Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

A Keleti part örökségei
New York és Washington
 
340 000 Ft
/fő + repülőjegy
2020.05.07. - 2020.05.14.
 
Utazás:

menetrendszerinti Air France járattal,átszállással

Elhelyezés:

helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

menetrendszerinti Air France járattal,átszállással

Elhelyezés:

helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Mert hihetetlen mennyiségű élményben és különleges látványban lehet részünk az utazás szinte bármely percében.

2. Mert bármely látványosság, utca részlet felkeltheti bennünk a déja vu, a láttam már valahol élményt.

3. Mert New York mellett Washington DC-re sem sajnáljuk az időt és igyekszünk alaposan bemutatni,a lehető legtöbbet megnézni a fővárosból.

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Magyar idegenvezetés

Részletes program

1. nap: Budapest – New York

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással New Yorkba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás New Yorkban (4 éj).

2. nap: New York

Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának a központjában, Manhattanben: Battery Park, Wall Street, Freedom Tower, Chinatown, Little Italy, SoHo, Greenwich Village, Empire State Building (belépővel). A 102 szintes felhőkarcoló a Midtown városrészben, az 5. sugárúton, Art Deco stílusban épült, és a modern világ 7 csodájának egyikeként tartják számon. A kilátószintről csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután folytatjuk a buszos városnézésünket: Egyesült Nemzetek épülete, Rockefeller Center, Central Park, Harlem.

3. nap: New York

Reggeli után egész napos szabadidő, vagy gyalogos városnéző program. Sétánkat Greenwich Village-ben kezdjük, mely egykor egy New Yorktól különálló vidéki kistelepülés volt. Mivel megtarthatta az eredeti utcaszerkezetét, ebből következően ma élesen elüt a többi városrész rendezett alaprajzától. Az utcákat itt nem számozták, hanem nevet adtak nekik. Ezután a SoHo-ba látogatunk. Ezt követően a Chelsea piacon és a mellette kezdődő High Line Parkban folytatjuk utunkat, végül a „mindenki által ismert” Central Parkban fejezzük be a programunkat. „Sétálós” városnéző programunk közben metróval is közlekedünk, hiszen a világ egyik legnagyobb metróhálózatán utazni önmagában is élmény. Sétánk során módot kerítünk arra is, hogy a New-York-i street food lehetőségek közül megkóstoljunk néhányat. Este fakultatív színházlátogatás és program a Broadway-en.

4. nap: New York

Reggeli után lesétálunk a kikötőhöz, és komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, az ikonikus Szabadság-szoborhoz a Liberty-szigetre, majd az Ellis-szigetre is. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A Szabadság szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé is vált. A következő programunk Ellis-szigete, amely keletről az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. A kirándulás után szabadidő.

5. nap: New York – Washington DC

Reggeli után Washington DC-be, az ország fővárosába utazunk. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunkat, majd városnézésre indulunk. Washington DC, a tervezőasztalon született város, Pierre Charles L’Enfant építész és várostervező fejében született meg, és az ő elképzelései szerint vált valóra. Ismerkedünk a főváros és az ország ikonikus épületeivel, melyek mindegyikénél „deja vu” érzésünk lehet, hiszen „láthattuk már valahol”. Természetesen a filmekből ismerősek, hiszen mindegyik tér, épület már valamelyik ismert film forgatási helyszíne volt: Fehér ház, Capitolium épülete, Legfelsőbb Bíróság épülete, és a National Mall, az amerikai szimbólumokkal teli park, itt található többek között Lincoln és Jefferson emlékművei. Este fakultatív hajókirándulás vacsorával a Potomac-folyón. Szállás Washington DC-ben (2 éj).

6. nap: Washington DC

Reggeli után folytatjuk az ismerkedésünket a várossal, felkeressük az Arlingtoni temetőt, ahol megnézzük az Ismeretlen Katona sírját, az őrségváltást, majd Kennedy elnök és öccse, Robert Kennedy sírját is. Délutáni programunk keretében meglátogatjuk a Shimtsonian Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumot, ahol a Wright fivérek Sprit of St. Louis gépétől kezdve, az Apollo 11 űrhajó parancsnoki kabinjáig számtalan csoda várja a kívácsi érdeklődőket. A múzeum a világ legnagyobb polgári, katonai és űrrepüléssel kapcsolatos kiállítási anyagával rendelkezik. Amennyiben időnk engedi, felkeressük a Kongresszusi Könyvtárat is, amelynek az épülete is egyedi, majd a National Gallery of Art épületét is, amely számos különlegességet tartogat a látogatóknak. Este fakultatív autóbuszos városnézés a kivilágított Washingtonban, vacsorával.

7-8. nap: Washington DC – Budapest

Délelőtt szabad program vagy egyéni fakultatív programlehetőségként látogatás a Fehér Ház látogatói központban vagy a Természettudományi Múzeumban. Érdemes felkeresni Georgetownt, ezt a mindenkit elbűvölő, kisvárosi hangulatot árasztó városrészt, amely elsősorban az egyeteméről híres. Délután transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre, hazaérkezés másnap.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Ellis-sziget, Szabadság-szobor

  

Fakultatív programok

 • Esti hajókázás a Potomac-folyón vacsorával: 29.000 Ft
 • Esti autóbuszos városnézés Washingtonban, vacsorával: 37.000 Ft
 • Fehér Ház látogatói központ - ingyenes, de helyfoglalás szükséges.
 • Természettudományi Múzeum: 8.700 Ft

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

klm_logo.jpg

Május 07. Budapest – Amszterdam 06.30 – 08.40   KL 1972 / kb. 1 óra 55 perc
Május 07. Amszterdam – New York 11.00 – 13.23   DL 049 / kb. 8 óra 23 perc

Május 13. Washington – Amszterdam  17.40 – 07.15 (másnap) KL 652 / kb.7 óra 35 perc
Május 14. Amszterdams - Budapest 08.50 – 10.45  KL1973 / kb. 1 óra 55 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.05.07. - 2020.05.14.
8 nap / 6 éj
340 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 6 éjszaka szállást, helyi 3*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • reggelis ellátást
 • a program szerinti transzfereket
 • belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz
 • magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről és helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet és illetékeket 
  kb. 210 000 Ft
 • Esta engedély díját
  13 000 Ft
 • útlemondási biztosítást 
  1,5%
 • borravalók 
  kb. 60 USD/fő

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás

 • egyágyas felár
  115 000 Ft

 • fakultatív programok

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Lakatos Gabriella
+36 (1) 207 8220
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 

Ismerje meg a Keleti-partot!

18 nap / 16 éj
2020.02.10. - 02.27.

795.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2019.11.30. - 12.11.

459.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin