budapest

2 órás fakultatív repülés kisrepülőn „Kanada teteje”, a Mount Logan északi oldalán, illetve a körülötte elterülő gleccserek felett (kb. 500 USD/fő; jelentkezés és fizetés a helyszínen). Visszaérkezés Whitehorse-ba a koraesti órákban. Szállás Whitehorse-ban (1 éj). Másnap hazautazás átszállással Budapestre, érkezés a 13. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Kluane Nemzeti Park (természeti)

Fakultatív programok

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív prgram.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.08.13. - 2019.08.25.
13 nap / 11 éj
835 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 11 éjszaka szállást, színvonalas szállodákban, lodge-ok kétágyas szobákban
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel
  kb. 569 000 Ft
 • belépőket és a nemzeti parki illetékeket (helyszínen fizetendő)
  kb. 70 USD
 • ESTA engedély díja, ügyintézéssel
  13 000 Ft
 • ETA engedély díja, ügyintézéssel
  5 000 Ft
 • útlemondási biztosítást
  1,5%
 • napi élelmiszer költsége
  kb. 25 USD

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  389 000 Ft

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Angéla
+36 (1) 302 2962
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)